• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Ιούλιο 2016! Κάντε κλικ εδώ!

Τουρκία Τουρκία - διαβατήριο ή ταυτότητα ??

mourohavlos

Member
http://www.mfa.gov.tr/passport-validity-requirements-while-entering-turkey-in-accordance-with-law-on-foreigners-and-international-protection.en.mfa
As of 1 January 2015, in accordance with the article 7.1b of “the Law on Foreigners and International Protection” no. 6458, foreigners wishing to enter Turkey should carry a travel document (passport) with an expiration date at least 60 days beyond the “duration of stay” of their visa, e-Visa, visa exemption, or residence permit.
http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa
Greece: Ordinary and official passport holders are exempted from visa for their travels up to 90 days.

Εγώ από τα παραπάνω καταλαβαίνω 60+90 μέρες, άρα ληξη διαβατηρίου τουλάχιστον 5 μήνες μετά την ημερομηνία του ταξιδιού.
 

japetus

Member
Είναι ένστολοι, δεν έχουν ταυτότητα! Άρα για αυτούς ισχύει κανονικά το 5μηνο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι έξτρα προσεχτικοί με τους ισχύοντες κανόνες στην χώρα που θέλουν να επισκεφτούν.
Το ότι είναι ένστολοι δεν λέει κάτι για τον τούρκο νομοθέτη. Αναφέρει ότι εξαιρούνται οι πολίτες χωρών για τις οποίες οι υπήκοοί τους μπορούν να εισέλθουν βασει διμερών συμφωνιών και με ταυτότητα, δεν τον νοιάζει αν οι συγκεκριμένοι έχουν ταυτότητα ή όχι ή για ποιο λόγο προτιμούν να μπαίνουν με διαβατήριο... Τα ελληνικά διαβατήρια δεν υπόκεινται στον περιορισμό των πέντε μηνών από την ημερομηνία εισόδου. Ας τυπώσει ο φίλος αντίγραφο της νομοθεσίας -η οποία πρόσφατα αναθεωρήθηκε- και να την έχει μαζί του.
 

japetus

Member
Τα δικά μου ποστς τα είδες; Τί δεν καταλαβαίνεις από το:
The following categories are exempted from this provision:
- Citizens of countries who are allowed to enter Turkey with their national ID’s in accordance with “European Agreement on Regulations governing the Movement of Persons between Member States of the Council of Europe”
Και όπως είπα και πιο πάνω για κάποιες άλλες χώρες που ισχύει και γι αυτές η συγκεκριμένη εξαίρεση, μπορούν να μπουν στην Τουρκία ακόμα και με ληγμένο διαβατήριο πενταετίας -το οποίο θα ίσχυε και σε εμάς αν περιείχαν περισσότερα βιομετρικά δεδομένα-.
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.173
Μηνύματα
702.489
Μέλη
34.723
Νεότερο μέλος
VagelisG

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom