Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
αν δεν έχετε ανεβεί στον τελευταίο όροφο του Liberty, δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει "παχυλό πορτοφόλι"
ουτε και με βλεπω..εκει πανω!:haha:!..να σου πώ πως παω Oxford ... θελουμε να επισκεφτουμε ενα μουσειο που εχει ενα βι0λι του Στρατιβαριους.... Αυτο εχω βρει... http://www.oxfordtube.com/ ή υπαρχει κατι καλλίτερο.??
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Στο Royal Academy of Music Museum, στον δεύτερο όροφο, έχει καμιά 10αριά βιολιά από διάφορες χρονολογίες. έχει επίσης μια μακέτα του πως ακριβώς λειτουργούν οι μοχλοί πίσω από κάθε πλήκτρο πιάνου που έχει την πλάκα του.
Δωρεάν, μεταξύ Baker St και Regent Park tube stations
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Στο Royal Academy of Music Museum, στον δεύτερο όροφο, έχει καμιά 10αριά βιολιά από διάφορες χρονολογίες. έχει επίσης μια μακέτα του πως ακριβώς λειτουργούν οι μοχλοί πίσω από κάθε πλήκτρο πιάνου που έχει την πλάκα του.
Δωρεάν, μεταξύ Baker St και Regent Park tube stations
μια χαρα ! θα παμε και εκει..( το ετερον ειναι οργανοποιός εξου και το ενδιαφερον) αλλα ρωτουσα για την μεταφορα στην Οξφορδη , να παω με αυτο το Oxford Tube?
 

stergios

Member
Μηνύματα
38
Likes
92
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
Πολύ ωραία περιγραφή! Μπράβο! Εμείς πάμε Λονδίνο τα Χριστούγεννα και η Ιστορία σου θα χρησιμοποιηθεί οπωσδήποτε ως οδηγός!!!!


2η ημέρα II – St. Katherine Docks-Wapping

Στη συνέχεια επιστρέψαμε στην Tower Bridge όπου την διασχίσαμε και την θαυμάσαμε και από κοντά ενώ είχαμε μια καλύτερη πανοραμική οπτική το City Hall με τον Shard το City και τον Tower of London.Τα πυκνά σύννεφα είχαν μαυρίσει τον ουρανό αλλά εμείς συνεχίζαμε ακάθεκτοι την διαδρομή μας ελπίζοντας να μη βρέξει.








Στο τέλος της γέφυρας στρίψαμε δεξιά και βρεθήκαμε στο συντριβάνι το κορίτσι και το δελφίνι με backround πάντα την Tower Bridge.Λίγα βήματα μετά βλέπουμε το ηλιακό ρολόι στα St. Katherine Docks.Κάναμε την βόλτα μας γύρω από τα τρία Docs που ενώνονται με γεφυράκια και είναι ένα δημοφιλές συγκρότημα κατοικιών και αναψυχής με πολλά καταστήματα για φαγητό και ποτό και μου άρεσε πάρα πολύ. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο να πηγαίναμε σε κάποιο απ’αυτά.






Η κούραση είχε έρθει. Δεν ήταν και λίγα τα χιλιόμετρα που έγραψαν τα πόδια μας.Ήταν μόνο νωρίς το μεσημέρι και είχαμε και συνέχεια. Αν και το Wapping που θέλαμε να πάμε είναι σχετικά κοντά με τα πόδια είπαμε να πάμε με λεωφορείο. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε αλλά δεν μας βγήκε γιατί λίγο μπερδευτήκαμε με τις στάσεις είναι να πάρουμε το λεωφορείο 100 από την στάση Sampson Street Β που είναι πάνω στην Wapping High Street και να κατέβουμε μετά από 2 στάσεις στην Wapping Station και από κει να παίρναμε το D3.
Τελικά περπατήσαμε μέχρι τον σταθμό Overground, Wapping Station. Από εκεί πήραμε το D3 και κατεβήκαμε μετά από μία στάση στη Wapping, Monza Street. Δεν γλιτώσαμε και πολλά μέτρα δηλαδή.

Λίγο μετά είναι η Wapping Wall όπου στον αριθμό 57 βρίσκεται η φημισμένη παμπ The Prospect of Whitby.



Είναι μια ιστορική πάμπ στις όχθες του Τάμεση που διεκδικεί τον τίτλο της παλαιότερης παραποτάμιας ταβέρνας και χρονολογείται γύρω στο 1520.Η αρχική ονομασία ήταν The Pelican.Η πάμπ είναι ένα εκπληκτικό κτίσμα και είναι εντυπωσιακό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.Μέσα κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα και είναι ένας πολύ ζεστός χώρος.Εχει μπαλκόνι με φανταστική θέα αλλά εμείς καθήσαμε μέσα και χαλαρώσαμε με μια ζεστή σοκολάτα. Δυστυχώς δεν πεινούσαμε να δοκιμάσουμε κάποια από τα ενδιαφέροντα πιάτα που έχει σε αρκετά φιλικές τιμές.



Η κρεμάλα συμβολίζει τις εκτελέσεις που γινόντουσαν στους πειρατές και λαθρεμπόρους κοντά στην ακτή του ποταμού Τάμεση στο Wapping. Σύμφωνα με το μύθο, οι εγκληματίες ήταν δεμένοι στο σημείο αυτό κατά την άμπωτη και τους άφηναν εκεί να πνιγούν όταν θα ερχόταν η παλίρροια!

Wapping Hydraulic Power Station


Δίπλα από την παμπ στα Pelican stairs αλλά και λίγα μέτρα μετά στη στάση Wapping Wall P είναι άλλη μια αποκάλυψη! Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια βρίσκεστε στην αμμουδιά του Τάμεση.Εφόσον έχει άμπωτη φυσικά.Εμείς πετύχαμε παλίρροια που έφτανε μέχρι τα σκαλιά.Και πάλι όμως ήταν ένα ωραίο θέαμα σε συνδιασμό με τον καιρό που άρχισε να αγριεύει και να ρίχνει τις πρώτες σταγόνες βροχής.




Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή από την στάση Wapping Wall P ήρθε το λεωφορείο 100.Όση ώρα ήμασταν μέσα στο λεωφορείο έριξε μια απίστευτη βροχή. Στεναχωρήθηκα και προβληματίστηκα γιατί η συνέχεια είχε πλοιάριο και Greenwich και τι βόλτα να κάνεις με τέτοιον καιρό? Μετά από λίγα λεπτά φτάνοντας στη στάση St Katharine Docks που κατεβήκαμε, η βροχή είχε σταματήσει και κατευθείαν ο ήλιος βγήκε λαμπερός!

Η συγκεκριμένη στάση λεωφορείου βρίσκεται πίσω από τα St Katharine Docks και σχεδόν απέναντι απ’τον Tower of London και την Tower Bridge. Περπατήσαμε έχοντας δίπλα μας τα εξωτερικά τείχοι του πύργου και απέναντί μας την γέφυρα. Κατεβαίνοντας δεξιά βρεθήκαμε μπροστά στον πύργο του Λονδίνου.






Ο πύργος του Λονδίνου που προστατεύεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο, είναι ένα ιστορικό κάστρο που χτίστηκε από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1078. Οι επόμενοι βασιλείς έκαναν διάφορες επεκτάσεις στο κάστρο.Ο Πύργος είναι ένα συγκρότημα από διάφορα κτίρια μέσα σε αμυντικά τείχη και τάφρο και η ισχυρότερη δομή του μεσαιωνικού κάστρου είναι ο Λευκός πύργος που χρονολογείται απ’ απ τον 11 ο αιώνα. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως Βασιλική κατοικία το μεγαλύτερο διάστημα από τα 900 χρόνια της ιστορίας του ήταν αντικείμενο τρόμου και σύμβολο καταπίσεσης. Ένα μέρος βασανιστηρίων και θανάτου. Τα βασικά αξιοθέατα στο σύμπλεγμα του Πύργου είναι το Μουσείο με τα κοσμήματα του Στέμματος, δηλαδή τα βασιλικά εμβλήματα, στέμματα, σκήπτρα, ξίφη που χρησιμοποιούνταν στις στέψεις και σε άλλες επίσημες τελετές. Τον Λευκό Πύργο όπου φυλάσσονται πανοπλίες και συλλογές από όπλα, τον Πύργο των βασανιστηρίων, τον Πύργο Green, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.
http://www.hrp.org.uk/TowerOfLondon/

Η είσοδος στον πύργο κοστίζει 19,50 λίρες και περιλαμβάνεται στην προσφορά 2 for 1 της travel card.
Δυστυχώς ο χρόνος ήταν λίγος όπως είπα και ο πύργος θα μας έπιανε πολύ χρόνο οπότε δεν τον επισκευτήκαμε.

Tower bridge και City Hall από την πλευρά του Πύργου




Αφού περάσαμε μπροστά από τον πύργο και θαυμάσαμε ότι μπορούσαμε να δούμε απ’έξω κατευθυνθήκαμε προς το Tower Millennium Pier. Από την προβλήτα Tower Pier θα παίρναμε το θαλάσσιο λεωφορείο της γραμμης KPMG Clippers Thames το RB1 για να πάμε στο Greenwich.Το συγκεκριμένο δρομολόγιο κάνει τη διαδρομή Embankment Pier - Woolwich Arsenal Pier και είναι το πιο δημοφιλές καθώς κάνει στάση στα σημαντικότερα σημεία όπως London Eye Pier, Bankside Pier, London Bridge City Pier, Tower Pier, Canary Wharf Pier, Greenwich Pier.

Υπάρχουν φυσικά και οι οργανωμένες κρουαζιέρες από διάφορες εταιρείες, και από την συγκεκριμένη όμως μπορείτε και με τα ποταμόπλοια της γραμμής να κάνετε πιο ευέλικτα και οικονομικά τη δική σας βόλτα στον Τάμεση.Οπότε οργανώστε και προγραμματίστε την διαδρομή που εσείς θέλετε ανάλογα την περιοχή που θα βρίσκεστε και που θέλετε να πάτε.
http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/1131.aspx
http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/21311.aspx
*Πατώντας πάνω στις αποβάθρες εμφανίζεται η διαδρομή της κάθε γραμμής.Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε σε pdf τα δρομολόγια και τα τιμολόγια.

Η Thames Clippers λειτουργεί με άδεια από την tfl (Transport for London) και παρέχει εκπτώσεις στους κατόχους Oyster και Travel Card. Το εισητήριο μονής διαδρομής κανονικά κοστίζει 6,50 λίρες, για τους κατόχους Oyster Card 5,85 και τους κατόχους Travel Card όπως εμείς 4,30.
http://www.thamesclippers.com/
http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/piers/21314.aspx

Αφού κόψαμε τα εισητήρια μας περιμέναμε το RB1 το οποίο μετά από λίγα λεπτά ήρθε.


Τα πλοιάρια είναι κλειστά με αεροπορικού τύπου καθίσματα και μεγάλες τζαμαρίες.Μόνο στο σημείο της εξόδου υπάρχει μικρός χώρος που μπορείς να σταθείς έξω για να δείς καλά τα αξιοθέατα και την θέα καθώς προχωράει το καραβάκι.Έτσι κι εγώ αφού τράβηξα καποιες φωτογραφίες καθήσα στη θέση μου.Μετά από τέσσερις στάσεις σε περίπου 20 λεπτά φτάσαμε στο Greenwich...
 

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.010
View attachment 133530
Σημείωση:Από τον σταθμό Greenwich μπορείτε να πάρετε τον DLR και μια στάση μετά φτάνετε στον σταθμό Island Gardens. Ο σταθμός του Greenwich είναι στην ζώνη 3 οπότε αν έχετε travel card 1-2 έστω γι’αυτή τη διαδρομή μιας στάσης είστε παράνομοι. Πρέπει να πληρώσετε έξτρα εισητήριο εκτός αν έχετε Oyster ή travel card ζώνης 1-3.
Εξαιρετικος οδηγος. Πανω σε αυτην την δημοσιευση βασιστικα για την προσφατη επισκεψη στο Λονδινο. Παρολαυτα δεν προλαβα να γυρισω τοσα πολλα.
Το μονο που εχει αλλαξει απο τοτε ειναι η παραπανω παραθεση. Με την travelcard 1-2 μπορει να παει καποιος με την χρηση του DLR μεχρι το τελος της διαδρομης.
Στον χαρτη αυτον φαινεται οτι ολες οι στασεις μεχρι το τερμα που ειναι το Lewisham ειναι μεσα και στις δυο ζωνες 2 και 3. Οποτε ταξιδευετε ανετα, μαλιστα ειναι το μοναδικο σημειο που μου εκαναν ελεγχο στο εισητηριο. Γενικα οσες στασεις βρισκονται στα ορια και ειναι σε λευκο πλαισιο ειναι μεσα και στις δυο ζωνες που συνορευουν.
Προτεινω την σταση Cutty Shark και οχι την επομενη Greenwich.

Μηπως εχεις κανενα αντιστοιχο οδηγο για Παρισι η Βερολινο;
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Μηπως εχεις κανενα αντιστοιχο οδηγο για Παρισι η Βερολινο;
Δεν γράφω ακριβώς οδηγούς απλά είναι οι ταξιδιωτικές ιστορίες μου με γερές δόσεις χρηστικών πληροφοριών:p
Οδηγοί δεν είναι αλλά σίγουρα κάτι θα σου φανεί χρήσιμο
http://www.travelstories.gr/community/threads/Οι-Παριζιάνοι-les-parisiens-photo-success-story.51586/

http://www.travelstories.gr/community/threads/berlin-in-ich-liebe-dich-Χειμωνιάτικο-Βερολίνο.45148/
 

galoz

Member
Μηνύματα
446
Likes
659
Δεν γράφω ακριβώς οδηγούς απλά είναι οι ταξιδιωτικές ιστορίες μου με γερές δόσεις χρηστικών πληροφοριών:p
...πράγματι πολύ καλές και περιεκτικές οι πληροφορίες που δίνεις για κάθε είδους αξιοθέατο,όμως από που τις αντλείς;είχες κάποιον οδηγό;
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
...πράγματι πολύ καλές και περιεκτικές οι πληροφορίες που δίνεις για κάθε είδους αξιοθέατο,όμως από που τις αντλείς;είχες κάποιον οδηγό;
Θα κάνω copy paste μια απάντηση που έχω δώσει σε ανάλογη ερώτωση.

''Δεν υπάρχει δα και κάνα μυστικό. Δεν έχω κανέναν οδηγό. Ουσιαστικά οδηγό φτιάχνω εγώ πριν το ταξίδι σύμφωνα με τα θέλω μου και τον χρόνο μου.

Πριν πάω ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος το μελετάω λεπτομερώς στο google earth. Σημειώνω τους δρόμους τις οδούς και τα αξιοθέατα. Όταν βρεθώ στο μέρος είναι σαν να το ξέρω. Έχω απόλυτη εξοικείωση και προσανατολισμό. Αυτό έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Όταν πια έχω γυρίσει πίσω και δω στο google earth ή map τα μέρη που πήγα και περπάτησα φυσικά και τα θυμάμαι όλα.Μέχρι και τα στενάκια. Μπορεί να μη μου έχουν μείνει τα ονόματα, όταν όμως δω στον χάρτη τον δρόμο που περπάτησα θα δω και την ονομασία. Είναι θέμα μελέτης, εμπειρίας και μνήμης.

Επομένως μελέτη, γνώση, Google earth και wikipedia. Δεν είναι δυνατόν να ξέρω απ' έξω με ακρίβεια τη χρονολογία που χτίστηκε το τάδε μνημείο. Επίσης για να ξέρω κάποια must, κάποιες προτάσεις εναλλακτικές και ψαγμένες ή για τα Top αξιοθέατα συμβουλεύομαι τα official sites των πόλεων.
Αυτά:)''
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.276
Likes
1.343
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
τι ωραια περιγραφη!!!! και φανταστικες εικονες!
 

primeminister

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Θα κάνω copy paste μια απάντηση που έχω δώσει σε ανάλογη ερώτωση.

''Δεν υπάρχει δα και κάνα μυστικό. Δεν έχω κανέναν οδηγό. Ουσιαστικά οδηγό φτιάχνω εγώ πριν το ταξίδι σύμφωνα με τα θέλω μου και τον χρόνο μου.

Πριν πάω ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος το μελετάω λεπτομερώς στο google earth. Σημειώνω τους δρόμους τις οδούς και τα αξιοθέατα. Όταν βρεθώ στο μέρος είναι σαν να το ξέρω. Έχω απόλυτη εξοικείωση και προσανατολισμό. Αυτό έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Όταν πια έχω γυρίσει πίσω και δω στο google earth ή map τα μέρη που πήγα και περπάτησα φυσικά και τα θυμάμαι όλα.Μέχρι και τα στενάκια. Μπορεί να μη μου έχουν μείνει τα ονόματα, όταν όμως δω στον χάρτη τον δρόμο που περπάτησα θα δω και την ονομασία. Είναι θέμα μελέτης, εμπειρίας και μνήμης.

Επομένως μελέτη, γνώση, Google earth και wikipedia. Δεν είναι δυνατόν να ξέρω απ' έξω με ακρίβεια τη χρονολογία που χτίστηκε το τάδε μνημείο. Επίσης για να ξέρω κάποια must, κάποιες προτάσεις εναλλακτικές και ψαγμένες ή για τα Top αξιοθέατα συμβουλεύομαι τα official sites των πόλεων.
Αυτά:)''

Από τις καλύτερες περιγραφές που έχω διαβάσει φίλε Γιάννη!Καταπληκτικές οι φωτό κι άψογη η υποβολή τους στο κατάλληλο σημείο της περιγραφής σου!
Πολλά πολλά μπράβο για το χρόνο σου.Με βοήθησες πολύ-καθώς ακολούθησα αρκετά από τα σημεία που μας έλεγες.
 
Μηνύματα
36
Likes
8
Θα κάνω copy paste μια απάντηση που έχω δώσει σε ανάλογη ερώτωση.

''Δεν υπάρχει δα και κάνα μυστικό. Δεν έχω κανέναν οδηγό. Ουσιαστικά οδηγό φτιάχνω εγώ πριν το ταξίδι σύμφωνα με τα θέλω μου και τον χρόνο μου.

Πριν πάω ταξίδι σε οποιοδήποτε μέρος το μελετάω λεπτομερώς στο google earth. Σημειώνω τους δρόμους τις οδούς και τα αξιοθέατα. Όταν βρεθώ στο μέρος είναι σαν να το ξέρω. Έχω απόλυτη εξοικείωση και προσανατολισμό. Αυτό έχει και τα θετικά του και τα αρνητικά του.

Όταν πια έχω γυρίσει πίσω και δω στο google earth ή map τα μέρη που πήγα και περπάτησα φυσικά και τα θυμάμαι όλα.Μέχρι και τα στενάκια. Μπορεί να μη μου έχουν μείνει τα ονόματα, όταν όμως δω στον χάρτη τον δρόμο που περπάτησα θα δω και την ονομασία. Είναι θέμα μελέτης, εμπειρίας και μνήμης.

Επομένως μελέτη, γνώση, Google earth και wikipedia. Δεν είναι δυνατόν να ξέρω απ' έξω με ακρίβεια τη χρονολογία που χτίστηκε το τάδε μνημείο. Επίσης για να ξέρω κάποια must, κάποιες προτάσεις εναλλακτικές και ψαγμένες ή για τα Top αξιοθέατα συμβουλεύομαι τα official sites των πόλεων.
Αυτά:)''
Πολύ ωραία πράγματι κάνω και εγώ ακριβώς το ίδιο και θα ξαναπάω Λονδίνο το καλοκαίρι με τον 17χρονο γιο μου.
Συνάλλαγμα πού να κάνω ;εδώ ή να χρησιμοποιήσω εκεί χρεωστική κάρτα ;
Μην ξεχνάμε τα capital controls.
Επίσης έχω διαλέξει το ίδιο hotel.
Υπάρχει βέβαια και εναλλακτική σε κάποιο άλλο στην περιοχή
Τι θα μου πρότεινες 1 μέρα την στιγμή που θα φτάσω γύρω στις 17_18 στο ξενοδοχείο ;
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Από τις καλύτερες περιγραφές που έχω διαβάσει φίλε Γιάννη!Καταπληκτικές οι φωτό κι άψογη η υποβολή τους στο κατάλληλο σημείο της περιγραφής σου!
Πολλά πολλά μπράβο για το χρόνο σου.Με βοήθησες πολύ-καθώς ακολούθησα αρκετά από τα σημεία που μας έλεγες.
Σ'ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σε βοήθησα στην οργάνωση του ταξιδιού σου.
Πολύ ωραία πράγματι κάνω και εγώ ακριβώς το ίδιο και θα ξαναπάω Λονδίνο το καλοκαίρι με τον 17χρονο γιο μου.
Συνάλλαγμα πού να κάνω ;εδώ ή να χρησιμοποιήσω εκεί χρεωστική κάρτα ;
Μην ξεχνάμε τα capital controls.
Επίσης έχω διαλέξει το ίδιο hotel.
Υπάρχει βέβαια και εναλλακτική σε κάποιο άλλο στην περιοχή
Τι θα μου πρότεινες 1 μέρα την στιγμή που θα φτάσω γύρω στις 17_18 στο ξενοδοχείο ;
Χρεωστική κάρτα η καλύτερη λύση ή ανάληψη από ΑΤΜ. Αν πιστεύεις οτι δεν θα σου φτάσουν κάνε συνάλλαγμα από Ελλαδα ένα ποσό.
Το καλύτερο ανταλλακτήριο http://www.eurochange.gr/?page_id=1419

Τι εννοείς τι θα πρότεινα 1 μέρα? Τι πρόγραμμα να ακολουθήσεις από τις 6 το απόγευμα? Μη ξεχνάς θα είναι καλοκαίρι και θα νυχτώνει 9 με 9:30 οπότε έχεις χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Εφόσον μείνετε σ'αυτό το ξενοδοχείο εγώ ίσως έκανα βόλτα στην γύρω περιοχή με τα πόδια. Δηλαδή στην Cromwell Rd στο
Natural History Museum και το Victoria and Albert Museum να συνεχίσετε μέχρι το Harrods, στον εμπορικό δρόμο Sloane μέχρι Sloane Square και γενικά στην περιοχή
του South Kensington και Chelsea μέχρι και την Albert bridge. Μπορείτε να περάσετε και απέναντι στο Battersea Park. Δες και ποια λεωφορεία βολεύουν.

Εναλλακτικά από Cromwell Rd μπορείς να προσεγγίσεις το τεράστιο Hyde Park, το Buckingham Palace και το St James Park. Δες τα μέρη στο χάρτη και κάνε ένα πλάνο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.630
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom