connosp
Member
Περιεχόμενα
Η Ταραγκόνα ήταν μια παραλιακή πόλη σχετικά κοντά, βρήκαμε το hostel και πήγαμε για μπάνιο στην θάλασσα με έναν αμερικάνο που συναντήσαμε στο hostel. To απόγευμα επιστρέψαμε και πήγαμε για να πλύνουμε τα ρούχα μας, αυτό ήταν….ο Ρ. που είχε αφήσει τα χρήματα είχαν κάνει φτερά. Τι να ζητήσεις ευθύνες και από ποιον, που κοιμόμασταν σε ένα θάλαμο μαζί με άλλους 15-20. Ο Ρ. ήταν αρκετά απρόσεκτος σε πολλά θέματα….Συνεχίσαμε την επόμενη μέρα για Βαρκελώνη, βρήκαμε κρεβάτια στο όμορφο hostel και πολύ καλή παρέα( γερμανίδες, ολλάδέζες, αμερικάνες ότι θέλεις) και έναν αργεντινό( αυτόν θυμηθείτε τον στο τέλος) Περάσαμε πάρα πολύ ωραία και φτηνά, η Ισπανία ήταν το 1984 πιο φτηνή και από την Ελλάδα. Σαγράδα φαμίλια, λα ράμπλας ωραία πράγματα είδαμε, βγαίναμε μεγάλη παρέα έξω. Κάποιος από την παρέα μας είπε για την Ανδόρα και αποφασίσαμε να πάμε να την δούμε από κοντά. Το ταξίδι το κάναμε μέχρι ενός σημείου με το τρένο (δεν θυμάμαι τον σταθμό)διανυκτερεύσαμε έξω από τον σταθμό, αλλά εκείνο που θυμάμαι είναι το κρύο γιατί ήταν πάνω στα Πυρηναία 2000 υψόμετρο???? Μηδενικές θερμοκρασίες εκεί κατάλαβα ότι το sleeping bag ήταν «τσιγαρόχαρτο» φόρεσα μέχρι και τα παπούτσια μου και τουρτουρίζαμε σαν κομπρεσέρ, ήπιαμε ένα ουζάκι και ένα κονιάκ που τα κρατούσαμε για τέτοια περίπτωση. Την επόμενη μείναμε σε ένα ξενώνα, γυρίσαμε την πόλη και με πολύ λίγα λεφτά κινήσαμε για Μασσαλία. Τώρα ξεκινούσαν τα δύσκολα, μοιράσαμε τα λίγα δολάρια ο Ρ. πήρε τον δρόμο για Ελλάδα και εγώ για την Νίκαια πολύ περίεργα συναισθήματα, από εκείνη την στιγμή ξεκίνησα την επαιτεία σε κάθε τρένο που ανέβαινα γυρνούσα όλο τρένο πλησιάζοντας τους αμερικάνους και τους ζητούσα 1-2 δολάρια( please help me, I ΄m hungry , no money, give me 1-2 dollars)το σχέδιο έπιανε και μάζευα δολάρια, ειδικά οι αμερικάνοι ήταν όλοι φορτωμένοι χρήμα, το 1 δολάριο ήταν τίποτα γι΄αυτούς. Τότε πρωτοέβαλα και την σημαία της Ελλάδας στο σακίδιο μου. Έφτασα βραδάκι βγήκα στον σταθμό όπου είχα μια περίεργη συνάντηση, ένας μεσήλικας με πλησίασε και με έκανε διάφορες ερωτήσεις ( από πού είμαι, πόσων χρονών κτλ) στην αρχή δεν κατάλαβα και του απαντούσα λόγω μοναξιάς. Ήμουν-είμαι αρκετά ψηλός 1.89μ και γυμνασμένος (στίβο-μπάσκετ) να μην πολυλογώ άρχισε να με κάνει προτάσεις του τύπου, «έλα στο σπίτι μου να σε φιλοξενήσω, πάμε βόλτα με το αυτοκίνητο μου», τότε κατάλαβα με τι είχα να κάνω, μέχρι χρήματα μου πρόσφερε, τον απέφευγα μέχρι και στην τουαλέτα με ακολούθησε αυτό επί 2-3 ώρες, μέχρι που κατάλαβε ότι δεν ενδίδω και έφυγε(ουφ!!!!) Κοιμήθηκα( τρόπος του λέγειν) γιατί και εκεί ήρθαν οι αστυνομικοί τα μεσάνυχτα με γλόμπς και μας πέταξαν έξω όλους, μαζί με άλλους ξένους πήγαμε σε ένα πάρκο και ξημερώσαμε….. Η ταλαιπωρία και η κούραση με οδήγησε στο hostel, πήγα έκανα μπάνιο και κοιμήθηκα, βγήκα βόλτα το μόνο που θυμάμαι είναι η τεράστια παραλία οι φοίνικες και ο πλούτος και εμένα να τρώω μόνο ψωμί γιατί όλα τα λεφτά πήγαν στο hostel. Έφυγα την άλλη μέρα για Μονακό έπαθα ΣΟΚ από την πολυτέλεια, γιοτ, λιμουζίνες, τεράστια κτίρια, καζίνα τα έχασα στην κυριολεξία. Καθώς περπατούσα στην μαρίνα χαζεύοντας τα κότερα είδα αρκετά κέρματα στον βυθό!!!!!!Τα νερά ήταν πολύ καθαρά. Δεν ξέρω τι με έπιασε, παρατάω το σακίδιο, ξεντύνομαι, φορούσα μαγιό και βουτάω και προσπαθώ να πιάσω μερικά, ήταν 2-3 μέτρα βαθιά. Οι άνθρωποι που ήταν στα κότερα έκαναν χάζι με εμένα και πετούσαν κι άλλα, σε λίγο άκουσα σφυρίγματα και έφτασε ένα πλοιάριο μάλλον του Λιμενικού, οι δυο μου χούφτες ήταν γεμάτες κέρματα, αναγκάστηκα και άφησα μερικά, με πέταξαν ένα σωσίβιο και με ανέβασαν πάνω, άρχισαν να απομακρύνονται, έβαλα τις φωνές γιατί το σακίδιο μου ήταν στην ξηρά, ευτυχώς γύρισαν το πήραν, με οδήγησαν σε ένα Σταθμό Λιμενικό. Στα αγγλικά τους εξήγησα ότι δεν είχα χρήματα, γι΄αυτό το έκανα (I΄not ΟNASSIS, γέλασαν μέχρι δακρύων). Έδειχναν απορημένοι το πώς ταξιδεύω χωρίς χρήματα, με ρώτησαν αν θέλω να ειδοποιήσουν το προξενείο, αρνήθηκα γιατί φοβήθηκα. Φεύγοντας με έδωσαν σε μια σακούλα με κάτι σαν γλυκό το οποίο το κατάπια με μιας. Το βράδυ στο σταθμό αναχωρώ για Μιλάνο, πανικός στο τρένο, δεν υπήρχε ούτε πιθαμή κενή(τέλη Αυγούστου) ο ένας πάνω στον άλλο, έπιασα συζήτηση με μια ιταλίδα, με πρόσφερε και ένα gelato(παγωτό), είχε επισκεφτεί και ελληνικά νησιά, κατέβηκε στην Γένουα, συνέχισα μόνος για Μιλάνο. Στο Μιλάνο πήγα κατευθείαν στο hostel λόγω κούρασης και εξάντλησης που δυστυχώς ήταν και αυτό γεμάτο. Αλλαγή σχεδίου σταθμός και αναχώρηση για Ζυρίχη. Επαιτεία και ύπνος στο τρένο. Φτάνοντας, χάρτες και στο hostel. Η ασιτία αρχίζει να με ζαλίζει. Το hostel μοντέρνο και μεγάλο, αλλά η τιμή 5-6 φορές πάνω(φωτιά) απ΄ότι η Ισπανία, τι να κάνω όμως έδωσα σχεδόν όλα τα χρήματα μου, με έμειναν διάφορα κέρματα ψιλά(πετσέτες,φράνκα).( Τέλος 2 Μέρος)