mapouna protopao
Member
14-16 Δεκεμβρίου
Ημέρες ταξιδιού 47-48
Τριτη ημέρα, είπα να ξαναπιάσω τας εξοχάς στα δημοφιλή αξιοθέατα πέριξ της Ταιπει .
Ξεκίνησα από το Shifen, ένα χωριουδάκι στο οποίο πας μέχρι την πόλη Ruifang με προαστιακό τρένο και μετά με την Pinxi line, ένα τρένο με γραφική διαδρομή.
Πάλι δεν τα κατάφερα με το τρένο .
Η Pinxi line λόγω κατολισθήσεων δεν λειτουργεί μέχρι νεωτέρας.
Οπότε, πάλι λεωφορείο.
Το Shifen είναι ένα χωριουδάκι- σκηνικό , εκατέρωθεν της γραμμής του τρένου.
Με το που κατέβηκα είδα να πετάνε στον αέρα, δεκάδες μπαλόνια-φανάρια σαν αερόστατα.
Είναι το τοπικό event εκεί.
Αγοράζεις ένα φανάρι- μπαλόνι , γράφεις ευχές, ελπίδες, επιθυμίες, καρδούλες , νούμερα στο joker ή ότι άλλο θέλεις με μαρκαδόρο,
και ο πωλητής- μπουρλοτιέρης ανάβει κάτι σαν στουπί και οι ευχολόγοι το αφήνουν να γλιστρήσει στον ουρανό. Διασκεδαστικό και χαριτωμένο θέαμα.
Κατά τα άλλα είναι μέσα στο δάσος.
Πολύ ωραίο ποτάμι, κρεμαστές γέφυρες και δύο χαμηλοί μεν , αλλά «νευρικοί» και πανέμορφοι καταρράκτες.
Καμία ώρα απόσταση από την Taipei, είναι μια τυπική κυριακάτικη βόλτα για να αλλάξουν τον αέρα τους οι ντόπιοι , αλλά και από τα στάνταρ αξιοθέατα για τουρίστες, αν κρίνω από τον μεγάλο αριθμό τουριστικών λεωφορείων στο πάρκινγκ του χωριού.
Σουβενιράδικα και παραγκοταβερνες και καλαμπόκια και μαλλί της γριάς και ένα σωρό άλλα ακατανόητα κινέζικα μεζεκλίκια , τιμούνται ιδιαίτερα.
Από κει πήρα shared taxi για το Jioufen.
Για το μέρος είχα διαβάσει διάφορα διθυραμβικά.
Το πιο τουριστικό spot της χώρας.
Σε μια στροφή εμφανίστηκε.
Αμφιθεατρικό, σε πλαγιά , με θέα στην θάλασσα από ψηλά.
Καλό φαινόταν αλλά τελικά όχι Jioufen αλλά Τζούφιεν.
Από έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.
Ενας λαβύρινθος από στενάκια κι αδιέξοδα με αισθητική φαβέλας .
Μια κεντρική σκάλα από την οποία ανεβαίνεις μέχρι την άκρη του χωριού σε ένα μικρό τέμπλο
Χιλιάδες κόσμος εδώ , πατείς με, πατώ σε. Ουρές για φωτογραφίες σε κάποια σημεία.
Κάποια εστιατόρια με θέα θάλασσα ,
και κάπου στην μέση της ανηφόρας ένας εγκάρσιος δρόμος με το συνηθισμένο πια τουριστικό πανηγυριώτικο μοτίβο.
Το εκπληκτικό με αυτό το μέρος είναι, πως ενώ είναι κακάσχημο και βρώμικο , έχει
φοβερή φωτογένεια.
Ιδίως μόλις σκοτεινιάσει και ανάβουν τα εκατοντάδες πορτοκαλοκοκκινα φανάρια.
Επιστροφή στην Τaipei και μετά από τόσες μέρες ανακάλυψα πως έχει και ωραίο ποτάμι.
Δεν είναι βέβαια σημείο αναφοράς στην πόλη, αλλά έχει πολυ ωραία πάρκα εκατερωθεν , ποδηλατοδρόμους , υπαίθρια γυμναστήρια κλπ.
Τα βήματα με οδήγησαν στην Raohe night market που είναι όντως πολύ ωραία αγορά, η πιο ωραία που είδα εδώ στην Taiwan.
Χειροδύναμος.
Χειρομάντης.
Μασάζ προσώπου με κλωστές.
Επιστρέφοντας μου φάνηκε από μακριά ότι ο πύργος Taipei 101 είχε αλλάξει φωτισμό.
Ε αφού ήταν στο δρόμο μου έκανα μια στάση για ένα ακόμα σετ φωτογραφιών.
Τέταρτη και τελευταία ημέρα ξεκίνησε με εκδρομή πάλι, στο Yehliu Geopark.
Είναι μια μικρή χερσόνησος όπου σχηματίζονται διάφορα περίεργα σχήματα στα βράχια.
Περίπου μιάμιση ώρα με λεωφορείο από τον κεντρικό σταθμό.
Το Yehliu, η πόλη που κατέβηκα είναι ένα ψαράδικο λιμάνι στο βορειότερο σημείο της Taiwan. Θα μπορούσε να είναι και στην Μεσόγειο.
Επειδή μόνο εγώ κατέβηκα στη στάση, και ήταν καθημερινή , φαντάστηκα πως δεν θα έχει κόσμο στο Geopark.
Ναι καλά. 20 τουριστικά πούλμαν στο πάρκινγκ.
Δεν είναι πολύ μεγάλο το πάρκο αλλά είναι όμορφο και έχει πραγματικά περίεργα γλυπτά της φύσης.
Σφουγγαρομανίταρα, καμπανούλες, χοιρινά ρολά , πριγκίπισσες
λεοπαρδάλεις και φαντασία να έχεις τα βαφτίζεις όλα κάπως.
Κάπου μου θύμιζε Σαρακήνικο σε μπεζάκι , κάπου Πορί Κουφονησίων , κάπου λιμνοθάλασσα Μπάλου.
Ωραίο ήταν, άξιζε πάρα την πολυκοσμία.
Επιστροφή στην Taipei και πέρασμα από το Ηuashan 1914 Creative Park.
Ένα παλιό οινοποιείο ή ζυθοποιείο που αξιοποιείται σαν πολυχώρος , κάτι σαν τον Μύλο ας πούμε.
Εστιατόρια , γκαλερί, συναυλιακός χώρος , ψαγμένα μαγαζάκια με δώρα κλπ.
Τελευταία βόλτα, στην πιο παλιά μάλλον γειτονιά της Τaipei , γύρω από το πιο παλιό ή πιο ιερό δεν θυμάμαι ακριβώς τέμπλο της πόλης, το Longshan.
Και εδώ λαϊκό προσκύνημα .
Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η γειτονιά που ήταν μακράν η πιο λούμπεν της πόλης.
Με περίεργους τύπους που κουτσόπιναν στο δρόμο και κάπνιζαν με θολωμένο μάτι.
Εκεί είχα και τις πρώτες μου επιτυχίες στις γυναίκες στο ταξίδι .
Με παρακαλούσαν, με τραβούσαν από το μανίκι, κόντεψαν να μαλλιοτραβηχτούν δηλαδή .
Για 7-8 μόνο ευρώ.
Αυτή η σκηνή καθώς και των δεκάδων αστέγων που έστρωναν για ύπνο ,στο πλάι του κεντρικού σταθμού και δίπλα στους σκελετούς δυο ουρανοξυστών υπό κατασκευή, ήταν οι τελευταίες εντυπώσεις από την Taipei και την Taiwan.
P. S .
Ένα πρωί που ψιλοέβρεχε, είχα σταματήσει σε μια γωνιά και έψαχνα κάτι στον χάρτη στο κινητό.
Με πλησίασε με φόρα μια γιαγιά και μου πάσαρε μια κίτρινη ομπρέλα.
Της την επέστρεψα γελώντας , δείχνοντας το αδιάβροχο με κουκούλα που φορούσα.
Ήταν ανένδοτη. Μου την έδωσε με το ζόρι, με ύφος ζακέτα να πάρεις.
Την πήρα με χαρά, την χρησιμοποίησα όσο έβρεχε εκείνη την ημέρα.
Το πρωί που μάζευα το σακίδιο μου για να φύγω για αεροδρόμιο, προσπάθησα να την χωρέσω διαγωνίως, αλλά δυστυχώς δεν έκλεινε.
Έτσι το πιο ωραίο αναμνηστικό που θα μπορούσα να κρατήσω από την Taiwan, έμεινε εκεί , στο δωματιάκι του νεκροτομείου.
Ημέρες ταξιδιού 47-48
Τριτη ημέρα, είπα να ξαναπιάσω τας εξοχάς στα δημοφιλή αξιοθέατα πέριξ της Ταιπει .
Ξεκίνησα από το Shifen, ένα χωριουδάκι στο οποίο πας μέχρι την πόλη Ruifang με προαστιακό τρένο και μετά με την Pinxi line, ένα τρένο με γραφική διαδρομή.
Πάλι δεν τα κατάφερα με το τρένο .
Η Pinxi line λόγω κατολισθήσεων δεν λειτουργεί μέχρι νεωτέρας.
Οπότε, πάλι λεωφορείο.
Το Shifen είναι ένα χωριουδάκι- σκηνικό , εκατέρωθεν της γραμμής του τρένου.
Με το που κατέβηκα είδα να πετάνε στον αέρα, δεκάδες μπαλόνια-φανάρια σαν αερόστατα.
Είναι το τοπικό event εκεί.
Αγοράζεις ένα φανάρι- μπαλόνι , γράφεις ευχές, ελπίδες, επιθυμίες, καρδούλες , νούμερα στο joker ή ότι άλλο θέλεις με μαρκαδόρο,
και ο πωλητής- μπουρλοτιέρης ανάβει κάτι σαν στουπί και οι ευχολόγοι το αφήνουν να γλιστρήσει στον ουρανό. Διασκεδαστικό και χαριτωμένο θέαμα.
Κατά τα άλλα είναι μέσα στο δάσος.
Πολύ ωραίο ποτάμι, κρεμαστές γέφυρες και δύο χαμηλοί μεν , αλλά «νευρικοί» και πανέμορφοι καταρράκτες.
Καμία ώρα απόσταση από την Taipei, είναι μια τυπική κυριακάτικη βόλτα για να αλλάξουν τον αέρα τους οι ντόπιοι , αλλά και από τα στάνταρ αξιοθέατα για τουρίστες, αν κρίνω από τον μεγάλο αριθμό τουριστικών λεωφορείων στο πάρκινγκ του χωριού.
Σουβενιράδικα και παραγκοταβερνες και καλαμπόκια και μαλλί της γριάς και ένα σωρό άλλα ακατανόητα κινέζικα μεζεκλίκια , τιμούνται ιδιαίτερα.
Από κει πήρα shared taxi για το Jioufen.
Για το μέρος είχα διαβάσει διάφορα διθυραμβικά.
Το πιο τουριστικό spot της χώρας.
Σε μια στροφή εμφανίστηκε.
Αμφιθεατρικό, σε πλαγιά , με θέα στην θάλασσα από ψηλά.
Καλό φαινόταν αλλά τελικά όχι Jioufen αλλά Τζούφιεν.
Από έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.
Ενας λαβύρινθος από στενάκια κι αδιέξοδα με αισθητική φαβέλας .
Μια κεντρική σκάλα από την οποία ανεβαίνεις μέχρι την άκρη του χωριού σε ένα μικρό τέμπλο
Χιλιάδες κόσμος εδώ , πατείς με, πατώ σε. Ουρές για φωτογραφίες σε κάποια σημεία.
Κάποια εστιατόρια με θέα θάλασσα ,
και κάπου στην μέση της ανηφόρας ένας εγκάρσιος δρόμος με το συνηθισμένο πια τουριστικό πανηγυριώτικο μοτίβο.
Το εκπληκτικό με αυτό το μέρος είναι, πως ενώ είναι κακάσχημο και βρώμικο , έχει
φοβερή φωτογένεια.
Ιδίως μόλις σκοτεινιάσει και ανάβουν τα εκατοντάδες πορτοκαλοκοκκινα φανάρια.
Επιστροφή στην Τaipei και μετά από τόσες μέρες ανακάλυψα πως έχει και ωραίο ποτάμι.
Δεν είναι βέβαια σημείο αναφοράς στην πόλη, αλλά έχει πολυ ωραία πάρκα εκατερωθεν , ποδηλατοδρόμους , υπαίθρια γυμναστήρια κλπ.
Τα βήματα με οδήγησαν στην Raohe night market που είναι όντως πολύ ωραία αγορά, η πιο ωραία που είδα εδώ στην Taiwan.
Χειροδύναμος.
Χειρομάντης.
Μασάζ προσώπου με κλωστές.
Επιστρέφοντας μου φάνηκε από μακριά ότι ο πύργος Taipei 101 είχε αλλάξει φωτισμό.
Ε αφού ήταν στο δρόμο μου έκανα μια στάση για ένα ακόμα σετ φωτογραφιών.
Τέταρτη και τελευταία ημέρα ξεκίνησε με εκδρομή πάλι, στο Yehliu Geopark.
Είναι μια μικρή χερσόνησος όπου σχηματίζονται διάφορα περίεργα σχήματα στα βράχια.
Περίπου μιάμιση ώρα με λεωφορείο από τον κεντρικό σταθμό.
Το Yehliu, η πόλη που κατέβηκα είναι ένα ψαράδικο λιμάνι στο βορειότερο σημείο της Taiwan. Θα μπορούσε να είναι και στην Μεσόγειο.
Επειδή μόνο εγώ κατέβηκα στη στάση, και ήταν καθημερινή , φαντάστηκα πως δεν θα έχει κόσμο στο Geopark.
Ναι καλά. 20 τουριστικά πούλμαν στο πάρκινγκ.
Δεν είναι πολύ μεγάλο το πάρκο αλλά είναι όμορφο και έχει πραγματικά περίεργα γλυπτά της φύσης.
Σφουγγαρομανίταρα, καμπανούλες, χοιρινά ρολά , πριγκίπισσες
λεοπαρδάλεις και φαντασία να έχεις τα βαφτίζεις όλα κάπως.
Κάπου μου θύμιζε Σαρακήνικο σε μπεζάκι , κάπου Πορί Κουφονησίων , κάπου λιμνοθάλασσα Μπάλου.
Ωραίο ήταν, άξιζε πάρα την πολυκοσμία.
Επιστροφή στην Taipei και πέρασμα από το Ηuashan 1914 Creative Park.
Ένα παλιό οινοποιείο ή ζυθοποιείο που αξιοποιείται σαν πολυχώρος , κάτι σαν τον Μύλο ας πούμε.
Εστιατόρια , γκαλερί, συναυλιακός χώρος , ψαγμένα μαγαζάκια με δώρα κλπ.
Τελευταία βόλτα, στην πιο παλιά μάλλον γειτονιά της Τaipei , γύρω από το πιο παλιό ή πιο ιερό δεν θυμάμαι ακριβώς τέμπλο της πόλης, το Longshan.
Και εδώ λαϊκό προσκύνημα .
Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η γειτονιά που ήταν μακράν η πιο λούμπεν της πόλης.
Με περίεργους τύπους που κουτσόπιναν στο δρόμο και κάπνιζαν με θολωμένο μάτι.
Εκεί είχα και τις πρώτες μου επιτυχίες στις γυναίκες στο ταξίδι .
Με παρακαλούσαν, με τραβούσαν από το μανίκι, κόντεψαν να μαλλιοτραβηχτούν δηλαδή .
Για 7-8 μόνο ευρώ.
Αυτή η σκηνή καθώς και των δεκάδων αστέγων που έστρωναν για ύπνο ,στο πλάι του κεντρικού σταθμού και δίπλα στους σκελετούς δυο ουρανοξυστών υπό κατασκευή, ήταν οι τελευταίες εντυπώσεις από την Taipei και την Taiwan.
P. S .
Ένα πρωί που ψιλοέβρεχε, είχα σταματήσει σε μια γωνιά και έψαχνα κάτι στον χάρτη στο κινητό.
Με πλησίασε με φόρα μια γιαγιά και μου πάσαρε μια κίτρινη ομπρέλα.
Της την επέστρεψα γελώντας , δείχνοντας το αδιάβροχο με κουκούλα που φορούσα.
Ήταν ανένδοτη. Μου την έδωσε με το ζόρι, με ύφος ζακέτα να πάρεις.
Την πήρα με χαρά, την χρησιμοποίησα όσο έβρεχε εκείνη την ημέρα.
Το πρωί που μάζευα το σακίδιο μου για να φύγω για αεροδρόμιο, προσπάθησα να την χωρέσω διαγωνίως, αλλά δυστυχώς δεν έκλεινε.
Έτσι το πιο ωραίο αναμνηστικό που θα μπορούσα να κρατήσω από την Taiwan, έμεινε εκεί , στο δωματιάκι του νεκροτομείου.
Attachments
-
170,8 KB Προβολές: 0
Last edited by a moderator: