Το τοπ 5 των πόλεων που θα ζούσαμε.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.038
Likes
41.043
Ας το κάνω πιο συγκεκριμένο: να μην κάνουν άχρηστα έργα μόνο για να τα κονομήσουν, να μην έχουν πρόβλημα να βάλουν άξιους ανθρώπους σε θέσεις κι ας μην είναι "δικοί τους", να έχουν κάποια αξία και εντιμότητα έστω και σχετική.
Δεν διοριζονται απο τον θεουλη σ αυτη τη θεση. Υπαρχει κοινωνικο συμβολαιο.
Πραγματικα, καθε Αρχη καθρεφτιζει τους πολιτες.
Αβολο ε?
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.995
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ας το κάνω πιο συγκεκριμένο: να μην κάνουν άχρηστα έργα μόνο για να τα κονομήσουν, να μην έχουν πρόβλημα να βάλουν άξιους ανθρώπους σε θέσεις κι ας μην είναι "δικοί τους", να έχουν κάποια αξία και εντιμότητα έστω και σχετική.
ΟΚ, η κυβέρνηση του Ηγέτη Κιμ δεν κάνει τίποτα από αυτά.
 

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Η κυβέρνηση του Κιμ τι πληροί από τα τρία τέσσερα πραγματάκια που έβαλα; Γιατί αν τα πληροί ίσως να είναι καλύτερη από κάτι άλλες.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
548
Likes
4.013
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Έχω μία απορία, αλλά μπορεί να είμαι πολύ ολιγαρκής άνθρωπος για αυτό να το βλέπω έτσι: πόσες επιλογές χρειάζεστε για να ζήσετε (όχι να φυλακιστείτε) σε μια πόλη; Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ εύκολα μια ευρωπαϊκή πόλη μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους να μην έχει θέατρα, σινεμά, βιβλιοθήκες, κλαμπ, εστιατόρια κ.λπ. ή αν δεν έχει αυτή να έχει μια γειτονική της.
Εγώ γενικά είμαι ανοιχτή, δεν έχω θέματα να δοκιμάζω καινούργια πράγματα αλλά δεν είναι και ότι δε θα αφήσω τον εαυτό μου να πεθάνει αν πρώτα δεν έχω γευτεί την αιθιοπική κουζίνα.
Γενικά θα έμενα σε μια πόλη που θα μου έδινε μια άνεση κινήσεων, που θα είχε γενικά καλό κόσμο (όχι πολύ κλειστό), που δε θα είχε περιβαλλοντικά προβλήματα, θα είχε μια αξιοπρεπή πολιτική αρχή και που θα ήταν όμορφη. Είναι σημαντικό για μένα να βλέπω κτήρια το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, χαριτωμένο ή φουτουριστικό. Μόνο σεβασμό για τον άνθρωπο δε δείχνει κάτι που στερείτε παντελώς έμπνευσης. Αν υπήρχε και εξαιρετική φυσική ομορφιά μιλάμε για το ιδανικό.
Μάλλον δεν έχεις ζήσει επαρχία γι' αυτο το λες. Εγώ ούτε θέατρα πολυπαω ούτε συναυλίες ούτε δοκιμάζω κάθε βδομάδα καινούριο εστιατόριο. Στέκια έχω και εδώ όπως και στο νησί μου. Δεν με ενοχλούν ούτε οι λίγες επιλογές ούτε το κουτσομπολιό. Μάλιστα το δεύτερο το προτιμώ από τη μυστικοπάθεια και το καθαρό κούτελο. Αλλά το να βλέπεις τον ίδιο άνθρωπο συνέχεια σε μικροπαραλλαγές είναι κουραστικό. Στην Αθήνα κάνω μια βόλτα στη γειτονιά μου πλ. Αμερικής και είναι σαν κάνω βόλτα στο άγνωστο, λες και κάνεις βόλτα στις γειτονιές του κόσμου. Στη Ρόδο βλέπω το ίδιο έργο συνέχεια. Μάρτη ετοιμασία των επιχειρήσεων και αναμονή της σεζόν και Οκτώβρη γκρίνια που η σεζόν δεν πήγε όπως περιμέναμε. Μ αρέσει πολύ που εδώ είναι ο μόνος που δουλεύει με τον τουρισμό από το κοινωνικό μου κύκλο και δεν χρειάζεται να μιλάω για αυτό. Είναι πολύ μονότονο να είσαι σε ένα μέρος που νοιώθεις πως όλοι είστε στο ίδιο καράβι και μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες. Αφουγκραζομαι τις ανησυχίες των νησιωτών και των εργαζομένων στον τουρισμό αλλά προτιμώ να μην είμαι μέρος τους. Από μακριά είναι καλύτερα. Όλες οι επαρχίες το έχουν αυτό. Είναι πολύ ομοιογενείς για τα γούστα μου. Το φυσικό περιβάλλον και η αρχιτεκτονική μου είναι αδιάφορα μπροστά στη δυνατότητα γνωριμίας με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.
 
Last edited:

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Απλώς μου είναι δύσκολο να δεχτώ ότι σε μια πόλη μισού εκατομμυρίου ας πούμε, κάποιος δεν έχει τίποτα να κάνει. Αν δεν του αρέσουν οι επιλογές είναι άλλο θέμα και σεβαστό από εμένα, δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια.
Εκεί εστιασα περισσότερο.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.790
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Μάλλον δεν έχεις ζήσει επαρχία γι' αυτο το λες. Εγώ ούτε θέατρα πολυπαω ούτε συναυλίες ούτε δοκιμάζω κάθε βδομάδα καινούριο εστιατόριο. Στέκια έχω και εδώ όπως και στο νησί μου. Δεν με ενοχλούν ούτε οι λίγες επιλογές ούτε το κουτσομπολιό. Μάλιστα το δεύτερο το προτιμώ από τη μυστικοπάθεια και το καθαρό κούτελο. Αλλά το να βλέπεις τον ίδιο άνθρωπο συνέχεια είναι κουραστικό. Στην Αθήνα κάνω μια βόλτα στη γειτονιά μου πλ. Αμερικής και είναι σαν κάνω βόλτα στο άγνωστο, λες και κάνεις βόλτα στις γειτονιές του κόσμου. Στη Ρόδο βλέπω το ίδιο έργο συνέχεια. Μάρτη ετοιμασία των επιχειρήσεων και αναμονή της σεζόν και Οκτώβρη γκρίνια που η σεζόν δεν πήγε όπως περιμέναμε. Μ αρέσει πολύ που εδώ είναι ο μόνος που δουλεύει με τον τουρισμό από το κοινωνικό μου κύκλο και δεν χρειάζεται να μιλάω για αυτό. Είναι πολύ μονότονο να είσαι σε ένα μέρος που νοιώθεις πως όλοι είστε στο ίδιο καράβι και μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες. Αφουγκραζομαι τις ανησυχίες των νησιωτών και των εργαζομένων στον τουρισμό αλλά προτιμώ να μην είμαι μέρος τους. Από μακριά είναι καλύτερα. Όλες οι επαρχίες το έχουν αυτό. Είναι πολύ ομοιογενείς για τα γούστα μου. Το φυσικό περιβάλλον και η αρχιτεκτονική μου είναι αδιάφορα μπροστά στη δυνατότητα γνωριμίας με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους.
Συμφωνω απολυτα. Αυτο που με εχει στοιχειωσει προσωπικα ως παιδι μεγαλωμενο στην επαρχια ειναι η νεκρα το χειμωνα μετα τις 9. Στον πιο κεντρικο δρομο της πολης τελειωνα το φροντιστηριο τις καθημερινες και στο δρομο δεν πατουσε ψυχη, τα μισα φωτα σβησμενα. Δεν ειχα γνωρισει κατι αλλο, αλλα με επιανε απελπισια. Το να περασω σε καποια σχολη και να φυγω απ αυτη την πολη ηταν μονοδρομος.
Εκτοτε, το να βλεπω κοσμο στο δρομο το βραδυ ολο το χρονο ειναι βασικο κριτηριο για μενα. Γι αυτο το λογο δε θα εμενα σε βορειες χωρες οσο ομορφες κι αν ειναι.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.141
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Προυποθετει σωστους πολιτες. Δεν ειναι θυματα ουτε αμοιροι ευθυνων.
Τι να σου κάνει κι ο κοσμακης όταν ενημερώνεται από συστημικά ΜΜΕ σε χώρες που η ελευθεροτυπία είναι στα τάρταρα;
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.751
Μέλη
38.902
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom