groovecollector
Member
Πάντως, ένα από τα πιο κεντρικά καφέ της Φρανκφούρτης προειδοποιεί γραπτώς τους "καρτακηδες" για Cash Only.

Όχι, εφόσον βρίσκεται στην λίστα με τις υποχρεωμένες να έχουν pos δραστηριότητες, βάση της 8139/31-01-2024 έχει 1500€ πρόστιμο, εντωμεταξυ στις 31/12 λήγει και η προθεσμία τοποθέτησης pos σε όλους τους αυτόματους πωλητές....Το ερώτημα είναι αν βάλει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα ταμπέλα μόνο μετρητά είναι νόμιμο;
Η πληρώνει πρόστιμο;
Είναι παράνομο. Όπως επίσης είναι παράνομη από την πλευρά του επαγγελματία οποιασδήποτε προμήθειας για πληρωμές με πλαστικό χρήμα.Το ερώτημα είναι αν βάλει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα ταμπέλα μόνο μετρητά είναι νόμιμο;
Η πληρώνει πρόστιμο;
Πάντως, ένα από τα πιο κεντρικά καφέ της Φρανκφούρτης προειδοποιεί γραπτώς τους "καρτακηδες" για Cash Only.
View attachment 469401
δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει ελλάδα με την προμήθεια που λέτε. Δηλαδή μετρητά θα δώσω 5 Euro k με κάρτα 5 xΌχι ρε συ! 5 ευρώ θα δώσεις και με κάρτα. Απλά μετά ο επιχειρηματίας θα πληρώσει προμήθεια στη τράπεζα για τις συναλλαγές με κάρτα!δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει ελλάδα με την προμήθεια που λέτε. Δηλαδή μετρητά θα δώσω 5 Euro k με κάρτα 5 x την προμήθεια?
Γερμανία πάντως προς το παρόν ελάχιστα καταστήματα έχω πετύχει που λένε μονο μετρητά.
K αυτά είναι κυρίως φαγάδικα. K πάλι σε όσα είμαι πελάτης μονο δυο έχω πετύχει (ένα κινεζικο k ένα τουρκικο). Ακόμα k πιτσαρίες delivery δέχονται πλέον κάρτα.
Αλλα για προμήθεια αν πληρώσεις με χρεωστική δεν νομίζω ότι παίζει αυτό. Η τιμή είναι πχ 5 Ευρώ. Είτε μετρητά είτε με κάρτα 5 ευρώ δίνεις.
Δεν ξέρω με πιστωτική τι παίζει
αλλα υποθέτω k εδώ ο καθένας διαλέγει ότι θέλει. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Τα νησια αυτα εχουν ιδιαιτερο φορολογικο καθεστως. Και η Κρητη θα ηταν φθηνοτερη αν δεν ειχε φορους…Γκραν Κανάρια-Ισπανία.
Σε ένα χωριό στο πουθενά στα 1500 μέτρα υψόμετρο, σε ένα νησί στη μέση του Ατλαντικού, 1,3 ευρώ/λτ η βενζίνη. Ίδιες τιμές σε όλο το νησί, δεν βλέπεις πουθενά την διαφορά "μα αφού θέλει 2ωρες το βυτιοφόρο να φτάσει, δεν είναι λογικό να είναι πιιο ακριβή η βενζίνη εδώ;"
View attachment 469455