• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

2025: Που πηγαμε;

connosp

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παντού!!!!
Ιανουάριος Μάλτα, Φεβρουάριος οδικός Τιμισοάρα, Ιούλιος Στοκχόλμη, Ελσίνκι, Ταλίν. Ρίγα, Βίλνιους, Αύγουστος 6η φορά Πόλη, Οκτώβριος Νυρεμβέργη, Δεκέμβριος Γύρος Αλβανίας.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το 2025 έληξε για μένα ταξιδιωτικά, οπότε
  • Αίγυπτος 15 μέρες στην νότια Αίγυπτο και έτσι πραγματοποίησα έναν ακόμα ταξιδιωτικό στόχο, που είχα καιρό τώρα στο μυαλό μου αλλά δυσκολευόμουν με τις άδειες.
  • Πολωνία 6 μέρες Βαρσοβία με μία ημερήσια στο Γουτζ
  • Ελλάδα 7 μέρες στη πανέμορφη Χίο που την είχα στο μάτι πολλά χρόνια! Επίσης φέτος πάτησα το πόδι μου και στη Χαλκιδική μετά απο πολλά χρόνια, γιατί σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, :lol: και πήγα Ιερισσό, κάνοντας τη θρυλική για μένα διαδρομή απο Στρατώνι που είχα να την κάνω ακόμα περισσότερα χρόνια!
Αφού κατάφερα να φτάσω στην Αίγυπτο (είχα πολλά τραβήγματα πριν το ταξίδι) δεν έχω παράπονο κανένα!

Καλά να είμαστε με υγεία και του χρόνου να κάνουμε όσα μπορούμε περισσότερα ταξίδια!!!

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μάλτα με τα πέριξ
Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα - Χάσκοβο (Βουλγαρία) και πέριξ
Σίφνος χωρίς πέριξ
Λίμνη Πλαστήρα και πέριξ
Πράγα με Μπρνό, Τσέσκι Κρούμλοβ (χωρίς πέριξ)
Τα Σ/Κ και τριήμερα εντός επικράτειας δεν μετράνε.
Όχι άσχημα αναλογούντων και των υποχρεώσεων.

gio87

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Μάρτιος: Ανδαλουσία (Ronda - Malaga - Granada - Cordoba - Sevilla) + Γαλικία (Santiago de Compostela - Vigo - A Coruña - Ferrol - Ribadeo) + Αστούριες (Cudillero - Oviedo - Gijon -Aviles - Luanco). 3 εβδομάδες σε καινούρια μέρη, εκτός από Γρανάδα που είχα ξαναπάει.

Απρίλιος: Επιστροφή Ελλάδα, ζούσα και δούλευα Ολλανδία

Μάϊος: Βουδαπέστη (3η φορά)

Ιούνιος: Σαράγεβο (2η φορά) + Κωνσταντινούπολη (3η φορά)

Αύγουστος: Σικελία (Catania - Taormina - Castelmola - Ortigia - Agrigento Valley - Palermo - Cefalu)

Οκτώβριος: Μπιλμπάο (2η φορά) για Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο

Highlight για μένα ο Βορράς της Ισπανίας (το λέω έχοντας πάει 10 φορές στην Ισπανία) και φυσικά η Κωνσταντινούπολη.

Last edited:

cool_alex

Member
Φεβρουάριο-Μάρτιο: Μαλαισία, Καμπότζη, Λάος, Μπρουνέι, Σιγκαπούρη
Απρίλιο: Τυνησία
Ιούνιο: Αζερμπαϊτζάν
Ιούλιο: Σαντορίνη
Δεκέμβριο: Τανζανία (τώρα επιστρέφω, σας γράφω από το transit στην Addis Ababa)

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Καλά πήγε το 2025 και για εμένα..
Bansko για σκι
Roadtrip Morocco
Bologna, San Marino
Roadtrip Puglia Italy
Rome Italy
Andorra
Roadtrip Dordogne και περιξ France
Gibraltar, Marbella , Malaga Spain
Αναφη, Ιος, Φολέγανδρος, Σικινος, Κιμωλος, Σιφνος
Norway
Jordan

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
- Ν. Κορέα- Ιαπωνία (δεν ξέρω πού να το μετρήσω, ήταν τέλος 2024-αρχές 2025)
- Νάπολη-Βεζούβιος
- Κιουτάισι
- Με βάση τη Φολέγανδρο, αποδράσεις σε Κίμωλο, Σίκινο, Σαντορίνη και Ίο
- Μπριζ και Γάνδη
- Κάννες-Νίκαια-Μονακό-Μεντόν
- Κρακοβία/Αουσβιτς-Βαρσοβία

Α! Κι εξωτικά Λουτρά Αιδηψού, ας είναι καλά το Evia Pass.

Highlight για μένα ο Βορράς της Ισπανίας (το λέω έχοντας πάει 10 φορές στην Ισπανία).
Συμφωνώ απόλυτα. Τον προτιμώ κι από Βαρκελώνες κ από Μαδρίτες κ από Κανάρια...Δεν εχω πάει ακόμα Ανδαλουσία αλλά και πάλι έχω την αίσθηση ότι δεν κερδίζει τον Βορρά.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Η 1η Ιανουαρίου του 2025 με βρήκε στην αγαπημένη μου Ορεινή Αρκαδία κάνοντας πεζοπορία στα πανέμορφα μονοπάτια του Μαινάλου.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

Παραμένοντας στη Βυτίνα, πραγματοποίησα μια δεύτερη πεζοπορία στις 5 Ιανουαρίου περπατώντας τα 5 χιλιόμετρα του μονοπατιού Βυτίνα-Νυμφασία.

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

Επέστρεψα στην Αθήνα στις 8 Ιανουαρίου για να ξεκινήσω τις προετοιμασίες για το επερχόμενο επικό ταξίδι στη Φινλανδία (Rovaniemi-Ivalo-Inari-Levi-Tornio-Oulu-Porvoo-Helsinki) το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου. Υπάρχει και η ιστορία που έγραψα για τις περιπέτειές μας σε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι:

Φινλανδία - 4.028 παγωμένα χιλιόμετρα

11.jpg

Santa Claus Village

12.jpg

Santa Claus Village

17.jpg

Santa Claus Village

13.jpeg

Vikaköngäs-Rovaniemi

14.jpg

Vikaköngäs-Rovaniemi

15.jpg

Rovaniemi

16.jpg

Rovaniemi

19.jpeg

Ivalo

18.jpg

Ivalo

20.jpg

Inari

21.jpg

Οδηγώντας στον Road 955

22.jpeg

Levi

24.jpg

Porvoo

25.jpeg

Suomenlinna

26.jpeg

Suomenlinna

23.jpeg

Helsinki

27.jpeg

Helsinki

Στις 14 Φεβρουαρίου ξαναπήγα στη Βυτίνα όπου παρέμεινα μέχρι και τις 3 Μαρτίου κάνοντας διάφορες βόλτες και εξορμήσεις στα γύρω χωριά. Μάλιστα, στις 16 Φεβρουαρίου χιόνισε και έκανα μια ωραιότατη πεζοπορία στα μονοπάτια του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου.

28.JPG

29.JPG

Στις 2 Μαρτίου παρακολούθησα το Καρναβάλι στα Λαγκάδια το οποίο γιορτάζεται με παρέλαση στον κεντρικό δρόμο και καύση του τράγου-καρνάβαλου στην πλατεία. Όπως μπορείτε να καταλάβετε γίνεται χαμός. Χοροί, μουσικές, τσίκνα από τα σουβλάκια που ψήνονται σε ψησταριές πάνω στον δρόμο.....μια ωραία ατμόσφαιρα :bleh:

30.JPG

31.JPG

33.JPG

32.JPG

Στις 3 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα) έκανα εκδρομή στη Στεμνίτσα, στη Δημητσάνα, πέταξα χαρταετό στο Μαίναλο και κατέληξα για φαγητό στη Νυμφασία.

34.JPG

Στεμνίτσα

35.JPG

Δημητσάνα

IMG_8155.jpg

Πετώντας χαρταετό πάνω από τη Βυτίνα

Από τις 22 Μαρτίου μέχρι και τις 11 Απριλίου ήμουν πάλι στη Βυτίνα. Στις 23 Μαρτίου είχε παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία της Βυτίνας εν όψει των εορτασμών της Εθνικής Επετείου και στις 25 Μαρτίου παρέλαση.

36.jpg

Από τις 17 Απριλίου μέχρι και τις 12 Μαΐου ξανά στη Βυτίνα. Στις 19 Απριλίου ήταν η Ανάσταση η οποία γιορτάστηκε με πολύ κόσμο και μεγάλη λαμπρότητα στην πλατεία.

37.JPG

38.JPG

Η Άνοιξη είχε μπει για τα καλά και οι βόλτες στην Αρκαδική γη και φύση ήταν απολαυστικές.

39.JPG

Πρωτομαγιά στη Βυτίνα:

40.JPG

41.JPG

42.jpg

Στις 3 Μαΐου έκανα πάλι την αγαπημένη μου πεζοπορία στην Ελάτη και τον Μυλάοντα ποταμό και στη συνέχεια βόλτες στη Στεμνίτσα.

43.JPG

44.JPG

45.JPG

46.JPG

47.JPG

48.JPG

Στις 14 Ιουλίου ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές μου διακοπές στη Νάξο την οποία επισκεπτόμουν για πρώτη φορά. Έμεινα μέχρι και τις 21 Ιουλίου κάνοντας και μια ημερήσια εξόρμηση στην Ηρακλειά. Πέρασα πολύ όμορφα και στα δύο νησιά.

49.jpg

51.jpg

50.jpg

52.jpg

Ηρακλειά

53.JPG

Ηρακλειά

Στις 27 Αυγούστου η δροσερή Βυτίνα με κάλεσε ξανά κοντά της. Έμεινα μέχρι και τις 3 Σεπτεβρίου. Με επισκέφθηκαν φίλοι και κάναμε πάρα πολλές βόλτες με μηχανές στις ομορφιές της Αρκαδίας.

56.JPG

57.JPG

Αρχαία Γόρτυνα

58.JPG

Λούσιος ποταμός

59.JPG

Λούσιος ποταμός

60.JPG

Γεφύρι του Κόκκορη

61.JPG

Καρύταινα

54.JPG

Βαλτεσινίκο

55.JPG

Μονή Αγίου Νικολάου Βαλτεσινίκου

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφθηκα τη Χίβα, τη Μπουχάρα, τη Σαμαρκάνδη και την Τασκένδη. Ήταν ένα ταξίδι όνειρο που το αναπολώ και το μνημονεύω, σχεδόν, κάθε μέρα και πολύ θα ήθελα να ξαναβρεθώ κάποτε σε αυτά τα παραμυθένια μέρη. Με βάση τη Σαμαρκάνδη πραγματοποίησα και μια ημερήσια εκδρομή στο Τατζικιστάν και στα Όρη Fann για να δω τις Λίμνες Marguzor ή Επτά Λίμνες. Με μια λέξη: Έπος!! Πολύ πρόσφατα έγραψα μια μικρή ιστοριούλα εδώ:

Τατζικιστάν - Τριγυρίζοντας μια ολόκληρη μέρα στις Επτά Ομορφιές του ποταμού Shing

Χίβα

62.jpg

64.jpg

63.jpg

Μπουχάρα
65.jpg

66.jpg

Σαμαρκάνδη

67.jpg

69.jpg

68.jpg

Τασκένδη

70.jpg

71.jpg

72.jpg

Λίμνες Marguzor ή Επτά Λίμνες
Τατζικιστάν

73.jpg

74.jpg

75.jpg

76.jpg

Επέστρεψα στις 25 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

Στις 16 Οκτωβρίου έφυγα για τη Βυτίνα παραμένοντας μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου. Είχαμε παρελάσεις, αλλά και επισκέψεις φίλων με τους οποίους έκανα πολλές βόλτες στα αγαπημένα μου χωριά.

77.jpg

Βυτίνα

78.jpg

Βυτίνα

79.JPG

Βυτίνα

80.JPG

Στεμνίτσα

81.jpg

Μονή Αιμυαλών

82.jpg

Δημητσάνα

Ευρισκόμενη στη Βυτίνα από τις 16 Δεκεμβρίου κλείνω τον κύκλο γράφοντας αυτόν τον απολογισμό. Εδώ θα γιορτάσω τα Χριστούγεννα και θα υποδεχτώ τη Νέα Χρονιά με την ελπίδα να χαρίσει υγεία σε μένα και στους αγαπημένους μου, αλλά και καινούρια ταξίδια είτε περιπετειώδη είτε μη, είτε μοναχικά είτε οικογενειακά.

Επισκέφθηκα τρεις καινούριες χώρες μέσα στο 2025 και παρέμεινα εκτός Αθήνας, που είναι η μόνιμη βάση μου, 158 ημέρες είτε σε ταξίδια στο εξωτερικό είτε σε διακοπές εντός Ελλάδας.

Καλές Γιορτές σε όλους και Ευτυχισμένος ο καινούριος Χρόνος

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
κανονικά εσύ πρέπει να ξεκινήσεις πρώτος!
Γιατί βιάζεσαι; Όπως λέει σωστά και η @paefstra ,31 μέρες έχει ο Δεκέμβριος. :cool:

Άσε που φοβάμαι μην εμφανιστούν οι γνωστοί - άγνωστοι στο νήμα κι έχουμε τα περσινά. :haha:

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Με το ξεκινημα του νεου χρόνου Μία Βουλγαρία, Σόφια και Μελενικο, έτσι να μπει καλά ο χρόνος και έπειτα..

Ιανουαρίους, Ανδαλουσία (Μάλαγα, Σεβίλλη, Γρανάδα)
Φεβρουάριος, Μαρτίος Ταυλανδη -Μαλαισία
Απρίλιος. Βιέννη - Λιθουανία - Νυρεμβέργη.
Οκτώβριος. Ην. Βασίλειο. Πλυμουθ +Μπρίστολ
Νοεμβρίος. Κίνα (Σαγκάη) - Ιαπωνία.
Δεκέμβριος. Μάλτα.
.

alvadi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Ας ξεκινήσουμε από τα καλά: Μετά από ίσως και 30 χρονια (χωρίς υπερβολή) κατάφερα να ανέβω Θεσσαλονίκη όχι μία αλλά δύο φορές - οπότε εχουμε

Ιανουαριος: ΣΚ στη Θεσσαλονίκη
Φεβρουάριος: ΠΣΚ στη Θεσσαλονίκη
Μάρτιος: Γρανάδα-Σεβίλλη-Μάλαγα
Μάιος: Σκιάθος
Αυγουστος: Αγκίστρι
Σεπτέμβριος: Βari-Poligniano a mare- Monopoli-Alberobello-Matera
Nοέμβριος: Κισινάου-Κόμρατ-Τιρασπολ
Δεκέμβριος: Τσέσκι Κρουμλόβ - Πράγα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη