το ωραιότερο ελληνικο χωριο ειναι......

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
εγω με την σειρα μου θα αναφερω την μεσαια καψη φθιωτιδας (για καθαρα συναισθηματικους λογους),λατρεμενο γαλαξιδι,παραμυθενιο νυμφαιο αλλα τοπ στην λιστα μου νομος ευρτανιας δημνος δομνιστας χωριο κρικελλο!!!!η καλυτερη διαδρομη που εχω κανει ποτε καρπενησι-κρικελλο!
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
άντε να πώ και εγώ
χωρίο Πύργος στήν Τήνο
χωριο Αθανάσιος Διάκος φωκίδος
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Δε το βρισκω σωστο , αφου τεθηκε θεμα ομορφου ελληνικου χωριου, να μην αναφερθω στο χωριο μου, τη Σαμαρινα Γρεβενων. Το ξερω ειπατε να ειμαστε αντικειμενικοι αλλα δε μπορω να το αγνοησω. Οντως τα περισσοτερα χωρια που ηδη αναφερατε είναι εκπληκτικα και ιδιαιτερα τα δυο εξ Ιωαννινων Συρρακο-Καλαρειτες. Αλλα και τα βλαχοχωρια της Πινδου από τη πλευρα του Νομου Γρεβενων χρηζουν ιδιαιτερης ομορφιας. Τα περισσοτερα απο αυτά όπως και η ξακουστη Σαμαρινα δε κατοικουνται το χειμωνα, (πώς να κατοικειται αφου είναι χτισμενη σε υψομετρο 1.600 μ από τα ψηλοτερα των Βαλκανιων) και οσοι καταγομαστε από εκει ειμαστε διασκορπισμενοι σε ολη την Ελλαδα κυριως Μακεδονια, Θεσσαλια και Ηπειρο. Το Χειμωνα είναι ανοιχτοι μονο οι ξενωνες και οι ψησταριες για τους φανατικους του σκι και του χειμωνιατικου αγριου τοπιου (το χιονοδρομικο κεντρο Βασιλιτσας απεχει μονο 15 λεπτα με το αυτοκινητο). Το καλοκαιρι όμως ιδιαιτερα τον Αυγουστο οπου γιορταζεται η Παναγια το χωριο σφυζει από ζωη με μπακαλικα, φουρνο και μπαρ και μαζευονται οι απανταχου Σαμαριναιοι για να γεμισουν μπαταριες, να δουν γνωστους που ειχαν να τους δουν από περισυ το καλοκαιρι, και να ξεφυγουν από το καυσωνα της πολης απολαμβάνωντας τη δροσια και τη μαγεια του βουνου. Μπορεις να κανεις αναβαση στο Σμολικα και να δεις τη Δρακολιμνη συνηθως παγωμενη ακομα και 15αυγουστο! Πολλες φορες νιωθω ευλογημενη που εχω τη δυνατοτητα να κανω καλοκαιρινες διακοπες σε θαλασσα και βουνο. Οσοι εχουν κανει καλοκαιρινες διακοπες σε βουνο νομιζω μπορουν να το εκτιμησουν.
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Να αναφερω επισης το Νυμφαιο στο νομο Φλωρινας, και τον Αγιο Αχιλλειο στις Πρεσπες παλι στο νομο Φλωρινας. just perfect! Ειδικα ο Αγιος Αχιλλειος στις Πρεσπες με εκανε να νιωσω ποσο λαθος κανω που πολλες φορες απαξιωνω και σνομπαρω τις Ελληνικες ομορφιες για να ταξιδεψω στο εξωτερικο. Οσοι ειστε απο νοτιο Ελλαδα αξιζει πραγματικα να επισκεφτειτε τους παραπανω προορισμους.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
συμφωνω απολυτα για τον αγ.αχιλλειο!!!!
 

turms

Member
Μηνύματα
2.072
Likes
2.836
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Δρακολίμνη δεν πας απο Πάπιγκο;;;;
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
turms απο οσο γνωριζω συνηθως τις λιμνες στις κορυφες των βουνων τις ονομαζουν "δρακολιμνες". Στον Σμολικα εγω αναφερομουν στη λιμνη Σμολικα ενω υπαρχει και η απα σπιτζουρατα. Για περισσοτερες πληροφοριες μπες στο επισημο σαιτ της Σαμαρινας www.pindos-n.gr και κοιτα αξιοθεατα/σμολικας ή κοιτα αποδρασεις. Δεν ξερω πραγματικα αν η αναβαση απο το Παπιγκο σε οδηγει στη λιμνη Σμολικα βλεπεις δυστηχως δεν εχω επισκεφτει το Παπιγκο!
 

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
166
Μου άρεσε πολύ το Συρράκο στην Ήπειρο κ το θεωρώ από τους όμορφους τόπους στην Ελλάδα. Τα Αμπελάκια στα τέμπη είναι πανέμορφο χωριό. Επίσης το Περτούλι στα Τρίκαλα για τη φυσική κυρίως ομορφιά του. Τα Κορέστεια ακατοίκητα χωριά είναι διαμαντάκι. ... Κ αν λέμε κ χώρες του Αιγαίου μέσα στα χωριά τότε η Φολέγανδρος έχει μια θέση εδώ για μένα.
Συμπλέγματα χωριών έχουμε σ' όλη την Ελλάδα από το πρόσφατο παρελθόν και είναι εξαιρετικά δείγματα.. Ας ελπίσουμε να μη χαλάσουν κι άλλο..
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
παιδες επειδη παρεκτραπηκατε ολοι σχεδον και γραψατε ολο το γεωγραφικο σας διαμερισμα, ειπα να σας ακολουθησω και να δωσω δευτερη ψηφο στη Σκαλα Συκαμινιας στη Μυτηληνη

ενα ονειρεμενο ψαροχωρι,με θεα τα παραλια της Τουρκιας, ενα μεγαλος βραχος μεσα στη θαλασσα πανω ενα μικρο εκκλησακι η Παναγια η Γοργονα,ο τεραστιος πλατανος του Μυριβιλη οπως λενε στο κεντρο της πλατειας , και βεβαια να πινεις το καφε σου παρεα με τους ντοπιους κατοικους ......που ολοι θα σου πουνε ΄΄καλημερα΄' χωρις να σε ξερουν....δεν χρειαζεται κανεις τιποτα παραπανω...:lol::lol::lol:

Χρηστο και Ευστρατια σας ευχαριστω:clap::clap:να ειστε παντα ετσι,απλοι..και αληθινοι..
 

kosvik

Member
Μηνύματα
121
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Το αγαπημενο μου ειναι ο μολυβος στην λεσβο.επισης το νυμφαιο,τσαγκαραδα οπωσδηποτε,π παντελεημωνας στον ολυμπο,,μετσοβο.
 

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Βελβεντός Κοζάνης. Ζωντανό, πανέμορφο χωριό, καλό φαγητό, με πλούσια φύση κοντά, που έχει κρατήσει τους νέους (σημαντικό αυτό). Έχω την τύχη να έχω εκεί δυο πολύ καλούς φίλους εκεί και αποτελεί τακτικό προορισμό...
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Mε ενδιαφέρον διάβασα τις απόψεις πολλών σχετικά με τα όμορφα χωριά της χώρας μας... Πολλά τα γνωρίζω και τα λατρεύω (Πύργος, Συκαμνιά,Φολέγανδρος) αλλά δεν τα ξέρω και θα ήθελα να τα επισκευτώ (Συρράκο, Καλαρύττες, Κορέστεια) και άλλα τα θεωρώ όμορφα μεν υπερτιμημένα δε ( Μέτσοβο, Περτούλι, Χριστός Ραχών)...

Υπάρχει και μια ξεχωριστή κατηγορία χωριών-περιοχών η οποία πραγματικά με ξενίζει... Το Νυμφαίο, ο Π.Παντελεήμωνας, ο Αγ.Αθανάσιος, η Λίμνη Πλαστήρα είναι μέρη τόσο κραυγαλέα ψεύτικα που αναρωτιέμαι πως συγκινούν... είναι μέρη που φτιάχτηκαν-αναβίωσαν για τουριστικούς λόγους και εξυπηρετουν καθαρά τουριστικούς σκοπούς... το Νυμφαίο π.χ που μάλλον είναι η καλύτερη περίπτωση, περισσότερο σα θεατρικό σκηνικό μου κάνει παρά με πείθει σαν ζωντανό καθημερινό χωριό... όσον αφορά την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα αν κάποιος έχει δει μια Αλπική λίμνη καταλαβαίνει αμέσως το ψεύτικο του πράγματος...

Και για να είμαι on topic να προσθέσω κι εγώ ένα από τα αγαπημένα μου χωριά. Βρίσκεται σε ένα νησί ρημαγμένο από τον τουρισμό αλλά αυτό ευτυχώς ξεχωρίζει μια που δεν είναι παραθαλάσσιο... Απείρανθος Νάξου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom