taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Επιστροφή στην πλατεία, και παίρνω από δω το μετρό. Γραμμή 3, και κατεβαίνω στο τέρμα, στάση Moncloa. Για να βγω έξω από το σταθμό περνάω δίπλα από ένα εντυπωσιακό υπόγειο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, οργανωμένο τόσο καλά σα σιδηροδρομικό σταθμό, με αριθμημένες πύλες, αποβάθρες, ράμπες αναπήρων κλπ. Η επιφάνεια, με βγάζει στην πλατεία Moncloa (πρόλαβε ο Traveller κι έγραψε την ιστορική της σημασία της λίγο παραπάνω), δίπλα σε 5 ενδιαφέροντα κτήρια: Στην απέναντι πλευρά, η έδρα της πολεμικής αεροπορίας της Ισπανίας. Δίπλα μου, ένας θόλος σχηματίζει το υπέργειο τμήμα του σταθμού των λεωφορείων. Μπροστά μου, μια αψίδα του θριάμβου στέκεται μπροστά από το τέρμα ενός μεγάλου αυτοκινητοδρόμου. Πίσω από αυτή, ένας πανύψηλος πύργος τηλεόρασης, με ένα παρατηρητήριο στην κορυφή που θυμίζει ιπτάμενο δίσκο – δυστυχώς η είσοδος έχει διακοπεί από το 2005. Και πίσω από όλα αυτά, το Museo de America, παρουσιάζει την Ισπανική εκδοχή για την ιστορία της αποικιοκρατίας στην Αμερική. Και όλα αυτά, στην άκρη ενός μεγάλου πάρκου.
Ο σκοπός εδώ ήταν να επισκευτώ το Museo de America. Όμως, υπάρχουν κι εκείνες οι σπάνιες φορές που τα navigation skills μου με προδίδουν, και έτσι, όταν διαπίστωσα ότι είχα περπατήσει περίπου 800 μέτρα από τη λάθος πλευρά ενός αυτοκινητοδρόμου, χωρίς κανένα είδος διάβασης in sight, και ότι έπρεπε να γυρίσω πίσω και να τα περπατήσω πάλι από την άλλη πλευρά, τότε βαρέθηκα. Πήγα και πήρα πάλι το μετρό, και κατέβηκα στη Sol…

Ο σκοπός εδώ ήταν να επισκευτώ το Museo de America. Όμως, υπάρχουν κι εκείνες οι σπάνιες φορές που τα navigation skills μου με προδίδουν, και έτσι, όταν διαπίστωσα ότι είχα περπατήσει περίπου 800 μέτρα από τη λάθος πλευρά ενός αυτοκινητοδρόμου, χωρίς κανένα είδος διάβασης in sight, και ότι έπρεπε να γυρίσω πίσω και να τα περπατήσω πάλι από την άλλη πλευρά, τότε βαρέθηκα. Πήγα και πήρα πάλι το μετρό, και κατέβηκα στη Sol…
Attachments
-
138,8 KB Προβολές: 209