Ηνωμένο Βασίλειο κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λονδίνο?

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εγω δεν είχα πρόβλημα.. στο heathrow μου γύρισαν κανονικά και τα 3 ευρώ και το υπόλοιπο... (και μάλιστα έγινε 2 φορές αυτό, καθώς λόγω της ακύρωσης της πτήσης μου "πούλησα" μία φορά την oyster και μετά που αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω λονδίνο έβγαλα καινούρια :D)
 

Carmen

Member
Μηνύματα
36
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
ακόμα το ψάχνουμε!
Ταξίδι-Όνειρο
Θέλω να πάω παντού!
Καλημέρα κι απο μένα,
Βρεθηκα στο Λονδινο για 4 ημέρες τον Δεκέμβριο και χρησιμοποίησα μόνο τις ημερήσιες κάρτες του μετρό οι οποίες κόστιζαν 5 λίρες και δίναν και έκπτωση σε κάποια αξιοθέατα. Βέβαια το να δεις τα αξιοθέατα χρησιμοποιόντας το μετρό αποδείχτηκε ιδιαίτερα κουραστικό αφού οι σταθμοί του μετρό είναι τεράστιοι με πολλές σκάλες και ατελειωτους διαδρόμους με αποτέλεσμα να χάνουμε πάρα πολλές ώρες για να πάμε απο το ένα σημείο στο άλλο. Σε αντίθεση με μας κάποιοι φίλοι χρησιμοποίησαν τα τουριστικά λεωφορεία. Με 12 λίρες μέσα σε μια μερα είδαν όλα τα αξιοθέατα(πράγμα που εμείς δεν προλάβαμε!). Αυτα τα λεωφορεία κάνουν στάση μονο στα αξιοθέατα. Κατεβαίνεις όπου θέλεις και όταν τελειώσεις την ξενάγηση παίρνεις το επόμενο.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Η τιμή των λεωφορείων που περνούν από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου είναι 22 λίρες ανά άτομο και όχι 12 λίρες. 12 λίρες είναι η τιμή των παιδικών εισιτηρίων.
Οι σημαντικότερες εταιρείες που πραγματοποιούν αυτές τις διαδρομές είναι η Big Bus (www.bigbustours.com
), και η Original Tour (www.theoriginaltour.com).
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εννοείται ότι θα τα καταφέρετε... όσο για το περπάτημα.. ναι υπάρχουν σταθμοί (όπως παντού) που περπατάς (π.χ. σ' αυτόν που σε βγάζει στα μουσεία (natural history, science etc).. αναγκαστικά γιατί εξυπηρετεί διαφορετικά αξιοθέατα)...

.. αυτό όμως δε νομίζω ότι συμβαίνει μόνο στο Λονδίνο.. σε άλλα μετρό έχω περπατήσει πολύ περισσότερο κάτω από τη γη.. :D ίσα ίσα που στο λονδίνο έχει πολλές κυλιόμενες, ακόμη και ασανσέρ που σε μεταφέρουν σε άλλη γραμμή μέσα στον ίδιο σταθμό... επίσης έχει ταμπέλες παντού για το πώς βγαίνεις εκεί που θέλεις, χωρίς να κάνεις το παραμικρό λάθος!

πάντως, έτσι κι αλλιώς, όταν πας ένα ταξίδι είσαι αποφασισμένος να περπατήσεις πολύ! ;)
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Γενικά στα περισσότερα μετρό υπάρχει αρκετό περπάτημα....τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο ξεπερνάει κάποιους σταθμούς της Βαρκελώνης που είχαν πάρα πολύ περπάτημα και μάλιστα χωρίς κυλιόμενες σε κάποια σημαντικά σημεία όπως σε σταθμούς με ανταπόκριση για το τρένο που οδηγούσε στο αεροδρόμιο.

Γενικά, όποιος ταξιδεύει θα πρέπει να συμφιλιωθεί με το θέμα "περπάτημα" νομίζω! :-D
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Και να μην ξεχνάμε ότι το να ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες στο μετρό είναι πάρα πάρα πολύ καλή αεροβική γυμναστική!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.027
Λέτε να τα καταφέρουμε με το μετρό να πάμε στα αξιοθέατα; Ελπίζω να μας φτάσουν οι τέσσερεις ημέρες!
Προσωπικά έχω κάνει το γύρο των αξιοθεάτων και με μετρό και με το τουριστικό λεωφορείο.
Με μετρό όντως περπατάς πολύ σε κάποιες στάσεις αλλά τον χαμένο χρόνο τον κερδίζεις με την μηδενική αναμονή του συρμού (περνάει ο ένας συρμός μετά τον άλλον), πράγμα που δε συμβαίνει και με το λεωφορειάκι.....Δηλαδή το λεωφορειάκι, λόγω του ότι είναι υπέργειο μέσο "βρίσκει" κίνηση και συχνά καθυστερεί να περάσει. Πάντως με λεωφορειάκι αντιλαμβάνεσαι καλύτερα την πόλη!
Οι 4 μέρες είναι καλές για μία πρώτη γεύση!
 

paokmaniak

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Παιδιά καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζετε σχετικά με τις Oyster εαν υπάρχει δικαίωμα και για τους φοιτητές απο την Ευρωπαική ένωση να βγάλουν τη φοιτητικά Οyster. Και επίσης επειδη φευγουμε μεταμεσονυχτια (06.50) απο Gattwick υπαρχουν τετοιες ωρες ανοιχτα γκισε για να επιστρεψουμε τις καρτες η μπα???
Ευχαριστω
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
mio gps, γιατί προτείνεις travel card 3 ημερών και όχι oyster?

(με ενδιαφέρει και μένα το θέμα για 3ήμερο ταξίδι, στο οποίο σκοπεύω να χρησιμοποιήσω αρκετά ΜΜΜ...)
Θα στο προτείνει και ο πωλητής στο γκισέ αν τον ρωτήσεις, ειδικά αν θα την χρησιμοποιήσεις πολύ. Εγώ είχα πάρει τελευταία φορά πενθήμερη (21 ή 23 λίρες δεν θυμάμαι) και την χρησιμοποίησα πάρα πολύ καθώς έμενα στο Canary Wharf.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.967
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom