Τι ξενες γλωσσες γνωριζετε (καλη γραφη και αναγνωση)?

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μιλαω αψογα ελληνικα, ποντιακα με κακη προφορα και με τοσους γυρω μου σε λιγο καιρο θα μαθω και απταιστα αλβανικα.
 
Μηνύματα
14
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Μιλάω και γράφω άψογα τέσσερις ξένες γλώσσες. Πιστεύω πάντως ότι ο καλός ταξιδευτής οφείλει, από δεβασμό προς τη χώρα που επισκέπτεται, να κάνει μια προσπάθεια να μελετήσει πέντε-δέκα λέξεις, μια δυο εκφράσεις της τοπικής γλώσσας. Το να πεις μια "καλημέρα" στον ντόπιο στη γλώσσα του πριν τον ρωτήσεις μια πληροφορία στα αγγλικά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δείχνει στον άνθρωπο αυτόν ότι δεν θεωρείς αυτόνόητη τη γνώση της αγγλικής (ή κάποιας άλλης γλώσσας στην οποία προσπαθείς να συνεννοηθείς) εκ μέρους του. Το κάνω σε κάθε ταξίδι μου, όταν δε μιλάω τη γλώσσα. Και πάντα με βοηθούν με χαμόγελο.
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
απταιστα τη κρητικη γλωσσα (με ηρακλειωτικη προφορα τωρα μαθαινω τη ρεθυμνιωτικη -ειναι δυσκολοτερη -.)
αγγλικα πολυ καλα
ιταλικα πολυ καλα (αδυναμια μου , με βοηθαει και η προφορα μας)
γερμανικα μετρια ( αναγκαστηκα λογω δουλειας )
αραβικα λιγα (εκανα ιδιαιτερα οταν μιλαω ομως το καλο ειναι οτι με καταλαβαινουν )
σιχαινομαι τα γαλλικα και το σοβινισμο των γαλλων να σου μιλανε στη νοηματικη :haha::haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πιστεύω πάντως ότι ο καλός ταξιδευτής οφείλει, από δεβασμό προς τη χώρα που επισκέπτεται, να κάνει μια προσπάθεια να μελετήσει πέντε-δέκα λέξεις, μια δυο εκφράσεις της τοπικής γλώσσας. Το να πεις μια "καλημέρα" στον ντόπιο στη γλώσσα του πριν τον ρωτήσεις μια πληροφορία στα αγγλικά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δείχνει στον άνθρωπο αυτόν ότι δεν θεωρείς αυτόνόητη τη γνώση της αγγλικής (ή κάποιας άλλης γλώσσας στην οποία προσπαθείς να συνεννοηθείς) εκ μέρους του. Το κάνω σε κάθε ταξίδι μου, όταν δε μιλάω τη γλώσσα. Και πάντα με βοηθούν με χαμόγελο.
Συμφωνω απολυτα!
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Δυστυχώς μόνο Αγγλικά καλά, ελάχιστα Γαλλικά (από το σχολείο) και ελάχιστα Ιταλικά που αποδείχθηκαν όμως αρκετά για να συννενοηθώ στη Ρώμη. Βλέπετε άλλο οι Ιταλοί και άλλο οι Γάλλοι. Οι πρώτοι εκτιμούν την προσπάθεια που κάνεις. Στη Γαλλία το νούμερο του δωματίου μου προσπαθούσα να πω (καθώς δεν είχαν αγγλόφωνο υπάλληλο στο ξενοδοχείο) και επειδή δεν το έλεγα με σωστή προφορά έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν.
Έχω όμως τα σχέδιά μου...
Λέω να στείλω τη μικρή μου να μάθει ισπανικά για δεύτερη γλώσσα, και όταν μεγαλώσει αρκετά να την πάρω αλα μπρατσέτα και να την κάνουμε για Λατινική Αμερική. Έτσι και αλλιώς ο καλός μου δεν λέει να ξεκολλήσει από την Ευρώπη, οπότε αέρα στα πανιά μας...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αγγλικά πολύ καλά, γαλλικά τα οποία θέλουν ξεσκούριασμα και λίγα ισπανικά.
 

casper

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
στην πραγματικότητα όταν κάποιος λέει πως γνωρίζει μια ξένη γλώσσα μόνο με κριτήριο τα όποια πτυχία ή τη φροντιστηριακή εμπειρία,δεν την γνωρίζει ουσιαστικά..η γλώσσα μαθαίνεται μόνο με την τριβή της,σε συνθήκες πραγματικές..
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
29.000
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θα συμφωνήσω κι εγώ. Όταν ήμουνα μικρός, έκανα φροντιστήριο Αγγλικά και Γερμανικά.
Στα Αγγλικά προχώρησα, πήρα διπλώματα, και τα χρησιμοποιώ έκτοτε και στη δουλειά μου εκτενώς (ίσως και περισσότερο από τα Ελληνικά, στο γραπτό λόγο).
Είχα την εντύπωση ότι μετά από 3 χρόνια μαθήματα κάτι σκάμπαζα από Γερμανικά, ώσπου χρειάστηκε να αρχίσω τα ταξίδια στη Γερμανία/Ελβετία. Και συνειδητοποίησα ότι τα Γερμανικά μου με είχαν αφήσει. Τόσο πολύ, που τελευταία που έκανα ένα απευθείας πέρασμα απο Γερμανία - Γαλλία, διαπίστωσα ότι τα Γαλλικά μου (που δε διδάχτηκα ποτέ, αλλά όπου οι Γάλλοι με ανάγκασαν ήθελα δεν ήθελα να μάθω περισσότερα από ένα Bonjour κι ένα SVP) με έβγαζαν πιο μακρυά από τα Γερμανικά μου...
Τελικά μάλλον οι γλώσσες δεν είναι σαν το πόδήλατο!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Απταιστα αγγλικα και ισπανικα.
Γερμανικα σε ικανοποιητικο επιπεδο.
Και περσι εκανα μια προαπαθεια να μαθω βασκικα αλλα εμεινα στα πολυ βασικα δυστυχως!
 
Μηνύματα
14
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Και περσι εκανα μια προαπαθεια να μαθω βασκικα αλλα εμεινα στα πολυ βασικα δυστυχως!
Δεν ξαφνιάζομαι. Είχα κάνει κι εγώ αντίστοιχη προσπάθεια, αλλά η συγκεκριμένη γλώσσα είναι τόσο διαφορετική από τις ινδοευρωπαϊκές που δεν έχεις καμία βοήθεια από τη γνώση άλλων, συνηθισμένων για εμάς τους Έλληνες, ξένων γλωσσών. Τέτοια νίλα είχα να πάθω από τότε που μάθαινα τουρκικά. Τουλάχιστον αυτά τα προχώρησα...
 

GREG1979

Member
Μηνύματα
35
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
ΜΠΑΝΓΚΟΚ-ΠΟΥΚΕΤ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
Θα ήθελα την βοήθεια όποιου γνωρίζει . Έχω κάνει ιταλικά για δύο χρόνια πριν κάποιο διάστημα και έχω βασικές γνώσεις τουλάχιστον για αρχική επικοινωνία . Σκοπεύω να τα αναθερμάνω και λόγω έλλειψης φυσιολογικού προγράμματος σκέφτηκα να δοκιμάσω την μέθοδο linguaphone . Εκμάθηση από το σπίτι ανάλογα με τον προγραμμάτισμο του καθενός . Έχει κανείς εμπερία από την συγκεκριμένη μέθοδο ?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.788
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom