• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

bandit650

Member
Το ερώτημα είναι αν βάλει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα ταμπέλα μόνο μετρητά είναι νόμιμο;
Η πληρώνει πρόστιμο;

Nicolas

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Το ερώτημα είναι αν βάλει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα ταμπέλα μόνο μετρητά είναι νόμιμο;
Η πληρώνει πρόστιμο;
Όχι, εφόσον βρίσκεται στην λίστα με τις υποχρεωμένες να έχουν pos δραστηριότητες, βάση της 8139/31-01-2024 έχει 1500€ πρόστιμο, εντωμεταξυ στις 31/12 λήγει και η προθεσμία τοποθέτησης pos σε όλους τους αυτόματους πωλητές....

delmem39718

Banned
Η πληρώνει πρόστιμο;
Είναι παράνομο. Όπως επίσης είναι παράνομη από την πλευρά του επαγγελματία οποιασδήποτε προμήθειας για πληρωμές με πλαστικό χρήμα.
Και νομίζω έχουμε την πρωτιά σε ότι άφορα την υποχρεωτική διασύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ.
Μένει να δούμε τι ισχύει στην υπόλοιπη ελεύθερη Ευρώπη.

alma

Member
Πάντως, ένα από τα πιο κεντρικά καφέ της Φρανκφούρτης προειδοποιεί γραπτώς τους "καρτακηδες" για Cash Only.
View attachment 469401

Παρόμοιες ταμπέλες έχουν ένα σωρό μαγαζιά στη Βόρεια Πορτογαλία κ μερικά το γράφουν μόνο στα Πορτογαλικά.Για τους υπόλοιπους έχουν ζωγραφισμένη μία κάρτα κ ένα τεράστιο Χ πάνω της.

Φαίνεται εκεί δεν θα είναι σαν την Ελλάδα.Θα είναι δικαίωμα του πωλητή να επιλέξει αν θα πληρωθεί σε μετρητά.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει ελλάδα με την προμήθεια που λέτε. Δηλαδή μετρητά θα δώσω 5 Euro k με κάρτα 5 x την προμήθεια?
Γερμανία πάντως προς το παρόν ελάχιστα καταστήματα έχω πετύχει που λένε μονο μετρητά.
K αυτά είναι κυρίως φαγάδικα. K πάλι σε όσα είμαι πελάτης μονο δυο έχω πετύχει (ένα κινεζικο k ένα τουρκικο). Ακόμα k πιτσαρίες delivery δέχονται πλέον κάρτα.
Αλλα για προμήθεια αν πληρώσεις με χρεωστική δεν νομίζω ότι παίζει αυτό. Η τιμή είναι πχ 5 Ευρώ. Είτε μετρητά είτε με κάρτα 5 ευρώ δίνεις.
Δεν ξέρω με πιστωτική τι παίζει

αλλα υποθέτω k εδώ ο καθένας διαλέγει ότι θέλει. Δεν είναι υποχρεωτικό.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
αλλα όταν λέτε κάρτα μιλάτε για χρεωστική η πιστωτική?

Εδώ με πιστωτική σε cafe κλπ δεν νομίζω ότι γίνεται

Nikos86

Member
δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει ελλάδα με την προμήθεια που λέτε. Δηλαδή μετρητά θα δώσω 5 Euro k με κάρτα 5 x
δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει ελλάδα με την προμήθεια που λέτε. Δηλαδή μετρητά θα δώσω 5 Euro k με κάρτα 5 x την προμήθεια?
Γερμανία πάντως προς το παρόν ελάχιστα καταστήματα έχω πετύχει που λένε μονο μετρητά.
K αυτά είναι κυρίως φαγάδικα. K πάλι σε όσα είμαι πελάτης μονο δυο έχω πετύχει (ένα κινεζικο k ένα τουρκικο). Ακόμα k πιτσαρίες delivery δέχονται πλέον κάρτα.
Αλλα για προμήθεια αν πληρώσεις με χρεωστική δεν νομίζω ότι παίζει αυτό. Η τιμή είναι πχ 5 Ευρώ. Είτε μετρητά είτε με κάρτα 5 ευρώ δίνεις.
Δεν ξέρω με πιστωτική τι παίζει

αλλα υποθέτω k εδώ ο καθένας διαλέγει ότι θέλει. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Όχι ρε συ! 5 ευρώ θα δώσεις και με κάρτα. Απλά μετά ο επιχειρηματίας θα πληρώσει προμήθεια στη τράπεζα για τις συναλλαγές με κάρτα!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
έτσι στην τύχη που το είδα
Στην γερμανία 62% του τζίρου γίνεται με κάρτεs k το υπόλοιπο μετρητά.
Αλλα k εδώ υπάρχει προμήθεια.
Girocard (EC Karte) 0,25%
το άρθρο λέει για Ηändler
σίγουρα είναι τα καταστήματα λιανικής. Αν είναι μέσα k τα φαγάδικα δεν ξέρω
τελευταία είναι πολύ της μόδας τα SUMUP
δεν ξέρω γιατί. πιο μικρό κόστος ?

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Γκραν Κανάρια-Ισπανία.

Σε ένα χωριό στο πουθενά στα 1500 μέτρα υψόμετρο, σε ένα νησί στη μέση του Ατλαντικού, 1,3 ευρώ/λτ η βενζίνη. Ίδιες τιμές σε όλο το νησί, δεν βλέπεις πουθενά την διαφορά "μα αφού θέλει 2ωρες το βυτιοφόρο να φτάσει, δεν είναι λογικό να είναι πιιο ακριβή η βενζίνη εδώ;"

IMG_9138.jpg

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Γκραν Κανάρια-Ισπανία.

Σε ένα χωριό στο πουθενά στα 1500 μέτρα υψόμετρο, σε ένα νησί στη μέση του Ατλαντικού, 1,3 ευρώ/λτ η βενζίνη. Ίδιες τιμές σε όλο το νησί, δεν βλέπεις πουθενά την διαφορά "μα αφού θέλει 2ωρες το βυτιοφόρο να φτάσει, δεν είναι λογικό να είναι πιιο ακριβή η βενζίνη εδώ;"

View attachment 469455
Τα νησια αυτα εχουν ιδιαιτερο φορολογικο καθεστως. Και η Κρητη θα ηταν φθηνοτερη αν δεν ειχε φορους…

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.231
Μέλη
39.935
Νεότερο μέλος
Billdim

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom