Featured 66° North Ισλανδία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ταξιδιωτικές Ιστορίες σε εξέλιξη' που ξεκίνησε από το μέλος FILBO, στις 20 Ιουλίου 2017.

 1. FILBO

  FILBO Member

  Μηνύματα:
  76
  Likes:
  377
  Για μία.
   
  #49
  maria traveler likes this.
 2. maria traveler

  Μηνύματα:
  124
  Likes:
  66
  Επόμενο Ταξίδι:
  ΜΑΛΤΑ Ή ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  ΙΣΛΑΝΔΙΑ
  Μία?????o_O
   
  #50
 3. FILBO

  FILBO Member

  Μηνύματα:
  76
  Likes:
  377
  To κόστος διανυκτέρευσης κυμάνθηκε 55-70 ευρώ κατ' άτομο.Τη μοναδική φορά που φάγαμε σε εστιατόριο πληρώσαμε 300 ευρώ ενώ το super market δεν ξεπερνούσε τα 60 ευρώ την ημέρα (είχαμε και πολλές προμήθειες μαζί μας).Έτσι μειώναμε σημαντικά το κόστος του καταλύματος (που ήταν τσουχτερό) και περνούσαμε και όμορφα σαν παρέα (το μαγείρεμα ήταν μέρος της βραδινής διασκέδασης) γιατί όλα έκλειναν μετά τις 10 (ακόμα ο ήλιος μεσουρανούσε), κάποιες φορές είμασταν στις ερημιές και το να κλειστούμε σ' ένα μικρό δωμάτιο μ'ένα νιπτηράκι δεν το θέλαμε με τίποτα.Βέβαια, όπως λένε και τα νέα τα παιδιά που έχουν πάει Ισλανδία, μπορείς να τη βγάλεις και πολύ οικονομικότερα. Αλλά αυτοί οι τρόποι απευθύνονται σε άλλες ηλικιακές ομάδες...
   
  #51
 4. Dina Z

  Dina Z Member

  Μηνύματα:
  642
  Likes:
  1.272
  Επόμενο Ταξίδι:
  Ρώμη ξανά!
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Ονειρεύομαι ... γενικώς!
  Μου αρέσει ο κομψός τρόπος που το διατυπώνεις :D

  Οι τιμές στα καταλύματα είναι πράγματι πάρα πολύ υψηλές (τα 55/άτομο ακούγεται ικανοποιητικό).
  Καθώς ονειρεύομαι αυτό το ταξίδι, ο πλέον ανασταλτικός παράγοντας είναι αυτός. Όσο κι αν έχω ψάξει, από τώρα για Ιούνιο του 18 δεν έχω βρει κάτω από 140 - 150 σπίτι για δύο άτομα. Στα 110-120, βρίσκω σε hostel με κοινό μπάνιο (πετσέτες-σεντόνια δεν συμπεριλαμβάνονται πάντα).
  Έμαθα πως μέσα στα camping νοικιάζουν κάτι ξύλινα σπιτάκια που τα λένε cabins, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι. Μήπως ξέρει κάποιος κανένα site;
   
  #52
  maria traveler likes this.
 5. Sassenach77

  Sassenach77 Member

  Μηνύματα:
  317
  Likes:
  472
  Επόμενο Ταξίδι:
  Ελλάδα
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Περού & Γή του Πυρός
  Εγώ πάντως θα πάρω sleeping bag μαζί μου ! Κανονικά και με το νόμο :)
   
  #53
  Dina Z, KonstantinosAlyona and FILBO like this.
 6. FILBO

  FILBO Member

  Μηνύματα:
  76
  Likes:
  377
  Όταν έψαχνα κι εγώ, είχα δει στο booking να νοικιάζονται τέτοια σπιτάκια σε camping. Βέβαια δεν τα βρίσκεις παντού.Εσύ όμως έχεις πολύ καιρό μπροστά σου για να το ψάξεις.
   
  #54
  Dina Z likes this.
 7. maria traveler

  Μηνύματα:
  124
  Likes:
  66
  Επόμενο Ταξίδι:
  ΜΑΛΤΑ Ή ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  ΙΣΛΑΝΔΙΑ
   
  #55
  Dina Z and FILBO like this.
 8. FILBO

  FILBO Member

  Μηνύματα:
  76
  Likes:
  377
  3η ΗΜΕΡΑ

  Δευτέρα 10/7
  Μόλις ξύπνησα αίσθηση πρώτη: η άλλη μεριά του κρεβατιού είναι άδεια άρα ο άντρας μου έχει σηκωθεί. Αίσθηση δεύτερη:ομιλίες ακούγονται από την κουζίνα άρα τα πουλάκια μου (άντρας, κολλητή και κουμπάρος) παίρνουν πρωινό. Αίσθηση τρίτη : ώρα Ελλάδος δέκα παρά κάτι (δεν αλλάζω ποτέ το ρολόι μου) άρα Ισλανδίας επτά παρά κάτι.
  Άμεση απόφαση: αλλάζω πλευρό, κουκουλώνομαι και ξανακοιμάμαι. Τι στο καλό διακοπές κάνουμε... Από τ' άγρια χαράματα θα σηκωθώ;
  Μετά το δεύτερο ξύπνημα σηκώθηκα αμέσως και πήγα στην κουζίνα. 'Ημουν η πρώτη από το γκρουπ των υπναράδων. Σε λίγο άρχισαν να καταφθάνουν ένας ένας και οι υπόλοιποι.
  Το πρωινό πλουσιότατο, καφές, χυμός, ζαμπονοτύρια, μπισκότα, παξιμάδια, όλα τα καλά του Θεού. Μόνο το ψωμάκι έλειπε...
  "Σήμερα η μέρα είναι λίγο δύσκολη" άρχισα δειλά δειλά να τους προετοιμάζω. " Έχουμε να κάνουμε πολλά χλμ."
  "Δηλαδή πόσα;" ρώτησε ο κουμπάρος.
  "Μερικές εκατοντάδες" ήταν η διπλωματική μου απάντηση.
  "Δε μας τα λες καλά. Εσύ θα μας ξεβγάλεις" συνέχισε αυτός.
  "Θα σας αποζημιώσω όμως με κάτι μοναδικό. Υπομονή ...." τους έταξα.
  Μέσα σε μία ώρα είχαμε όλοι ετοιμαστεί, η κουζίνα άστραφτε (πιο καθαρή την παραδώσαμε απ' ότι την παραλάβαμε), οι αποσκευές στο πορτμπαγκαζ, οι καινούργιες σημειώσεις στη διαφάνεια και ο χάρτης ανοιγμένος στη σημερινή διαδρομή.
  Μια τελευταία ματιά στα δωμάτια για τίποτα ξεχασμένο (κλειδί δεν υπήρχε για να παραδώσουμε) και η τρίτη μέρα αρχίζει μ' έναν ήλιο λαμπερό και τη διάθεση στο φουλ.
  Δεν προλάβαμε να ζεστάνουμε το κάθισμα και φθάσαμε στον καταρράκτη Gljufurarbui(άλλος γλωσσοδέτης). Για να είμαστε ειλικρινείς, τον συγκεκριμένο καταρράκτη τον είχα στο χθεσινή μέρα αλλά μια που είχαμε δει τόσα πράγματα χθες, δεν τον ανέφερα καν. Έτσι τους τον παρουσίασα σαν σημερινό αξιοθέατο.
  Σταματήσαμε στο πάρκινγκ ενός camping, το διασχίσαμε και φθάσαμε κάτω από τον Gljufurarbui.. Ήταν πολύ όμορφη η εικόνα των ενοίκων να έχουν μόλις η να ξυπνούν εκείνη την ώρα,να τρώνε το πρωινό τους μπροστά από τη σκηνή τους πάνω στο γρασίδι, απολαμβάνοντας οπτικά και ηχητικά τον καταρράκτη. Παλιές μνήμες ήρθαν στο μυαλό όλων μας μιας και το camping ήταν ο πάγιος τρόπος διακοπών στα πάλαι ποτέ νιάτα μας...
  Το όνομά του(αυτό το εύκολο) σημαίνει "κάτοικος της χαράδρας".Το ύψος του φθάνει τα 40 μ. και έχει πολύ περισσότερο νερό από την άνοιξη και μετά προφανώς γιατί λιώνουν τα χιόνια.
  Ο καταρράκτης έμοιαζε με τον Seljalandfoss με τη διαφορά ότι υπήρχε ένας τεράστιος βράχος μπροστά του που σου επέτρεπε να δεις μόνο το αρχικό του τμήμα. Ο βράχος αυτός έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Γαλλική Μύτη και ο θρύλος λέει (αφιερωμένο στη Dina Z) ότι σ' αυτόν και στους γύρω γκρεμούς έμεναν ξωτικά!
  Μπορείς να σκαρφαλώσεις στο βράχο και να δεις τον καταρράκτη από ψηλά. Οι αναρριχήτριες (εγώ κι η κολλητή) δε διστάσαμε ούτε λεπτό. Όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ευτυχώς σε κάποια δύσκολα σημεία υπήρχαν αλυσίδες για να πιαστείς και αλλού κάτι σανίδες για να σε διευκολύνουν στην ανάβαση. Κράτα με να σε κρατώ, τελικά τα καταφέραμε και νάμαστε τώρα στην κορυφή του βράχου να απολαμβάνουμε μόνες μας τον " κάτοικο της χαράδρας". Ξεχειλίζοντας από περηφάνια για το κατόρθωμά μας αγναντέψαμε την ορμητική υδατόπτωση αλλά φωτογραφίες δε βγάλαμε γιατί μας τύφλωνε ο ήλιος που μόλις είχε σκάσει πάνω από το χείλος του γκρεμού.
  Υπάρχει και άλλη δυνατότητα να γευθείς το θέαμα σε όλο το μεγαλείο του, μια στενή σχισμή ανάμεσα στον French Nose και τον κύριο βράχο, οπότε αν βγάλεις τα παπούτσια σου, μπορείς υδροβατώντας κατά μήκος του ποταμού να την περάσεις και να φθάσεις σε μια μικρή βάθρα, αμέσως κάτω από τον καταρράκτη. Τότε η επαφή σου μ' αυτόν θα είναι αμεσότατη και συγκλονιστική! Σαν να έχεις ένα τεράστιο ντους πάνω από το κεφάλι σου!
  Εμείς δεν το κάναμε. Είπαμε ν' αφήσουμε κάτι και για την άλλη φορά;).
  Οι υπόλοιποι είχαν ήδη πάει στ' αυτοκίνητα και μας περίμεναν. Έπρεπε να βιαστούμε...
  Συνεχίσαμε τον 249,φθάσαμε στον εθνικό δρόμο και στρίψαμε προς τ' αριστερά.Ένας ακόμη καταρράκτης μας περίμενε...
   
  #56
  STKF, kitsos!, PhysioDuck and 7 others like this.
 9. Dina Z

  Dina Z Member

  Μηνύματα:
  642
  Likes:
  1.272
  Επόμενο Ταξίδι:
  Ρώμη ξανά!
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Ονειρεύομαι ... γενικώς!
  Ω!Ω!Ω! Ευχαριστω! :D:D:D

  Τελικα οι καταρρακτες (οχι μονο στην Ισλανδια αλλα και αλλου) εχουν συνδεθει με θρυλους, ξωτικα και νεραιδες! Κατανοητο γιατι μαγευσαν και ενεπνευσαν τον ανθρωπο!
   
  #57
  maria traveler, FILBO and Sassenach77 like this.
 10. George Ef

  George Ef Member

  Μηνύματα:
  38
  Likes:
  222
  Επόμενο Ταξίδι:
  Ισλανδία
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Γη του Πυρός
  Toν Μάρτιο που μας πέρασε (29/3 με 7/4) έκανα και εγώ τον κύκλο της απίστευτης αυτής χώρας με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.Campins δεν έχουν όλα τα campings.Εδώ :https://en.camping.info/iceland/campsites μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες.Επίσης τα campings τους δεν έχουν καμία σχέση με την ιδέα που έχουμε στην Ελλάδα επί του θέματος,όσον αφορά την τάξη,τις παροχές και την οργάνωση.Εμείς μείναμε σε 5 διαφορετικά campings και δύο φορές σε οργανωμένα πάρκινγκ.Campins είχαν τα 3 και χρέωναν 12 εώς 15 ευρώ την ημέρα για το όχημα και 20 ευρώ κατα κεφαλή τα δωμάτια,ανάλογα τι ήταν,μονόκλινα/δίκλινα.Τώρα τον Οκτώβριο που θα ξαναπάω 17 με 26 (γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή :p θα φροντίσω να φέρω μαζί μου τα φυλλάδια κτλ που μου είχαν δώσει).
   
  #58
  kitsos!, PhysioDuck, FILBO and 3 others like this.
 11. Sassenach77

  Sassenach77 Member

  Μηνύματα:
  317
  Likes:
  472
  Επόμενο Ταξίδι:
  Ελλάδα
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Περού & Γή του Πυρός
  Μπράβο καλέ μου άνθρωπε, να τα φέρεις. Θα τις χρειαστώ όλες αυτές τις πληροφορίες όταν έρθει η ώρα!!!
  @George Ef για να οδηγήσεις τροχόσπιτο αρκεί το δίπλωμα για ΙΧ ;
   
  #59
  Last edited: 13 Αυγούστου 2017
  maria traveler, FILBO and Dina Z like this.
 12. FILBO

  FILBO Member

  Μηνύματα:
  76
  Likes:
  377
  Καταρράκτης Gljfrabui (δεν είναι δικές μας φωτογραφίες) durch-den-felsspalt-kommt.jpg thumb.jpg download.jpeg download (1).jpeg
   
  #60
  STKF, kitsos!, PhysioDuck and 6 others like this.