Billouk
Member
Μπέργκεν
Έχοντας ξυπνήσει πιο ξεκούραστοι, κατεβήκαμε στον χώρο του εστιατορίου για το πρωινό.
Οι Νορβηγοί συνήθως σερβίρουν κάποια είδη ψαριών για πρωινό... H Εύα με κοίταξε κι
έβλεπα στο ύφος της μια αναγούλα, «Με τίποτα!» αναφώνησε ενώ εγώ έβαζα στο πιάτο
κάποιο είδος παστού. OK, δεν ταίριαζε καθόλου για πρωινό. Προχωράμε…
Όπως ανέφερα και παραπάνω, ήταν η μόνη «γεμάτη» μέρα μας στο Μπέργκεν, οπότε,
ξεχυθήκαμε στους δρόμους, με πρώτη επίσκεψη στην περιοχή Bryggen και τα ξύλινα
σπιτάκια-μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το φρούριο Bergenhus Fortress
δυστυχώς ήταν κλειστό!

Προς το απόγευμα και ενώ τα στομάχια μας άρχισαν να διαμαρτύρονται, αποφασίσαμε να
πάμε στο εστιατόριο “Daily pot”. Το συγκεκριμένο το βρήκα ψάχνοντας τυχαία στους
χάρτες. Σερβίρει σούπες και power balls, εμείς δοκιμάσαμε και τα δύο και ήταν το καλύτερο γεύμα
που είχαμε σε αυτό το ταξίδι! Είχε άριστες κριτικές και αυξημένη κίνηση από ντόπιους για
take away. Τα τραπέζια είναι λίγα, γι’ αυτό, όποιος το επιλέξει, θα πρέπει να κάνει κράτηση
ή απλώς να έχει λίγη υπομονή παραπάνω!
Σειρά είχε το βουνό Fløyen στο οποίο ανεβήκαμε με το τελεφερίκ-τουριστικό αξιοθέατο
“Fløibanen”. Κατά την άφιξη, αντικρίζεις την μαγική θέα του λιμανιού του Μπέργκεν και
γενικότερα της πόλης! Αν και το βουνό ενδείκνυται για trekking και ποδηλασία, εμείς προτιμήσαμε
μία επίσκεψη στο πάρκο των Trolls και μία βόλτα στην λίμνη Skomakerdiket μέχρι να
επιστρέψουμε στο σημείο που μας άφησε το τελεφερίκ, για την δύση του ηλίου. Είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου και η εικόνα θύμιζε Οία (όχι καλοκαίρι που καβαλιούνται!).

Η δύση σαν να είχε αργήσει.. και μάλλον δεν είχα κάνει καλή έρευνα! Ήξερα ότι νυχτώνει αργά
αλλά η ώρα πήγε σχεδόν 22.00 για να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες. Κάπου εδώ, επήλθε
μια κούραση αλλά είχα(με) αποφασίσει να κατέβουμε το βουνό με τα πόδια-έτσι έλεγε η
έρευνά μου! Πράγματι, οι εικόνες του νυχτερινού Μπέργκεν θα μείνουν χαραγμένες στη
μνήμη μου, όπως άλλωστε και τα σπίτια/βίλες στους πρόποδες του βουνού. Πρώτη φορά
έκανα κατάβαση νιώθοντας πολύ φτωχός!

Η επόμενη ημέρα θα ήταν και ο κύριος λόγος αυτού του ταξιδιού, η πρώτη επαφή με τα φιόρδ και η χρήση των νορβηγικών σιδηροδρόμων...
Last edited: