• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

panpan

Member
Και η Ισπανία έχει τρελή ζήτηση λόγω τουρισμού και οι τιμές ακόμα κινούνται σε νορμάλ πλαίσια.
Αυτό θέλω να το δω, γιατί έχουν ξεφύγει.
screenshot-mail.google.com-2024.07.15-14_28_37.png

Αυτός είναι ο λογαριασμός του ρεύματος μου τον Ιούνιο. 0.31 η κιλοβατώρα.
Δεν θέλεις να μάθεις πόσο έχουν τα ενοίκια.

dammys

Member
Επειδή έκανα τον μισό γύρο της Ελλάδας και έπηξε το μάτι μου στις άνεμο γεννήτριες και στα πάνελ στις πλαγιές των βουνών.. Ε δε γίνεται με τέτοια αισθητική και οικολογική καταστροφή να πληρώνουμε και το ρεύμα Χ10..

Attachments

arabickostas

Member
Σχετικα με την εκρηξη 200% στη τιμη του ρευματος εχω καποιες αποριες αν μπορει καποιος να μου τις απαντησει:

1)Αυξηθηκαν ολες οι κατηγοριες ρευματος , πχ και το μπλε που υποτιθεται ηταν σταθερη η τιμη αλλα ακριβοτερο εξ αρχης ? Αν ναι ποιο το νοημα του "συμβολαιου" ενος ετους που υφισταται?

2)Διαβαζω για εκτακτες συσκεψεις του Υπ.Ενεργειας με σκοπο την φορολογηση των Υπερκερδων. Πως ακριβως θα ανακουφισει συνολικα τη κοινωνια που ηδη πληρωνει την ακριβεια αυτη η υπερφορολογηση? Δεσμευεται καπως η πολιτικη ηγεσια του Υπουργειου οτι τα ποσα αυτα θα διατεθουν συνολικα σαν εκπτωση / επιδομα/ ανταποδοτικοτητα στους λογαριασμους ενεργειας?

3) Εισαγουμε ρευμα και απο το εξωτερικο ή ειναι εξ ολοκληρου Ελληνικο? Γιατι πχ αν εισαγουμε , πως αυτες οι εταιριες παροχης χονδρικου ρευματος θα Υπερφορολογηθουν?

4) Θα φορολογηθουν τα υπερκερδη. Πως εμφανιζονται τα υπερκερδη, δεν υπαρχει σχετικη αυξηση της τιμης και στον παροχο και στον Καταναλωτη? Γιατι ετσι οπως εμφανιζονται οι ειδησεις ειναι σαν να εχουν μια μικρη αυξηση οι παροχοι και μια τεραστια οι καταναλωτες οποτε ετσι δημιουργουνται τα υπερκερδη. Ισχυει κατι τετοιο?

Triplover

Member
Θεωρώ ότι ένας εκ των κύριων λόγων που οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζουν με εχθρότητα τις ανεμογεννήτριες είναι η πεποίθησή τους ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις όχι μόνο δεν θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη τσέπη τους (μέσω μειωμένης τιμής ρεύματος), αλλά μακροπρόθεσμα θα υποβαθμίσουν το περιβάλλον τους και τις προοπτικές εμπορικής-τουριστικής αξιοποίησής του.
Ένα αρκετά καλό επεξηγηματικό βίντεο για το χρηματιστήριο ηλεκτρικής ενέργειας είναι το παρακάτω :

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Αυτό θέλω να το δω, γιατί έχουν ξεφύγει.
View attachment 468560
Αυτός είναι ο λογαριασμός του ρεύματος μου τον Ιούνιο. 0.31 η κιλοβατώρα.
Δεν θέλεις να μάθεις πόσο έχουν τα ενοίκια.
Αυτό είναι το συνολικό κόστος, προ ΦΠΑ; Γιατί αν στην ονομαστική τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα, αναγάγεις και προσθέσεις τις δικές μας ρυθμιζόμενες, η διαφορά δεν είναι μεγάλη όσο φαίνεται. Κι ακόμα χειρότερα, αν λάβεις υπόψη την εισοδηματική διαφορά που έχουμε.
Είκοσι χρόνια πριν - και αργότερα, απλώς δεν θυμάμαι να το ορίσω ακριβώς - με το μονοπώλιο της ΔΕΗ, είχαμε το χαμηλότερο οικιακό τιμολόγιο στην Ευρώπη (φτηνότερο και από τις πρώην ανατολικές) και το δεύτερο χαμηλότερο εμπορικό. Είναι η απότομη αύξηση που μας κακοφαίνεται εδώ.

Αγοράζεις από ηλεκτρική εταιρεία ή από νεόκοπο μεταπράτη; Βγάζει μάτι να γράφει η εταιρεία στον λογαριασμό άλλα αντ' άλλων την KWh!

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
φιλος μου Γερμανος που ερχεται για 24η φορα ελλαδα με την καλη του, μου ανεφερε ποσο αηδιασμενος νιωθει που του ζητησαν 10 ευρω στην παραλια του Πορτο Κατσικι Λευκαδα για παρκιγκ χωρις να του δωσουν αποδειξη!!!!
Μου εξηγησε οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει εφοσον δεν λαμβανει αποδειξη παροχης Υπηρεσιων και μου ειπε οτι ξαναπηγε την 2η μερα αφηνοντας το ΙΧ στο δρομο!
Τον ρωτησα ευγενικα αν οσο καιρο περιφερεται στην Ελληνικη Επικρατεια Λευκαδα και Κεφαλονια του εκοψαν αποδειξει παροχης Υπηρεσιων οι προμηθευτες απο μπαρακια εστιατορια - παραλιες κλπ!
Του ειπα οτι μπορει να κανει επωνυμα η ανωνυμα καταγγελιες και μου ειπε οτι θα το κανει οταν γυρισει στην Γερμανια σε 3 βδομαδες

( ξερει κανεις την εφαρμογη καταγγελιων μη χορηγησης αποδειξεων και αν ειναι ευκολο στην καταγραφη παραπονου η καταγγελίας) ??

delmem39718

Banned
φιλος μου Γερμανος που ερχεται για 24η φορα ελλαδα με την καλη του, μου ανεφερε ποσο αηδιασμενος νιωθει που του ζητησαν 10 ευρω στην παραλια του Πορτο Κατσικι Λευκαδα για παρκιγκ χωρις να του δωσουν αποδειξη!!!!
Μου εξηγησε οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει εφοσον δεν λαμβανει αποδειξη παροχης Υπηρεσιων και μου ειπε οτι ξαναπηγε την 2η μερα αφηνοντας το ΙΧ στο δρομο!
Τον ρωτησα ευγενικα αν οσο καιρο περιφερεται στην Ελληνικη Επικρατεια Λευκαδα και Κεφαλονια του εκοψαν αποδειξει παροχης Υπηρεσιων οι προμηθευτες απο μπαρακια εστιατορια - παραλιες κλπ!
Του ειπα οτι μπορει να κανει επωνυμα η ανωνυμα καταγγελιες και μου ειπε οτι θα το κανει οταν γυρισει στην Γερμανια σε 3 βδομαδες

( ξερει κανεις την εφαρμογη καταγγελιων μη χορηγησης αποδειξεων και αν ειναι ευκολο στην καταγραφη παραπονου η καταγγελίας) ??
Να του πεις του αηδιασμένου φίλου σου του Γερμανού, πως στην χώρα του σπάνια κόβουν αποδείξεις. στην εστίαση και στις παροχές υπηρεσιών και πως σε αρκετά μέρη τρως πόρτα αν θέλεις να πληρώσεις με κάρτα και στο λένε να πας σε ΑΤΜ.

osfialgia

Member

ξερει κανεις την εφαρμογη καταγγελιων μη χορηγησης αποδειξεων και αν ειναι ευκολο στην καταγραφη παραπονου η καταγγελίας

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Να του πεις του αηδιασμένου φίλου σου του Γερμανού, πως στην χώρα του σπάνια κόβουν αποδείξεις. στην εστίαση και στις παροχές υπηρεσιών και πως σε αρκετά μέρη τρως πόρτα αν θέλεις να πληρώσεις με κάρτα και στο λένε να πας σε ΑΤΜ.
Και αυτό αν συμβαινει είναι ορθό να χρεώνουν 10€ παργκιγκ χωρίς να κόβουν αποδείξεις και απόδοση ΦΠΑ; Η μήπως νομιμοποιεί όλους όσους εισπράττουν το 24% Υψηλότερο ΦΠΑ στην ΕΕ τυγχάνει να έχουν κάνει ανατιμήσεις τιμών και ουδέποτε αποδίδουν στην εφορία;
Είτε είναι Γερμανοί είτε Έλληνες Γάλλοι κλπ;

paefstra

Member
Καλα εκανε, εχουν βαρυ χερι οι παρκαδοροι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.231
Μέλη
39.940
Νεότερο μέλος
vasilikigaviota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom