Χανιά... ολιγοημερες διακοπές

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Η αλήθεια είναι ότι αν δε μας πεις μερικά πράγματα παραπάνω, το μόνο που μπορεί κάποιος να σου απαντήσει θα είναι εντελώς υποκειμενικό.

Για να γίνω κατανοητός... τί ακριβώς ζητάς και τί σου αρέσει; Αν σου αρέσει ο πανικός, γκομενάκια, μπιτσόμπαρα, νταπαντούπα στη παραλία, Μύκονος του νότου και τέτοια, τότε the place to be είναι η Αγία Μαρίνα. End of story. Άντε να το ανοίξουμε λίγο παραπάνω, από Σταλό μέχρι Πλατανιά.

Είναι η άκρως τουριστική ζώνη, έχει όλο το πανικό και όλο το χαμό. Είναι και από 15 έως 20 λεπτά από τα Χανιά, οπότε είσαι και κοντά.

Τώρα αν δεν είναι αυτό που θέλεις, γιατί για παράδειγμα θέλεις καλύτερη παραλία που να μην είναι πίχτρα, θολά νερά από το κόσμο και τα χιλιάδες αντιηλιακά, η άποψη σου περί αράγματος στη παραλία δε περιλαμβάνει κυριλέ ξαπλώστρες, κοκτεϊλάρες, selfies στο instagram, διαγωνισμό καλύτερου λαδωμένου κορμιού και ηχεία που να βαράνε τα τελευταία σουξέ, όπως επίσης δε σου αρέσει το σκηνικό της τουριστικής κιτσαρίας, τότε μπορείς να αναζητήσεις άλλες επιλογές.

Όπως καταλαβαίνεις εγώ είμαι Χανιώτης αλλά biased εναντίον της περιοχής Αγίας Μαρίνας και περιχώρων - την αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Αναγνωρίζω όμως την υποκειμενικότητα της γνώμης μου και ίσως άλλοι μπορούν να σου παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα. Καλό θα ήταν να τη διαβάσεις και αυτή αν κάποιος άλλος γράψει εδώ.

Τις κοντινές παραλίες εγώ τις βλέπω σαν μια καθημερινή εύκολη λύση για μετά τη δουλειά. Λίγο παραπάνω χρόνο να έχω θα φύγω προς άλλα μέρη. Σούπερ νερά σε απόσταση 20 λεπτά από τα Χανιά... μάλλον συμβιβασμούς θα κάνουμε. Μια επιλογή είναι το Μαράθι και ο Σταυρός. Θα βρεις οργανωμένες παραλίες εκεί (έχεις τουλάχιστον 2 ή 3 επιλογές στο κάθε μέρος) αλλά ειδικά στο Σταυρό ομπρέλες και τέτοια είναι τρομερά overpriced. Επίσης κοντά στο Μαράθι υπάρχει και το Λουτράκι, που είναι ένα κολπάκι με δόση Αγίας Μαρίνας (ίσως λίγο καλύτερη εκδοχή - έχω να πάω πολύ καιρό δε ξέρω τί γίνεται τώρα). Στο Σταυρό μπορείς να μείνεις, αλλά από όσο ξέρω μπαράκια και τέτοια δεν έχει. Είναι όμως πολύ κοντά στα Χανιά (20λεπτο) οπότε κατεβαίνεις στη πόλη. Στο Μαράθι δε ξέρω αν υπάρχουν επιλογές διαμονής εκτός από τη περίπτωση βίλας στα γύρω μέρη. Μαράθι - Σταυρός είναι στη περιοχή του Ακρωτηρίου. Σε μικρή απόσταση μπορείς να βρεις και άλλες παραλίες, όπως π.χ. το Σειτάν λιμάνι που έχει γίνει must για τις selfies του καλοκαιριού (και ενώ είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, η όλη φάση το έχει κάνει για εμένα αποκρουστικό τη high season).
Σε αντίστοιχη απόσταση από τα Χανιά αλλά από την αντίθετη κατεύθυνση από την Αγία Μαρίνα (προς Ρέθυμνο) υπάρχουν οι επιλογές του Αποκόρωνα. Οι Καλύβες είναι στα 15 λεπτά από τα Χανιά και υπάρχουν μια σειρά από παραλίες γύρω από το χωριό, οργανωμένες, ταβερνάκια αρκετά, λίγα μπαράκια, πολύ πιο ήπια πράγματα από Αγία Μαρίνα (βασικά καμία σχέση). Μπορείς να μείνεις στο χωριό και όλα να είναι στα πόδια σου. Παραλίες έχει 3 το χωριό (απόσταση πόδια). Αν πεις ότι παίρνεις αυτοκίνητο του τύπου 5 λεπτά, μπορείς να πας και σε άλλες παραλίες κοντινές, π.χ. Κυανή Ακτή, Κερά. Αν το ανοίξεις λίγο ακόμα υπάρχουν και άλλες αρκετές επιλογές τριγύρω. Στη περίπτωση που δε φυσάει (γιατί μπαίνεις από βράχια) είναι και ο Ομπρός Γυαλός που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και για αυτή τη περίπτωση θα έλεγα όντως σούπερ νερά. Εκεί όμως δεν υπάρχει τίποτα. Ίσως αλλάξει βέβαια γιατί αν δε κάνω λάθος λένε ότι εκεί θα κάνουν καταδυτικό κέντρο. Γενικά μιλώντας πάντως, οπως και με το Μαράθι/Σταυρό, δεν είναι τα σούπερ νερά και οι μαγευτικές παραλίες, αλλά γενικά ok. Είπαμε για τέτοιους χαρακτηρισμούς πάμε πιο μακρυά. Να σημειώσω ότι για Καλύβες είμαι πάλι λίγο biased γιατί είναι το χωριό μου οπότε ξέρω πού να κινηθώ για να αποφύγω ασχήμιες ή λάθος ταβερνάκια. Επίσης η περιοχή του Αποκόρωνα έχει για εμένα αρκετά όμορφα χωριά στην ενδοχώρα που μπορείς να πας και να περάσεις και να φας ωραία. Βάμος, Κεφαλάς, Ντουλιανά, Γαβαλοχώρι, Αρμένοι κτλ. Υπάρχουν και full τουριστικές περιοχές στον Αποκόρωνα, αλλά εγώ τις συστήνω (π.χ. Αλμυρίδα, Γεωργιούπολη). Μπορείς πάντα να κάνεις ένα search και να σχηματίσεις δική σου άποψη.

Τώρα αρχίζοντας να μιλάμε για Φαλάσσαρνα και τέτοια τα πράγματα αλλάζουν. Στα Φαλάσσαρνα τα νερά είναι όντως σούπερ και η παραλία είναι τεράστια. Εγώ προτιμώ την άκρη της που δεν έχει μπιτσόμπαρα κάτω στη παραλία (έχει ένα από πάνω) οπότε είναι πιο ήσυχα και έχει εκεί και ένα δυο ταβερνάκια μια χαρά. Η κεντρική παραλία έχει τρελή αμμουδιά και όλα τα ... κονφόρ. Στα Φαλάσσαρνα έχεις και επιλογές διαμονής. Μπαλός είναι κοντά στα Φαλάσσαρνα. Το έχω ξαναγράψει εδώ, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι ο Μπάλος λόγω της ιδιαιτερότητας του (λιμνοθάλασσα) προσφέρεται περισσότερο για... οφθαλμόλουτρο, παρά για ...λουτρό. :) Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο να δεις, αλλά δε νομίζω ότι είναι το μέρος που θα απολαύσεις 8-10 άραγμα θαλασσα όπως λες.

Ελαφονήσι είναι πολύ ιδιαίτερο και πανέμορφο. Το καλοκαίρι όμως είναι πίχτρα, be prepared. Αν μπορείς να πας λίγο πιο αργά (ας πούμε να φτάσεις μετά τις 2 - 3 στη παραλία) και να μείνεις μέχρι το βράδυ, ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τη παραλία μετά που θα έχουν φύγει τα περισσότερα λεωφορεία, νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο. Απόφυγε και το ΣΚ αν μπορείς.

Κεδρόδασος αν είσαι διατεθειμένη για τελείως ανοργάνωτη παραλία και μια μικρή σχετική ταλαιπωρία για να φτάσεις, είναι δίπλα σχεδόν στο Ελαφονήσι και για εμένα ανώτερο. Επίσης είναι από τις επιτομές αυτού που ονομάζουμε "σούπερ νερά".

Τώρα έχουμε αφήσει στην όλη φάση το νότο. Από Παλιόχωρα μέχρι Φραγκοκάστελο. Εκεί για εμένα είναι όλο το ζουμί. Νομίζω ότι δε ταιριάζει πολύ στο προφίλ που περιγράφεις, με εξαίρεση τη Παλιόχωρα και ίσως τη Σούγια. Όλες οι περιοχές έχουν σούπερ νερά. Όλες σχεδόν οι παραλίες είναι φανταστικές. Φαγητό θα βρεις σουπερ. Με εξαίρεση τη Παλιόχωρα και τη Σούγια μπαράκια και κοκτεϊλάρες δε θα βρεις. Οι οργανωμένες παραλίες λιγότερες. Η δυσκολία πρόσβασης μεγαλύτερη. Τα ωραία πράγματα έχουν και το κόστος τους - αλλά ίσως για αυτό παραμένουν όμορφα. Επίσης αν είσαστε της φύσης και της δράσης, ο νότος is the place to be. Φαράγγια, μονοπάτια, canyoning, bunjee jumping, φουσκωτά, κανό καγιάκ, ιστιοπλοϊα, καταδύσεις. Κούραση αλλά ανεπανάληπτες φάσεις. Εμένα αυτά μου αρέσουν.

Ο τέλειος συμβιβασμός για εμένα θα ήταν η Παλιόχωρα. Έχει υπέροχες παραλίες από όλες τις μεριές πράγμα που σημαίνει ότι ό,τι αέρας και να φυσάει σίγουρα θα βρεις μια παραλία που θα είναι σούπερ και χωρίς κύμα. Φαγητό και νυχτερινή ζωή στη Παλιόχωρα επίσης θα βρεις μια χαρά και λογικές τιμές. Ίσως δεν είναι το παραδοσιακότερο μέρος, εγώ την αγαπώ πάντως και πάντα περνάω καλά.

Να περάσετε όμορφα!

υ.γ. σημειώνω ξανά ότι τα παραπάνω είναι οι προσωπικές μου απόψεις - δεν είναι μια "universal" αλήθεια, ούτε εγώ ξέρω και οι άλλοι δε ξέρουν. Κάποιος μπορεί να σου πει εντελώς διαφορετικά πράγματα! Διάβασε και από άλλους διαφορετικές απόψεις.
..
Tα ειπες ολα... σωστα...
 

thalassophile

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
(...) αν η άποψη σου περί αράγματος στη παραλία δε περιλαμβάνει κυριλέ ξαπλώστρες, κοκτεϊλάρες, selfies στο instagram, διαγωνισμό καλύτερου λαδωμένου κορμιού και ηχεία που να βαράνε τα τελευταία σουξέ, όπως επίσης δε σου αρέσει το σκηνικό της τουριστικής κιτσαρίας, τότε μπορείς να αναζητήσεις άλλες επιλογές.
:haha::haha::rolleyes-80::rolleyes-80:
Kingmouf σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Χανιώτης; Θα σε τρελάνω στις ερωτήσεις!
Λοιπόν, δεν είμαι τόσο φαν των παραλιών-must για τις selfies του καλοκαιριού . Θέλω να βρω μία οργανωμένη παραλία με πολύ καθαρά νερά, αμμουδιά, να μπορώ να διαβάσω κι ένα βιβλί0, να μπορώ να πιω κι ένα κοκτέιλ, όμως. Και να μην αισθάνομαι ότι πήγα στο Super Paradise στη Μύκονο. Δε θέλω να είναι και πάνω στην ξαπλώστρα μου ο διπλανός τουρίστας. Αυτό που μου περιέγραψες για την Αγία Μαρίνα μου φαίνεται αποκρουστικό.
Είχα πάει πριν 4 χρόνια Αγ. Νικόλαο κι έχω φανταστικές αναμνήσεις από τη φιλοξενία, τα ταβερνάκια και την αυθεντικότητα της περιοχής. Αυτό ζητάω κυρίως. Να έχει αυθεντικά ταβερνάκια, κοντά στο κύμα, ρακή, ψαράκια, ντάκο κλπ... Δεν ψάχνω μπιτσόμπαρα, μουσική, μοχίτο και κρεπάλη.
Είμαι 24 και ο φίλος μου 29. Δε θέλω και να βλέπω μόνο οικογένειες με παιδιά...
Μήπως ζητάω πολλά;
Τι εννοούμε overpriced στο Σταυρό; Πες μ ένα παράδειγμα... Η περιοχή ακρωτηρίου (εκεί είναι και το αεροδρόμιο, σωστά;) μου φαίνεται καλή εκδοχή.
Στα χωριά Πλατανιάς και Σταλός -για να καταλάβω- υπάρχει φουλ τουρισμός, ξένοι και μπιτσόμπαρα ; Ή μπορεί κανείς να βρει όμορφα ταβερνάκια με κρητική κουζίνα, και λίγη ηρεμία στην παραλία;
Κρατάω στο μυαλό μου και το χωριό Καλύβες διότι απέχουν από τα Χανιά μόνο 15 λεπτά και βλέπω ότι είναι όπως τα ζητάω. Στα συν και ο Ομπρός Γυαλός, λοιπόν. Αμμουδερές παραλίες έχει εκεί; Αν πάω στο χωριό σου θα μου πεις και μένα πού να κινηθώ.
Ο Αποκόρωνας μου φαίνεται μακριά.
Αχ τόσα μέρη! Μπερδεύτηκα. Θέλω Κρήτη. Να θυμίζουν όλα Κρήτη. Όχι να πάω και να βλέπω μόνο ξένους, όπως στα Μάλια.

Να σου πω, να κλείσω λες 2 μέρες διαμονή και Φαλάσσαρνα ; Έχει τίποτα για φαγητό ή ποτό;
Μπάλο, λοιπόν, για βόλτα μόνο. Όχι για μπάνιο...
Ευχαριστώ για το τιπ για Ελαφονήσι και Κεδρόδασος.

Αυτά που μου περιγράφεις για το νότο μου άρεσαν πολύ.
Μου φαίνεται καταλήγω να μοιράσω τη διαμονή ως εξής:
Διαμονή Ακρωτήρι (Μαράθι ή Σταυρό).
Διαμονή μέσα στα Χανιά.
Διαμονή Φαλάσσαρνα.
Διαμονή Παλιόχωρα.

Πώς σου φαίνεται το παραπάνω πρόγραμμα; Από πού είναι πιο κοντά το Ελαφονήσι;
 

mikoulis

Member
Μηνύματα
56
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Μεχικοοοοοοοοοοοοοο
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδια
Η αλήθεια είναι ότι αν δε μας πεις μερικά πράγματα παραπάνω, το μόνο που μπορεί κάποιος να σου απαντήσει θα είναι εντελώς υποκειμενικό.

Για να γίνω κατανοητός... τί ακριβώς ζητάς και τί σου αρέσει; Αν σου αρέσει ο πανικός, γκομενάκια, μπιτσόμπαρα, νταπαντούπα στη παραλία, Μύκονος του νότου και τέτοια, τότε the place to be είναι η Αγία Μαρίνα. End of story. Άντε να το ανοίξουμε λίγο παραπάνω, από Σταλό μέχρι Πλατανιά.

Είναι η άκρως τουριστική ζώνη, έχει όλο το πανικό και όλο το χαμό. Είναι και από 15 έως 20 λεπτά από τα Χανιά, οπότε είσαι και κοντά.

Τώρα αν δεν είναι αυτό που θέλεις, γιατί για παράδειγμα θέλεις καλύτερη παραλία που να μην είναι πίχτρα, θολά νερά από το κόσμο και τα χιλιάδες αντιηλιακά, η άποψη σου περί αράγματος στη παραλία δε περιλαμβάνει κυριλέ ξαπλώστρες, κοκτεϊλάρες, selfies στο instagram, διαγωνισμό καλύτερου λαδωμένου κορμιού και ηχεία που να βαράνε τα τελευταία σουξέ, όπως επίσης δε σου αρέσει το σκηνικό της τουριστικής κιτσαρίας, τότε μπορείς να αναζητήσεις άλλες επιλογές.

Όπως καταλαβαίνεις εγώ είμαι Χανιώτης αλλά biased εναντίον της περιοχής Αγίας Μαρίνας και περιχώρων - την αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Αναγνωρίζω όμως την υποκειμενικότητα της γνώμης μου και ίσως άλλοι μπορούν να σου παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα. Καλό θα ήταν να τη διαβάσεις και αυτή αν κάποιος άλλος γράψει εδώ.

Τις κοντινές παραλίες εγώ τις βλέπω σαν μια καθημερινή εύκολη λύση για μετά τη δουλειά. Λίγο παραπάνω χρόνο να έχω θα φύγω προς άλλα μέρη. Σούπερ νερά σε απόσταση 20 λεπτά από τα Χανιά... μάλλον συμβιβασμούς θα κάνουμε. Μια επιλογή είναι το Μαράθι και ο Σταυρός. Θα βρεις οργανωμένες παραλίες εκεί (έχεις τουλάχιστον 2 ή 3 επιλογές στο κάθε μέρος) αλλά ειδικά στο Σταυρό ομπρέλες και τέτοια είναι τρομερά overpriced. Επίσης κοντά στο Μαράθι υπάρχει και το Λουτράκι, που είναι ένα κολπάκι με δόση Αγίας Μαρίνας (ίσως λίγο καλύτερη εκδοχή - έχω να πάω πολύ καιρό δε ξέρω τί γίνεται τώρα). Στο Σταυρό μπορείς να μείνεις, αλλά από όσο ξέρω μπαράκια και τέτοια δεν έχει. Είναι όμως πολύ κοντά στα Χανιά (20λεπτο) οπότε κατεβαίνεις στη πόλη. Στο Μαράθι δε ξέρω αν υπάρχουν επιλογές διαμονής εκτός από τη περίπτωση βίλας στα γύρω μέρη. Μαράθι - Σταυρός είναι στη περιοχή του Ακρωτηρίου. Σε μικρή απόσταση μπορείς να βρεις και άλλες παραλίες, όπως π.χ. το Σειτάν λιμάνι που έχει γίνει must για τις selfies του καλοκαιριού (και ενώ είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, η όλη φάση το έχει κάνει για εμένα αποκρουστικό τη high season).
Σε αντίστοιχη απόσταση από τα Χανιά αλλά από την αντίθετη κατεύθυνση από την Αγία Μαρίνα (προς Ρέθυμνο) υπάρχουν οι επιλογές του Αποκόρωνα. Οι Καλύβες είναι στα 15 λεπτά από τα Χανιά και υπάρχουν μια σειρά από παραλίες γύρω από το χωριό, οργανωμένες, ταβερνάκια αρκετά, λίγα μπαράκια, πολύ πιο ήπια πράγματα από Αγία Μαρίνα (βασικά καμία σχέση). Μπορείς να μείνεις στο χωριό και όλα να είναι στα πόδια σου. Παραλίες έχει 3 το χωριό (απόσταση πόδια). Αν πεις ότι παίρνεις αυτοκίνητο του τύπου 5 λεπτά, μπορείς να πας και σε άλλες παραλίες κοντινές, π.χ. Κυανή Ακτή, Κερά. Αν το ανοίξεις λίγο ακόμα υπάρχουν και άλλες αρκετές επιλογές τριγύρω. Στη περίπτωση που δε φυσάει (γιατί μπαίνεις από βράχια) είναι και ο Ομπρός Γυαλός που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και για αυτή τη περίπτωση θα έλεγα όντως σούπερ νερά. Εκεί όμως δεν υπάρχει τίποτα. Ίσως αλλάξει βέβαια γιατί αν δε κάνω λάθος λένε ότι εκεί θα κάνουν καταδυτικό κέντρο. Γενικά μιλώντας πάντως, οπως και με το Μαράθι/Σταυρό, δεν είναι τα σούπερ νερά και οι μαγευτικές παραλίες, αλλά γενικά ok. Είπαμε για τέτοιους χαρακτηρισμούς πάμε πιο μακρυά. Να σημειώσω ότι για Καλύβες είμαι πάλι λίγο biased γιατί είναι το χωριό μου οπότε ξέρω πού να κινηθώ για να αποφύγω ασχήμιες ή λάθος ταβερνάκια. Επίσης η περιοχή του Αποκόρωνα έχει για εμένα αρκετά όμορφα χωριά στην ενδοχώρα που μπορείς να πας και να περάσεις και να φας ωραία. Βάμος, Κεφαλάς, Ντουλιανά, Γαβαλοχώρι, Αρμένοι κτλ. Υπάρχουν και full τουριστικές περιοχές στον Αποκόρωνα, αλλά εγώ τις συστήνω (π.χ. Αλμυρίδα, Γεωργιούπολη). Μπορείς πάντα να κάνεις ένα search και να σχηματίσεις δική σου άποψη.

Τώρα αρχίζοντας να μιλάμε για Φαλάσσαρνα και τέτοια τα πράγματα αλλάζουν. Στα Φαλάσσαρνα τα νερά είναι όντως σούπερ και η παραλία είναι τεράστια. Εγώ προτιμώ την άκρη της που δεν έχει μπιτσόμπαρα κάτω στη παραλία (έχει ένα από πάνω) οπότε είναι πιο ήσυχα και έχει εκεί και ένα δυο ταβερνάκια μια χαρά. Η κεντρική παραλία έχει τρελή αμμουδιά και όλα τα ... κονφόρ. Στα Φαλάσσαρνα έχεις και επιλογές διαμονής. Μπαλός είναι κοντά στα Φαλάσσαρνα. Το έχω ξαναγράψει εδώ, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι ο Μπάλος λόγω της ιδιαιτερότητας του (λιμνοθάλασσα) προσφέρεται περισσότερο για... οφθαλμόλουτρο, παρά για ...λουτρό. :) Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο να δεις, αλλά δε νομίζω ότι είναι το μέρος που θα απολαύσεις 8-10 άραγμα θαλασσα όπως λες.

Ελαφονήσι είναι πολύ ιδιαίτερο και πανέμορφο. Το καλοκαίρι όμως είναι πίχτρα, be prepared. Αν μπορείς να πας λίγο πιο αργά (ας πούμε να φτάσεις μετά τις 2 - 3 στη παραλία) και να μείνεις μέχρι το βράδυ, ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις τη παραλία μετά που θα έχουν φύγει τα περισσότερα λεωφορεία, νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο. Απόφυγε και το ΣΚ αν μπορείς.

Κεδρόδασος αν είσαι διατεθειμένη για τελείως ανοργάνωτη παραλία και μια μικρή σχετική ταλαιπωρία για να φτάσεις, είναι δίπλα σχεδόν στο Ελαφονήσι και για εμένα ανώτερο. Επίσης είναι από τις επιτομές αυτού που ονομάζουμε "σούπερ νερά".

Τώρα έχουμε αφήσει στην όλη φάση το νότο. Από Παλιόχωρα μέχρι Φραγκοκάστελο. Εκεί για εμένα είναι όλο το ζουμί. Νομίζω ότι δε ταιριάζει πολύ στο προφίλ που περιγράφεις, με εξαίρεση τη Παλιόχωρα και ίσως τη Σούγια. Όλες οι περιοχές έχουν σούπερ νερά. Όλες σχεδόν οι παραλίες είναι φανταστικές. Φαγητό θα βρεις σουπερ. Με εξαίρεση τη Παλιόχωρα και τη Σούγια μπαράκια και κοκτεϊλάρες δε θα βρεις. Οι οργανωμένες παραλίες λιγότερες. Η δυσκολία πρόσβασης μεγαλύτερη. Τα ωραία πράγματα έχουν και το κόστος τους - αλλά ίσως για αυτό παραμένουν όμορφα. Επίσης αν είσαστε της φύσης και της δράσης, ο νότος is the place to be. Φαράγγια, μονοπάτια, canyoning, bunjee jumping, φουσκωτά, κανό καγιάκ, ιστιοπλοϊα, καταδύσεις. Κούραση αλλά ανεπανάληπτες φάσεις. Εμένα αυτά μου αρέσουν.

Ο τέλειος συμβιβασμός για εμένα θα ήταν η Παλιόχωρα. Έχει υπέροχες παραλίες από όλες τις μεριές πράγμα που σημαίνει ότι ό,τι αέρας και να φυσάει σίγουρα θα βρεις μια παραλία που θα είναι σούπερ και χωρίς κύμα. Φαγητό και νυχτερινή ζωή στη Παλιόχωρα επίσης θα βρεις μια χαρά και λογικές τιμές. Ίσως δεν είναι το παραδοσιακότερο μέρος, εγώ την αγαπώ πάντως και πάντα περνάω καλά.

Να περάσετε όμορφα!

υ.γ. σημειώνω ξανά ότι τα παραπάνω είναι οι προσωπικές μου απόψεις - δεν είναι μια "universal" αλήθεια, ούτε εγώ ξέρω και οι άλλοι δε ξέρουν. Κάποιος μπορεί να σου πει εντελώς διαφορετικά πράγματα! Διάβασε και από άλλους διαφορετικές απόψεις.

προσυπογραφω μεχρι και την τελευταια λεξη...
 

mikoulis

Member
Μηνύματα
56
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Μεχικοοοοοοοοοοοοοο
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδια
η νοτια κρητη ειναι πιο αγρια σε ομορφια στο κομματι του ν. χανιων...αν ψαχτεις, μπορεις να βρεις παραλιες στο κομματι Χωρα Σφακιων-Φραγκοκαστελο νασαι εντελως μονος...στα βορεια, οντως φαλασαρνα, μπαλος, ελαφονησι ειναι πανεμορφα αλλα διαδηλωση, οπως κ στο Σειταν λιμανι...λουτρακι μετα τις 6-7 ειναι πιο χαλαρα. Στο κομματι Σταυρος-Καλαθας εχει καποια πιο απομερα...Κι η παραλια των Αγιων Αποστολων εχει κοσμο, αλλα κατω ακριβως απο το εκκλησακι εχει συγκριτικα λιγοτερο...κ οχι νταπα ντουπα αλα πλατανια κ αγ. μαρινα...
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
:haha::haha::rolleyes-80::rolleyes-80:
=
Τι εννοούμε overpriced στο Σταυρό;
Εννοούμε ότι πας σε ένα μαγαζί με ξαπλώστρες χαμηλής ποιότητας και αισθητικής, τρύπιες, σάπιες και τα χρεώνεσαι 5-7 ευρώ. Καλά για κοκτειλάρες, κανά βιομηχανικό μοχίτο και πολύ σου είναι.
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Εννοούμε ότι πας σε ένα μαγαζί με ξαπλώστρες χαμηλής ποιότητας και αισθητικής, τρύπιες, σάπιες και τα χρεώνεσαι 5-7 ευρώ. Καλά για κοκτειλάρες, κανά βιομηχανικό μοχίτο και πολύ σου είναι.
Βασικά μακάρι να ήταν τόσο... 10+
 

inspiring

Member
Μηνύματα
93
Likes
140
θα κατεβω κι εγω Κρητη (πρωτα ο Θεος) τελη Αυγουστου.....πιστευετε οτι θα γινετε το ιδιο χαμος απο κοσμο οσο γινεται τωρα και για ενα μηνα ακομη? και κατι ακομα...το Μπαλο αξιζει τελικα να τον επισκεφτω ή τζαμπα η ταλαιπωρια? γιατι ελεγα με το αυτοκινητο να το ρισκαρω διοτι το καραβακι θα μου φαει ολη τη μερα και δε το θελω. Κι αν τελικα επιλεξω τη διαδρομη με αυτοκινητο ,θα κινδυνεψει με τον χωματοδρομο που θα διανυσω? ....Κρητικοι τα φωτα σας παρακαλω.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
O Μπάλος αξίζει δεν το συζητάμε κατά βάση όμως για τη θέα. Δεν θα έχει τόσο πολύ κόσμο όσο τώρα. Είναι ταλαιπωρία μεγάλη για το αυτοκίνητο. Εξαρτάται τι αμάξι έχετε και ποια η σχέση σας με αυτό. Πάντως, με προσοχή θα τα καταφέρει.
 

inspiring

Member
Μηνύματα
93
Likes
140
O Μπάλος αξίζει δεν το συζητάμε κατά βάση όμως για τη θέα. Δεν θα έχει τόσο πολύ κόσμο όσο τώρα. Είναι ταλαιπωρία μεγάλη για το αυτοκίνητο. Εξαρτάται τι αμάξι έχετε και ποια η σχέση σας με αυτό. Πάντως, με προσοχή θα τα καταφέρει.
toyota avensis ειναι το αυτοκινητο 1600 κυβ. ...λες να μην το ταλαιπωρησω? αλλα τη θεα απο ψηλα μονο ετσι θα την δω.....μηπως να νοικιασω κατι για μια μερα μονο?
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Εγώ επειδή με το αμάξι μου έχω μία μικρή σχέση πάθους, προσπαθώ να μην το στενοχωρώ. Μπορείτε να πάτε με καραβάκι αν και είναι λίγο ληστεία τα 22 ευρώ και να ανεβείτε κανα 15λεπτο προς τα πάνω. Πάντως, υπό φυσιολογικές περιπτώσεις το αμάξι δεν θα πάθει κάτι.
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Τι εννοούμε overpriced στο Σταυρό; Πες μ ένα παράδειγμα... Η περιοχή ακρωτηρίου (εκεί είναι και το αεροδρόμιο, σωστά;) μου φαίνεται καλή εκδοχή.
Overpriced σημαίνει 10+ για μια ξαπλώστρα/ομπρέλλα...

Στα χωριά Πλατανιάς και Σταλός -για να καταλάβω- υπάρχει φουλ τουρισμός, ξένοι και μπιτσόμπαρα ; Ή μπορεί κανείς να βρει όμορφα ταβερνάκια με κρητική κουζίνα, και λίγη ηρεμία στην παραλία;
Πλατανιάς είναι το επίκεντρο της τουριστικής κίνησης, όσον αφορά ξένους, scandinavian φάση και τέτοια. Επειδή ανέφερες τα Μάλια, είναι μάλλον το εδώ κομμάτι που το προσεγγίζει περισσότερο.

Σταλός είναι το σημείο από το οποίο αρχίζει να ξεκινάει αυτή η φάση. Μεταξύ Σταλού και Πλατανιά, θα καταφέρεις να βρεις κάποια καλά ταβερνάκια και υπάρχουν και κάποια πιο ήσυχα μπιτσόμπαρα ή πιο σωστά καφέ/μπαρ πάνω ή δίπλα στη παραλία. Η έκταση από Σταλό - Αγία Μαρίνα - Πλατανιάς είναι μια συνεχόμενη τεράστια παραλία οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δυνατόν να είναι μόνο χιλιόμετρα ντάπα-ντούπα. Πού και πού εμφανίζονται και εξαιρέσεις. Επίσης ταβερνάκια ή ψησταριές υπάρχουν και στα "πάνω" μέρη των παραλιακών χωριών (π.χ. Άνω Σταλός) που μπορεί να είναι καλύτερα.

Κρατάω στο μυαλό μου και το χωριό Καλύβες διότι απέχουν από τα Χανιά μόνο 15 λεπτά και βλέπω ότι είναι όπως τα ζητάω. Στα συν και ο Ομπρός Γυαλός, λοιπόν. Αμμουδερές παραλίες έχει εκεί; Αν πάω στο χωριό σου θα μου πεις και μένα πού να κινηθώ.
Ο Αποκόρωνας μου φαίνεται μακριά.
Καλύβες είναι Αποκόρωνας.... Ο Αποκόρωνας είναι κοντά. Επειδή μεγάλο μέρος του Αποκόρωνα προσεγγίζεται από εθνική οδό και κάπου στρίβεις, γενικά για πολλά μέρη ίσως να χρειάζεσαι λιγότερο χρόνο να πας από ότι αν πας Ακρωτήρι ή προς Πλατανιά. Συνυπολογίζεις και σημαντικά λιγότερη κίνηση για να φτάσεις. Αν εξαιρέσουμε τον Ομπρός Γυαλό, οι άλλες παραλίες είναι αμουδερές. :)

Αχ τόσα μέρη! Μπερδεύτηκα. Θέλω Κρήτη. Να θυμίζουν όλα Κρήτη. Όχι να πάω και να βλέπω μόνο ξένους, όπως στα Μάλια.
Νότια τότε. +Φαλάσσαρνα και η δυτική μεριά Κίσσαμος/Σέλινο. +Αποκόρωνας. Λιγότερο Ακρωτήρι εκτός αν ξέρεις πού να πας. Καθόλου Σταλός έως Γεράνι. Απλά τα πράγματα.

Να σου πω, να κλείσω λες 2 μέρες διαμονή και Φαλάσσαρνα ; Έχει τίποτα για φαγητό ή ποτό;
Έχει από όλα. Ποτό στο Orange Blue. Δε γνωρίζω για τα μπιτσόμπαρα που υπάρχουν στη μεγάλη παραλία πόσο το κρατάνε το βράδυ.

Μπάλο, λοιπόν, για βόλτα μόνο. Όχι για μπάνιο...
Ευχαριστώ για το τιπ για Ελαφονήσι και Κεδρόδασος.

Αυτά που μου περιγράφεις για το νότο μου άρεσαν πολύ.
Μου φαίνεται καταλήγω να μοιράσω τη διαμονή ως εξής:
Διαμονή Ακρωτήρι (Μαράθι ή Σταυρό).
Διαμονή μέσα στα Χανιά.
Διαμονή Φαλάσσαρνα.
Διαμονή Παλιόχωρα.
Θα έβγαζα τη διαμονή Ακρωτήρι. Δε χρειάζεται αν μένεις Χανιά + δε νομίζω ότι θα σου προσφέρει κάτι φοβερό η διαμονή στο Σταυρό... Θα έβαζα και μια διαμονή τύπου Φραγκοκάστελλο για τη φάση ηρεμία, γαμάτη θάλασσα, φαί, άραγμα (όχι ποτό όμως εκτός αν βρεθείς να πίνεις κάπου ρακιές :) :) ).


Από πού είναι πιο κοντά το Ελαφονήσι;
Πρακτικά μπορείς να προσεγγίσεις το Ελαφονήσι από δύο δρόμους (θεωρώντας ότι ξεκινάς από Χανιά). Ο ένας σε πάει από την ενδοχώρα (Χανιά - προς Καστέλι - λίγο πριν μπεις στο Καστέλι βγαίνεις από εθνική και μετά συνεχίζεις προς Τοπόλια, Έλος, Ελαφονήσι) και είναι ο πλέον στάνταρντ δρόμος. Υπάρχει και μια δεύτερη προσέγγιση. Περνάς Καστέλι και φτάνεις τέρμα δυτικά, Σφηνάρι και από εκεί συνεχίζεις όλο παραλιακά μέχρι να φτάσεις Ελαφονήσι. Ο δρόμος είναι πολύ πιο δύσκολος. Η πρόταση μου θα ήταν η εξής. Πάτε από το στάνταρντ δρόμο στο Ελαφονήσι και αν φεύγετε κοντά στο ηλιοβασίλεμα, είναι για μένα πολύ όμορφα να κάνετε τον άλλο δρόμο. Επειδή είναι το δυτικό άκρο της Κρήτης, στη διαδρομή θα μπορείτε να δείτε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα σε μια κάπως άγρια διαδρομή. Φυσικά αν μένετε Φαλάσσαρνα, δε τίθεται θέμα, αυτό το δρόμο θα κάνετε για να πάτε Ελαφονήσι.

Καλές διακοπές!
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Για τις τιμές στις ξαπλώστρες που διάβασα παραπάνω στη παραλία Red Havana στην Αγία Μαρίνα που προσωπικά μου αρέσει πολύ πληρώσαμε για τρεις ξαπλώστρες δυο φυσικούς ανάμεικτους χυμούς και ένα παγωμένο τσαι 13,5 ευρώ οι δε σερβιτόροι πηγαινοερχοντουσαν συνέχεια και μας γεμίζαν τα ποτήρια με παγάκια και κρύο νερό
Eυγενέστατο προσωπικό πολύ καλό σέρβις και μουσική
https://redhavana.com/
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.613
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom