Ισπανία Ιταλία Το φαβορί (Ρώμη) και το αουτσάιντερ (Βαλένθια)

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.732
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Valencia - Ciudad de las Artes y las Ciencias (Μέρα)

Μας είχαν ενημερώσει από το πανεπιστήμιο πως την Πέμπτη αντί μαθημάτων όποιος επιθυμούσε θα μπορούσε να διαλέξει μια από τις ξεναγήσεις που είχαν οργανωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Έτσι επιλέξαμε να ακολουθήσουμε την ομάδα που θα επισκεπτόταν την Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Η περιοχή αυτή, που βρίσκεται μεταξύ του κέντρου της πόλης και του λιμανιού, εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα και τέκνο της πόλης, Sandiago Calatrava, συνδυάζει πάρκα και κτίρια αφιερωμένα στις τέχνες και τις επιστήμες. Είναι ένα γιγαντιαίο έργο, ομολογουμένως εντυπωσιακό, ακόμα κι αν δεν σου αρέσει η καλλιτεχνική άποψη του Calatrava (όπως σε μένα).

Στο πάρκο που είναι μέρος του πάρκου Τούρια (Jardín del Túria) που περιβάλλει τα διάφορα κτίρια μπορείς να κινηθείς σε όμορφες σκιερές διαδρομές με ρυάκια, μονοπάτια και ποδηλατοδρόμους.

Valencia-Day7-01.jpg


Κάπου εκεί υπάρχει σχεδιασμένος κι ένας τεράστιος, θεματικός παιδότοπος με το όνομα Parc Gulliver που την περίοδο αυτή ήταν κλειστός για το κοινό.

Το πρώτο και μάλλον εντυπωσιακότερο κτίριο που συναντήσαμε ήταν το Palau de Les Arts Reina Sofía (της “γνωστής” μας Σοφίτσας…). Είναι ουσιαστικά ένα χώρος αφιερωμένος στην μουσική με πολλές αίθουσες, μικρές ή μεγάλες, κάθε μια με άριστη ακουστική, ενώ φιλοξενεί μουσικές παραστάσεις, όπερες αλλά και κάθε είδους συναυλίες. Το βασικό του αρχιτεκτονικό “εύρημα” είναι το στέγαστρο του, το οποίο προσομοιάζει μ’ ένα γιγάντιο φύλλο που στηρίζεται μόνο στην μια άκρη και σκεπάζει όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα.

Valencia-Day7-02.jpg

Valencia-Day7-03.jpg


Δίπλα του, φαινομενικά μέσα σε μια ρηχή λιμνούλα, βρίσκεται το Hemisfèric, ένα σύγχρονο πλανητάριο. Η όλη κατασκευή θυμίζει ανθρώπινο μάτι, με τα βλέφαρα του, τα οποία με κάποιους κατάλληλους μηχανισμούς μπορούν να ανοίξουν : “Σε βλέπω…”ή “Κοίτα το θαύμα, τη φύση τη ζωή”

Valencia-Day7-04.jpg

Valencia-Day7-05.jpg


Στην λιμνούλα, βάθους το πολύ 30 πόντων, υπήρχαν επίσης πολλές βαρκούλες και θαλάσσια ποδήλατα προς ενοικίαση!!?? Επίσης, την εποχή που βρεθήκαμε εμείς στην πόλη, εντός και πέριξ της λιμνούλας υπήρχαν αρκετά έργα τέχνης ενός Πολωνού γλύπτη με το όνομα Igor Mitoraj. Τα έργα του, πιθανώς εμπνευσμένα κατά ένα μέρος από την αρχαιοελληνική κουλτούρα, κάθε άλλο παρά αδιάφορα μας φάνηκαν.

Valencia-Day7-06.jpg

Valencia-Day7-07.jpg

Valencia-Day7-08.jpg


Στην άλλη πλευρά βρίσκεται το μουσείων επιστημών (Science Museum). Σχεδιασμένο σαν την ραχοκοκαλιά μιας φάλαινας ή ενός προϊστορικού θηρίου στεγάζει μια εκτεταμένη έκθεση τεχνολογίας και επιστήμης με πολλά διαδραστικά θέματα. Πολλά σχολεία αλλά και γονείς με μικρά παιδιά και εφήβους έρχονταν να το επισκεφτούν όση ώρα βρισκόμασταν εκεί.

Valencia-Day7-09.jpg

Valencia-Day7-10.jpg

Valencia-Day7-11.jpg


Οι 2 εξωτερικές πλευρές του κτιρίου ήταν ηχητικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορείς να ακούσεις στην μια άκρη κάποιον που μιλούσε στην άλλη άκρη μιας αψίδας σαν να βρισκόταν ακριβώς δίπλα σου. Παίξαμε φυσικά αρκετή ώρα εκεί.

Valencia-Day7-12.jpg

Valencia-Day7-13.jpg


Ακριβώς πίσω από το μουσείων των επιστημών είδαμε το κτίριο με το όνομα Àgora - Caixaforum, ένα κτίριο που προορίζεται για εκθεσιακός χώρος αλλά ακόμη δεν βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Μπροστά του υπάρχει μια κλασική γέφυρα Calatrava που οι ντόπιοι την αποκαλούν Jamonera από το σχήμα της που θυμίζει το εργαλείο εκείνο στο οποίο στηρίζουν το Jamon για να το τεμαχίσουν.

Valencia-Day7-14.jpg


Ξέραμε ότι πίσω από την Àgora - Caixaforum βρίσκεται το Oceanogràfic, το τεράστιο ενυδρείο της πόλης (το μεγαλύτερο της Ευρώπης κατά δήλωση των ντόπιων) αλλά όταν μάθαμε την τιμή του (31,90€), αποφασίσαμε με συνοπτικές διαδικασίες να μην το επισκεφτούμε. Ίσως το είχαν μπερδέψει με το ακριβότερο της Ευρώπης.

Αντίθετα αρχίσαμε να γυρίζουμε προς τα πίσω περνώντας από το L'Umbracle, ένα κατασκεύασμα παρόμοιο με αυτό που έχουμε στο ΟΑΚΑ αλλά αρκετά πιο όμορφο. Στη Βαλένθια η κατασκευή αυτή φιλοξενεί ένα μικρό πάρκο με πλήθος μεσογειακών φυτών, δέντρων αλλά και πουλιών. Ο τρόπος που έχει φτιαχτεί δημιουργεί μια όαση δροσιάς με διαφορά έως και τριών βαθμών Κελσίου από τον περίγυρο.

Valencia-Day7-15.jpg

Valencia-Day7-16.jpg


Εκεί κοντά βρίσκεται και το μουσείο Museu Faller de València, ένας αξιόλογος χώρος που προσφέρει πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το έθιμο των ομοιωμάτων Faller, τα οποία οι ντόπιοι συνηθίζουν να παραδίδουν στην φωτιά μετά το πέρας των εκδηλώσεων κάθε έτους. Στο μουσείο παραμένει μόνο ένα από τα ομοιώματα της νικήτριας γειτονιάς κάθε έτους. Αρκετές από τις εφήμερες αυτές κατασκευές , αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. Καθώς όμως ο χρόνος που είχαμε δεν επαρκούσε δεν μπορέσαμε να το επισκεφθούμε. Εεε… να μείνει και κάτι για την επόμενη φορά.

Επιστρέψαμε βιαστικά στο πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσουμε μια μίνι συναυλία που είχαν διοργανώσει για μας, για να κλείσουμε τελικά το πρωινό μας με την συνέχεια των υποχρεώσεων μας.

Valencia-Day7-17.jpg


Το μεσημέρι ξεκουραστήκαμε λίγο στο ξενοδοχείο καθώς το βράδυ έπρεπε να είμαστε φρέσκοι. Είχαμε κανονίσει “συνάντηση κορυφής” του Travelstories.

Βρεθήκαμε τελικά οι τρεις μας (@gkalla, @stonerolling και @mikrh tsopana) σ’ενα μικρό, όμορφο μπαράκι του Cabanyal με το όνομα Bar Lapaca. Κουβεντιάσαμε, ήπιαμε, τσιμπήσαμε, γελάσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις και πραγματικά περάσαμε μια όμορφη βραδιά. Κάποια στιγμή το μαγαζί έκλεινε και ευγενικά μας έδειξαν την πόρτα. Εμείς όμως είχαμε ακόμη όρεξη για παρέα και κουβεντολόι αλλά πέρα από μια μπύρα στο χέρι που ήπιαμε σε μια πλατεία δεν μπορέσαμε να βρούμε άλλο στέκι ανοιχτό. Η @mikrh tsopana είχε να κάνει ταξίδι την επόμενη μέρα, οπότε …κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Valencia-Day7-18.jpg

Valencia-Day7-19.jpg


Μια μέρα θα ξαναβρεθούμε, πάλι σε ταξίδι ελπίζω…
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.321
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Το μεσημέρι ξεκουραστήκαμε λίγο στο ξενοδοχείο καθώς το βράδυ έπρεπε να είμαστε φρέσκοι. Είχαμε κανονίσει “συνάντηση κορυφής” του Travelstories.
Αυτά είναι τα ωραία της εκδρομής. :)

Απολαυστική ιστορία κατά τα άλλα, ενδιαφέρουσα πόλη η Βαλένθια.
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.732
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Αυτά είναι τα ωραία της εκδρομής.
Ε ναι, το κερασάκι στην τούρτα…
:clap:

Απολαυστική ιστορία κατά τα άλλα, ενδιαφέρουσα πόλη η Βαλένθια.
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.
Όντως είναι ενδιαφέρουσα και όμορφη. Πόλη να ζεις.
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.732
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Valencia - Paella Valenciana, Alboraya, Ciudad de las Artes y las Ciencias (Νύχτα), Cedre

Την Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα μας στο πανεπιστήμιο η οποία μετά το πέρας της θα συνοδευόταν από γεύμα με την παραδοσιακή παέγια (Paella). Η αρχική εκδοχή της παέγια προέρχεται από την περιοχή της Βαλένθια και συγκεκριμένα από την Albufera. Περιέχει δε, εκτός από το ρύζι που παράγεται σ’ αυτήν την βαλτώδη περιοχή, κουνέλι, κοτόπουλο, φασολάκια, γίγαντες, δεντρολίβανο και μπόλικο σαφράν. Η εκδοχή με τα θαλασσινά, που είναι σε όλους μας γνωστή, θεωρείται μεταγενέστερη. Άλλη παραλλαγή, πολύ διαδεδομένη στην Βαλένθια, είναι η Fideua που αντί ρυζιού φτιάχνεται με ένα είδος ζυμαρικού.

Όταν φτάσαμε στο χώρο που θα γινόταν το γεύμα οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει. Η φωτιά έκαιγε, το τεράστιο ομώνυμο σκεύος της παέγια είχε στηθεί, τα υλικά για την παέγια των 300 ατόμων είχαν αρχίσει να μπαίνουν στην εξίσωση και σ’ εμάς είχαν αρχίσει να τρέχουν τα σάλια.

Valencia-Day8-01.jpg


Σε λίγο όλα ήταν έτοιμα και όλοι έπεσαν με τα μούτρα στην ομολογουμένως πολύ νόστιμη παέγια, συνοδεία φυσικά άφθονης μπύρας και σαγκρίας.

Valencia-Day8-02.jpg

Valencia-Day8-03.jpg


Ολοκληρώνοντας αυτήν την κραιπάλη πήγαμε για ένα περπάτημα για να μπορέσουμε να χωνέψουμε. Αποφασίσαμε να πάμε μέχρι το γειτονικό χωριό της Alboraya για μια βόλτα. Η αλήθεια είναι ότι η οικιστική περιοχή δεν είχε και πολλά να προσφέρει. Μόνο ένας συμπαθητικός πεζόδρομος γεμάτος μαγαζιά που ειδικεύονται στην Orxata και τα Fartons αλλά τίποτα περισσότερο. Ίσως αν διασχίζαμε τους κήπους και τα κτήματά της με τις καλλιέργειες και φτάναμε ως την παραλία της Patacona να ήταν καλύτερη επιλογή.

Παρεμπιπτόντως η Orxata είναι ένα γλυκό και δροσιστικό, μη αλκοολούχο ποτό της περιοχής και συνήθως συνοδεύεται από τα Fartons, μακρόστενα γλυκάκια που οι ντόπιοι τα βουτούν στην Orxata.

Περπατήσαμε αρκετά στην περιοχή έως ότου συναντήσαμε ένα κατάστημα που πουλούσε κατά κύριο λόγο χαμόν. Αυτό μάλιστα ! Ο σκοπός μας είχε αποκτήσει νόημα. Είχαμε χωνέψει και μάλιστα ξαναπεινούσαμε οπότε αποφασίσαμε να φύγουμε.

Valencia-Day8-04.jpg


Επιστρέψαμε στην πόλη και παρά την σθεναρή μου αντίσταση, κινηθήκαμε πάλι προς την Ciudad de las Artes y las Ciencias καθώς ο @stonerolling ήθελε να φωτογραφίσει τα κτίρια της και με νυχτερινό φωτισμό.

Κατευθυνόμενοι προς τα εκεί περάσαμε από την Porta de la Mar μια ρέπλικα της παλιάς πύλης της πόλης, αφιερωμένη στα θύματα του Ισπανικού εμφυλίου.

Valencia-Day8-05.jpg


Φτάσαμε στον προορισμό μας την κατάλληλη ώρα. Τα φώτα είχαν ανάψει οπότε άναψε και η μηχανή του @stonerolling. Ομολογουμένως η εικόνα των κτιρίων με τον βραδυνο φωτισμό ήταν διαφορετική και αναδεικνύονταν λεπτομέρειες που την ημέρα ήταν δυσδιάκριτες.

Valencia-Day8-06.jpg

Valencia-Day8-07.jpg

Valencia-Day8-08.jpg

Valencia-Day8-09.jpg


Στην διάρκεια της βόλτας μας διαπιστώσαμε πως γινόταν μια συναυλία στον χώρο δίπλα στο μουσείο επιστημών. Ο παντελώς άγνωστος σε μας Alejandro Sanz συγκλόνιζε τα πλήθη, τα οποία είχαν εκστασιαστεί. Μάθαμε εκ των υστέρων πως ήταν μια πολυαναμενόμενη συναυλία και πως το κόστος των εισιτηρίων ξεπερνούσε τα 300€! Μόνο αν μου τα έδιναν (τα 300€) μπορεί να πήγαινα κι εγώ στην συναυλία, με ωτοασπίδες φυσικά.

Valencia-Day8-10.jpg


Για το κλείσιμο της ημέρας αποφασίσαμε να πάμε ως το Cedre. Δεν είναι ακριβώς γειτονιά της πόλης, περισσότερο είναι μια πλατεία γεμάτη με εστιατόρια και στέκια για ποτό. Ο νεαρόκοσμος είχε πλημμυρίσει την περιοχή σε τέτοιο βαθμό που δυσκολευτήκαμε να βρούμε να καθίσουμε. Τελικά εντοπίσαμε ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόρια με θαλασσινά (Los Mejillones 2.0) και “τσιμπήσαμε” λιγάκι. :haha:

Valencia-Day8-11.jpg

Valencia-Day8-12.jpg


Μετά από τόσο φαγητό σ’ όλη την διάρκεια της ημέρας δεν είχαμε κουράγιο να συνεχίσουμε για ποτό. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο φουσκωμένοι ως βόες και πέσαμε σε μια γλυκιά νάρκη μέχρι το πρωί.

Χάρτης διαδρομής της 6ης ημέρας:

Map_Val_06.jpg
 
Last edited:

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ο παντελώς άγνωστος σε μας Alejandro Sanz συγκλόνιζε τα πλήθη, τα οποία είχαν εκστασιαστεί.
Πλακα με κανεις. Και εμ αυτόν, το Σακιράκι που εκοβε κρομμυδια κι εκλαιγε για παρτη του;


Με τόσο περπάτημα πρέπει να χάσατε κιλά, όχι αστεία

Υγ. Και το σκεύος παέγια λέγεται, Μάλιστα από το σκεύος πήρε το όνομά του και το φαγητό.
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.732
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Πλακα με κανεις. Και εμ αυτόν, το Σακιράκι που εκοβε κρομμυδια κι εκλαιγε για παρτη του;
Αυτήν την ξέρω μόνο και μόνο επειδή τα είχε με τον Πικέ της Μπαρτσελόνα.

Με τόσο περπάτημα πρέπει να χάσατε κιλά, όχι αστεία
Έχω απόθεμα, μην ανυσηχείς :haha:

Υγ. Και το σκεύος παέγια λέγεται, Μάλιστα από το σκεύος πήρε το όνομά του και το φαγητό.
Στο χωριό μου το λένε σινί. Ίσως και στην Θεσσαλία.
 
Last edited:

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.732
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Valencia - Κολύμπι στη Playa Malva Rosa, Mercat Central, Mar i Jazz

Το πρωί του Σαββάτου ξυπνήσαμε χαλαρά καθώς όλη η μέρα ήταν δικιά μας. Είχε έρθει η ώρα να “απολαύσουμε” την παραλία της Malva Rosa, με τα “καταγάλανα” νερά. Λέμε και κανένα αστείο για να περνάει η ώρα. Έτσι για να καταλάβουμε την τεράστια διαφορά με τις ελληνικές παραλίες…

Συναντηθήκαμε με μια από τις νέες μας φίλες, με καταγωγή από την Πολωνία και φτάσαμε στην παραλία κατά τις 11:00. Ο κόσμος ήδη ήταν υπερβολικός και η κατάσταση θύμιζε Λούτσα της δεκαετίας του ‘80. Το μόνο που έλειπε ήταν οι φωνές της μεσόκοπης νοικοκυράς “Όχι στα βαθιά Νικολάκη, Αν πνιγείς θα σε σκοτώσω και θα το πω και στον πατέρα σου”.

Valencia-Day9-01.jpg

Valencia-Day9-02.jpg


Βρήκαμε μια ακρούλα να απλώσουμε τις πετσέτες μας και αρχίσαμε να βουτάμε εκ περιτροπής στα πολύ ρηχά νερά της παραλίας. Μας έκανε εντύπωση ότι όσο “βαθιά” και να πηγαίναμε το νερό δεν ξεπέρασε ποτέ το 1,5 μέτρο.

Τσαλαβουτήσαμε λοιπόν στα θολά νερά και χαλαρώσαμε ακόμη λίγο κάτω από τον καυτό ήλιο έως την στιγμή που η φίλη θα έπρεπε να φύγει για να πάρει την πτήση της επιστροφής για την χώρα της.

Valencia-Day9-03.jpg


Εμείς πάλι θέλαμε να προλάβουμε την κεντρική αγορά ανοιχτή για να την γυρίσουμε λίγο και για να ψωνίσουμε κανένα σουβενίρ και δωράκι της τελευταίας στιγμής. “Δεν κολυμπάς που δεν κολυμπάς, δεν πας για κάνα ψώνιο”, που λέει και το ανέκδοτο.

Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ένα ντουζάκι και φύγαμε τρέχοντας σχεδόν, με την ψυχή στο στόμα για να φτάσουμε στην αγορά τρία τέταρτα πριν κλείσει. Μπήκαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε τις αγορές στον λίγο χρόνο που απέμενε. Τα καταφέραμε οριακά αλλά στην πράξη δεν μπορέσαμε να ευχαριστηθούμε την βόλτα μας στην συμπαθητική αυτή αγορά.

Valencia-Day9-04.jpg

Valencia-Day9-05.jpg

Valencia-Day9-06.jpg


Καταλήξαμε σε ένα μαγαζάκι του κέντρου για να τσιμπήσουμε κάτι πρόχειρο.

Το φαγητό μέτριο αλλά η παρέα στο μαγαζί εξαιρετική.

Valencia-Day9-07.jpg


Με μια κουβέντα, κούκλος!!!

Επιστρέψαμε εκ νέου στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση καθώς το βραδάκι θα πηγαίναμε στο Jazz Festival που είχαμε ανακαλύψει ότι γινόταν εκείνες τις μέρες στο Cabanyal. Είχαμε διαλέξει την συγκεκριμένη μέρα καθώς το πρόγραμμα μας φαινόταν πιο ενδιαφέρον.

Φτάσαμε κατά τις 10:00 στο πάρκο Doctor Lluch που γινόταν το φεστιβάλ Mar i Jazz και αγοράσαμε το τσουχτερό εισιτήριο των 25€. Στην πρώτη σκηνή είχε ήδη ξεκινήσεις ένας Κουβανός τζαζίστας με το όνομα Ariel Brínguez. Το “θέμα” της συναυλίας είχε τον τίτλο “Nostalgia Cubana” και ο κόσμος απολάμβανε την μουσική του που συνδύαζε την Jazz με τους κουβανέζικους ήχους και ρυθμούς.

Valencia-Day9-08.jpg



Στο διάλειμμα μεταξύ των events της ημέρας περάσαμε από μια μικρή σκηνή με ντόπιους τζαζίστες που δοκίμαζαν αυτοσχεδιασμούς .

Valencia-Day9-09.jpg



Αργότερα “μετακομίσαμε” σ’ άλλη σκηνή όπου έδινε ρεσιτάλ ένας Γερμανός DJ (JPattersson) ενώ ταυτόχρονα έπαιζε και τρομπέτα. Κεφάτη η μουσική του, που ήταν ένα μίγμα Jazz, Reggae και Hip Hop. Ο @stonerolling πήρε μπροστά και ξεκίνησε να χοροπηδά στο ρυθμό. Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, το φαγωμένο όμως…

Valencia-Day9-10.jpg



Το κλείσιμο της βραδιάς όμως ήταν ωστόσο το καλύτερο. Στην σκηνή ανέβηκαν τα ντόπια κορίτσια της μπάντας Balkan Paradise Orchestra μαζί φυσικά με τα χάλκινα τους.

Valencia-Day9-11.jpg


Εδώ “είδε ο γύφτος την γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του”. Ο @stonerolling “λύσσαξε”.


Όχι βέβαια ότι και οι Βαλενθιάνοι πήγαιναν πίσω. Μια χαρά το γλεντούσαν κι αυτοί.


Μέχρι κι εγώ άρχισα να κουνιέμαι στο τέλος.

Ευτυχώς, για την υγεία των ματιών σας, δεν υπάρχει σχετικό βίντεο. Είδατε πως σας προσέχω;

Το τέλος της βραδιάς μας βρήκε ξεθεωμένους αλλά πολύ ευχαριστημένους. Φτάσαμε αργά στο δωμάτιο και κοιμηθήκαμε αμέσως, με το χαμόγελο στα χείλη.
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.141
Likes
20.433
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Like!!! Το 'πα;;; Ξανά σε όλα! Like!!!! :)

Καλά με αυτό πολύ :haha::haha::haha::haha::haha:
Το μόνο που έλειπε ήταν οι φωνές της μεσόκοπης νοικοκυράς “Όχι στα βαθιά Νικολάκη, Αν πνιγείς θα σε σκοτώσω και θα το πω και στον πατέρα σου”.

Valencia-Day9-01.jpg
 

stonerolling

Member
Μηνύματα
24
Likes
146
Το τέλος της βραδιάς μας βρήκε ξεθεωμένους αλλά πολύ ευχαριστημένους. Φτάσαμε αργά στο δωμάτιο και κοιμηθήκαμε αμέσως, με το χαμόγελο στα χείλη.
Εσύ κοιμήθηκες, εγώ δεν μπορούσα να ρίξω τους ρυθμούς μου. Άκουγα μουσική για μερικές ώρες ακόμα, το οποίο πλήρωσα την επόμενη μέρα....
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.732
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

gkalla

Member
Μηνύματα
1.253
Likes
6.732
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Εσύ κοιμήθηκες, εγώ δεν μπορούσα να ρίξω τους ρυθμούς μου. Άκουγα μουσική για μερικές ώρες ακόμα, το οποίο πλήρωσα την επόμενη μέρα....
Έτσι είναι. Οι ηλικιωμένοι έχουν δύσκολο τον ύπνο…:bleh:
 

stonerolling

Member
Μηνύματα
24
Likes
146
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Ζηλεύεις ρε που είμαι γύρω στα 20, στην παραλία δε κατεβαίνω στα 5.
Όταν διασκεδάζω οι ενδορφίνες εκτινάσονται.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom