Τουρκία οδικως στην κωνσταντινουπολη

taver

Member
Μηνύματα
11.546
Likes
22.338
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Στο καινουργιο αεροδρομιο πάρκαραμε!!! Havalimani λεγεται και ειναι βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης . Οχι στο παλιο που ειναι νότια της πόλης .
Havalimani σημαίνει αεροδρόμιο, δεν είναι όνομα. Το παλιό αεροδρόμιο είναι δυτικά, όχι νότια.
 

ZOI35

Member
Μηνύματα
6
Likes
12

Attachments

autokini

Member
Μηνύματα
15
Likes
20
Σε συνέχεια του ταξιδιού μου οδικώς στην Κωνσταντινούπολη,η δική μου εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική από τα όσα είχα διαβάσει σχετικά με την κυκλοφορία. Όπου και να πήγα με το αυτοκίνητό μου παιδιά,πάνω από 30 δευτερόλεπτα μποτιλιαρισμένος δεν έμεινα πουθενά και πιστέψτε με,οδήγησα αρκετά. Τεράστιες λεωφόροι,τούνελ,γέφυρες και κυρίως και πολύ σημαντικό,προτεραιότητα στην διαμόρφωση των λεωφώρων έχουν τα αυτοκίνητα και όχι οι πεζοί και μάλλον αυτό διευκολύνει την κίνησή των αυτοκινήτων.Γράφοντας για προτεραιότητα αυτοκινήτων,εννοώ ότι σχεδόν όλα τα πεζοδρόμια που χώριζαν 2 κατευθύνσεις λεωφόρων,έχουν κάγκελα και σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους,φανάρια.Αυτό,δεν επιτρέπει στους πεζούν να πετάγονται όπου θέλουν και κυρίως,να σταματούν την κίνηση με πεζοφάναρα.Στα δε πεζοδρόμια στις άκρες των δρόμων,υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ σιδερένια κολωνάκια με αποτέλεσμα να μην μπορείς να σταθμεύσεις επάνω σε αυτά.
Ναι,οδηγούν σαν τρελοί οι Τούρκοι.Ανάβουν το φλάς και στρίβουν.Τέλος.Οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεις έναν "καμικάζι" να μπαίνει μπροστά σου από αριστερά ή δεξιά.
Στα μόνα σημεία που βλέπεις μπροστά σου ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και τρομάζεις-πρακτικά όμως,ισχύει αυτό που έγραψα για τα 30 δευτερόλεπτα σταματημένος-είναι οι 2 γέφυρες που ενώνουν την Ευρωπαική με την Ασιατική πλεύρά και αυτό γιατί το αρχιτεκτονικό θαύμα που λέγεται Avrasia Tunel είναι ακριβό για τους μόνιμους κατοίκους,αφού η διέλευσή του κοστίζει 45 λίρες,οπότε,οι περισσότεροι προτιμούν τις γέφυρες.Για έναν τουρίστα όμως σαν κι εμένα,ήταν σωτήριο τις 2 φορές που χρειάστηκε να πάω στην Ασιατική πλευρά.
Για το πάρκινγκ τώρα.
Έμενα στο ξενοδοχείο Tunel Residence,στην Beyoglu.Στα 70 μέτρα μπροστά του και 50 μέτρα αριστερά του,υπήρχαν 2 τεράστια πάρκινγκ,το ένα υπόγειο,το άλλο πολυόροφο.
Στάθμευσα το αυτοκίνητο στο υπόγειο πάρκινγκ την Πέμπτη 06 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί και το έβγαλα την ημέρα επιστροφής στην Ελλάδα,Σάββατο 8 Ιανουαρίου,συμπτωματικά,πάλι στις 10 το πρωί.Για τα 2 λοιπόν 24ωρα που έμεινε σταθμευμένο,πλήρωσα 135 λίρες,με την τρέχουσα ισοτιμία 15 λίρες/ευρώ,το κόστος ήταν 9 ευρώ!!!!
Πείτε μου εσείς σε ποιό πάρκινγκ στην Ελλάδα-ούτε καν στην Αθήνα-θα αφήσετε το αυτοκίνητο 2 ημέρες και θα πληρώσετε αυτά τα χρήματα.
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.038
Likes
3.448

psilos3

Member
Μηνύματα
4.531
Likes
28.411
Επόμενο Ταξίδι
Summer in Greece ?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
ο δρομος απο συνορα μεχρι κωνσταντινουπολη ειναι καλος??δλδ ειναι εθνικη πας ανετα??θα εχω στο νου μου για τα ορια ταχυτητας...
Καλός είναι απλά μην έχεις στο μυαλό σου εθνική οδό, καμία σχέση, παρα μονο σε λιγα κομμάτια.
Περνάει από κατοικημένες περιοχές που επιβάλλεται να μειώσεις ταχύτητα.
Κάτι σαν επαρχιακό καλό δρόμο φαντάσου.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
536
Likes
609
Καλός είναι απλά μην έχεις στο μυαλό σου εθνική οδό, καμία σχέση, παρα μονο σε λιγα κομμάτια.
Περνάει από κατοικημένες περιοχές που επιβάλλεται να μειώσεις ταχύτητα.
Κάτι σαν επαρχιακό καλό δρόμο φαντάσου.
Δε νομίζω ότι θυμίζει επαρχιακό δρόμο σε καμία περίπτωση. Ο δρόμος είναι 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με διαχωριστικό στη μέση. Έχει βεβαίως αρκετές ισόπεδες διαβάσεις αλλά όλες είναι είτε κυκλικοί κόμβοι, είτε με φανάρια, οπότε γενικά είναι ασφαλείς. Από το Kinali και μετά συναντά τον κλειστό αυτοκινητόδρομο Ανδριανούπολης-Κωνσταντινούπολης.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
4.531
Likes
28.411
Επόμενο Ταξίδι
Summer in Greece ?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Δε νομίζω ότι θυμίζει επαρχιακό δρόμο σε καμία περίπτωση.
Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι, Οκτώβρη του 19 που τον πέρασα πάντως δε μπορώ να πω ότι συγκλονίστηκα. Σαν τη παλιά ΕΟ Θεσ/νίκης - Καβάλας ένα πράγμα, δε θα τον έλεγα αυτοκινητόδρομο, πόσο μάλλον όταν περνάει μέσα από χωριά και κατοικημένες περιοχές.
Οχι ότι ήταν κακός βέβαια.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
536
Likes
609
Από Οκτώβρη του 19 δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ναι οκ δεν είναι αυτοκινητόδρομος, το είπα και πιο πάνω και έχει πολλές ισόπεδες διαβάσεις. Έχει όμως διατομή 2+ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με διαχωριστικό. Ο παλιός Θεσσαλονίκης-Καβάλας ήταν μία λωρίδα ανά κατεύθυνση με υποτυπώδη ΛΕΑ και χωρίς διαχωριστικό. Καμία σχέση, δηλαδή, για να προσπεράσεις φορτηγό έπρεπε να βγεις στο αντίθετο ρεύμα.
 
Μηνύματα
1.364
Likes
2.417
Επόμενο Ταξίδι
Ο μισός κόσμος σε 27μέρες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου.
τούρκικη λίρα καινούρια κατρακύλα. 15,95
 

Pierre_1976

Member
Μηνύματα
369
Likes
552
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεληνη
Εντάξει....15,6 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα........
 

japetus

Member
Μηνύματα
505
Likes
775
Τον δρόμο από τα σύνορα μέχρι τη Συληβρία που συναντά την εθνική οδό Αδριανούπολης-Κωνσταντινούπολης, για λόγους γεωπολιτικής πάντα τον κρατούσαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο κύριος οδικός άξονας για σύνδεση με την Ευρώπη ήταν (και είναι) από Βουλγαρία. Για Ιταλία έχουν πορθμειακή γραμμή από Σμύρνη.
Όταν ολοκληρώθηκε σε εμάς η Εγνατία και άρχισαν δειλά-δειλά κάποια φορτηγά να προτιμούν τη διέλευση μέσω Ελλάδας, αποφάσισαν -επιτέλους- να διορθώσουν τον δρόμο. Σε σύγκριση με ότι ήταν πριν καμιά 15ριά χρόνια είναι μέρα με νύχτα. Ναι, έχει πολλές κυκλικές ισόπεδες διαβάσεις που απαιτούν λίγη προσοχή, έχει αρκετά μέρη με ραντάρ και προειδοποιητικά φώτα, αλλά έχουν φτιάξει και πολλά συμπληρωματικά έργα εκτός της διαπλάτυνσης όπως τις ανισόπεδες Κεσσάνης και Ραιδεστού που γλιτώνουν πολύ χρόνο. Θυμάμαι παλιά στο Μαρμαραερεγλισί, ένα θέρετρο του Μαρμαρά που περνούσε ο κόσμος περπατώντας πάνω από το δρόμο για να πάει για μπάνιο και γίνονταν συνεχώς ατυχήματα. Αυτά όλα τέλειωσαν με υπέργειες και υπόγειες διαβάσεις πεζών καθιστώντας τον πλέον πολύ αξιόπιστο.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σαν Ελληνες νομίζω, είναι να τον θεωρούμε σαν συνέχεια της Εγνατίας, ειδικά όποιος έρχεται από Θεσσαλονίκη με ταχύτητα μόνιμα πάνω από 120, νομίζει ότι και το κομμάτι της Τουρκίας είναι εθνική οδός και ότι ισχύουν τα ίδια όρια..

Για τη λίρα, νομίζω ότι η ανάφλεξη του ρωσο-ουκρανικού έδωσε την αφορμή στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας να διακόψει προ των εξελίξεων προσωρινά να στηρίζει το νόμισμα δαπανώντας συνάλλαγμα όπως έκανε τόσο καιρό..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.449
Μηνύματα
819.488
Μέλη
37.266
Νεότερο μέλος
Nikospel

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom