MVSylvia
Member
Περιεχόμενα
- Γεύσεις. Γενικά το φαγητό δεεεν. Πολύ κακό. Ψάρια τηγανισμένα σε τέτοιο βαθμό που είναι απλά μια κρούστα, άπειρη λαδίλα, κρέας που δεν μασιέται από το πόσο σκληρό είναι, σάλτσες από αίμα χοίρου αναγούλα, κοτόπουλο που τρωγόταν αλλά ήταν κάπως 'σκέτο' (έχουν και ως λιχουδιά κοτόπουλο killing me softly, έτσι το αποκαλούν. Θεωρούν ότι άμα το ζώο θανατώνεται πολύ αργά, το κρέας αποκτάει ανώτερη γεύση). Τρώνε πολύ κρέας κατσαρόλας με αρωματικά και ρύζι, κρέας στο γουοκ πάνσκληρο και αρέσουν πολύ κομμάτια όπως καρδιές, εγκέφαλοι, εντόσθια. Αλλά για να μην υπερβάλλω, δοκιμάσα και κάποια πράγματα που ακόμα μπορώ να θυμηθώ τη γεύση:
-Χάλο χάλο. Έχω μια αδυναμία σε Asian shaved ice επιδόρπια αλλά το Halo Halo και ειδικά αυτό που δοκίμασα κάπου στη La Union, ήταν ένα όνειρο. Απίστευτο γλυκό, τόσο δροσερό. Το μυστικό εκτός των υλικών είναι και το shaved ice, άλλοι το κάνουν στο χέρι, άλλοι σε μηχανή.
-Πομέλο με αλάτι και γκουάβα, όλα φρεσκοκομμένα επιτόπου, έντονη γεύση, τόσο συμπηκνωμένη και αρωματική. Μάνγκο δυστυχώς δεν δοκίμασα, ίσως να μην ήταν η εποχή του.
-Έχω φάει αμέτρητα πιάτα με noodles αλλά ήταν ένα πιάτο με noodles που εφαγα σε ενα σπιτι στη Μανιλα που δεν θύμιζε σε τίποτα κανένα άλλο που είχα δοκιμάσει. Έκανα refill το πιάτο τόσες φορές που είχα εντυπωσιαστεί με τη χωρητικότητά μου.
-Μπαλίτσες ψαριού με σάλτσα σε σουβλάκι από street food, φαντάζομαι deep fried αλλά ήταν πανάλαφρες και η σάλτσα επίσης δεν μου θύμιζε κάτι που να είχα δοκιμάσει ως τότε.
-Καφές Kalinga. Είδα και την επεξεργασία του καρπού από κοντά, αναρωτιέμαι τι φτάνει άραγε στις τοπικές κοινότητες που κάνουν αυτή τη δουλειά, όταν πια το προϊόν εξαχθεί και καταλήξει σε συσκευασία με barcode και αγοραστεί από κάποιον σε ένα σουπερμάρκετ οπουδήποτε στον κόσμο. Ο καφές αυτός είχε πολύ έντονη γεύση, με νότες οριακά animalic, στην αρχή ήταν αναγουλιαστικός αλλά στη συνέχεια έπαθα acquired taste με αποτέλεσμα να κουβαλήσω πίσω μεγάλη ποσότητα, που όμως χάλασε πάρα πολύ γρήγορα.
Αυτές οι γεύσεις μου έμειναν τόσο που τις θυμάμαι σχεδόν 4 χρόνια μετά και δεν επισκιάστηκαν από πιο πρόσφατες εμπειρίες. Όμως σε γενικές γραμμές είναι κακό και ανθυγιεινό το φαγητό στο Βορρά, με εξαίρεση το ντόπιο ρύζι που είναι πολύ αρωματικό. Φούρνοι δεν παίζουν στα σπίτια, μόνο κουζίνα αερίου, συσκευή για steamed rice και σχάρα. Οι ντόπιοι τρελαίνονται με το fast food και ιδιαίτερα τα Jollibee.
Έχω δει ντοκιμαντέρ που δείχνει ότι τα υπολείμματα φαγητού από τα fast food καταλήγουν σε απορρίματα από τα οποία τα συλλέγουν εξαθλιωμένοι κάτοικοι της Μανίλα, τα πλένουν σαν μπουγάδα και μετά τα καταναλώνουν.
Last edited: