panpan
Member
1,35 το πετρέλαιο στην Βαρκελώνη και 1,42 η βενζίνη. Βρίσκεις και πιο φτηνά , αλλά και πιο ακριβά.
Ζω χωρις συτοκινητο και ησυχασα τελειως. Με τα μμμ και κανενα ταξι καπου καπου (που τωρα πληρωνοντας το με πιστωτικη το 30% αφαιρειται απο το φορολογητεο εισοδημα).Μονο υγραεριο εδω Ελλάδα.. 0,82 .. Αθηνα Βόλος 21 ευρω όσο και τα διοδια.. το εβαλα πριν 2,5 χρονια και ησυχασα..
Τα αυτοκινητα κυριως για Αθηνα ειναι μεγάλος μπελάς ειδικά αμα δεν εχεις και πάρκινγκ.. και ναι, μονο να κάθεται ολο το χρόνο θες απο 500 με 800 ευρω (ασφαλειες, τελη, σερβις, επισκευες), εξαρταται απο την παλαιοτητα, τα κυβικά, ποσο το κινεις, τι καταναλωνει κλΖω χωρις συτοκινητο και ησυχασα τελειως. Με τα μμμ και κανενα ταξι καπου καπου (που τωρα πληρωνοντας το με πιστωτικη το 30% αφαιρειται απο το φορολογητεο εισοδημα).
Υπολογιζω οτι αν πληρωνα ολα τα εξοδα του αυτοκινητου, εννοω και τελη, σερβις κλπ αλλα και την αξια του καθε X χρονια, δεν θα τολμουσα να επιχειρησω ταξιδια. Ξοδευω στα ταξιδια ετησιως ακριβως οσα αντιστοιχουν στην χρηση ενος αυτοκινητου και εχω και τη συνειδηση μου ησυχη για το περιβαλλοντικο και φορολογικο αποτυπωμα που σ αυτη τη χωρα εγω το σκεφτομαι.
Κοψε κατι. Ενα με μικρο κινητηρα εχει τελη 135 κ ασφαλεια απο 70€ συνολο 200€ κ κατι. Τα υπολοιπα σερβις, επισκευες ειναι στα εξοδα κινησης αυτα δηλ που πληρωνεις αντιστοιχα στα λεωφορεια, ταξι, τραινα, δεν πρεπει να τα προσθετεις. Αν δεν το κινησεις καθολου θα πληρωσεις 200€, αυτο ειναι το κοστος κτησης ας πουμε. Ιδιαιτερα χαμηλο σε σχεση με αλλες χωρες.μονο να κάθεται ολο το χρόνο θες απο 500 με 800 ευρω (ασφαλειες, τελη, σερβις, επισκευες),
Το περιβαλλον μου ειναι οι γειτονες μου. Οι μισοι απαλλαχθηκαμε απο το αυτοκινητο, κεντρο Αθηνας, και καναμε τη ζωη μας πιο απλη με ταξι.Ειναι ομως και μια μεγάλη ευκολία και για τα οδικα ταξίδια και ειδικά τα μεγάλα, εχεις μεγάλη ανεξαρτησια στο να κινεισαι και να "χανεσαι".. εγω μαθει απο τα 18 μου να ζω με αυτο
Εντάξει από 200 έωςΚοψε κατι. Ενα με μικρο κινητηρα εχει τελη 135 κ ασφαλεια απο 70€ συνολο 200€ κ κατι. Τα υπολοιπα σερβις, επισκευες ειναι στα εξοδα κινησης αυτα δηλ που πληρωνεις αντιστοιχα στα λεωφορεια, ταξι, τραινα, δεν πρεπει να τα προσθετεις. Αν δεν το κινησεις καθολου θα πληρωσεις 200€, αυτο ειναι το κοστος κτησης ας πουμε. Ιδιαιτερα χαμηλο σε σχεση με αλλες χωρες.
Μιλάς μόνο για το κέντρο της Αθήνας, γιατί όσοι μένουν παραέξω στο νομό Αττικής είναι αναγκασμένοι να έχουν ΙΧ. Συγκοινωνία ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!Το περιβαλλον μου ειναι οι γειτονες μου. Οι μισοι απαλλαχθηκαμε απο το αυτοκινητο, κεντρο Αθηνας, και καναμε τη ζωη μας πιο απλη με ταξι.
Οι αλλοι μισοι αντι να "χανονται" το εχουν παρκαρισμενο σε εναν δρομο και το ξεπαρκαρουν μια στο τοσο μην πεσει η μπαταρια αλλα με πολλη προσοχη για να ξαναβρουν παρκινγκ. Δεν το ζουν ως "ανεξαρτησια" στο καρακεντρο Αθηνας.
Αντιθετα στην επαρχια ειναι μονοδρομος, εισαι αναπηρος χωρις αυτοκινητο.
Ναι καρακεντρο η οποιου το σπιτι ειναι διπλα στο μετρο.Μιλάς μόνο για το κέντρο της Αθήνας, γιατί όσοι μένουν παραέξω στο νομό Αττικής είναι αναγκασμένοι να έχουν ΙΧ. Συγκοινωνία ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!
Και η γιαγιά μου θα ήταν αυτοκίνητο άμα είχε ρόδες..Τα νησια αυτα εχουν ιδιαιτερο φορολογικο καθεστως. Και η Κρητη θα ηταν φθηνοτερη αν δεν ειχε φορους…