Ταϊλάνδη Τσουνάμι-seeing στο Κράμπι

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα

Μειναμε αλλες τρεις νυχτες εκει. Πολλοι φιλοι και συγγενεις περιμεναν πως θα επιστρεφαμε με το πρωτο αεροπλανο της Ελληνικης αποστολης. Δεν μπορουσαμε. Βλεπαμε τους ντοπιους απο την πρωτη στιγμη να παλευουν να σωθουν και να σωσουν ο,τι σωζοταν: ζωη, συμπραγκαλα, αξιοπρεπεια, τουριστες... Αρκετοι χωρικοι προσπαθησαν να παρουν κρυφα απο τις αρχες τα βαρκακια τους την ιδια μερα και να πανε να ψαξουν τους τουριστες που ειχαν αφησει στις παραλιες. Ενιωθαν ασχημα για εμας κι ας ειχε γινει το δικο τους σπιτι ενυδρειο. Ηταν σαφες πως το πρωτο τους μελημα ηταν οι ξενοι- οχι τουριστες πια.. ειχαμε γινει σε λιγα λεπτα οι ξενοι που ειχαν επισκεφθει τη χωρα τους και αντικρυσει την καταστροφη. Νιωθαν υπευθυνοι οπως θα νιωθαμε ολοι αν ειχε ξεκολλησει ο σοβας του σαλονιου μας κι ειχε πεσει στο κεφαλι ενος φιλοξενουμενου μας που καθοταν στον καναπε. Μας ζηταγαν συγνωμη και το εννοουσαν. Οταν τη δευτερη ημερα ειπαμε να παμε στο νοσοκομειο να δωσουμε αιμα, να βοηθησουμε σε κατι, μας κοιταξαν ολοι εκπληκτοι: "εσεις; ειναι δυνατον να σας αφησουμε; " Ηταν αδιανοητο για την κουλτουρα τους να μας αφησουν να εμπλακουμε σε κατι οδυνηρο. Ηταν στωικοι χωρις να ειναι νωθροι. Η αμεσοτητα αντιδρασης και οργανωσης ηταν εντυπωσιακη: απο τα αυτοσχεδια γραφεια δηλωσης αγνοουμενων που στηθηκαν αμεσως ως το αεροδρομιο του Πουκε οπου παρειχαν επι τοπου ιατρικη βοηθεια, νερο και τροφιμα σε ολους οσους εφθαναν εκει.

Ειχα ακουσει πολλα για τους ντοπιους πριν παω.. πως θα με βλεπουν σαν συναλλαγμα, ποσο σκληρα θα προσπαθησουν να μας παραπλανησουν προκειμενου να μας πουλησουν οι ιδιοι η ο δευτεροξαδελφος του μπατζανακη τους κατι-οτιδηποτε αλλα εκεινο το Δεκεμβρη εγω ειδα αλλα. Λιγες μερες αργοτερα, στην αγορα της Πατπονγκ στην Μπανγκογκ μια μεσηλικη γυναικα, μολις ακουσε πως ημουν στο Κραμπι οταν χτυπησε το κυμα, με αγκαλιασε σφιχτα και ψιθυριζε κατι που ακουγοταν σαν ευχη. Μου ζητησε να παρω κατι απο τον παγκο της για να τη θυμαμαι. Δεν πηρα αλλα τη θυμαμαι ακομα.

Τελος.
 

Attachments

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ξεκινας πολυ ωραια, περιμενουμε την συνεχεια...
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Ναι και εγώ επίσης περιμένω με αγωνία την συνέχεια.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ειμαι εδω και περιμενω τη συνεχεια με κομμενη την ανασα!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ξεκινάει με πολύ σασπένς η ιστορία σου! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια!
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Τι έγινε, καλέ, μετά?????? Έχω κοκκαλώσει!!!!
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Ξαφνικα δε μιλαει και δε κινειται κανεις -μια παραλια κοκκαλωμενη σα να μας πατησαν το pause!

Άντε συνέχισε την ιστορία γιατί κι εμείς στην ίδια φάση είμαστε: σα να μας πατησαν το pause!!!... περιμένουμε "μαρμαρωμένοι" να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία :xmas_lol:
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Η φωτογραφία είναι από κείνη τη μέρα?
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Βράδιασε...κι ακόμα να φανείς...:xmas_cool:
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Δεν ειναι πως θελω να επιτεινω την αγωνια αλλα μολις γυρισα κι η ταχυτητα γραφης μου στο πληκτρολογιο ειναι σε επιπεδα κουτσης χελωνας...Ερωτηση ηλιθιου: παω στην 'επεξεργασια κειμενου' και μετα; σβηνω οσα εχω ηδη γραψει η συνεχιζω απο κει που τ'αφησα; η ανοιγω νεα σελιδα; A, η φωτογραφια ειναι απο κεινη τη μερα- κι η μηχανη πεταχτηκε μολις γυρισα κι ειδα τι ειχε βγαλει..
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Δεν ειναι πως θελω να επιτεινω την αγωνια αλλα μολις γυρισα κι η ταχυτητα γραφης μου στο πληκτρολογιο ειναι σε επιπεδα κουτσης χελωνας...Ερωτηση ηλιθιου: παω στην 'επεξεργασια κειμενου' και μετα; σβηνω οσα εχω ηδη γραψει η συνεχιζω απο κει που τ'αφησα; η ανοιγω νεα σελιδα;
Πατάς Απάντηση και γραφεις κανονικα σα να εγραφες post!
Περιμενουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.934
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom