Χανιά... ολιγοημερες διακοπές

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
Ηρθε η ωρα να ρωτησω κι εγω κατι φετος... τον Ιούλιο,θα κατέβω πρωτη φορά στην Λεβεντογέννα Κρητη και μαλιστα στα Χανιά, αλλα μονο για 7 ημερουλες. Ξερω, ξερω ειναι πολυ λιγες, αλλα θα παρεβρεθω σε γλέντι γάμου, που δεν θελω να το χασω με τιποτα και θα καθησω συνολο μια εβδομαδα. Το θέμα ειναι οτι πρεπει να διαλέξω που θα μεινουμε τις υπολοιπες 5 ημερες, μιας και θα εχουμε και ενα βλασταρι 5 μηνων μαζι μας για τα πρωτα του μπανακια, και τι προλαβαινω να δω σε αυτη την περιοχη, αυτες τις μέρες.
Αναμένω τις απαντησεις, γιατι πρέπει να το οργανωσω απο τωρα και με εχει φαει η αγωνια. ;)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
γειά σου varsa.
θα έλεγα αφού θα έρθετε με τον μικρό κληρονόμο,να μείνετε στην πόλη των χανίων.απο εδώ θα μπορείτε να κανετε κοντινές εκδρομές καθημερινά,και το βράδυ να βολτάρετε στην παληά πολη που είναι πανέμορφα.μην αναλωθείτε σε μεγάλες αποστάσεις.άν αποφασίσετε για κατάλυμα εκτός πόλης υπάρχουν άπειρα σε ακτίνα έως και 25 χιλιομέτρων.αλλά η γνώμη μου είναι να μείνετε εντός πόλεως.
σκέψου και υπάρχουν άφθονες προτάσεις για οτιδήποτε...εδώ ειμαστε!

ρίξε μιά ματια και στο site της πόλης www.chaniatown.gr
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
ευχαριστω πολυ Ρενάτα για την προταση σου, και ναι, το ειδα το σαιτ, το βρηκα σε παλιο ποστ σου και σε ειδα που γράφεις με τον xeno...:D παρέα
Τις 2 πρωτες μερες θα μεινουμε σιγουρα Χανιά, αλλα ελεγα να εχουμε θαλασσα κοντά για τις βουτιές, και να μην κουβαλουμε ολο τον εξοπλισμο. Πάλι, επειδη δεν γνωριζω καθολου την περιοχή βασιζομαι σε σας!:D
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κοσμου
Βαρσα με το καλο να ερθεις, και να ξερεις οτι το Ρεθυμνο ειναι 40 λεπτα απο τα Χανια

Στο γαμο γενικα να εισαι προετοιμασμενη για ολα και να μη σου φαινεται τιποτα περιεργο....
Στα Χανια οντως εχεις πολλες επιλογες, ισως περισσοτερες απο καθε αλλο νομο, και ειμαι σιγουρη οτι θα σου αρεσει....αρκει να κανεις ενα πλανο πριν τι ακριβως θελεις να δεις, και τι σε ενδιαφερει περισσοτερο.....οτι αλλες πληροφοριες θελεις..(φαγητο, καφε,ενδιαφεροντα, παραλιες )......στη διαθεση σου:clap::clap::clap:
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
Ευχαριστω Ρεθυμνο!!!ανεβαζω λοιπον ενα μικρο ερωτηματολογιο, και περιμενω τις προτάσεις σας, για να σας βοηθησω να με βοηθησετε.
1. στα Χανιά κανεις μπάνιο? :roll:Η πρέπει να μεινω πιο εξω και που (πχ πλατανιάς, απο οτι εψαξα για αρχη)? ειδα οτι μεσω του Cheap Hotels - Search Hotel Deals & Book Discount Hotel Rooms βρηκα πολυ φτηνα πακέτα...15λιρες αγγλιας την ημέρα/δωματιο. ποια η γνώμη σας? αντιθετα, σε ελληνικα σαιτ... κατω απο 85-100?/ημερα δεν βρηκα ακομα.εχετε να μου προτεινετε κατι καλο για διαμονη? Ρενατα, ειχες πει σε αλλο ποστ (kokomilko) για διαμονη με θεα. Σαν ειδικη στον τοπο σου, σε περιμενω!
2. Ρέθυμνο, θα σε επισκεφτω σιγουρα!!! Τι άλλο μπορω να δω, εκει κοντα και σε διαδρομές σχετικά βατές?
3. Επειδη θα περασουμε αμαξι, τι καραβι μου προτεινετε καλυτερα? Θα ειναι το πρωτο μακρινο ταξιδι με την μικρη και φοβαμαι λιγακι...:(

...βασικα, ψαχνω για τις εμπειριες και τις προσωπικες αποψεις σας,μιας και τοσο καιρο παρεα, εχω εμπιστοσυνη στις επιλογές σας:cool:
(εννοειται οτι εχω διαβασει οτι σχετικο υπάρχει εδω στο travelstories:D)
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
Στο γαμο γενικα να εισαι προετοιμασμενη για ολα και να μη σου φαινεται τιποτα περιεργο...
αυτα τα καλα περιμενω να δω:clap::clap::clap:
ευκαιρια εψαχνα να κατεβω σε τετοια εκδηλωση στην Κρητη.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
κοίτα varsa αρκεί που δεν ρωτάς άν έχει φίδια στα χανιά!!
όσο για τις παραλίες κοντα στα 3 χιλιόμετρα μπορείτε να ευχαριστηθείτε την θάλασσα στην χρυσή ακτή,και παραδίπλα σε πέντε λεπτά στους αγίους αποστολους.το λέω αυτό επειδή έχετε το μωρό.
επίσης σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν πολλα διαμερίσματα για να μείνετε και να πετάγεστε για μπανάκι και μετά για υπνο και ξεκούραση..
υπάρχουν πολλές εναλλακτικές .για την περιοχή του πλατανιά δεν το συνιστώ.ειναι πολύβουος με πολλά μαγαζιά και άκρως τουριστικός ..ειναι για τις αγέλες !
προχωράμε και λέμε καθε τόσο και κάτι έως να καταλήξετε τι θέλετε.
βάλε στον google χρυσή ακτή χανιά,και άγιοι απόστολοι χανιά.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
Renata, για μενα ειναι Εξωτερικο... η Κρήτη. Ποτε δεν ειχα επαφες με το νησι, ή ατομα απο αυτο, οπότε ερχομαι στα "τυφλά". Και ταξιδιωτικους οδηγους εχω, και ιντερνετ ψαχνω, αλλα θέλω και αποψεις...

οσο για τα φιδια...υπαρχουν παντου...δεν ρωταμε γι'αυτα, απλα τα αποφευγουμε:D
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
varsa μου, η κρητη και δη τα χανια, θα σε ενθουσιασουν!!ειναι εγγυηση για καλοκαιρινες διακοπες και οχι μονο!!εχοντας παει στην κρητη μονο μια φορα(τι ντροπη θεε μου!!)περυσι και εχοντας κρητικους συνεχεια γυρω μου,κατι λιγα μπορω να σου πω και εγω!!
καταρχην να δηλωσω φαν του νησιου!!εμεινα πραγματικα εκθαμβη, αν και ομολογω οτι με κουρασαν οι μεγαλες αποστασεις, το αποτελεσμα, οπου και αν πηγαμε, με αποζημιωσε!!
οι θαλασσες ειναι γενικα ρηχες και ηρεμες, οποτε δεν θα εχεις προβλημα με την μικρουλα σου(παρεμπιπτοντως να σου ζησει:clap::clap:)!!εγω περυσι ειδα στην κρητη πολλα ζευγαρια με τα μωρακια τους μαζι!
εγω σου προτεινω καποια εστιατορια που μου αρεσαν πολυ!!
-ο μυλος του κερατα(γκουγκλαρισε το και θα το βρεις)
-ο κουμος(κοντα στις καλυβες-απο φαγητο δεν εχει κατι το φοβερο, αλλα αξιζει πολυ σαν περιβαλλον, ο τυπος που εφτιαξε τον χωρο αυτο εχει απιστευτο μερακι!!φαντασου ενα κτημα μεγαλο, στο οποιο υπαρχουν διαφορα κτισματα, που φιλοξενουν εκθεταματα και συλλογες, καθως και πετρινους κουμους)
-το εστιατοριο που ειναι διπλα στον φαρο στο παλιο λιμανι..(fortezza λεγεται???ρενατα, τα φωτα σου..!!), περνας με καραβακι που μισθωνει το εστιατοριο απο την μια πλευρα του λιμανιου στην αλλη, εχει ωραια κουζινα, τα τραπεζια ειναι διπλα στην θαλασσα και οι τιμες πολυ νορμαλ!!
-οπωσδηποτε μπουγατσα στου ιορδανη και σουβλακι(με γιαουρτι) στην κυπρο..και φυσικα στην κουκουβαγια για καφε και γλυκο(ζουμερο θα ζητησεις)!!
- στο ρεθυμνο εφαγα την μια μερα στο λιμανι σε ενα μεζεδοπωλειο που δεν μου αρεσε καθολου και την επομενη στον δρομο με τα τσιπουραδικα σε ενα ανατολιτικου στυλ(η ρεθυμνο θα καταλαβε λογικα ποιο λεω)..επισης, εφαγα παγωτο σε ενα σουπερ ζαχαροπλαστειο διπλα σε αυτο που φαινεται στην φωτο..η ρεθυμνο και παλι θα σου πει πως λεγεται!!οπως καταλαβατε, ξεχναω ευκολα ονοματα..:roll::roll:
απο θαλασσες,που να ενδεικνυνται για μωρακι, προτεινω αγια μαρινα(η παραλια ειναι τοσο μεγαλη που οσο κοσμο και αν εχει, δεν θα ειναι ο ενας πανω στον αλλον), ελαφονησι και
απο δημο ρεθυμνου φραγκοκαστελλο και ακριβως διπλα την ορθη αμμο (με ελαχιστο κοσμο!!!)!
δυστυχως, θα χασεις την εμπειρια του φαραγγιου και καποιες παραλιες πιο δυσπροσιτες ή με πολυ κυμα(μπαλος, μονη πρεβελης, φαλασαρνα, παλαιοχωρα), αλλα οκ!!μεχρι να το καταλαβεις, η μικρουλα σου θα εχει μεγαλωσει, θα μπορει να ακολουθησει σε ολα και θα τα απολαυσετε ολα αυτα μαζι!!ελπιζω να βοηθησα!!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
ξεχασα να πω οτι θες δεν θες, θα πινεις ρακη πρωι, μεσημερι και βραδυ..θα σε κερνανε παντου..εγω απο τοτε εθιστηκα και την κατεβαζω σαν νερακι!!:haha::haha::haha:
οσο για τα πλοια που ρωτας, εγω περυσι πηγα με το "αριαδνη" της ανεκ, αλλα φετος δεν το βλεπω στα δρομολογια της!!εχω ακουσει τα καλυτερα και για τον ελυρο που περυσι ξεκινησε δρομολογια!
ο,τι αλλο θες, ειμαι στην διαθεση σου!!αν και αναμφισβητητα, οι "κρητικοι" του φορουμ, μπορουν να σε βοηθησουν καλυτερα!!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
latina, εισαι χειμαρρος:clap:. σε ευχαριστω πολυ και ειδικα τον Μυλο του κερατα:haha: θα τον ψαξω...πλακα κανω, ολα θα τα αξιοποιησω! προς το παρον βρηκα μονο ενα δρομολογιο για χανια κλασσικά βραδυνο, (elyros) αλλα τι να κανω...θα υποχωρησω:D. βασικα με την διαμονη ψαχνομαι ακομα... Ψαχνω, ψαχνω, ψαχνω... και περιμενω οτι αλλες προτασεις εχετε:D
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
η κρήτη έχει τόσα μέρη να δεις.. θα περάσεις πανέμορφα.. μπορεί, όπως λέει και η λατίνα. να μη μπορέσεις να πας σε κάποια μέρη που έχουν περπατημα, καραβάκια, ταλαιπωρία κ.λπ. λόγω του μωρού, αλλά και πάλι έχεις τόσες επιλογές που θα περάσεις αξέχαστα...


μύλος του κερατά ε??? στον πλατανιά δεν είναι αυτό?? (ήταν και υποψήφιο για χρυσό σκούφο :p)... εμείς ξεκινήσαμε να πάμε να το βρούμε, αλλά είχε τόση κίνηση από χανιά σε πλατανιά και γενικά η περιοχή, που, προκειμένου να ζήσουμε στιγμές μποτιλιαρίσματος αθήνας - ήταν και αύγουστος γαρ...) το αφήσαμε για μια άλλη φορά... περιμένω αναλυτικές εντυπώσεις στο thread με τα φαγάδικα όμως latina! χεχε!


εγώ έχω να σου προτείνω ένα στο ρέθυμνο, που μου άρεσε πάρα πολύ! λέγεται θαλασσογραφία και είναι ακριβώς κάτω από τη φορτέτζα, λίγο υπερυψωμένο από το δρόμο, με υπέροχη θέα... (και υπέροχο φαγητό.. θα το βάλω και στο σχετικό thread)...

από παραλίες προτείνω με τα χίλια ελαφονήσι με τη ροζ άμμο και τα νερά να σου φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο για ώωωωρα... νομίζω είναι ιδανικά για να βρέξει τα ποδαράκια του το μωρό για πρώτη φορά και να έχετε μερικές μαγευτικές πρώτες φωτό στο νερό (απίστευτοι χρωματισμοί!)...


για πλοία δεν ξέρω να σου πω.. γιατί έχω πάει ρέθυμνο και ηράκλειο μόνο.. δεν ξέρω ποιο είναι το best για χανιά, αλλά νομίζω οι ντόπιοι θα σε κατατοπίσουν.. πάντως αν πάρετε μία τετράκλινη καμπίνα, νομίζω δε θα είναι μεγάλη ταλαιπωρία το βράδυ... θα κοιμηθεί και το μικρούλι και ίσως και εσείς...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.800
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom