connosp
Member
Περιεχόμενα
Ξεκουράζομαι και κατεβαίνω κάτω στην ρεσεψιόν όπου ακούω ελληνικά (τρελάθηκα) ένα γκρουπ πρόσκοποι με λεωφορείο, τους ζητάω να με πάρουν μαζί τους στην πόλη, δέχονται . Μπαίνω και εγώ μαζί τους και ξεκινάμε στην διαδρομή στην συζήτηση δεν ξέρω τι κατάλαβαν (μάλλον για περιθωριακό τύπο με πέρασαν) και οι μεγαλύτεροι, λένε στον οδηγό να με κατεβάσει κάτω, τους παρακαλάω, τίποτα. Βρέθηκα στην Ζυρίχη στη μέση του πουθενά. Ήταν η χειρότερη στιγμή μου στο ταξίδι, με έπιασαν τα κλάματα, με τα λίγα ψιλά προσπάθησα να πάρω τηλέφωνο στην Ελλάδα(δεν γνώριζα ότι ήθελε κωδικό 0030)κάθισα σαν χαμένος δεν ξέρω και εγώ πόσο. Βλέπω ένα περιπολικό το σταματάω και λέω στους αστυνομικούς ότι χάθηκα, με βάζουν στο περιπολικό και πάμε σε ένα αστυνομικό τμήμα, τους εξηγώ ότι δεν ήξερα που είναι το hostel , ότι πεινάω και δεν έχω καθόλου χρήματα. Στον τοίχο υπήρχε ένας μεγάλος χάρτης της Ζυρίχης, με έδειξαν 4 σημεία που υπήρχαν hostel αναγνώρισα αυτόν που έμεινα, με έβαλαν στο περιπολικό και με πήγαν ακριβώς μπροστά, πριν βγω, με έδωσαν 2 χαρτονομίσματα 5 και 10 φράνκα Ελβετίας, τους χιλιοευχαρίστησα και έτρεξα στο πρώτο μαγαζί τροφίμων. Αγόρασα ένα ψωμί, ένα σαλάμι και μια σοκολάτα. Τα 10 τα έβαλα στην κάλτσα μου( το κρατάω ακόμα σαν ενθύμιο). Την επόμενη ξεκινάω για Ίνσμπρουκ. Στο τρένο γνώρισα έναν δανό που σκόπευε να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 2 χρόνια, μάλιστα με ρωτούσε που μπορεί να δουλέψει σε χωράφια, του είπα για ελιές και για πορτοκάλια στην Πελοπόννησο και Κρήτη. Μάζεψα και 15-20 δολάρια, οι αμερικάνοι αποδείχτηκαν οι σωτήρες μου. Με άλλη ψυχολογία πήγα στο hostel, η πόλη απ΄την πρώτη στιγμή με άρεσε πολύ. Πράσινο, ποδηλατοδρόμοι, ευγενικοί πολίτες, καθαριότητα τι να πω ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Μέχρι τελεφερίκ πήρα και είδα την πόλη από ψηλά. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις έμεινα 2 ημέρες. Επόμενος σταθμός Βερόνα, στο δρόμο για το hostel πέτυχα μια festa Γιορτή υπαίθρια με δωρεάν pizza e vino. Έφαγα και ήπια δεν ξέρω πόσο, ξύπνησα την επόμενη μέρα μέσα σε έναν κήπο!!!!!!!!!!!δεν θυμόμουν τίποτα!!!!!! Πήγα στο hostel, οι ιταλοί με υποδέχτηκαν θερμά τους είπα ότι κοιμήθηκα σε έναν κήπο(giardino) γελούσαν με τα χάλια μου. Πήγα όμως και στην αρένα της Βερόνας, το βράδυ που ξάπλωσα πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα, δεν πήγαινε άλλο. Το σακίδιο μου φαινόταν ασήκωτο και φοβόμουν μήπως λιποθυμήσω. Φτάνω Βενετία και κοιτάω δρομολόγια είχε το βράδυ, βγαίνω έξω και ακούω να με φωνάζουν στα ελληνικά. ΄Ηταν 2 έλληνες ξαπλωμένοι, με ζητάνε λεφτά, παιδιά τους λέω ούτε για ψωμί( στα ίδια χάλια σκέφτηκα.) Η αλήθεια είναι ότι είχα γύρω στα 10 δολάρια και τα 10 φράνκα, έφυγα, πήγα πιο μακριά και ξάπλωσα. Οι ώρες φάνταζαν ατέλειωτες ώσπου ένας ήρθε ξαφνικά και με αγκάλιασε ήταν ο Χουαν ο αργεντινός που είχα συναντήσει στην Βαρκελώνη. Μιλήσαμε αρκετή ώρα, για τα ταξίδια-περιπέτειες μας. Πήγε με έφερε φαγητό και χυμούς, δεν υπήρχε περίπτωση να με αφήσει να φύγω. Με δικά του χρήματα πήραμε ένα βαπορέτο και πήγαμε σε ένα νησάκι που ήταν το hostel. Περάσαμε καταπληκτικά, ήπιαμε μέχρι και καφέ στην πλατεία του Α. Μάρκου. Τον πρότινα να έρθει στην Ελλάδα να τον φιλοξενήσω, ήταν φοιτητής όμως και θα πετούσε από Βενετία για Μαδρίτη και από εκεί για Μπουένος Άιρες( να΄ναι καλά). Φιληθήκαμε-χαιρετηθήκαμε με έδωσε και κάτι δολάρια και επέστρεψα Ελλάδα.( Για κάποια χρόνια είχαμε αλληλογραφία, μετά τέλος). Έφτασα στην Σαλόνικα μετά από ένα ταξίδι πολύωρο, είχαμε την τύχη να χαλάσει το τρένο μέσα στην Γιουγκοσλαβία. Με το που βγαίνω από τον σταθμό πήγα στα απέναντι μπουγασταστίδικα( όσοι είναι από Σαλονίκη ξέρουν) έφαγα 3 μερίδες, ξαναγύρισα στο σταθμό περίμενα το τρένο γιατί ήμουν από επαρχία. Εξάντλησα και τις 31 ημέρες. ΤΕΛΟΣ
Ο πατέρας μου μόλις με είδε με λέει «σαν τον Άγιο Ουνούφριο κατάντησες» είχα χάσει 7 κιλά.
Ο πατέρας μου μόλις με είδε με λέει «σαν τον Άγιο Ουνούφριο κατάντησες» είχα χάσει 7 κιλά.