evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χιροσίμα Αγάπη μου

Δανείζομαι τον τίτλο από την υπέροχη ομώνυμη ταινία του Αλέν Ρενέ και τώρα που το σκέφτομαι είναι μια καλή ευκαιρία να την ξαναδώ.

Ευδιάθετοι και έμπειροι πια στις μετακινήσεις με τα τρένα, πήραμε ξανά το Shinkansen, σε μιάμιση ωρίτσα κατεβαίναμε στο σταθμό της Χιροσίμα, οι περισσότεροι έρχονται από Κιότο ή Οσάκα για ημερήσια εδώ. Ωστόσο εμείς θα μέναμε δύο βράδια κι επειδή οι τιμές δεν είχαν καμία σχέση με τις προηγούμενες πόλεις, είχα κλείσει δύο ολόκληρα διαμερίσματα, ο καθένας μας θα είχε από μία διπλή κρεβατάρα για την πάρτη του, θα το κάψουμε κυρ Στέφανε.

Αφήσαμε τις βαλίτσες σπίτι και πήραμε το δρόμο για να δούμε τι άλλο; το πάρκο της Ειρήνης, και το Μουσείο της Ατομικής βόμβας, ο Κυριάκος ήταν ήδη εκεί από νωρίτερα, μας προειδοποιούσε για το πλήθος κόσμου, το χασομερήσαμε λίγο να φύγουν τα σχολεία, τελικά είχε ακόμη πολλά παιδάκια όταν φτάσαμε, τουλάχιστον αποφύγαμε τις ουρές.

Στο μεταξύ είμαστε στο νότο πια και το μεσημέρι ο ήλιος ζεματάει λες και έχουμε Μάη κι όχι Νοέμβρη μήνα.

Αυτό είναι το Dome, το μόνο κτίριο διατηρείται από την έκρηξη μέσα στο Πάρκο μνήμης για να θυμίζει την καταστροφή
20251114_133232.jpg

20251114_133417.jpg

Η αίσθηση όταν βρίσκεσαι σε τέτοια μνημεία είναι καταρχάς μια παγωμάρα.

Περπατήσαμε το μεγάλο πάρκο με τα διάσπαρτα μνημεία.
20251114_134544.jpg

20251114_134049.jpg

20251114_135036.jpg

20251114_134623.jpg

20251114_134935.jpg

582047370_686799320855845_3949474433824168196_n.jpg

582177223_672737529047731_4870810093146353433_n.jpg

Mπήκαμε στο μουσείο.

Πρώτα από όλα το ρολόι με την ημερομηνία και ώρα της καταστροφής.

Το αεροσκάφος Enola Gay, έριξε την πρώτη ατομική βόμβα στον κόσμο στη Χιροσίμα το 1945.
Η βόμβα εξερράγη στον αέρα, 600 μέτρα πάνω από την πόλη και έσπειρε τον όλεθρο. Όλες οι υποδομές της πόλη καταστράφηκαν, η βοήθεια άργησε πολύ, ενώ οι διασωθέντες ήδη έλιωναν μέρα με τη μέρα από τα τραύματα και τις ανοιχτές πληγές στο σώμα τους.

Η ραδιενεργή βροχή που ακολούθησε τους αποτελείωσε, οι άνθρωποι διψασμένοι κατάπιναν τις σταγόνες της μαύρης βροχής που έπεσε ανίδεοι για τα καταστροφικά αποτελέσματα.

20251114_135915.jpg

Ξεκινάς με μια προβολή, την αναπαράσταση της έκρηξης που είναι γροθιά στο στομάχι.

- YouTube

και όσο προχωράς βλέπεις φωτογραφίες της πόλης μετά την έκρηξη.
20251114_135936.jpg

20251114_135943.jpg

ενδύματα που περισώθηκαν
20251114_141338.jpg

εδώ βλέπουμε τη σκιά ενός κακομοίρη που περίμενε στα σκαλιά μιας τράπεζας να ανοίξει-στο σημείο 0 της έκρηξης και απλά εξαυλώθηκε! έμεινε μόνο η σκιά του στα σκαλιά, πόσο τρομαχτικό.
20251114_142026.jpg

Υπήρχαν πολλές επιγραφές και ιστορίες για το πως επιλέχθηκε η περιοχή και τη σκοπιμότητα αλλά δεν θα γράψω άλλα, η κατήφεια ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων και όπως έχω ξαναγράψει αλλού, η ανθρωπότητα δεν έχει μάθει από τα λάθη της, ο πλανήτης βιώνει ξανά και ξανά τον όλεθρο του πολέμου σε ένα σωρό περιοχές και δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε σε μια ολοκληρωτική καταστροφή και τον οριστικό αφανισμό του ανθρώπινου είδους μαζί με τη βλακεία του, εκτός
αν ο πλανήτης αποφασίσει να μας ξεφορτωθεί νωρίτερα από μόνος του.

Μετά από αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, προχωράω με το οδοιπορικό της ημέρας...

Κινήσαμε για το κέντρο της πόλης. Αν και μόνο 80 ετών, η Χιροσίμα είναι κ αυτή άλλη μια άσχημη ιαπωνική πόλη με πολύ μπετόν και καθόλου φαντασία (τις στόλισα όλες!).
Υπήρχε μια ολόιδια κλειστή αγορά, εκεί πέτυχα μπροστά μου το Ichiran που είναι διάσημη αλυσίδα Ramen, όπου μπορείς να απολαύσεις τη σούπα σου μονάχος στο κουτί σου, όπως αρέσκονται οι εσωστρεφείς γιαπωνέζοι.

Η αγορά
20251114_211152.jpg

Να βρε, που κ που ξεφαντώνουν κ αυτοί! Αντροπαρέα μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά
20251114_211209.jpg

Εδώ τρώω τη σούπα μου στο booth μόνη μου, παραδίπλα κάθονται οι υπόλοιποι της παρέας και το διακωμωδούμε. Το Ramen τους πάντως τα έσπαγε.
20251114_152113.jpg

Μετά το φαγητό οι γυναίκες με τον Αριβάτσο βγήκαμε για shopping therapy.
Σκόπιμα είχαμε αποφασίσει να αφήσουμε πολλά από τα ψώνια για τη Χιροσίμα, ώστε να μη σέρνουμε επιπλέον βάρος σ όλη τη χώρα.

Βρήκαμε το πολυκατάστημα Don Quijote και ξαμολυθήκαμε.
Δείτε το ράφι με τα Kit Kat για μία γεύση μόνο! Είχε ξεχωριστό για κάθε διαφορετική εκδοχή.
20251114_163923.jpg

Ψώνισα τα υπόλοιπα καλλυντικά που ήθελα και τα σοκολατάκια μου και θα σας τα δείξω μαζεμένα στο τέλος όπως τα παράταξα όταν επέστρεψα σπίτι μου.

Ο Αριβάτσο με βοήθησε με τις βαριές τσάντες (τι παιδί!) και γυρίσαμε για ξεκούραση.
Αργότερα ξαναβγήκαμε τσάρκα για τη νυχτερινή ζωή, η Χιροσίμα έβγαζε μια πιο χαλαρή όψη, δεν σε άγχωνε, δεν ήταν καν τόσο καθαρή, ενώ εκεί που βρεθήκαμε, πολλά από τα μπαράκια έδειχναν ή άραγε ήταν; κάπως ύποπτα...δεν φοβηθήκαμε ακριβώς,η όλη ατμόσφαιρα όμως θύμιζε κακόφημη συνοικία.

Ξετρυπώσαμε ένα εξαιρετικό ταβερνείο σε όροφο, εκεί μας βρήκε ο Κυριάκος, καθίσαμε όλοι μαζί παρέα, φάγαμε κι ήπιαμε τις μπύρες μας, εκείνος ήταν στην αρχή του ταξιδιού του και μεις στο.... παρά πέντε, ανταλλάξαμε τις απόψεις μας που κάπως διέφεραν, αλλά αυτά θα τα πούμε στο τέλος.
20251114_224055.jpg

'Αλλωστε για την επόμενη είχαμε κατά νου μια από τις ωραιότερες εκδρομές που μπορεί να κάνει κανείς στη χώρα, αυτή στο νησάκι Miyajima.
Κανονίσαμε να ξυπνήσουμε όπως ήθελε το σώμα του καθενός και να συναντηθούμε όλοι μαζί εκεί.

Κυριάκο αν δε το κατάλαβες, χαλαρά έχεις ήδη μπει στην ομάδα μου :haha:

Attachments

Last edited:

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Κυριάκο αν δε το κατάλαβες, χαλαρά έχεις ήδη μπει στην ομάδα μου :haha:
Αρνούμαι να μπω στην ομάδα χωρίς το αντίστοιχο Γιαπωνέζικο όνομα!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καταπληκτικό το μουσείο και το πάρκο, είναι από τα πράγματα που οπωσδήποτε θέλω να δω κι εγώ στη χώρα.

σε μια ολοκληρωτική καταστροφή και τον οριστικό αφανισμό του ανθρώπινου είδους μαζί με τη βλακεία του, εκτός
αν ο πλανήτης αποφασίσει να μας ξεφορτωθεί νωρίτερα από μόνος του.
Αμήν!
ενώ εκεί που βρεθήκαμε, πολλά από τα μπαράκια έδειχναν ή άραγε ήταν; κάπως ύποπτα...δεν φοβηθήκαμε ακριβώς,η όλη ατμόσφαιρα όμως θύμιζε κακόφημη συνοικία.
Όπως πρέπει να είναι οι σωστές οι πόλεις. Φύγαμε! :cool:

Αρνούμαι να μπω στην ομάδα χωρίς το αντίστοιχο Γιαπωνέζικο όνομα!!
Εγώ δε θα 'μπαινα καθόλου στη θέση σου. Θέλει αυστηρή στρατιωτική πειθαρχία, δεν είμαστε για τέτοια. :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.307
Μέλη
39.978
Νεότερο μέλος
Κίτρινο_Παπί

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom