Τουρκία Τουρκία - διαβατήριο ή ταυτότητα ??

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
να ξαναρωτήσω...βγαζουμε καποια visa φτανοντας στο αεροδρομιο ataturk της κωνσταντινούπολης?
μου εχετε απαντησει..οχι..αλλα τωρα διαβαζω εναν οδηγο παλιο βεβαια του 2003 lonely planet που αναφερει αυτό...και μαλιστα γραφει για τους ελληνες υπήκοους..
sorry αν σας ζαλίζω..
περυσι τον αυγουστο περασα οδικως για κωνσταντινουπολη απο κηπους εβρου, με την ταυτοτητα μου ΑΑ000000 και μου εδωσαν ενα χαρτακι που εγραφαν ημερομηνια και αριθμο αυτοκινητου , το οποιο μου ξανασφραγισαν οταν εφυγα. ουτε visa ουτε κατι αλλο, και χωρις ταλαιπωρια.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
ρε για ποιά βίζα μιλάτε? διαβάσατε το κείμενο του Τόνι? θα έχουν πρόβλημα με την είσοδο στην Τουρκία οι άνθρωποι.
 

costa-costa

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου φυσάει ο Άνεμος
Εκτός από τρένο έχω πάει στην γειτονική μας χώρα με όλα τα μέσα πολλές φορές! Η γνώμη μου είναι να βγάλεις νέα ταυτότητα που την δέχονται παντού στην Τουρκία. Με την παλιά θα είναι ριψοκίνδυνο και θα έχεις προβλήματα μιας και θα είσαι εκεί για αρκετές μέρες. Φυσικά και το διαβατήριο σου προσφέρει ασφάλεια. Σκέψου το κόστος αν (χτύπα ξύλο) χρειαστείτε νοσηλεία ή πέσετε σε "τούρκο" Τούρκο... εκεί θα χτυπιέσαι που δεν το είχες βγάλει.
Επίσης να έχεις υπόψιν ότι το να πας με τρένο είναι το χειρότερο μέσο καθώς και οι συνεπιβάτες είναι λίγο...και τα βαγόνια...εποχής...
 

TonyQ

Member
Μηνύματα
21
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Αφου το "ξεψαχνισα" αρκετα, κατεληξα πως εφ' οσον εχεις Λατινικους χαρακτηρες και αναγραφη της Ελληνικης Ιθαγενειας περνας.:clap:

Ηδη εστειλα την κοπελα μου να βγαλει καινουρια ταυτοτητα μιας και ειναι απ τους κακοτυχους που εχουν το Φ (666:mad:) κ δν αναγραφεται η ιθαγενεια.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ

Παντως μου αρεσει το τραινο κ ειδα πως ειναι δικλινες κουκετες. Κ ν μν ειναι παντως, εχω ταξιδεψει πολλακις στν Βουλγαρια με τραινο και ξερω πανω-κατω τι να περιμενω.
 

greekbastard

Member
Μηνύματα
68
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Ταυλάνδη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία - Σιβηρία
Γεια σας παιδια! Ειναι το πρωτο μου ποστ σ αυτο το φορουμ. Θελω να παω με τν κοπελα μου Κων/πολη-Παραλια (ως τν Ανταλυα) γυρω στς 17/7 με τραινο για καμια 20αρια μερες. Μπορουμε να περασουμε με ταυτοτητα? Η δικια μου ειναι Χ12345 και της κοπελας μου Φ12345 (12345 τυχαιοι). Τα στοιχεια ειναι και στα λατινικα. Διαβαζω διαφορα κ εχω μπερδευτει... Λεει πως οσες ειναι απο Φ "ΙΣΩΣ" εχουν προβλημα λογω μη γραφης της ιθαγενειας... Τι να κανουμε? Ποσες μερες θελει μια καινουρια ταυτοτητα???:(
Πέρισυ είχα πάει Τουρκία με το τρένο έχοντας μόνο ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
Όταν πέρναγα τα σύνορα μου δώσαν ένα επιπλέον χαρτί το οποίο το ζητάνε στην έξοδο από την χώρα.
Και επειδή πήγα ως την Antalya, πρότείνω το λεωφορείο από το τρένο. Έχουν πολύ καλά λεωφορεία.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τουρκία στείλε μήνυμα.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
αφού επιμένεις να πας με τρένο, να επιλέξεις τα τούρκικα βαγόνια και όχι τα ελληνικά. ρώτησε τους ανθρώπους στον οσε, ξέρουν αυτοί! είναι πάρα πολύ καλύτερα τα τούρκικα!
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Επειδή κι εγώ κανονίζω ένα ταξίδι στην Τουρκία σύντομα και το έχω ψάξει αρκετά παρέα με έναν Τούρκο φίλο μου, δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο πέρα απο την ταυτότητα σου αρκεί να είναι καινούργιας έκδοσης με λατινικούς χαρακτήρες όπως προείπαν τα παιδιά. Visa δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση. Μόνο οι Τούρκοι πρέπει να έχουν για να μπούν στην Ελλάδα. Και διαβατήριο δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις αφού μόνο με την ταυτότητα κάνεις την δουλειά σου.
Και τα Τουρκικά τρένα είναι πολύ καλύτερα απο τα Ελληνικά οπότε προτίμησε αυτά καθώς το ταξίδι είναι μεγάλο.
 

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Επειδη κάτι είπες για τρένο, μονο μεχρι Κων/πολη βολευει να πας... Παραλιακά δεν υπάρχει δίκτυο (υπάρχει μεχρι Σμύρνη αλλα ειναι υπο επισκευή). Αρα αναγκαστικά λεωφορειο (ή αν θελεις να ψαξεις λίγο με τοπικες εταιρείες έχει πάρα πολύ φτηνές πτήσεις για Ανταλεια απο την Πόλη).

Πρόσεξε μπαίνοντας με την ταυτοτητα, τη σφραγίδα εισόδου θα τη βαλουν σε ενα χαρτι που θα σας δωσουν, μην το χάσεις...
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
με τη λατινικη ταυτοτητα κανενα προβλημα, ουτε χαρτι ουτε βιζα μας εδωσαν...το τρενο μεχρι κωνσταντινουπολη ειναι μια χαρα, προτιμησε το τουρκικο ειναι πιο ανετο...στα συνορα ενας τυπικος ελεγχος στη θεση μας και αυτο ηταν....στο εσωτερικο προτιμησε λεωφορειο...ειναι πολυ ανωτερα και απο τα ελληνικα...ειδικα εταιρειες οπως varan, metro, pamukkale, kamil koc ειναι πολυ καλες...εγω πηγα περσι 20 μερες τουρκια με βασικες στασεις κωνσταντινουπολη, καππαδοκια , ανταλεια και γυρισα απο παραλια με σταση fethiye, σμυρνη και pamukkale...αφου εχεις μερες μη παραλειψεις τη καππαδοκια θα ελεγα...οι ωρες ειναι αρκετες αλλα τα λεωφορεια εχουν συνοδο και σου προσφερουν τσαι, καφε, σνακ, νερο...η ανταλεια αρκετα τουριστικη θα ελεγα...οπως και to fethiye που το επισκεφτηκα κυριως για ενα περπατημα στο φαραγγι saklikent , εκει βρισκονται 2 πολυ γνωστες παραλιες της τουρκιας το olu deniz kai η butterfly valley! επισης απεφυγε να πας στο σταθμο των κτελ κωνσταντινουπολη...θα χαθεις...καθε εταιρεια εχει γραφεια στο κεντρο που σε παιρνουν απο κει! δες το σαιτ turkeytravelplanner.com για να δεις εταιρειες λεωφορειων, ωρες και που πανε! καλο ταξιδι!
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
κατι βασικο....στο τρενο παρε νερα,φαι,σνακ.....δεν εχει κυλικειο και ειναι 13 ωρες!
 

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
κατι βασικο....στο τρενο παρε νερα,φαι,σνακ.....δεν εχει κυλικειο και ειναι 13 ωρες!
Έχει ομως τσάι/καφέ για ...2 ευρώ :D

Βασικά το χειρότερο με το συγκεκριμενο τρένο είναι ότι δεν έχει κάποιο μέρος για να περάσεις την ώρα σου αν δε θέλεις να κοιμηθείς, είναι μόνο κουκετες.. Και αντε να βγεις στο διαδρομο για ποσο; Αξίζει αν είσαι παρέα και έχεις κουπέ δικό σου...

Μια καλή ιδεα θα ήταν αφου προτιμά ο φίλος το τρένο, να συνεχίσει απο την Πόλη μεχρι την Αγκυρα. Το είχα κάνει αυτο το ταξίδι παλιότερα, φτάνοντας με τρένο στο Σίρκετσι, εβγαλα εισητήριο για Αγκυρα, όπου έχει πάλι νυκτερινό τρένο (ίδιο μοντέλο με το "φιλία" της κρατικής Tüvasas -παρεπιπτόντως τα δικά μας είναι μεταχειρισμένα γαλλικά βαγόνια γι αυτο και προτιμούνται τα τουρκικα που ειναι πιο καινουρια). Το τρενο για Αγκυρα φευγει απο τον Ασιατικό σταθμο του Haydarpaşa, οποτε κανει κανείς και μια ωραια βολτιτσα στο Βοσπορο. Για να δωσω και καμμια ιδεα, εγω ειχα παει μετα την Αγκυρα (έκατσα 4-5 ωρες να τη δω) με λεωφορειο στο Νεβσεχιρ, στην καππαδοκια και κατόπιν πήρα άλλο λεωφορείο για Antalya.. Μετα συνεχισα παραλιακα, οπου ειχα και την ευκαιρια να επισκεφτω με μονοημερη εκδρομη και το Καστελλοριζο..
 

TonyQ

Member
Μηνύματα
21
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
thx παιδια! Το ξερω για το οτι δεν εχει τραινα στα παραλια! Κ εχω ξανακουσει για τα τουρκικα βαγονια ποσο καλυτερα ειναι. Μονο ενα πραγμα, θα μπορω να γυρισω Ελλαδα χωρις προβλημα μεσω πχ Σαμου ή Κω, για να μην κανω τεραστιο κυκλο μιας κ μενω Αθηνα?:cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.780
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom