Πολωνία Bydgoszcz i Poznań, όπως λέμε Wódki i Piwa

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ακριβως πριν σκασει ο κοβιντ μειναμε σε δικλινο ibis στη Βαρσοβια με 20 (ολογραφως εικοσι) ευρω/νυχτα.
Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τιμές προ κόβιντ με μετά κόβιντ. Εγώ συγκρίνω τωρινές τιμές Βαρσοβίας και Θεσσαλονίκης. Η craft μπύρα έχει το ίδιο κόστος 6€-6,5€ το μεγάλο ποτήρι.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εμένα δεν μου φάνηκε και τόσο φθηνή η μπύρα, τουλάχιστον στη Βαρσοβία. Ίδιες τιμές με Ελλάδα βρήκα.
Εξαρτάται, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων πλήρωνα το Pint μεταξύ 3-4 ευρώ. Στην Ελλάδα πλέον ούτε απ' έξω τέτοιες τιμές, και μιλάμε για μπύρα όχι για νεροπλύματα.
Εγώ συγκρίνω τωρινές τιμές Βαρσοβίας και Θεσσαλονίκης. Η craft μπύρα έχει το ίδιο κόστος 6€-6,5€ το μεγάλο ποτήρι.
Εκπλήσσομαι καθώς μου φαίνονται πολλά για Πολωνία και να πεις ότι δε πήγα πρόσφατα θα είχε μια λογική. Ίσως η Βαρσοβία να είναι ξεχωριστή περίπτωση τι να πω, θα φανεί προσεχώς.

Εχουν αλλαξει πολλα μου φαινεται.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι εποχές προ κόβιντ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όλα και παντού έχουν ανέβει (εκτός από τους μισθούς) κάνοντας μας να κυνηγάμε ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις προσφορές σε αεροπορικά και δωματια.

domino

Member
Εχουν αλλαξει πολλα μου φαινεται. Ακριβως πριν σκασει ο κοβιντ μειναμε σε δικλινο ibis στη Βαρσοβια με 20 (ολογραφως εικοσι) ευρω/νυχτα. Τωρα διαβαζω για 50ρικα και βαλε που εδωσε ο @psilos3 στην επαρχια και εχω μεινει καγκελο.

Ibis Budget - 9 euro ηταν η προσφορά της Accor,
Mercure 42 με κουπόνι ποτών free

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εξαρτάται, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων πλήρωνα το Pint μεταξύ 3-4 ευρώ. Στην Ελλάδα πλέον ούτε απ' έξω τέτοιες τιμές, και μιλάμε για μπύρα όχι για νεροπλύματα.
Δεν ξέρω που έπινες με 3-4 ευρω μισολιτρο ποτήρι craft μπύρα στη Βαρσοβία, εμείς σε κεντρικά σημεία της πόλης το μισολιτρο ποτήρι το πληρώναμε 24-27 ζλοτι
Screenshot_20250714_141118_Revolut~2.jpg

Στη φωτογραφία φαίνεται τι πληρώσαμε στο μαγαζί Pinta, που έχεις πάει και εσύ, για δύο μισολιτρα ποτήρια craft μπύρας.

Στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο τις craft μπύρες σε μισολιτρο ποτήρι τις έχουν 6,50-6,80 ευρώ. Ε, δεν είναι και καμιά τρελή διαφορά!

Συγκρίνω ακριβώς τα ίδια πράγματα σε ίδιο χρόνο πάντα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεν ξέρω που έπινες με 3-4 ευρω μισολιτρο ποτήρι craft μπύρα στη Βαρσοβία
Ναι δεν μίλησα για την Βαρσοβία, εκεί διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μέχρι να ξαναπάω. Αναφερόμουν στις τιμές που συνάντησα τώρα, στην επίσκεψη που εξιστορώ :

Screenshot_2025-07-14-14-40-20-753_com.revolut.revolut.jpg

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ναι δεν μίλησα για την Βαρσοβία, εκεί διατηρώ τις επιφυλάξεις μου μέχρι να ξαναπάω. Αναφερόμουν στις τιμές που συνάντησα τώρα, στην επίσκεψη που εξιστορώ :

View attachment 503744
Και εγώ απο την αρχή έχω διευκρινήσει οτι μιλώ για συγκεκριμένα πράγματα (είδος μπύρας, ποσότητα, πόλη κτλ). Στο Lodz δεν ήπια μπύρα, αλλά αν κρίνω απο τα υπόλοιπα πάλι ίδιες τιμές με Βαρσοβία είχε.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη επαρχία, αν και αδυνατώ να πιστέψω οτι παράδειγμα η πολύ τουριστική Κρακοβία είναι πιο φθηνή απο τη Βαρσοβία, αλλά δεν θέλω να λέω και πολλά για κάποιο μέρος που δεν έχω πάει. Όταν θα πάω θα σας πω :haha:

Η τιμή 11-13 ζλότι για πόσα ml είναι και για τι είδος μπύρα;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη επαρχία, αν και αδυνατώ να πιστέψω οτι παράδειγμα η πολύ τουριστική Κρακοβία είναι πιο φθηνή απο τη Βαρσοβία
Προφανώς και δε παίζει αυτό εννοείται. Δεν αμφισβητώ τις εμπειρίες σου, αναφέρω απλά ότι δε μου έτυχε να πληρώσω κάπου τιμές Ελλάδας.
Η τιμή 11-13 ζλότι για πόσα ml είναι και για τι είδος μπύρα;
Δε καταδέχομαι να παραγγείλω κάτω από 500ml πουθενά, είναι θέμα αξιοπρέπειας. :haha:

Τοπικές αυστηρά, ότι έχει ο κατάλογος με προτίμηση σε ΙΡΑ και Ale.
Τώρα εντάξει, αν συζητάμε για κάποια φρέσκια ή ειδικής παραγωγής είναι λογικό να ανεβαίνει η τιμή

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

View attachment 503744
Η μεσαία χρέωση τι είναι; Σαντουιτσάκι από τα Ζάμπκα; Το αποκλειστικό είδος διατροφής του @stonerolling στην Πολωνία;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν αμφισβητώ τις εμπειρίες σου, αναφέρω απλά ότι δε μου έτυχε να πληρώσω κάπου τιμές Ελλάδας.
Ούτε εγώ αμφισβητώ τις δικές σου. Το θέμα είναι να μιλάμε για το ίδιο πράγμα όμως και να συγκρίνουμε ίδια πράγματα. Άλλο οι lager μπύρες και άλλο οι craft που είναι πιο ακριβές. Άλλο τι πληρώναμε το 2021 και άλλο τι πληρώνουμε τώρα.

Η Πολωνία και πιο συγκεκριμένα η Βαρσοβία που περιγράφεται σε τιμες σε παλιά ποστ και ιστορίες, ειδικά σε προ κόβιντ εποχή, δεν υφίσταται. Ακόμα και τα 3-4 ευρώ που περιγράφεις ήταν πολύ λιγότερα παλιά. Ελπίζω η επαρχία να μείνει όπως την περιγράφεις μέχρι να πάω...και δεν μιλώ για Κρακοβία και τα συναφή, αλλά για πόλεις που δεν μπορείς πχ να προφέρεις :haha:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η Πολωνία και πιο συγκεκριμένα η Βαρσοβία που περιγράφεται σε τιμες σε παλιά ποστ και ιστορίες, ειδικά σε προ κόβιντ εποχή, δεν υφίσταται.
Ε βέβαια, αυτός είναι γενικός κανόνας δυστυχώς και το διαπιστώνω σε όλες τις χώρες που έχω πάει κι επιστρέφω μετά από χρόνια, μη πω για τη δική μας..
Άλλο οι lager μπύρες και άλλο οι craft που είναι πιο ακριβές.
Σαφώς, εγώ αναφέρθηκα σε ότι βρίσκεις στα περισσότερα μπαρ για ευρεία κατανάλωση. Στη συνέχεια της ιστορίας λέω και για μια πιο ιδιαίτερη μπυραρία για παράδειγμα που πλήρωσα παραπάνω όπως έιναι λογικό, πάλι όμως όχι σε τιμή Ελλάδας. Προσεχώς. ;)

ArianH

New Member
Ούτε εγώ αμφισβητώ τις δικές σου. Το θέμα είναι να μιλάμε για το ίδιο πράγμα όμως και να συγκρίνουμε ίδια πράγματα. Άλλο οι lager μπύρες και άλλο οι craft που είναι πιο ακριβές. Άλλο τι πληρώναμε το 2021 και άλλο τι πληρώνουμε τώρα.

Η Πολωνία και πιο συγκεκριμένα η Βαρσοβία που περιγράφεται σε τιμες σε παλιά ποστ και ιστορίες, ειδικά σε προ κόβιντ εποχή, δεν υφίσταται. Ακόμα και τα 3-4 ευρώ που περιγράφεις ήταν πολύ λιγότερα παλιά. Ελπίζω η επαρχία να μείνει όπως την περιγράφεις μέχρι να πάω...και δεν μιλώ για Κρακοβία και τα συναφή, αλλά για πόλεις που δεν μπορείς πχ να προφέρεις

Εξαιρετική ιστοσελίδα για διασκέδαση και χαλάρωση. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας, αν το επιθυμείτε. Η επιλογή των μίνι παιχνιδιών για αυτό το σκοπό είναι αρκετά μεγάλη.
Συμφωνώ απόλυτα, οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε σε ποια περίοδο αναφερόμαστε όταν κάνουμε συγκρίσεις, γιατί το 2021 δεν είναι ίδιο με τώρα. Τότε πολλά πράγματα ήταν πιο φθηνά λόγω περιορισμένης ζήτησης και χαμηλότερων κόστους μεταφοράς. Τώρα, με την ανάκαμψη και τον πληθωρισμό, οι τιμές έχουν ανέβει παντού. Γι’ αυτό τέτοιες συζητήσεις θέλουν πάντα πλαίσιο και προσοχή για να μην βγάλουμε λάθος συμπεράσματα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.086
Μέλη
39.831
Νεότερο μέλος
χρήστος21..

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom