Ταϊλάνδη Τσουνάμι-seeing στο Κράμπι

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Μειναμε αλλες τρεις νυχτες εκει. Πολλοι φιλοι και συγγενεις περιμεναν πως θα επιστρεφαμε με το πρωτο αεροπλανο της Ελληνικης αποστολης. Δεν μπορουσαμε. Βλεπαμε τους ντοπιους απο την πρωτη στιγμη να παλευουν να σωθουν και να σωσουν ο,τι σωζοταν: ζωη, συμπραγκαλα, αξιοπρεπεια, τουριστες... Αρκετοι χωρικοι προσπαθησαν να παρουν κρυφα απο τις αρχες τα βαρκακια τους την ιδια μερα και να πανε να ψαξουν τους τουριστες που ειχαν αφησει στις παραλιες. Ενιωθαν ασχημα για εμας κι ας ειχε γινει το δικο τους σπιτι ενυδρειο. Ηταν σαφες πως το πρωτο τους μελημα ηταν οι ξενοι- οχι τουριστες πια.. ειχαμε γινει σε λιγα λεπτα οι ξενοι που ειχαν επισκεφθει τη χωρα τους και αντικρυσει την καταστροφη. Νιωθαν υπευθυνοι οπως θα νιωθαμε ολοι αν ειχε ξεκολλησει ο σοβας του σαλονιου μας κι ειχε πεσει στο κεφαλι ενος φιλοξενουμενου μας που καθοταν στον καναπε. Μας ζηταγαν συγνωμη και το εννοουσαν. Οταν τη δευτερη ημερα ειπαμε να παμε στο νοσοκομειο να δωσουμε αιμα, να βοηθησουμε σε κατι, μας κοιταξαν ολοι εκπληκτοι: "εσεις; ειναι δυνατον να σας αφησουμε; " Ηταν αδιανοητο για την κουλτουρα τους να μας αφησουν να εμπλακουμε σε κατι οδυνηρο. Ηταν στωικοι χωρις να ειναι νωθροι. Η αμεσοτητα αντιδρασης και οργανωσης ηταν εντυπωσιακη: απο τα αυτοσχεδια γραφεια δηλωσης αγνοουμενων που στηθηκαν αμεσως ως το αεροδρομιο του Πουκε οπου παρειχαν επι τοπου ιατρικη βοηθεια, νερο και τροφιμα σε ολους οσους εφθαναν εκει.

Ειχα ακουσει πολλα για τους ντοπιους πριν παω.. πως θα με βλεπουν σαν συναλλαγμα, ποσο σκληρα θα προσπαθησουν να μας παραπλανησουν προκειμενου να μας πουλησουν οι ιδιοι η ο δευτεροξαδελφος του μπατζανακη τους κατι-οτιδηποτε αλλα εκεινο το Δεκεμβρη εγω ειδα αλλα. Λιγες μερες αργοτερα, στην αγορα της Πατπονγκ στην Μπανγκογκ μια μεσηλικη γυναικα, μολις ακουσε πως ημουν στο Κραμπι οταν χτυπησε το κυμα, με αγκαλιασε σφιχτα και ψιθυριζε κατι που ακουγοταν σαν ευχη. Μου ζητησε να παρω κατι απο τον παγκο της για να τη θυμαμαι. Δεν πηρα αλλα τη θυμαμαι ακομα.

Τελος.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Είναι συνταρακτική η περιγραφή σου...σ΄ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας !

Έφερες ξανά μπροστά μου, όλη τη φρίκη που παρακολουθούσαμε άναυδοι στις τηλεοράσεις και χαίρομαι που έδειξες τόση αντοχή και δύναμη χαρακτήρα !

Μπράβο σου !
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.222
Likes
5.759
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Συγκλονιστική ιστορια. Στιγμες που όλοι τις είδαμε στην τηλεόραση, εσύ τις ένοιωσες στο πετσί σου. Ήσασταν κάτι παραπάνω από τυχερές εκείνες τις μέρες.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός μαθαίνουμε και στοιχεία του χαρακτήρα αυτών των ανθρώπων που εγώ τουλάχιστον αγνοούσα...όπως είπες την στωικότητα τους,τό αίσθημα ευθύνης και την γεναιοδωρία τους πρός τους ξένους...
Πάντως ''άγιο"είχατε ...αφού γυρίσατε σώες!
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Συγκλονιστική αφήγηση...Ευχαριστούμε...
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Ανατρίχιασα και έκλαψα διαβάζοντας την ιστορία σου... στο μυαλό μου άρχισε να στριφογυρίζει ξανά η εικόνα ενός φίλου ιταλού που χάθηκε σε εκείνο το τσουνάμι...
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Ναι, sorry,δεν ηταν και πολυ εορταστικου κλιματος ιστορια ...Ωστοσο προσπαθησα να αποφυγω τις σκληρες περιγραφες μαζι με εικονες που δεν αναφερω καν..
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.027
Aν και αποφεύγω να διαβάζω τέτοιες αφηγήσεις, η δική σου με καθήλωσε και δεν μπορούσα να σταματήσω... σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία...
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας... Δυστυχως με ενθαρρυνετε να γραψω κι αλλες ιστοριες.. :D
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι ναι! Τετοια δυστυχια επιθυμουμε και εμεις να επιπεσει επι των κεφαλων μας!:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.972
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom