Χαλκιδικη....Που να παω???

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα,
Το μαγαζάκι που λεει ο @psilos3 ειναι το Barcarola που ειναι πολύ ομορφο στην ανω Νικητη. Απο κει και πέρα στον Ορμο παναγιας η καλύτερη ψαροταβερνα για μενα( και λιγο τσιμπημενη)ειναι ο αριστος. Μετα την ακτη Καλογριας μπορειτε να φατε στον Πειρατη( Der Pirat) που εχει ωραιο μπαλκονι με θεα, εχει και ψαρια και κρεατικα.
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Εξαιρετικό φαγητό θα βρείτε και στην Μπουκαδούρα στην ακτή Ελιά, με θέα θάλασσα φυσικά.
 

dammys

Member
Μηνύματα
379
Likes
696
Θα δώσω 3 τοποθεσίες τώρα για τον Αύγουστο που έχει πολύ κόσμο και ζοριζόμαστε να βρούμε ξαπλώστρα ή χώρο για ομπρέλα...
Όλες για το πρώτο πόδι....

Παραλία Σάνη από την πίσω πλευρά δίπλα στις αγροτικές φυλακές....Πριν το ξενοδοχείο στρίβεις δεξιά και αφήνεις το αμάξι σου στο πευκοδάσος...Δίπλα στον υγροβιότοπο...Έχει περπάτημα 5 λεπτών και φτάνεις σε μια καλή και ήσυχη παραλία με λίγη πέτρα στην αρχή.. Θέλει ομπρέλα και ανεφοδιασμό ..Υπέροχη άμμος...
Παραλία Σήμαντρο.. Πριν την Σάνη στο παλιό κάμπιγκ ...Ωραία παραλία ,περπάτημα 2 λεπτά μέσα από το παλιό κάμπιγκ ή από τον δρόμο ,θέλει ομπρέλα και ανεφοδιασμό. Δίπλα έχει και οργανωμένη παραλία.
Παραλία Κύψα, ανάμεσα σε Ελάνη και Σάνη.Δίπλα στο μπιτς μπαρ Χελώνα...Ωραία και ρηχή θάλασσα για οικογένειες ,βρίσκεις και ξαπλώστρες νωρίς αλλά μπορείς και με ομπρέλα και ανεφοδιασμό. Περπάτημα 2 λεπτά...
 

Lyyydiaki

Member
Μηνύματα
7
Likes
22
Καλησπερα,

Και στη Νικητη θα βρείτε μαγαζιά για ποτό και φαγητό, υπάρχει ενα καταπληκτικό πέτρινο καφε μπαρ στο ανω χωριό (δε θυμάμαι όνομα, θα το βρείτε), οπως και επιλογές παραλιακά.
Θα πρότεινα ωστόσο να κατευθυνθειτε προς τον Όρμο Παναγιάς, δίπλα απο τη τρανή αμμουδα για φαγητό, τα βράδια γίνεται χαμός στις ψαροταβερνες.
Σε ευχαριστώ πολύ!!!
 

Nik1981

Member
Μηνύματα
225
Likes
208
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
Παιδιά καλησπέρα σε όλους.
Λεμε να παμε από Αθήνα στη Χαλκιδική αρχές Ιουλίου με την κοπέλα μου για διακοπές .
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω επαρκείς πληροφορίες από γνωστούς γιατί ελάχιστοι έχουν πάει και πήγαν πολύ παλιά.
Τα ερωτήματα πολλά.
1.εχει κάποιο μέρος που θεωρείται κέντρο (οπως πχ στα νησια λέμε "η χώρα") κι αν ναι αξιζει να μείνει εκεί κοντα κανείς? Εννοώ είναι οπως στα νησιά που η χώρα είναι στην ουσία το μόνο μέρος που αξίζει να βγεις για βράδυ ή έχει τοσα πολλά μέρη να βγεις που δεν έχει σημασία που θα μείνεις;
2. Ποιο πόδι της Χαλκιδικής είναι το καλύτερο για ενα ζευγάρι γυρω στα 40 (χωρις παιδια) όπως εμείς, με όρεξη για περπάτημα, αξιοθέατα, παραλιες, φύση, μνημεία μουσεία, καλο φαγητό και χαλαρα καφέ μπαρ (δε μας ενδιαφέρει clubbing)?
Αλλοι λένε ότι το πρώτο πόδι έχει πιο πολύ ζωή αλλα έχει πολυ πιτσιρικαρια και πιθανόν φασαρία και καγκουριλικια, ενω για το 2ο πόδι έχω ακούσει ότι έχει λιγότερη ζωή κσι μαγαζιά αλλά ωραιότερα τοπία.
Τι ισχύει τελικά; σε ποιο πόδι είναι καλύτερο να μείνει κάποιος με το δικό μας life status?
3.υπαρχει κάποιο πλοίο της γραμμής που να πηγαίνει από πόδι σε πόδι, ή πρέπει να κάνεις το γύρο με το αμάξι;
4.αν κάποιος εχει να προτείνει κατι must go, ή must avoid (παραλιες, ξενοδοχείο, εστιατόριο, αξιοθέατο) ευπρόσδεκτη η συμβουλή του.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.569
Likes
12.752
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
1. Δεν υπάρχει χώρα έτσι όπως το θέτεις...Η Καλλιθέα μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο κομβικό σημείο αλλά στη θέση σου θα την απέφευγα για διαμονή. Είναι άσχημη, πολύβουη γεμάτη Βαλκάνια.
2. Θα έλεγα δαγκωτό το 2ο
3. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πλοίο εκτός ίσως απο τουριστικά που ίσως κάνουν επισκέψεις σε κάποιες ακτές. Χαλκιδική χωρίς αυτοκίνητο πολύ δύσκολο. Το ΚΤΕΛ κάνει μια αιωνιότητα και μια μέρα...
4. Must avoid είναι τα μεγάλα beach bar του πρώτου ποδιού το σκ. Τις άλλες μέρες όμως και ειδικά αρχές Ιουλίου και αυτά είναι μια χαρά.
Must go (για εμένα) είναι η εξερεύνηση των παραλιών σ'όλο το μήκος του 2ου ποδιού όσο πιο ενδελεχώς γίνεται....και ειδικά από την απέξω πλευρά (βλέπει Αρμενιστής, Πλατανίτσι, Καβουρότρυπες, Κριαρίτσι, Τηγάνι )

Εφόσον θα έρθετε από Αθήνα θα σας πρότεινα να μείνετε 1-2 βράδυα στην 'Αφυτο στο πρώτο πόδι το οποίο θα σας ενθουσιάσει και έχει τη μοναδική σχετικά ποιοτική νυχτερινή ζωή σ όλη τη Χαλκιδική. (χωρίς υπερβολές όμως) Το όποιο κλάμπιγκ γίνεται πέριξ της Καλλιθέας. Τα υπόλοιπα ψόφησαν εδώ και δεκαετίες...
Μπορείτε να κάνετε μια ωραία γύρα του 1ου ποδιού που έχει πολύ όμορφες παραλίες αλλά δυστυχώς άναρχη και εκτεταμένη δόμηση...και να μεταφερθείτε προς το 2ο πόδι όπου το τοπίο είναι πιο άγριο, πιο πράσινο με παραλιάρες που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και σε συνδιασμό με την εποχή πιστεύω θα το ευχαριστηθείτε πολύ.
 
Last edited:

Nik1981

Member
Μηνύματα
225
Likes
208
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
Ευα σε ευχαριστώ.

Με αμάξι θα έρθουμε κατά 99%.
Υπήρχε η σκέψη να έρθουμε με αεροπλάνο και νοικιασουμε αμάξι όταν φτάσουμε , αλλα επειδη θα μείνουμε τουλάχιστον 7-8 μέρες το κόστος ενοικίασης είναι πολυ υψηλο.
Το να μείνουμε σε 2 διαφορετικα καταλύματα δε το ειχα σκεφτεί. Ομολογώ πως είναι πολυ καλή ιδέα. Αντι να πηγαινοερχομαστε απο πόδι σε πόδι κάθε 1-2 μέρες, θα μοιρασουμε τις μέρες στα 2 ποδια. Ίσως 3 μερες στο 1ο πόδι και 5 μέρες στο 2ο πόδι ή κάτι τέτοιο.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.569
Likes
12.752
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
πολύ καλή μοιρασιά και αν έχετε 5 μέρες στο 2ο προλαβαίνετε άνετα να πάτε μια βόλτα και από το 3ο που έχει και κει τις ομορφιές του (πριν τον Αθω εννοώ) . Ιερισσό, Νέα Ρόδα και μια ημερήσια Αμμουλιανή. Οι αποστάσεις είναι μικρές βγαίνει άνετα.
 

Dr Snoopy

Member
Μηνύματα
810
Likes
10.188
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
πολύ καλή μοιρασιά και αν έχετε 5 μέρες στο 2ο προλαβαίνετε άνετα να πάτε μια βόλτα και από το 3ο που έχει και κει τις ομορφιές του (πριν τον Αθω εννοώ) . Ιερισσό, Νέα Ρόδα και μια ημερήσια Αμμουλιανή. Οι αποστάσεις είναι μικρές βγαίνει άνετα.
Πολύ καλά τα λέει η @evaT,έχω μόνο μία μικρή ένσταση,δεν μπορείς να μένεις στο 2ο πόδι και να κάνεις ημερήσια εκδρομή στο 3ο,δηλαδή στην προ του Αθω περιοχή όπως λέγεται,είναι λίγο μακριά και δεν θα το ευχαριστηθείς.Επειδή έρχεσαι από Αθήνα αξίζει και με το παραπάνω να κάνεις και μία διανυκτέρευση εκεί (πρόταση μου στα Νέα Ρόδα).Από εκεί μπορείς να πας στην Ουρανούπολη και με καραβάκι να κάνεις "κρουαζιέρα" και να δεις μοναστήρια του Αγίου Ορους (έχει κάθε μέρα 2 δρομολόγια,10.30 πμ και 2 μμ,διάρκεια 3 ώρες,) και επίσης να πας ημερήσια εκδρομή για μπάνιο και φαγάκι στα μαγευτικά Δρένια της Αμμουλιανής.Και τα δύο αξίζουν.Αν έχεις κάποιες απορίες εδώ είμαστε.
 
Last edited:

Nik1981

Member
Μηνύματα
225
Likes
208
Ταξίδι-Όνειρο
στο χρόνο
EvaT, Dr Snoopy ευχαριστώ πολύ.
Ευχαριστώ και τον mod που ένωσε το θέμα που άνοιξα με το ήδη υπάρχον το οποίο δεν ειχα βρει στην αναζήτηση.
Διάβασα σχεδόν τα πάντα. Πολύτιμες πληροφορίες. Έμαθα πολλά.
Αλλά απέκτησα και μερικές ακόμα απορίες.
1.Υποθέτω ότι για αρχές Ιουλίου ή τέλη Ιουνίου δε θα υπάρχει το ατελείωτο κυκλοφοριακό πρόβλημα που διάβαζα με κάποιους δρόμους .σωστά;
2. Δε φαντάζομαι να χρειαστεί να κλείσω από τωρα ξαπλώστρες για τέτοια εποχή??
3.Τα καραβάκια που κανουν το γύρο του 3ου ποδιού σε αφήνουν να κάνεις καμιά βουτιά στη μέση της θάλασσας ή σταματάνε σε καμια παραλία, ή απλά κάνουν τη διαδρομή και σε γυρνάνε πίσω;
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλλήσαντες και θα πρόσθετα τα παρακάτω:

Ποιο πόδι της Χαλκιδικής είναι το καλύτερο για ενα ζευγάρι γυρω στα 40 (χωρις παιδια) όπως εμείς, με όρεξη για περπάτημα, αξιοθέατα, παραλιες, φύση, μνημεία μουσεία, καλο φαγητό και χαλαρα καφέ μπαρ (δε μας ενδιαφέρει clubbing)?
Δεύτερο πέραν πάσης αμφιβολίας.
εχει κάποιο μέρος που θεωρείται κέντρο
Θα έμενα Μαρμαρά και θα έκανα ημερήσιες εξορμήσεις σε όλα τα μέρη του δευτέρου ποδιού και κατ' επέκτασιν του τρίτου όπως αναφέρθηκε. Εναλλακτικά είναι ωραία (και αρκετά πιο ήσυχα) να μεινεις Βουρβουρού, Πυργαδίκια, Όρμο Παναγιάς κτλ.
αν κάποιος εχει να προτείνει κατι must go, ή must avoid (παραλιες, ξενοδοχείο, εστιατόριο, αξιοθέατο) ευπρόσδεκτη η συμβουλή του.
Προς αποφυγή το πρώτο πόδι εκτός αν κάνετε αυτό που πρότεινε η @evaT
Σίγουρα σε όλες τις καλές παραλίες του δευτέρου, είτε γύρω από το Μαρμαρά (Λαγομανδρα κτλ), είτε πιο κάτω γυρνώντας το πόδι. Με τη σειρά: Τριστινίκα (και Αρετές),Τορώνη, Πόρτο Κουφό, Καλαμίτσι, Κριαρίτσι, Πλατανίτσι, Καβουρότρυπες-Πορτοκάλι, Αρμενιστής, Ακτή Καρύδι (και Διάπορος) και φυσικά Τρανή αμμούδα. Φαγητό σε Πυργαδίκια, όρμο Παναγιάς και σίγουρα στη Κληματαριά στο Μεταγγίτσι. Βόλτα στην ορεινή Χαλκιδική και σε όλα όσα είπε ο @Dr Snoopy για το τρίτο πόδι.
Υποθέτω ότι για αρχές Ιουλίου ή τέλη Ιουνίου δε θα υπάρχει το ατελείωτο κυκλοφοριακό πρόβλημα που διάβαζα με κάποιους δρόμους .σωστά;
Το Σαββατοκύριακο σχεδόν πάντα έχει, αλλά ίσως να μη σε επηρρεάσει καθώς είναι από και προς Θεσσαλονίκη, στο πρώτο πόδι και στο φανάρι της Νικήτης. Αναλόγως που θα είσαι.
2. Δε φαντάζομαι να χρειαστεί να κλείσω από τωρα ξαπλώστρες για τέτοια εποχή??
Δε φαντάζομαι γιατί πρέπει κάποιος να κλείνει ξαπλώστρες κι αν έπρεπε δε θα το έκανα ποτέ προσωπικά.
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.569
Likes
12.752
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Tα σκ έχει μια χαρά κυκλοφοριακό. θα κοιτάξεις να είσαι όσο γίνεται στάσιμος μέχρι να περάσει κι η Κυριακή.
Ξαπλώστρες δεν κλείνεις παρά μόνο στα πολύ δημοφιλή μπητς μπαρ που και πάλι αν πας νωρίς θα βρεις. Επίσης σπανίως θα δεις χρέωση σε ξαπλώστρες ειδικά στο 2ο πόδι απλά πληρώνεις την κατανάλωση που θα κάνεις.
Για τα καραβάκια το αγνοώ δεν έχω πάει ποτέ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom