Γαλλία 5 ημέρες στο γοητευτικό Παρίσι!

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207

1η ημέρα

23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη!!! Είχε ξημερώσει επιτέλους η μέρα που τόσο πολύ περίμενα και με έκανε να χάσω τον ύπνο μου για πολλά βράδια αναμένοντας την. Διάβασα τον ταξιδιωτικό οδηγό Explorer ,διάβασα 10 διαφορετικές ιστορίες από το travelstories, πήρα και πληροφορίες από ξένα sites με κορυφαία αυτά τα δύο Paris, France Travel Guide to Hotels, Vacation, Apartments and Weather Paris France Travel Guide - Paris Travel and Vacation Guide - Travel Guide for Paris France που έχουν γραφτεί από άτομα που μένουν η μείνανε στο Παρίσι για κάποιο μεγάλο διάστημα, έκανα ερωτήσεις σε τραβελοστορίτες που είχαν πάει στο Παρίσι, έψαξα στο google ,έψαξα, έψαξα και ξαναέψαξα σε σημείο απελπισίας έχοντας σαν σκοπό να ζήσω αυτές τις 5 ημέρες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αναμονή για το ταξίδι αυτό πραγματικά ώρες ώρες με έκανε να μην μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Τώρα επιτέλους όμως είχε τελειώσει και είχε έρθει η ώρα να ζήσω το όνειρο…

12:50 ήταν να απογειωθεί η πτήση μας με alitalia.Η συγκεκριμένη εταιρία είχε βγάλει προσφορά Θεσσαλονίκη –Παρίσι με επιστροφή 195 Ευρώ με ενδιάμεσο σταθμό την Ρώμη και για αυτό τον λόγο επιλέχτηκε. Μας κατεβάζουν λοιπόν στο αεροδρόμιο για να πάρουμε το λεωφορείο που σε πηγαίνει στο αεροπλάνο. Αφού μπαίνουμε στο λεωφορείο μέσα μας λένε να βγούμε έξω και να ανεβούμε πάλι πάνω στον χώρο αναμονής λόγω τεχνικού προβλήματος του αεροπλάνου… Αναχωρούμε τελικά με 50 λεπτά καθυστέρηση και φτάνουμε στο Fiumicino μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά περίπου. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει αμέτρητα καταστήματα με ρούχα και fast foods οπότε η μιάμιση ώρα αναμονής πέρασε τρομερά γρήγορα.

Παίρνουμε τελικά το αεροπλάνο για Παρίσι και προσγειωνόμαστε στις 17:40 ώρα Παρισιού στο Charles de Gaulle. Πανέμορφο αεροδρόμιο με το γυαλί να κυριαρχεί παντού και να κάνει έναν πολύ όμορφο συνδυασμό με το τσιμέντο.H φυσούνα αλλά και ο διάδρομός που περπατάς από το αεροπλάνο μέχρι να μπεις στους μέσα χώρους του αεροδρομίου είναι γύρω γύρω με τζαμαρία και είναι υπέροχή η αίσθηση όταν τα διασχίζεις. Το μεγάλο άγχος που είχαμε την συγκεκριμένη στιγμή όμως εγώ και ο φίλος μου ήταν για το αν θα δούμε τις βαλίτσες μας στον χώρο παραλαβής των αποσκευών… Έχουν γραφτεί βλέπεις τόσα πολλά παράπονα για την alitalia και το συγκεκριμένο θέμα και αυτό μας άγχωνε αλλά και μας οδήγησε στο να πάρουμε μια αλλαξιά με ρούχα στην χειραποσκευή για να έχουμε ρούχα σε περίπτωση μπερδέματος αλλά και στο να βάλουμε αυτοκόλλητα πάνω στις βαλίτσες που γράφανε με μεγάλα γράμματα Paris καθώς και την διεύθυνση του ξενοδοχείου! Καθώς περιμέναμε τις βαλίτσες πρόσεξα ότι το είχαν κάνει και άλλοι αυτό το πράγμα :D


Οι βαλίτσες ευτυχώς ήρθαν κανονικά και αφού τις πήραμε, μετά από ερωτήσεις βρήκαμε τον χώρο τουριστικών πληροφοριών του αεροδρομίου όπου εκεί βγάλαμε την paris visit για διαδρομές 5 ημερών και στις 6 ζώνες(49.40?), μια κάρτα για μουσεία για 2 ημέρες(32?), καθώς και εισιτήρια για την Disneyland για τα 2 πάρκα(57?). Αφού καλύψαμε μια μεγάλη διαδρομή και μετά από ερωτήσεις για το που ακριβώς θα κατευθυνθούμε μπήκαμε μέσα στο τραίνο RER.Είχαμε να πάρουμε άλλα 2 τραίνα μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο και είχα μελετήσει από πριν τον χάρτη του metro ώστε να αλλάξουμε τραίνα σε μεγάλους σταθμούς που έχουν κυλιόμενες σκάλες υποτίθεται... Η πραγματικότητα βέβαια ήταν πολύ διαφορετική και αναγκαστήκαμε να φορτωθούμε τις βαριές βαλίτσες στα χέρια και να ανέβουμε πάρα πολλά σκαλιά αρκετές φορές καθώς οι κυλιόμενες σκάλες ήταν ελάχιστες.

Φτάσαμε τελικά στο ξενοδοχείο Citea Charenton στις 9 περίπου . Ένα ξενοδοχείο πάνω στον περιφερειακό του Παρισιού στην Νότια μεριά . Τα 77 ευρώ που πληρώναμε την βραδιά για το studio που νοικιάζαμε που είχε μια μικρή κουζινούλα, ξεχωριστά κρεβάτια για εμένα και τον φίλο μου και όλα αυτά σε έναν σχετικά αξιοπρεπή χώρο ήταν μια πολύ καλή τιμή για τα δεδομένα του Παρισιού που βρέθηκε έπειτα από πολύωρη αναζήτηση.

10 και κάτι φεύγουμε από το ξενοδοχείο και πάμε με το metro καρφί κατεθύαν για τον πύργο του Άιφελ!!!Τον βλέπω από μακριά φωτισμένο και δεν το πιστεύω ότι επιτέλους ήρθε η ώρα που θα σταθώ ακριβώς από κάτω! Όταν φτάνουμε τελικά από κάτω διαπιστώνουμε ότι είναι υπερβολικά τεράστιος στο ύψος αλλά πως και ο χώρος που μπορείς να σταθείς από κάτω του είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε.Καθόμαστε από κάτω για λίγη ώρα θαυμάζοντας τον πύργο αλλά και χρησιμοποιώντας τον ταυτόχρονα σαν προστατευτικό για την βροχή που είχε αρχίσει:D Κάτω από τον πύργο βρίσκονταν μερικοί μαύροι που πετάγανε με έναν μηχανισμό σαν σφεντόνα κάτι φωσφοριζέ βραχιολάκια που φτάνανε σε απίστευτα μεγάλο ύψος, έως και τον 1ο όροφο του πύργου που φαίνεται εδώ
.

Από εκεί περνώντας την γέφυρα πάνω από το ποτάμι κατευθυνόμαστε απέναντι στο παλαί ντε Σαγιό. Εντυπωσιακό και αυτό και ιδιαίτερα όμορφη η θέα προς τον πύργο του Αιφελ που μπορείς να δεις πίσω από το παλαί από μια εξέδρα η από τις καφετέριες που υπάρχουν εκεί στην περιοχή του trocandero.

Η ώρα όμως έχει πάει 12 και. Το metro όπου ναναι σταματάει(1:15) αλλά ούτως η άλλως πρέπει να επιστρέψουμε για να ξυπνήσουμε το πρωί προκειμένου να δούμε τα πράγματα που προγραμμάτιζα εδώ και 2 μήνες η όσα προλάβουμε τουλάχιστον :) με το φώς της ημέρας.Πράγματα που άλλες φορές βλέποντας τα εντυπωσιάστηκα και άλλες φορές έμεινα άναυδος. Οπότε κατευθυνθήκαμε προς τον σταθμό του metro και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Ευχαριστώ.Δεν είχε υπερβολικά κρύο αλλά σε σχέση με την Θεσσαλονίκη που μένω σίγουρα είχε.Εγώ γενικά επειδή κρυώνω και εύκολα κάποιες στιγμές το βράδυ κρύωνα παρότι φορούσα και αρκετά ρούχα αλλά σε αυτό έπαιξε και ρόλο νομίζω ότι είμασταν πάρα πολλές ώρες έξω.

Η θερμοκρασία κυμαίνονταν από 8 μέχρι 20 βαθμούς περίπου και εκτός της 5ημέρας που και δεν έβρεχε αλλά είχε και καλή θερμοκρασία έβρεχε κάθε ημέρα με πολύ δυνατή βροχή ορισμένες στιγμές και σιγανότερη κάποιες άλλες σε σημείο που σου σπάει λίγο τα νεύρα αν θες να κάνεις βόλτες.Το καλό πάντως ήταν ότι δεν έβρεχε ασταμάτητα και έβγαινε και ο ήλιος ορισμένες στιγμές :)

Για τα Ελληνικά δεδομένα ο καιρός πάντως του Παρισιού είναι τρομερά απρόβλεπτος.Βγαίνεις με τα γυαλιά ηλίου έξω μετά από 2 ώρες μπορεί να ρίχνει καταιγίδα και να ψάχνεις μέρος να κρυφτείς και μετά από μία ώρα να ξαναφοράς πάλι τα γυαλιά ηλίου.
 

annageo

Member
Μηνύματα
95
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Paris!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου...
kabamarou περιμενω με μεγαλη αγωνια να διαβασω την ιστορια σου!!! οτιδηποτε τιπς & συμβουλες βεβαια ειναι ευπροσδεκτα...αχ, ποτε θα ερθει και για μας η μεγαλη μερα????
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η οργάνωση και η αναζήτηση πληροφοριών πριν το ταξίδι είναι για μένα η μισή σχεδόν χαρά! Περιμένω κι εγώ ανυπόμονα τη συνέχεια της ιστορίας σου!
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ονειρεμένο Παρίσι! Το έχω επισκεφτεί και περιμένω η συνέχεια της ιστορίας σου να με πάει πάλι εκεί!
 

annageo

Member
Μηνύματα
95
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Paris!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου...
Η οργάνωση και η αναζήτηση πληροφοριών πριν το ταξίδι είναι για μένα η μισή σχεδόν χαρά! Περιμένω κι εγώ ανυπόμονα τη συνέχεια της ιστορίας σου!
συμφωνω!!!!!!!!!!!

εδω και μια εβδομαδα, ειμαι ηδη Παρισι :lol::lol::lol:...
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Η οργάνωση και η αναζήτηση πληροφοριών πριν το ταξίδι είναι για μένα η μισή σχεδόν χαρά!
Συμφωνώ και εγώ.Το ταξίδι στο Παρίσι για εμένα δεν διάρκεσε 5 ημέρες αλλά μήνες και συνεχίζεται ακόμη μέσα από την καταγραφή της ιστορίας,την συζήτηση και το κοίταγμα των φωτογραφιών.

annageo θα προσπαθήσω να δώσω όσα περισσότερα tips γίνεται στην συνέχεια της ιστορίας.Για εμένα είναι κάτι σαν υποχρέωση να το κάνω αυτό γιατί όπως έλαβα βοήθεια μέσω των πληροφοριών έτσι πρέπει να δώσω κιόλας, αλλά φυσικά είναι κάτι που το κάνω με μεγάλη χαρά.

nenena θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να σε μεταφέρω και πάλι εκεί και φυσικά μεταφέρομαι και εγώ ξανά μέσα από την καταγραφή.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
(*Με κλικ στα μπλε γράμματα βλέπετε αυτά που αναφέρω.)

2η ημέρα


Ξημερώνει Παρασκευή.2η μέρα στο Παρίσι και είμαστε επιτέλους έτοιμοι να εξερευνήσουμε τα ατέλειωτα αξιοθέατα του. Πριν από αυτό όμως κάνουμε μια επίσκεψη στο super market που υπάρχει εκεί κοντά καθότι δεν μας παίρνει οικονομικά να τρώμε συνέχεια φαγητό από έξω. Το καλύτερο σε αυτή την περίπτωση είναι να αγοράσεις πράγματα που δεν θέλουν πολύ χρόνο για ετοιμασία για να έχεις όσο περισσότερο χρόνο γίνεται για εξερεύνηση στους δρόμους. Δημητριακά για πρωινό, έτοιμα γεύματα για το φούρνο μικροκυμάτων και τα κατάλληλα υλικά για μερικά πρόχειρα σάντουιτς καθώς και μερικά φρούτα, είναι οκ για να την βγάλεις για λίγες ημέρες. Και φυσικά εμφιαλωμένο νερό γιατί είναι πανάκριβο αν δεν το αγοράσεις από το super:shock:

Από το βράδυ είχαμε συμφωνήσει με τον φίλο μου να ματαιώσουμε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη για το ανάκτορο των Βερσαλλιών, καθότι Βερσαλίες και Disneyland σε 5 ημέρες πάει πολύ όπως το ξανασκεφτήκαμε.

Από μέρες πριν το ταξίδι είχα αγοράσει έναν πολύ μεγάλο χάρτη του Παρισιού από τον οποίο είχα σκανάρει τμήματα του και τα εκτυπώσα σε μικρότερα κομμάτια σε κόλες Α4.Πάνω στα φύλλα αυτά σημείωσα τα μέρη που είχα αποφασίσει ότι ήθελα να πάω και έβγαλα ένα δρομολόγιο ώστε να τα επισκεπτόμαστε με μια λογική σειρά για να αποφεύγονται έτσι οι άσκοπες μετακινήσεις και ψαξίματα που θα μας κούραζαν. Ο χάρτης πάνω έχει και τις στάσεις του metro.Έτσι αν θέλαμε να επισκεφτούμε κάποιο μέρος που είναι 1 χλμ. μακριά περίπου από το σημείο που ήμασταν κοίταγα στον χάρτη για να δω αν έχει κοντά στο μέρος που είμαστε στάση του metro και αν έχει στάση και εκεί που θέλουμε να πάμε για να την καλύψουμε την διαδρομή αυτή με το τραίνο. Αυτή η εκτύπωση σε μικρότερα κομμάτια βολεύει πάρα πολύ γιατί κρατάς στο χέρι σου ενώ περπατάς μόνο ένα μικρό φύλο διπλωμένο στα 4 που το συμβουλεύεσαι πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να ανοίγεις τον θεόρατο χάρτη και να κάνεις μπαμ από μακριά ότι είσαι τουρίστας:cool:

Με το super,το αργοπορημένο ξύπνημα και με μερικά άλλα χάσαμε πολύ χρόνο βέβαια και ξεκινήσαμε για έξω στις 2 το μεσημέρι:D

Με το metro κατεβαίνουμε για το ξεκίνημα της βόλτας μας στην πλατεία Βαστίλης όπου εκεί βρίσκεται το όμορφο κτίριο της ομώνυμης όπερας αλλά και πολλά εστιατόρια και cafe.Από εκεί κατευθυνόμαστε προς την πλατεία Βοσγίων. Η συμμετρική τετράγωνη πλατεία που άλλοτε ήταν τόπος μονομαχιών τώρα έχει ένα ωραίο πάρκο στην μέση της όπου κάθεται πολύς κόσμος πάνω στο γρασίδι. Εκεί βρίσκεται και το σπίτι που έμενε ο Βίκτωρ Ούγκω (ο συγγραφέας της Παναγίας των Παρισίων ). Στο πίσω κεντρικό μέρος της πλατείας υπάρχει ένας δρόμος που περνάει ακριβώς μέσα από ένα κτίριο. Εκει πίσω υπάρχει και ένα μαγαζάκι με καλές τιμές σε κάποια σουβενίρ και το τιμάμε δεόντως :)

Ενώ βρισκόμαστε μέσα στο μαγαζί ξεσπάει μια δυνατή νεροποντή. Η πλατεία περιμετρικά έχει πεζοδρόμια που είναι σκεπαστά από πάνω και την βγάζουμε για λίγη ώρα εκεί. Μετά από λίγο και με την βροχή να συνεχίζεται με μικρότερη ένταση περπατάμε προς το μουσείο του Πικάσο. Αυτή την περίοδο γίνεται ανακαίνιση οπότε περιοριζόμαστε μόνο στο να το δούμε από έξω. Μετά περνάμε μπροστά από το Hotel Rohan και στην συνέχεια κατηφορίζουμε προς την des rosiers ένα πολύ γραφικό στενό και όμορφο δρομάκι γεμάτο με κόσμο αλλά και εβραϊκά μαγαζιά πολλά εκ των οποίων πουλάνε φαγητό. Αφού διασχίζουμε ολόκληρο τον δρόμο κατευθυνόμαστε προς το μουσείο pompidou. Ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο που κατακρίθηκε από πολλούς και δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα του Παρισιού. Ανεβαίνουμε στον τελευταίο όροφο που υπάρχει εστιατόριο αλλά και ένας διάδρομος καλυμμένος με τζαμαρία περιμετρικά όπου μπορείς να δεις μια από τις καλύτερες θέες του Παρισιού, μιας και είναι στο κατάλληλο ύψος. Κατεβαίνουμε στον 1ο όροφο και βλέπουμε μερικά πολύ εντυπωσιακά εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Στο ισόγειο επίσης υπάρχει ένα μαγαζί που πουλάει πολύ πρωτότυπα αντικείμενα τα οποία όμως έχουν τσιμπημένες τιμές. Δεν βλέπουμε τίποτα άλλο πέρα από τα προαναφερόμενα όμως γιατί 6 το πολύ θέλουμε να είμαστε μέσα στο μουσείο του Λούβρου. Το βράδυ της Παρασκευής είναι ανοικτό μέχρι τις 10 και αποφασίζουμε να το επισκεφτούμε εκείνη την ώρα για να γλιτώσουμε τα αμέτρητα τουριστικά γκρούπ που κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως το πρωί. Φτάνουμε μέχρι εκεί με το metro και αφού θαυμάζουμε για λίγη ώρα την τεράστια πυραμίδα που χρησιμοποιείται σαν είσοδος καθώς και τον γύρω χώρο μπαίνουμε μέσα προσπερνώντας την μεγάλη ουρά που υπάρχει για έλεγχο μιας και έχουμε την Paris museum card. Αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενα βέβαια γιατί νόμιζα ότι απλά θα γλιτώναμε την ουρά για την έκδοση εισιτηρίων που υπάρχει στο υπόγειο. Αφήνουμε τα πράγματα στην γκαρνταρόπα και δίνουμε με τον φίλο μου ραντεβού εκεί στις 21:40 για να κινηθεί ο καθένας με τους ρυθμούς που αυτός θέλει. Το εν λόγω μουσείο είναι ένα πραγματικό χάος. Πριν την επίσκεψη είχα επισκεφτεί την συγκεκριμένη σελίδα Interactive Floor Plans για να αποφασίσω τι θέλω να δω. Είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο για να διαχειριστείς κατάλληλα τον χρόνο, ειδικά αν έχεις λίγες ώρες στην διάθεση σου. Φυσικά πήρα και από το μουσείο έναν χάρτη για να με βοηθάει. Το ιδανικό είναι να βλέπεις συνεχώς το αριθμημένο σημείο της αίθουσας που είσαι στον χάρτη και να μην προσπαθείς να προσανατολιστείς από μόνος γιατί αλλιώς χάνεσαι. Πράγμα που άργησα να το καταλάβω λίγο. Στον ίδιο όροφο ανεβοκατεβαίνεις σκαλιά και υπάρχουν αμέτρητοι διάδρομοι που σε μπερδεύουν. Το μουσείο μέσα περιέχει πολύ εντυπωσιακά πράγματα που συγκινούν και τον πιο δύσκολο. Στο δωμάτιο που είναι η Μόνα λίζα πηγαίνεις απλά για να πεις ότι πήγες μιας και την βλέπεις από υπερβολικά μεγάλη απόσταση και πίσω από τζάμι. Τα διαμερίσματα του Ναπολέων στον 1ο με εντυπωσίασαν πολύ. Φωτογραφίες βγάζεις ελεύθερα παντού . Από τα παράθυρα του μουσείου η θέα είναι πολύ όμορφη.Όταν βραδιάζει υπάρχει μια μυστήρια ατμόσφαιρα στο μουσείο καθώς πολλοί χώροι είναι φωτισμένοι με ένα πολύ χαμηλό φως και η θέα έξω αποκτάει μια άλλη μεγαλοπρέπεια. Τα παγκάκια που υπάρχουν στις αίθουσες ειδικά του 2ου ορόφου είναι πολύ καλά για να κάνεις κάποια διαλείμματα. Βλέπω κάποια πράγματα που ήθελα εκ τον προτέρων και όσα περισσότερα μπορώ με ένα απλό πέρασμα με τα πόδια Η ώρα περνάει όμως και στις 21:30 οι πόρτες από τις αίθουσες αρχίζουν και κλείνουν. Βρισκόμαστε με τον φίλο μου και βγαίνουμε έξω. Έχει αρχίσει και έχει αρκετό κρύο πλέον και αφού κάνουμε μια βόλτα έξω από το μουσείο παίρνουμε το metro και κατεβαίνουμε στην στάση που είναι ακριβώς δίπλα στην αψίδα του θριάμβου. Φτάνουμε όμως 11 παρά και δεν μπορούμε να μπούμε μέσα μιας και μπορείς να μπεις το αργότερο μέχρι τις 22:30.Για να δεις την αψίδα από κοντά και για να περάσεις γενικά τον δρόμο απέναντι μπορείς να το κάνεις μόνο μέσω της υπόγειας διάβασης. Μπαίνουμε στην διάβαση και βγαίνουμε ακριβώς στην αρχή του πιο διάσημου δρόμου του κόσμου. Στα Ηλύσια Πεδία! Γίνεται χαμός από κόσμο που πηγαινοέρχεται. Μια άσπρη λιμουζίνα(προφανώς νοικιασμένη) διασχίζει τον δρόμο και μια κοπέλα που είναι μέσα βγάζει το κεφάλι έξω από το παράθυρο και τσιρίζει ασταμάτητα. Αστυνομικοί πηγαινοέρχονται συνεχώς πάνω στο πεζοδρόμιο. Κάνουμε μια στάση στο fast food «quik» για να τσιμπήσουμε κάτι. Καλό φαγητό και οικονομικό για το Παρίσι αλλά και καλό μέρος (όπως και όλα τα fast foods) για να πας τουαλέτα αν είσαι στην γύρα.

Κατεβαίνουμε τον δρόμο μέχρι το σημείο όπου είναι το palais de la decouverte όπου εκεί στρίβουμε. Μεγαλοπρεπές επιβλητικό κτίριο. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πιο εντυπωσιακή μάλλον γέφυρα του Παρισιού, την allexandre III .Η γέφυρα φωταγωγημένη και διακοσμημένη με τεράστια αγάλματα επάνω της. Στο βάθος φαίνεται ο πύργος του Αιφελ φωταγωγημένος και αυτός. Είμαστε και οι 2 τρομερά εντυπωσιασμένοι από όλα αυτά που έχουμε δει!!! Είναι απίστευτο το αίσθημα δέους που με κατακλύζει! Η ώρα έχει πάει 1:00.Είμαστε ψόφιοι από μια γλυκιά κούραση. Πάμε προς τον σταθμό του metro για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο πριν καταρρεύσουμε για να φυλάξουμε δυνάμεις και για τις επόμενες ημέρες.
 
Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραία η περιγραφή σου και πολύ χρήσιμες οι πρακτικές πληροφορίες που παραθέτεις! Thank you!
 

annageo

Member
Μηνύματα
95
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Paris!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου...
:clap::clap::clap:τέλεια, τέλεια, τέλεια!!!! Kabamarou ανυπομονώ για την συνέχεια, μη μας κρατας σε αγωνία, πρεπει να μαζεψω κι αλλες πληροφοριες για να κανω σωστη οργανωση!!!!
ερωτηση: πηγατε σε moulin rouge, lido ή σε τετοιου είδους μαγαζι???
ο σύζηγος το θεωρεί must, εγω δεν πολυκαίγομαι κιόλας, άσε που απο ότι ειδα είναι γυρω στα 90- 100 ευρώ το άτομο.. :shock::shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.687
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom