Ελβετία Ιταλία Italy & Swiss lakes Tour (Como-Mezzola-Lugano-Maggiore-Iseo-Garda) and Verona

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
358
Likes
1.181
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δάση Βόρειου Καναδά
Ένα ταξιδι στις μαγευτικες λιμνες της Β.Ιταλιας (LagoComo-Mezzola-Maggiore-Iseo-Garda) κι Ελβετιας (LagoLugano),αλλα και μια περιηγηση στην μεσαιωνικη και πανεμορφη Verona,αποτελεσαν έναν προορισμο, με προγραμματισμενη διαρκεια υλοποιησης 5 ημερων.Οι μετακινησεις μας με ενοικιαση αυτοκινητου από το αεροδρομιο του Bergamo και με οργανωση,που περιλαμβανε εως και θεσεις parking στο GPS για κάθε πολη και σημειου αφιξης, ώστε να μην χανεται πολυτιμος χρονος και πραγματικα ηταν η καλυτερη επιλογη για το συγκεκριμμενο ταξιδι,γιατι χωρις αυτοκινητο δεν θα μπορουσε να υλοποιηθει ο προγραμματισμος αυτος.
Το σιγουρο είναι ότι η εμπειρια μας εμπλουτιστηκε αρκετα σε ότι αφορα τις κυκλοφοριακες συνθηκες της γειτονος χωρας.Ετσι μπορω και να σας μεταφερω καποια συμπερασματα μου,μετα το ταξιδι αυτο .
Συμπερασμα1. Για το tour αυτό,είναι απαραιτητο να κινηθειτε με αυτοκινητο και στις μετακινησεις σας θυμηθειτε να ΜΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ –ΠΟΤΕ- ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ,αλλα να ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ.
Δεν μπορειτε να φανταστειτε τους στενους δρομους και την κινηση που εχουν οι δρομοι της Ιταλιας,απλα πιστεψτε το!
Συμπερασμα 2. Αν κινηθειτε με αυτοκινητο,προτιμειστε να εχει GPS,ή καλυτερο ακομη να εχετε μαζι το δικο σας GPS,το οποιο θα εχετε ηδη προγραμματισει προκαταβολικα,για να σας οδηγησει σε κάθε προορισμο σας (ξενοδοχεια και πολύ πιο σημαντικο σε parking κοντα στο κεντρο ή οχθη κάθε περιοχης,που προγραμματισατε να επισκεφθειτε).
Εγω ειχα στο GΡS μου ετοιμες διαδρομες για parking κοντα στο κεντρο ή οχθη κάθε προς επισκεψη πολης, καθως και των ξενοδοχειων διαμονης μας και τα οποια αποδειχθηκαν παραπανω απο χρησιμα.
Το αναλυτικο προγραμμα κινησης μας προεβλεπε

1η μερα:
Bergamoairport-Como-Bellagio για να δουμε την υπεροχη ενδιαμεση διαδρομη,όπως διαβαζα για περιηγηση Το προγραμμα περιλαμβανε επισκεψη της οχθης στα γραφικα χωρια Riva & Nesso,αλλα δυστυχως ο δρομος περναει πολύ ψηλοτερα από τις οχθες και δεν ειδαμε καθολου τις στροφες για να κατεβουμε και τις προσπερασαμε,Ετσι απλα τα ειδαμε από ψηλα.Ηπιαμε μονο ένα καφε σε καποιο ψηλο σημειο και βγαλαμε τις πρωτες μας φωτο της λιμνης
Το Bellagio ομορφο,γραφικο με υπεροχα χρωματα και με τις VillaSerbelloni κ VillaMelzi να δινουν μια ξεχωριστη ομορφια στις δυο πλευρες του ακρωτηριου,ενώ μια επισκεψη στο PuntaSpartivento ,την μυτη του ακρωτηριου είναι επιβεβλημένη,για να απολαυσετε κ φωτογραφισετε το γραφικο λιμανακι,αλλα και τις απεναντι οχθες.
Μια διαδρομη,που πρεπει οπωσδηποτε να κανετε -εφοσον εχετε αυτοκινητο- ειναι για την κορυφη BelvedereSaita,πανω από το ακρωτηριο.Μπορετε να πατε πριν φτασειτε στο Bellagio αλλα κι όταν φευγετε,μεσω του χωριου Chevrio,από οπου μπορεις να ανηφορισεις στην κορυφη BelvedereSaita (περιπου 3-4 χιλ.πανω στο βουνο) και να απολαυσετε την θεα του Bellagio αλλα και του Como απεναντι
Διαμονη στο πολύ καλο ApartmentsLaFilanda,που διεθετε όλα τα απαραιτητα στο στουντιο και φιλοξενους, εξυπηρετικους - και κατατοπιστικους για τα μερη που πρεπει να δεις ιδιοκτητες-
DSC02640a.jpg Bellagio from Belvedere Saita12a.jpg DSC02696a.jpg

2ημερα:TOUR Lago Como.Bellagio-Lecco-Flumelatte-Varenna-Bellano-Vercheia (at Lago Mezzola)-Mennagio-Como.
Αναχωρηση μεσω της ανατολικης οχθης του ακρωτηριου,προς Lecco,Μια διαδρομη πολύ ομορφοτερη –για μενα- της πολυδιαφημισμενης δυτικης (Como-Bellagio),καθως δεν υπαρχουν χωρια και η βλαστηση να αναρριχάται στις αποτομες πλαγιες του βουνου,ενώ ο παραλιμνιος δρομος φιδισιος και στενος,γραφικος καθως οι οχθες του παρεχουν ένα μοναδικο ντεκορ φυσικης ομορφιας.
Lecco.ομορφο με γεφυρες,που αξιζει να τις φωτογραφισετε
Flumelatte.ομορφο και γραφικο για φωτο από μακρια,αλλα και στις οχθες του
Varenna.εδω πρεπει να αφιερωσετε χρονο για να περπατησετε τα υπεροχα και γραφικα σοκακια της,να κατεβειτε στις οχθες της και να φωτογραφισετε τα αρχοντικα,που δεσποζουν πανω από την λιμνη και να πιειτε ένα καφε στις υπεροχες καφετεριες του ορμου,που αραζουν τα προς ενοικιαση πλεουμενα ταξι.Και φυσικα η γραφικη πλατεια και η εκκλησια της , σημα κατατεθεν της πολης
Συνεχιζοντας αριστερα από την εκκλησια προς τον σταθμο πλοιων,ανεβαινουμε για το Castelo dei Vezio, ένα καστρο που δεσποζει στον λοφο πανω από την Varenna (εχει εισοδο 3,5€) με ένα γραφικο οικισμο,που διασχιζεις για να φτασεις στην ειδοδο του καστρου. Επιστρεφουμε στον κυριο δρομο για την επιστροφη κι αντι για αριστερα προς τον κυριο δρομο,εμεις στριβουμε δεξια προς ΕΖΙΝΟ. ΕΖΙΝΟ.ενα χωριο στην κορυφη του βουνου,στο οποιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και το οποιο αφου διασχισετε και ανηφοριζοντας προς την κορυφη,φτανετε σε ένα πλατωμα από οπου η θεα της λιμνης,του Castelo dei Vezio και της Varenna, EINAIMONAΔIKH & ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ
BellanoΈνα ακομη ομορφο και γραφικο χωριο,με ένα λιμανακι και ενα παρκο,που το περιβαλλει Υπεροχα!
Verceia (at Lago Mezzola) Αφηνοντας το βορειοτερο σημειο της λιμνης Como συνεχιζουμε βορειοτερα για λιγα χιλιομτρα, προς μια άλλη λιμνη,όχι τοσο γνωστη,αλλα πολύ πιο γραφικη και ομορφη.Την LagoMezzola και την πολη Verceia ,τις οχθες της οποιας προτεινω να επισκεφθειτε,εστω για έναν καφε η και να κανετε πικ-νικ. DSC02782a.jpg
Περισσοτερες φωτο για την LagoMezzola μπορειτε να δειτε στο
http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/mezzola-lake-italy.715/
Κατηφοριζοντας πλεον νοτιοτερα σταματαμε Mennagio,αλλα η πολυκοσμια και η κοσμικοτητα του,μας «ξενιζει» μετα τις φυσικες ομορφιες,που απολαυσαμε,οποτε μετα από μια συντομη παραλιμνια βολτα την εγκαταλειπουμε,καθως η ωρα εχει περασει κι εχουμε δρομο για το Como.Αυτος είναι ο λογος,που δεν επισκεφθεικαμε τα VillaCarlotta και Laglio.
Παντως η διαδρομη εξακολουθει να είναι ομορφη,αν και δεν συγκρινεται με αυτην της ανατολικης πλευρας
Como. Και φτασαμε στην πολη της λιμνης,με το ιστορικο του κεντρο,την ομορφη παραλια του,τον πιδακα νερου και τον λοφο Brunate,που πρεπει να ανεβειτε ή με αμαξι, η παιρνοντας το funicolare (τελεφερικ) για να ανεβειτε στην κορυφη του,εφοσον θελετε να φωτογραφισετε την πολη από ψηλα
Διανυκτερευση στο ResidenceDiaz,το οποιο το μονο καλο που ειχε,ηταν η θεση του κοντα στο κεντρο της παλιας πολης. Κατα τα’αλλα αποφυγετε το.
DSC03246a.jpg Bellano 70a.jpg DSC02795a.jpg

Περισσοτερες φωτο για τις πολεις περιμετρικα της Lago como μπορειτε να δειτε στο
http://www.travelstories.gr/communi...atte-varenna-ezino-bellano-mennagio-como.714/

3η μερα:
Como-Lugano-Locarno- Stresa
Lugano
,o πρωτος ελβετικος προορισμος μας στην ομωνυμη λιμνη,αλλα και ο ωραιοτερος αυτου του ταξιδιου. Υπεροχη και γραφικη παλια πολη για να περπατησεις στα σοκακια της, υπεροχη παραλιμνια παραλια κι ένα φανταστικο παρκο ParcoCivico, το οποιο καταληγει στον σταθμο του funicolare για ν ανεβεις στα 933m του MonteBre,από οπου η θεα της λιμνης είναι μοναδικη.Το κοστος υψηλο (25F/ατομο),αλλα νομιζω ότι αξιζει,εκτος αν εχεις αμαξι για να ανεβεις οδηγωντας. Μοναδικη αισθηση σου δημιουργει η καθαροτητα της λιμνης,αλλα κι ολων των περιβαλλοντων χωρων.
DSC02825a.jpg DSC02858a.jpg DSC02844a.jpg
Περισσοτερες φωτο για την Lago Lugano μπορειτε να δειτε στο
http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/lugano-lake-swiss.716/
Συνεχισαμε για την LagoMaggiore και τον δευτερο ελβετικο προορισμο μας,το Locarno.
Πιο απλη πολη,με ωραια παραλια και μια αρκετα συμπαθητικη παλια πολη
Stresa,ο τελικος προορισμος της ημερας και της LagoMaggiore,καθως λογω χρονου –παλι- δεν μπορεσαμε να επισκεφτουμε την LagoOrta,αλλα και το Cernobbio,το οποιο η ερευνα μου εδειχνε ενα πολύ ομορφο και γραφικο μερος,αξιο να το επισκεφθεις.
Η Stresa είναι μια ακομη υπεροχη παραλιμνια πολη,η οποια δεν είναι τοσο γνωστη οσο το Lugano ή Como, αλλα πανεμορφη με τρια γραφικοτατα νησακια στο μεσο της λιμνης,παραλιες με υπεροχα παρκα για να ξεκουραστεις και να απολαυσεις την θεα της λιμνης και μια ακτη προς τα Ν.,οπου τα ξενοδοχεια ηταν το ένα καλυτερο-ομορφοτερο από το άλλο.
Διαμονη στο Affittacamere - B & B - ViaMazziniViaMazzini, 12,το οποιο δυσκολευτηκαμε να βρουμε και να προσεγγισουμε με το αυτοκινητο,λογω του ότι βρισκοταν σε πεζοδρομο,αλλα συμπαθητικο,βολικο και με μια καλη spagetteria από κατω
. Locarno81a.jpg DSC02896a.jpg DSC02972.JPG
Περισσοτερες φωτο για την Lago Μaggiore,lugano,Locarno μπορειτε να δειτε στο
http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/maggiore-lake-locarno-swiss-stresa-italy.717/

4ημερα:TOUR Lago Ιseo & Garda (Sirmione)

Πρωινο ξεκινημα,καθως η διαδρομη ηταν η μεγαλυτερη του ταξιδιου (περιπου 300χιλ),κυριως στην εθνικη οδο,οπου η κυκλοφορια ηταν επιεικως τεραστια.Χαρακτηριστικο της κινησης ηταν ότι για πρωτη φορα βρηκα μποτιλιαρισμα με σταματημενα αυτοκινητα σε εθνικη οδο (αρκετα χιλ. πριν το Μιλανο) .Και φυσικα ακριβα διοδια,για να μην ξεχνιομαστε, απλα όπως σε ολους τους ευρωπαικους αυτοκινητοδρομους εδώ παιρνεις εισητηριο μπαινοντας στην εθνικη και πληρωνεις ΜΟΝΟ όταν βγαινεις από αυτην Καμμια σχεση με Ελλαδα και τις 15 στασεις ανα 10χιλ. για πληρωμη τους.
Iseo και αφου κανουμε βολτα και βγαλουμε τις φωτο μας,πινουμε εναν καπουτσινο στην ομορφη παραλια τους και ξεκιναμε για την Sirmione στην LagoGarda.
Sirmione, μια ομορφη πολη,με πολλα λιμανακια για κοτερα και γιωτ,που υπηρχαν φυσικα σε ολες (πλην Mezzola) τις λιμνες και μια πανεμορφη χερσονησο,με ένα υπεροχο μεσαιωνικο καστρο,πεντακαθαρες παραλιες και πολύ πρασινο και υπεροχα ξενοδοχεια.Φυσικα μεσα στο καστρο υπηρχαν διατηρημενα γραφικα δρομακια με μαγαζακια,που προσεφεραν ότι επιθυμουσες, αλλα ένα παγωτο μετα από μια περιπατητικη περιμετρικη εξορμηση στην χερσονησο,ηταν ότι επρεπε
Διαμονη στο AlbergoBagner,το πιο αρτιο ξενοδοχειο του ταξιδιου,με πισινα,όλα τα απαραιτητα στο δωματιο και τους πιο γελαστους,φιλοξενους, εξυπηρετικους - και κατατοπιστικους για τα μερη που πρεπει να δεις, ιδιοκτητες.
Iseo75a.jpg DSC03002a.jpg DSC03021a.jpg
Περισσοτερες φωτο για τις Lago Ιseo-garda μπορειτε να δειτε στο
http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/iseo-garda-lakes-italy.718/

5η μερα:Verona

H επισκεψη της υπεροχης μεσαιωνικης πολης της Verona,η οποια ακομη και σημερα εξακολουθει να σε μεταφερει νοερα στην εποχη κατασκευης της,ηταν μεσα στους στοχους του ταξιδιου μας. Οι υπεροχες επιβλητικες πλατειες τα μνημει και κτιρια υπεροχης αρχιτεκτονικης να τραβουν την καμερα σου συνεχως, Γραφικα δρομακια,εκκλησιες,μνημεια,ο Αδιγης, το υπεροχο καστρο,τα μοναδικα μαγαζακια για καθε αναγκη σου,ειτε προκειται για φαγητο,καφε,παγωτο κλπ να μην σε αφηνουν ανεπηρεαστο στις μεγαλες διαδρομες-περιπατους,που πρεπει να κανεις,ωστε να απολαυσεις την γραφικη ομορφια της Verona. Μια τετοια μικρη προσπαθεια, ηταν και η δικη μας στην πρωτη επισκεψη μας στην πολη του Ρωμαιου και της Ιουλιεττας.
Δεν λεω τιποτε άλλο για την υπεροχη αυτή μεσαιωνικη πολη,που ευχαριστως θα ξαναεπισκεφτω,παρα μονο θα παραθεσω τις φωτο.
DSC03086a.jpg DSC03543a.jpg DSC03094a.jpg
Περισσοτερες φωτο για Verona μπορειτε να δειτε στο
http://www.travelstories.gr/community/gallery/albums/verona-italy.719/

Κλεινοντας την περιγραφη του ταξιδιου μου,θα ηθελα να ξαναπω οτι η προετοιμασια-οργανωση ενός ταξιδιου καθοριζει το χαμηλο κοστος,αλλα και την πλειονοτητα των αξιοθεατων,που θελεις να δεις κι εφοσον εχεις ψαξει διεξοδικα στο διαδικτυο, εξασφαλιζοντας με τον τροπο αυτό και την επιτυχια του ταξιδιου.
Εγω εκανα τετοια προεργασια οργανωσης με αξιοθεατα κάθε περιοχης,φωτο,πληροφοριες,αποστασεις μεταξυ τους,ξενοδοχεια κλπ.Αν λοιπον καποιος επιθυμει να του παρασχω τα στοιχεια αυτά (Wordfiles) και για τον δικο του προγραμματισμο,ας επικοινωνησει για να του τα στειλω.
 
Last edited:

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Πολύ όμορφο ταξίδι και ακόμη ομορφότερες οι εικόνες που μας μεταφέρεις... :)

Και μια σημείωση: σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ απαγορεύεται η παράθεση προσωπικών στοιχείων (email, τηλέφωνα, διευθύνσεις κ.λπ.) http://www.travelstories.gr/community/help/terms
Γιαυτό και τα στοιχεία σου στο τέλος της ιστορίας διεγράφησαν.
 

sisi91

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
πολυ ωραιο το ταξιδι σας ,θα μπορουσα μα ρωτησω απο που νοικιασατε αμαξι και ποσο ηταν το κοστος? εχουμε κλεισει εισιτηρια για μιλανο για 4 μερες και σκεφτομαστε περασουμε τις 2 στη λιμνη κομο .
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
358
Likes
1.181
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δάση Βόρειου Καναδά
Locauto,155€ για 5μερες.Ηταν το φθηνοτερο και με καλη ποιοτητα αυτοκινητου κι επισης την ποιο φθηνη χρεωση GPS (εξτρα 10€/ημερα).Θυμησου οτι το μπλοκαρισμα σε εθνικη το βρηκα στο Μιλανο.Αν σας αρεσει η φυση μην το συζητατε.Παντως -αν μπορω- προτεινω ΜΙΑ μερα να ειναι για περιηγηση σε Bellagio και μετα Como,γιατι εχουν πολλα να δειτε (κυριως το Como) και ΔΕΥΤΕΡΗ για περιηγηση της λιμνης,ξεκινοντας απο την ανατολικη πλευρα (Lecco) και φυσικα με επισκεψη της Verceia στην Lago Mezzola,η οποια ειναι μονο μερικα χιλιομετρα απο το βορειο τμημα της Como κι οπως ειδατε ειναι πανεμορφη.Παντως για μενα η ανατολικη πλευρα δεν συγκρινεται σε φυσικη ομορφια με την δυτικη,που ειναι πιο κοσμοπολιτικη.
Αν θελεις κατι επιπλεον, στην διαθεση σου. chrgkoutz
 

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος των Άλπεων
Υπέροχο ταξίδι και περιγραφή, chrgkoutz Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά λίγο πιο σύντομο και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου αν δέχονται προπληρωμένη κάρτα visa electron, ξέρεις; Γιατί ως τώρα μου έχουν πει για πιστωτική μόνο δυστυχώς.
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Υπέροχο ταξίδι και περιγραφή, chrgkoutz Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, αλλά λίγο πιο σύντομο και ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου αν δέχονται προπληρωμένη κάρτα visa electron, ξέρεις; Γιατί ως τώρα μου έχουν πει για πιστωτική μόνο δυστυχώς.
Μονο πιστωτική
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
358
Likes
1.181
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δάση Βόρειου Καναδά
Vach,να ξερεις οτι εσενα καλυπτει η χρηση πιστωτικης,αντι της electron.
Παντως,προτεινω,στην ερευνα σου για auto, να περιλαβεις και την Economycar Rent, η οποια ειναι απο τις φθηνοτερες και με καλα αυτοκινητα.
Επισης,αν θελεις στοιχεια (Wordfiles,με πληροφοριες απο αξιοθεατα κάθε περιοχης, φωτο, , αποστασεις μεταξυ τους,ξενοδοχεια κλπ.) προετοιμασιας-οργανωσης για τον δικο σου προγραμματισμο,επικοινωνησε για να στα στειλω.
Απλα πες μου,που υπολογιζεις να πατε,ωστε να μην στειλω παραπανισιες πληροφοριες.
 
Last edited by a moderator:

VACH

Member
Μηνύματα
152
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος των Άλπεων
Σ' ευχαριστώ πολύ, chrgkoutz! Δυστυχώς δεν έχω πιστωτική και μάλλον ούτε προτίθεμαι να βγάλω για την ενοικίαση αυτή και μόνο. Τι στο καλό, μου φαίνεται λίγο χαζό να δέχονται μόνο πιστωτική. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη πού θα γυρίσουμε, μικρή εκδρομή θα είναι, σε ένα διήμερο μάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης. Σκεφτόμασταν Σιένα, Πίζα και ίσως και κάτι ακόμα με βάση τη Φλωρεντία και διανυκτέρευση ένα βράδυ σε μια από τις άλλες πόλεις. Θα επανέλθω όταν καταλήξουμε, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
 

larnaka

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Πραγματικα υπεροχο το ταξιδι σου. Τ ο θεμα μου ομως ότι θα εχω σαν βαση μου το χωριο στο μπεργκαμο. Πως μπορω να οργανωθω απο εκει; Τι gps μπορω να κατεβασω στο κινητο μου για να ειναι αξιοπιστο και ενημερωμενο;

καλησπερα εχει μεινει ποτε καποιος στο ξενοδοχειο ALBERGO CANELLA sto fapiano valle imagna στο μπερκαμο;
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom