Ταϊλάνδη Τσουνάμι-seeing στο Κράμπι

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα

Αδυνατω να μεινω πανω χωρις να ξερω τι διαολο συνεβη και κατεβαινω στη ρεσεψιον . Τα νερα εχουν φτασει σχεδον μεσα. Οι τουριστες ειναι φρικαρισμενοι, οι ντοπιοι τρεχουν μες στον πανικο (οσο πανικο μπορει να επιδειξει ενας Ταιλανδος) κι εγω βγαινω στον κηπο. Μπαινω μες στα νερα (του κηπου!! ), παταω σε αμμο kαι βλεπω ψαρια να σπαρταρανε, σπασμενα κοραλλια και κοχυλια. Κομματια σπασμενων ξυλων απο τα κιοσκια και το εξωτερικο τοιχακι του ξενοδοχειου σπασμενο κι αυτο. Βλεπω εναν υπαλληλο που φαινοταν υπευθυνος ( κι ηταν οντως ο υπευθυνος ασφαλειας) και τον πλησιαζω. Θυμαμαι τον πρωινο σεισμο και τον ρωταω αν επροκειτο για τσουναμι. Με κοιταει σαστισμενος, απανταει "οχι, μη φοβαστε, απλα καλυτερα να ειστε στα δωματια σας" και γυρναει στον ασυρματο. Ωραια, μας καθησυχασες.. Πως να εισαι, βεβαια, ειλικρινης χωρις να σκορπισεις πανικο ; Μαζευω ενα κοχυλακι απο κατω κι επιστρεφω στην συνταξιδιωτισσα μου.


<Παρενθεση μεγαλη: οταν ξεκινησα να κανω ταξιδια, ελεγα στους φιλους μου πως θα ηθελα να βρεθω μπροστα (ενταξει, οχι τοσο μπροστα) σε ολα τα ακραια φυσικα φαινομενα (ηφαιστεια, στροβιλους π.χ) αλλα ηξερα πως τσουναμι πολυ δυσκολα θα μου κατσει... Ξεραδια!! Μετα απο αυτο και κανα δυο- τρια ακομα ταξιδιωτικα ευτραπελα οι φιλοι μου που αναζητουν την περιπετεια ερχονται μαζι μου ακομα κι αν κινησω για Σαλαμινα! >

Αρχικα δεν εχουμε ιδεα για το μεγεθος της καταστροφης κι εξακολουθουμε να νομιζουμε πως περιοριζεται τοπικα.Το μεσημερακι κατεβαινουμε στη ρεσεψιον που ειναι γεματη κοσμο που θελει να μαθει για συγγενεις και φιλους που δεν εχουν επιστρεψει. Πεφτω πανω στον υπευθυνο ασφαλειας και ακουω πως στα Πι-Πι υπαρχουν ηδη αναφορες για τα πρωτα θυματα. Καθε πεντε λεπτα ο αριθμος αυξανει και οσοι ειναι μαζεμενοι γυρω του ρωτουν απελπισμενοι για λεπτομερειες. Δεν εχει νοημα να κανουμε μπανιστηρι στην αγωνια τους κι επιστρεφουμε στο δωματιο. Απ'τη θολουρα μας αντιλαμβανομαστε πως στο δωματιο υπαρχει τηλεοραση μετα απο κανα διωρο. Ανοιγουμε στο CNN και βλεπουμε τις πρωτες εικονες... Αδυνατον...

Το απογευμα βγαινουμε στην πολη και στον κεντρικο δρομο εχουν ηδη στηθει τα πρωτα αυτοσχεδια γραφεια με Lost People ταμπελες. Ανατριχιαζουμε. Υπαρχουν αστυνομικοι που δεν αφηνουν να κατεβουμε στην παραλια -ομορφα κι ευγενικα μας εξηγουν πως δεν ειναι ασφαλες. Την επομενη ημερα εχει τοποθετηθει στρατιωτικο οχημα κανα χιλιομετρο πριν την εισοδο της πολης και αποτρεπει τους οδηγους να κατευθυνθουν προς τα μας.

Πολλοι ξενοι εχουν φυγει και δυο-τρια false alarm την επομενη δημιουργουν καινουριο πανικο και διωχνουν κι αλλους. Οι ντοπιοι προσπαθουν να αδειασουν νερα και αμμο απο τα σπιτια και τα μαγαζια τους. Το ωραιο μπαρακι στην ακρη της παραλιας δεν ανοιξε ξανα (για την ακριβεια, δεν εθεαθη ξανα), αλλα απο τη μεθεπομενη ανοιγουν σιγα-σιγα τα παραλιακα εστιατορια και τα μαγαζια με τα τουριστικα.
 

Attachments

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ξεκινας πολυ ωραια, περιμενουμε την συνεχεια...
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ναι και εγώ επίσης περιμένω με αγωνία την συνέχεια.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ειμαι εδω και περιμενω τη συνεχεια με κομμενη την ανασα!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ξεκινάει με πολύ σασπένς η ιστορία σου! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια!
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Τι έγινε, καλέ, μετά?????? Έχω κοκκαλώσει!!!!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Ξαφνικα δε μιλαει και δε κινειται κανεις -μια παραλια κοκκαλωμενη σα να μας πατησαν το pause!

Άντε συνέχισε την ιστορία γιατί κι εμείς στην ίδια φάση είμαστε: σα να μας πατησαν το pause!!!... περιμένουμε "μαρμαρωμένοι" να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία :xmas_lol:
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Η φωτογραφία είναι από κείνη τη μέρα?
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βράδιασε...κι ακόμα να φανείς...:xmas_cool:
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Δεν ειναι πως θελω να επιτεινω την αγωνια αλλα μολις γυρισα κι η ταχυτητα γραφης μου στο πληκτρολογιο ειναι σε επιπεδα κουτσης χελωνας...Ερωτηση ηλιθιου: παω στην 'επεξεργασια κειμενου' και μετα; σβηνω οσα εχω ηδη γραψει η συνεχιζω απο κει που τ'αφησα; η ανοιγω νεα σελιδα; A, η φωτογραφια ειναι απο κεινη τη μερα- κι η μηχανη πεταχτηκε μολις γυρισα κι ειδα τι ειχε βγαλει..
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Δεν ειναι πως θελω να επιτεινω την αγωνια αλλα μολις γυρισα κι η ταχυτητα γραφης μου στο πληκτρολογιο ειναι σε επιπεδα κουτσης χελωνας...Ερωτηση ηλιθιου: παω στην 'επεξεργασια κειμενου' και μετα; σβηνω οσα εχω ηδη γραψει η συνεχιζω απο κει που τ'αφησα; η ανοιγω νεα σελιδα;
Πατάς Απάντηση και γραφεις κανονικα σα να εγραφες post!
Περιμενουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.934
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom