Alpha bank bonus

elentriel

New Member
Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο. Παλαιότερα θυμάμαι ότι απευθυνόμασταν σε φίλους και γνωστούς με επιχειρήσεις κτλ για τέτοιες αγορές προκειμένου να γλιτώσουμε το ΦΠΑ. Αγοράζουν όντως με 200-300€ κάτω καινούργιο όντως;
Είναι για αγορά εταιρικού εξοπλισμού μόνο (οπότε πρέπει να μπορείς να δικαιολογίσεις την χρήση, και σε περίπτωση ελέγχου να μπορείς να τα εμφανίσεις), είναι /1.24 (αποφορολόγιση) και περνάνε σαν έξοδα εταιρίας οπότε γλυτώνεις και τον φόρο εισοδήματος, που καταλήγει κάπου στο 40% της αξίας ανάλογα το σχήμα της εταιρίας.

Δυστυχώς πρέπει να γίνετε η αγορά μέσω εταιρκού λογαριασμού, οπότε πχ με της bonus aegean δεν μπορείς.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δυστυχώς πρέπει να γίνετε η αγορά μέσω εταιρκού λογαριασμού, οπότε πχ με της bonus aegean δεν μπορείς.
Όχι απαραίτητα.
Αν το ποσό είναι κάτω των 500€ μπορείς να δηλώσεις λογιστικά ότι το πλήρωσες με μετρητά από το ταμείο της εταιρείας, ενώ έχεις χρησιμοποιήσει την κάρτα σου. Το έχω κάνει μερικές φορές.
Βασικά και σε μεγαλύτερο ποσό γίνεται, απλά χρειάζεται κατάθεση σε τραπεζικο κατάστημα.

domino

Member
Όχι απαραίτητα.
Αν το ποσό είναι κάτω των 500€ μπορείς να δηλώσεις λογιστικά ότι το πλήρωσες με μετρητά από το ταμείο της εταιρείας, ενώ έχεις χρησιμοποιήσει την κάρτα σου. Το έχω κάνει μερικές φορές.
Βασικά και σε μεγαλύτερο ποσό γίνεται, απλά χρειάζεται κατάθεση σε τραπεζικο κατάστημα.

Δεν γράφει η απόδειξη οτι εχει πληρωθεί με καρτα;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεν γράφει η απόδειξη οτι εχει πληρωθεί με καρτα;
Το τιμολόγιο που πάει στην εταιρεία είναι αυτό που μετράει. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ λογιστικό πρόβλημα πληρώνοντας με την προσωπική μου κάρτα κι εκδίδοντας εταιρικό τιμολόγιο.

Andreas K

Member
Είναι για αγορά εταιρικού εξοπλισμού μόνο (οπότε πρέπει να μπορείς να δικαιολογίσεις την χρήση, και σε περίπτωση ελέγχου να μπορείς να τα εμφανίσεις), είναι /1.24 (αποφορολόγιση) και περνάνε σαν έξοδα εταιρίας οπότε γλυτώνεις και τον φόρο εισοδήματος, που καταλήγει κάπου στο 40% της αξίας ανάλογα το σχήμα της εταιρίας.

Επειδή αυτά δεν τα γνωρίζω. Λες ότι ένας επαγγελματίας αγοράζει ένα κινητό 1500 ευρώ που στην ουσία όμως του κοστίζει περίπου 900 ευρω (με το 40%). Μετά το πουλάει σε κάποιον με "έκπτωση" και σαν "ευκαιρία", ας πουμε στα 1250 ευρω και έτσι βάζει τσέπη περίπου 350 ευρω. Αν το έχει αγοράσει (από τη στιγμή που υπάρχει παραθυράκι) με την Aegean κάρτα και σε προσφορά κωτσόβολου Χ100 πόντους, καρπώνεται και τα μίλια για έναν γύρο του κόσμου. Άκρως επιτυχημένο.. Όλα αυτά βέβαια αν δεν σου κάνει έλεγχο καμιά ΑΑΔΕ, που στην περίπτωση του κινητού όμως, είναι εύκολο να πεις κάποια παπάτζα περί απώλειας

Last edited:

paefstra

Member
. Όλα αυτά βέβαια αν δεν σου κάνει έλεγχο καμιά ΑΑΔΕ που στην περίπτωση του κινητού όμως είναι εύκολο πεις κάποια παπάτζα περί απώλειας
Οι εκπαιδευτικοι πηραμε laptop με voucher απο το υπ. Παιδειας 300 ευρω επι πανδημιας. Πηραμε και εξτρα bonus γιατι ο Κωτσος ετριβε τα χερια του να φαει κομματι της πιτας.
Λιγους μηνες μετα μας ανακοινωσαν οτι θα γινει δειγματοληπτικος ελεγχος και να δειξουμε το serial number. Τελικα πρεπει να ελεγχθηκαν λιγες 10δες ατομα απο τις χιλιαδες που πηραν voucher. Αν γινονται ετσι οι ελεγχοι, φεξε μου και γλιστρησα. Παντως ειπαν οτι αν δεν εχεις αποδεικτικο οτι ειναι σε τεχνικο και δεν το εχεις, πληρωνεις πισω το voucher. Δηλαδη δεν λες απλα "το εχασα".

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ισχύει αν είσαι υπάλληλος της εταιρείας και τα έξοδα είναι κάτω των 500. Με αυτό το τρόπο οι εταιρείες πληρώνουν τις βενζίνες των υπαλήλων για παράδειγμα. Για την αγορά μεγαλύτερων ποσών ισχύει αυτό που λέει η Έλενα. Δεν θα πει η εταιρεία στον υπάλληλο πάνε να αγοράσεις ένα κινητό και φέρε μου τιμολόγιο να στο πληρώσω... Η αγορά με κάρτα τρίτου, άσχετου ατόμου με την εταιρεία, είναι ύποπτη.

Billouk

Member
Εμένα η απορία μου δεν είχε να κάνει τόσο με τα bonus όσο με το αν συνεχίζει να γίνεται η αγορά μέσω γνωστών με εταιρείες κτλ και αν πχ κάποιος που θέλει να εκμεταλλευτεί τα bonus *100 "βρίσκει" αγοραστές για σφραγισμένα προϊόντα;

Εννοώ ότι παλαιότερα πάρα πολλοί για να εμφανίσουν έξοδα οι εταιρείες αγόραζαν κινητά, υπολογιστές, κτλ. για οικογένεια και φίλους και εκείνοι έβγαιναν κερδισμένοι γιατί δεν κατέβαλαν το ΦΠΑ. Έτσι, αφού αυτό ήταν γνωστό, πώς συνέφερε να αγοράσεις από κάποιον που ήθελε να πουλήσει μόνο και μόνο για να του μείνουν οι bonus πόντοι;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.308
Μέλη
39.983
Νεότερο μέλος
magnet73

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom