• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Νορβηγία Norway in a nutshell, έκδοση DIY

Billouk

Member
Μηνύματα
601
Likes
1.939

xrysosodhgos.no

Κόστος μεταφορικών


Τα αεροπορικά εισιτήρια εκδόθηκαν με εξαργύρωση μιλιών από την ιστοσελίδα της Aegean και οι πτήσεις έγιναν με την SAS ως εξής:
  • Aθήνα - Μπέργκεν (μέσω Όσλο)
30.000 μίλια + 69,36€ φόροι αεροδρομίων για δύο άτομα
  • Όσλο - Αθήνα
30.000 μίλια + 38,74€ φόροι αεροδρομίων για δύο άτομα

Τα εισιτήρια για την κρουαζιέρα από το Φλομ για το Μπέργκεν αγοράστηκαν απευθείας από την εταιρεία “Norled” και κόστισαν περί τα 70 ευρώ/ άτομο - early booking. Η κανονική τιμή είναι περίπου 100 ευρώ.

Τα εισιτήρια για τις μετακινήσεις με τρένα, εκδόθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα των νορβηγικών σιδηροδρόμων. Καλό θα είναι να κάνετε κράτηση δύο μήνες πριν και να αποφύγετε άλλες ιστοσελίδες με τυχόν «καπέλο» ! Στην ίδια ιστοσελίδα, αναλόγως το δρομολόγιο που επιθυμείτε να ακολουθήσετε, δίνεται η δυνατότητα και για κράτηση εισιτηρίων τοπικών λεωφορείων. Προτείνω να έχετε στα κινητά σας την αντίστοιχη εφαρμογή για τα εισιτήρια, τις ενημερώσεις, πλατφόρμες κτλ.
Προσοχή μόνο στο εξής παράδοξο:

Tα εισιτήρια μπορούν να εμφανίζονται μόνο σε μία συσκευή! Αν καταχωρισθεί ο κωδικός κράτησης σε δεύτερη συσκευή, αυτόματα εξαφανίζονται από την πρώτη.

Η παρακάτω διαδρομή κόστισε 35 ευρώ/ άτομο για flex ναύλο


1684857606804.png




ενώ οι διαδρομές από Μπέργκεν μέχρι Myrdal με το σύγχρονο τρένο και στην συνέχεια με το «ιστορικό» Flamsbana προς Φλομ κόστισαν περίπου 70 ευρώ/άτομο (29 το πρώτο σκέλος και 41 το δεύτερο σε μία κράτηση).


1684857630066.png




1684857643722.png


Σαφώς, τα παραπάνω δεν χρειάζονται αν επιλέξετε την ενοικίαση αυτοκινήτου, ειδικά αν είστε παρέα ή οικογένεια! Όπως και να έχει, θεωρώ ότι μια κρουαζιέρα στα φιόρδ αξίζει και με το παραπάνω!

Τέλος, σας παραθέτω και την ιστοσελίδα για κρουαζιέρα στο Nærøyfjord, μεταξύ Φλομ και Γκουντβάνγκεν με ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο.

Τι θα έκανα (διαφορετικά) αν το έκανα ξανά!

Θα έπαιρνα το καράβι των 8.00 π.μ. από το Μπέργκεν για το Φλομ. Εκεί υπάρχουν lockers για τις αποσκευές, αν και δεν τα χρησιμοποίησα. Αργότερα το μεσημέρι, θα επιβιβαζόμουν στο “Flamsbana” προς τον σταθμό Myrdal και από εκεί για να «σπάσω» την διαδρομή μέχρι το Όσλο, θα διανυκτέρευα σε ένα από τα ξενοδοχεία του χιονισμένου Geilo. Θα μοίραζα τα βράδια ως εξής:

2-3 στο Μπέργκεν

1 στο Γιάιλο (ναι, έτσι άκουσα να προφέρεται)

2-3 στο Όσλο

* Όπου αναγράφω 2-3 εξαρτάται από τα δρομολόγια που θα επιλέξετε και πόσο «καθαρό χρόνο» θα έχετε σε κάθε πόλη. Σαφώς το Μπέργκεν είναι αρκετά πιο μικρό από το Όσλο αλλά και πιο όμορφο κατ’ εμέ!

Ξενοδοχεία

Μπέργκεν: Ζander K Hotel - 110 ευρώ/διανυκτέρευση με πρωινό

Όσλο: Citybox Oslo – 87 ευρώ/ διανυκτέρευση χωρίς πρωινό αλλά με μικρή εκπτωτική συνεργασία σε γειτονικά καφέ/εστιατόρια. Επιλέξτε καλύτερα κανονικό δωμάτιο και όχι μικρό δίκλινο όπως εμείς!

Τα ξενοδοχεία επιλέχθηκαν κυρίως για την τοποθεσία τους. Βρίσκονται και τα δύο λίγα μέτρα έξω από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Έτσι, γλιτώσαμε αρκετά χρήματα και χρόνο στις μετακινήσεις εντός πόλης, ενώ δεν ταλαιπωρηθήκαμε στην επιβίβαση/αποβίβαση με αποσκευές. Επιπλέον, η πρόσβαση από/προς αεροδρόμιο είναι εύκολη!

Τέλος και στις δύο περιπτώσεις, θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν κοντά stand ποδηλάτων με μικρές χρεώσεις.

Εστιατόρια

Γενικά, φάγαμε καλά, οπότε και θα προτείνω όσα μας άρεσαν περισσότερο. Πατώντας επάνω στο όνομα, θα δείτε την τοποθεσία τους στον χάρτη της google, έτσι ώστε να αποθηκεύσετε όποιο επιθυμείτε.

Αρχικά, στο Μπέργκεν:

Daily pot, το καλύτερο στο ταξίδι μας, όπως είπα και σε προηγούμενο κεφάλαιο. Ενδείκνυται και για κρύες ημέρες λόγω καυτών σουπών.

3 Kroneren Pølsebu, οικονομικό hot dog, δοκιμάστε με λουκάνικο από τάρανδο. Πρόκειται για καντίνα, οπότε, είναι καλό να συνδυαστεί με βόλτα και όχι για κυρίως γεύμα. Αυτό που λέμε... να σε κρατήσει!

Στη συνέχεια, στο Όσλο:

Fiskeriet Youngstorget, πάνω σε πλατεία που θα περάσετε σίγουρα. Τίμιο εστιατόριο θαλασσινών!

Mamma Pizza, νόστιμη πίτσα και ωραίο κρασί αφού μετατρέπεται σε enoteca μετά το κλείσιμο της κουζίνας.

Døgnvill Burger Tjuvholmen, καλό burger με συνοδεία μπύρας ή ποτού.

Useful tips
  • Μην πληρώσετε πουθενά για εμφιαλωμένα νερά! Όπου και αν πήγαμε, είτε είχαν κανάτες με ποτήρια, είτε βρύσες με νερό πόσιμο. Εννοείται ότι έχουμε μαζί μας πάντα ένα θερμός. Η Νορβηγία έχει από τα πιο καθαρά πόσιμα νερά παγκοσμίως!
  • Δεν μας έτυχε… αλλά να έχετε αδιάβροχο, γιατί ο καιρός αλλάζει για πλάκα!
  • Όπως άφησα να εννοηθεί παραπάνω, δεν χρησιμοποιήσαμε Μ.Μ.Μ. εντός πόλης. Στην χειρότερη, κάντε ποδήλατο! Η ημερήσια κάρτα στο Όσλο κοστίζει περίπου 11 ευρώ.
  • Δεν θα συνιστούσα να κάνετε την διαδρομή Μπέργκεν – Όσλο ή ανάποδα με το βραδινό τρένο για να γλιτώσετε την διανυκτέρευση, εκτός αν το έχετε ξανακάνει. Οι εικόνες που θα χάσετε είναι μαγικές!
  • Όλες οι συναλλαγές έγιναν με Revolut, δεν είδαμε πως είναι τα νορβηγικά χαρτονομίσματα ούτε σε άλλο χέρι! Εδώ να αναφέρω ότι στα POS, πατάς και εσύ το ποσό που θα χρεωθείς πριν το pin, μου φάνηκε περίεργο αλλά έτσι ήταν σχεδόν παντού.
  • Μελανό σημείο του ταξιδίου: Οι τιμές σε φαγητό και ποτά είναι αρκετά υψηλές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ένα ποτήρι μπύρα κοστίζει 10 έως και 15€, ένα burger κάπου στα 20 - 30€, η pizza 20 -25€ κτλ. Ρίξτε μια ματιά και σε καταλύματα με κουζίνα, ειδικά οι οικογένειες.
Αυτά...!

Αλλά όπως είπα στην αρχή της ιστορίας μου... να δείτε τις ταινίες "Που πάω Θέε μου;" και "Χιονάνθρωπος" για να βάλετε στην καρδιά σας αυτή τη χώρα!
 
Last edited:

Billouk

Member
Μηνύματα
601
Likes
1.939
Η δική μας «Ανάσταση»

16/4/2023 και ενώ οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ήδη πατήσει το κουμπί στο μοτέρ της σούβλας, εμείς φορτώνουμε την βαλιτσάρα μας και πάμε ολοταχώς προς αεροδρόμιο με μια μικρή στάση στο lounge για ένα καλό φαγοπότι πριν τις πτήσεις. Μικρή είπα;

Αφού έχουμε γευτεί ό,τι υπάρχει στο μπουφέ, χτυπάνε τα κινητά μας! Email! Από την SAS!

Η πτήση έχει καθυστέρηση μία ώρα! Θα προλάβουμε την επόμενη; Υπάρχουν άλλες πτήσεις από Όσλο για Μπέργκεν σήμερα; Πρέπει να είμαστε οπωσδήποτε στο Μπέργκεν μέχρι το βράδυ για να έχουμε ολόκληρη την επόμενη ημέρα εκεί! Το άγχος μάς έχει κυριεύσει! Μπαίνουμε στο αεροπλάνο και υπάρχει νέα ολιγόλεπτη καθυστέρηση! Προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με την αεροσυνοδό για τη μετεπιβίβαση καθώς πλησιάζουμε στο Όσλο, μα η πτήση φαίνεται χαμένη! Χαλαρή και αδιάφορη, αφού μου έχει κάνει ήδη παρατήρηση για την not allowed μπύρα που είχα καβάτζα από το lounge, μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν πολλές πτήσεις για το Μπέργκεν στην διάρκεια της ημέρας και ότι στο service desk θα μας εξυπηρετούσαν, όπως και έγινε! Μάλιστα, μας έδωσαν και κουπόνια 150 NOK/έκαστος για κολατσιό στο αεροδρόμιο. Η ψυχή μας πήγε στην κούλουρη και επέστρεψε, αν και μια μικρή ανησυχία υπήρχε, αυτή τη φορά για τις αποσκευές μας! Κατευθυνθήκαμε στην νέα πύλη, το αεροπλάνο έμοιαζε με ιδιωτικό jet και η επιβίβαση θύμιζε ελληνικό νησί αφού έγινε... με τα πόδια από την πύλη μέχρι τη σκάλα!

Επιτέλους, μετά από πολλές ώρες βρισκόμασταν στο, στρατηγικής θέσης, ξενοδοχείο μας και αφού αφήσαμε τα πράγματά μας, επισκεφθήκαμε μια κοντινή καντίνα που είχα αποθηκεύσει στους χάρτες. Οι κριτικές με ωθούσαν στο να γευτώ για πρώτη φορά hot dog από τάρανδο! Εξαιρετικό λουκάνικο, το ψωμάκι αδιάφορο!

NRW_7387.jpg


Εναλλακτικό Πάσχα!
 
Last edited:

Billouk

Member
Μηνύματα
601
Likes
1.939
Μπέργκεν

Έχοντας ξυπνήσει πιο ξεκούραστοι, κατεβήκαμε στον χώρο του εστιατορίου για το πρωινό.
Οι Νορβηγοί συνήθως σερβίρουν κάποια είδη ψαριών για πρωινό... H Εύα με κοίταξε κι
έβλεπα στο ύφος της μια αναγούλα, «Με τίποτα!» αναφώνησε ενώ εγώ έβαζα στο πιάτο
κάποιο είδος παστού. OK, δεν ταίριαζε καθόλου για πρωινό. Προχωράμε…

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ήταν η μόνη «γεμάτη» μέρα μας στο Μπέργκεν, οπότε,
ξεχυθήκαμε στους δρόμους, με πρώτη επίσκεψη στην περιοχή Bryggen και τα ξύλινα
σπιτάκια-μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το φρούριο Bergenhus Fortress
δυστυχώς ήταν κλειστό!

NRW_6876.jpg


NRW_6894.jpg


NRW_6901.jpg


NRW_6902.jpg


NRW_6928.jpg


NRW_6938.jpg


Προς το απόγευμα και ενώ τα στομάχια μας άρχισαν να διαμαρτύρονται, αποφασίσαμε να
πάμε στο εστιατόριο “Daily pot”. Το συγκεκριμένο το βρήκα ψάχνοντας τυχαία στους
χάρτες. Σερβίρει σούπες και power balls, εμείς δοκιμάσαμε και τα δύο και ήταν το καλύτερο γεύμα
που είχαμε σε αυτό το ταξίδι! Είχε άριστες κριτικές και αυξημένη κίνηση από ντόπιους για
take away. Τα τραπέζια είναι λίγα, γι’ αυτό, όποιος το επιλέξει, θα πρέπει να κάνει κράτηση
ή απλώς να έχει λίγη υπομονή παραπάνω!

Σειρά είχε το βουνό Fløyen στο οποίο ανεβήκαμε με το τελεφερίκ-τουριστικό αξιοθέατο
“Fløibanen”. Κατά την άφιξη, αντικρίζεις την μαγική θέα του λιμανιού του Μπέργκεν και
γενικότερα της πόλης! Αν και το βουνό ενδείκνυται για trekking και ποδηλασία, εμείς προτιμήσαμε
μία επίσκεψη στο πάρκο των Trolls και μία βόλτα στην λίμνη Skomakerdiket μέχρι να
επιστρέψουμε στο σημείο που μας άφησε το τελεφερίκ, για την δύση του ηλίου. Είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου και η εικόνα θύμιζε Οία (όχι καλοκαίρι που καβαλιούνται!).

NRW_6970.jpg


NRW_6952.jpg


NRW_6958.jpg


NRW_6992.jpg


Η δύση σαν να είχε αργήσει.. και μάλλον δεν είχα κάνει καλή έρευνα! Ήξερα ότι νυχτώνει αργά
αλλά η ώρα πήγε σχεδόν 22.00 για να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες. Κάπου εδώ, επήλθε
μια κούραση αλλά είχα(με) αποφασίσει να κατέβουμε το βουνό με τα πόδια-έτσι έλεγε η
έρευνά μου! Πράγματι, οι εικόνες του νυχτερινού Μπέργκεν θα μείνουν χαραγμένες στη
μνήμη μου, όπως άλλωστε και τα σπίτια/βίλες στους πρόποδες του βουνού. Πρώτη φορά
έκανα κατάβαση νιώθοντας πολύ φτωχός!

NRW_7135.jpg


NRW_7145.jpg


Η επόμενη ημέρα θα ήταν και ο κύριος λόγος αυτού του ταξιδιού, η πρώτη επαφή με τα φιόρδ και η χρήση των νορβηγικών σιδηροδρόμων...
 
Last edited:

Billouk

Member
Μηνύματα
601
Likes
1.939
Ωραία ιστορία. Περιμένουμε συνέχεια. Πρώτα ο Θεός στα ίδια μέρη θα είμαι τον Αύγουστο.
Σ' ευχαριστώ πολύ! Κατά κάποιο τρόπο και για μας ο καιρός σαν καλοκαίρι ήταν! Η πρώτη φορά που είδαμε σταγόνες να πέφτουν ήταν όταν φτάναμε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή. Δύο συμβουλές έχω να σου δώσω:
  1. Καλό budget (είπαμε την μπύρα...μπυρίτσα)
  2. Καλή οργάνωση στις εκδρομές καθώς από τον Ιούλιο κάποια τουριστικά μέρη όπως το Φλομ, είναι overcrowded.
Έχω την πρόθεση να γράψω ένα κεφάλαιο με χρήσιμα links-tips.
 

Billouk

Member
Μηνύματα
601
Likes
1.939
Για φιόρδ…καλά πάμε;

Το ξυπνητήρι χτύπησε λίγο μετά τις 7.00 π.μ. και κατεβήκαμε εν τάχει για πρωινό. Το ξενοδοχείο μας βρισκόταν 50μ. μακριά από την είσοδο του σταθμού των τρένων του Μπέργκεν και η επιλογή του είχε γίνει στοχευμένα.

Στις 8.29 θα παίρναμε το τρένο για Myrdal και από εκεί το ιστορικό “Flamsbana” για το γραφικό χωριό Flåm. Είχα διαβάσει πολλά γι’ αυτή τη διαδρομή, οι εναλλακτικές ήταν αρκετές και σε όλους αυτούς τους μήνες του σχεδιασμού, έβγαζα χαρτί και μολύβι για την «καλύτερη χάραξη» της διαδρομής. Οι επιλογές μας ήταν οι εξής:
  • Καράβι από το Μπέργκεν στις 8.00 π.μ. και άφιξη στο Flåm στις 15.00.
  • Τρένο από το Μπέργκεν στις 8.29 π.μ., αλλαγή στο Myrdal και άφιξη στο Flåm στις 11.39 π.μ..
Τα παραπάνω, όμως, δεν με προβλημάτιζαν τόσο, όσο η πορεία που θα ακολουθούσαμε μετά το Flåm. Η πλειοψηφία ακολουθεί πορεία προς το Όσλο, εμένα όμως κάτι δεν μου άρεσε σε αυτό το πλάνο. Θα κάναμε μονοήμερη εκδρομή με όλες μας τις αποσκευές; Η διαδρομή με το “Flamsbana” θα άξιζε «ανηφορική» μέχρι το Myrdal; Έτσι, με αυτό το σκεπτικό και έχοντας ως στόχο να επισκεφθούμε το Flåm αλλά και να περάσουμε αρκετό χρόνο μέσα στα Nærøyfjord και Sognefjord, αποφασίσαμε να επιλέξουμε τη δεύτερη και να επιστρέψουμε στο Μπέργκεν με το καράβι των 15.30. Στην ουσία το πρώτο φιόρδ είναι κλάδος του δευτέρου και βρίσκεται στην λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO όπως και η περιοχή Bryggen που ανέφερα σε προηγούμενο κεφάλαιο.

Ήταν ένας μεγάλος κύκλος όπως αποδείχθηκε, δεδομένου ότι η μισή διαδρομή θα επαναλαμβανόταν την επόμενη ημέρα, έχοντας πορεία προς το Όσλο. Άξιζε τελικά;

Σίγουρα ναι θα απαντήσω! Η διαδρομή με τα τρένα από το «καλοκαιρινό» Μπέργκεν μέχρι το χιονισμένο Myrdal και η σύντομη στάση σε παγωμένο καταρράχτη ήταν απολαυστικές! Επιπλέον, το καράβι έχει ένα μικρό κατάστρωμα, ιδανικό για να ευχαριστηθείς περισσότερο τα φιόρδ. Το χωριό Flåm, ίσως είναι λίγο υπερεκτιμημένο και τουριστικό, αν και ήμασταν τυχεροί που το είδαμε χωρίς πολύ κόσμο. Επίσης, οι ώρες που περάσαμε εκεί ήταν υπεραρκετές. Τέλος, υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία για όσους επιθυμούν να «σπάσουν» την διαδρομή και να γίνει λίγο πιο ξεκούραστη.

NRW_7170.jpg


NRW_7198.jpg


NRW_7225.jpg


NRW_7253.jpg


NRW_7262.jpg


NRW_7313.jpg


Κατά τις 21.00 λοιπόν, επιστρέψαμε στο Μπέργκεν, γεμάτοι νέες εικόνες στα κινητά και τη φωτογραφική μηχανή, κάναμε μια στάση σε μια αδιάφορη πιτσαρία και στην συνέχεια, ενώ σουρούπωνε σιγά σιγά, πήγαμε για μία τελευταία βραδινή-φωτογραφική βόλτα…

NRW_7342.jpg


NRW_7376.jpg


NRW_7378.jpg


Επόμενος σταθμός... Όσλο.
 
Last edited:

Billouk

Member
Μηνύματα
601
Likes
1.939
ομορφο ταξιδι, το επισκεφτηκα και εγω τον προηγουμενο Αυγουστο!!
Άλλη μία επισκέψη στη χώρα επιβάλλεται, αυτή τη φορά στον βορρά, μήπως αποκτήσω και εγώ φωτο προφίλ σαν τη δική σου!
 

Jose_antonio

Member
Μηνύματα
31
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
Alaska, USA
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
ο βορράς είναι άααααλλο πράγμα!!!! Εχω γυρίσει αρκετά προς τα πάνω μπορώ να πω..Επόμενο μου ταξιδι τον ερχομενο Αυγουστο :D Οτι θελεις ρωτα να βοηθησω μετα χαρας!
 

Billouk

Member
Μηνύματα
601
Likes
1.939
Βergensbanen

H επόμενη ημέρα θα μας έβρισκε σε μία από τις ωραιότερες διαδρομές τρένου στην Ευρώπη. Η επιβίβασή μας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 11.43, που ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση και ώρα άφιξης μας στο Όσλο αναμενόταν στις 19.05.

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!

Η εναλλαγή των τοπιών θύμιζε εναλλαγή εποχών, από το ηλιόλουστο Μπέργκεν των 19 βαθμών και τα κοντομάνικα των ντόπιων, στα παγωμένα και «παχιά στρωμένα» Finse και Geilo των 5! Το ύψος του χιονιού έφτανε το παράθυρο μας, τα σπίτια ήταν καλυμμένα κατά το ήμισυ από χιόνι, όπως επίσης και οι ξύλινες «καλύβες» για αποθήκευση ξύλων και snowmobile, παραπλεύρως. Παγωμένες λίμνες, καταρράκτες, εικόνες που σπάνια συναντάς σε μια διαδρομή με τρένο! Εδώ να πω ότι η μόνη αλλαγή που θα έκανα σε αυτό το ταξίδι, θα ήταν μια ενδιάμεση στάση για διανυκτέρευση στο Geilo. Ζήλεψα πολύ να πιω μια μπύρα σε αυτά τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων ατενίζοντας το χιονισμένο τοπίο! Εντυπωσιακές εικόνες γενικότερα και η καθυστέρηση μισής ώρας δεν μας επηρέασε καθόλου. Ίσα ίσα, είχαμε άπλετο χρόνο να χαζέψουμε τα τοπία ακούγοντας μουσική και κάνοντας μια καλή έρευνα για το που θα γευματίσουμε το βράδυ.

PXL_20230419_144932309.jpg


PXL_20230419_121609937.jpg


PXL_20230419_132718468.jpg


Κατά τις 19.30 λοιπόν φτάσαμε στο Όσλο, ολοκληρώνοντας τυπικά το περίφημο “Norway in a nutshell” και περπατήσαμε για 5’ μέχρι το ξενοδοχείο μας, το οποίο διαθέτει αυτόματο μηχάνημα για check in/check out. Εύκολη η διαδικασία, ανεβήκαμε στο δωμάτιό μας και εκεί κατάλαβα πως θα δυσκολευτούμε ελάχιστα, αφού είχα κάνει κράτηση για «μικρό δωμάτιο». Μικρό δωμάτιο-μεγάλη βαλίτσα, δεν πήγε πολύ καλά αυτό… Κατά τις επόμενες ημέρες κάναμε ένα μικρό πλάνο διαχείρισης χώρου! Το φυσικό αέριο λειτουργούσε συνεχώς και η ενδοδαπέδια θέρμανση στο μπάνιο σχεδόν έκαιγε τα πόδια μας! Εξαιρετικό… αν και όλο το ταξίδι μας έγινε σε πολύ καλή θερμοκρασία. Κυκλοφορούσαμε άνετα, χωρίς βαριά ρούχα, ο κόσμος μάλιστα έτρωγε/έπινε κυρίως στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων!

Όπως έγραψα παραπάνω, είχαμε κάνει καλή έρευνα και επιλέξαμε να φάμε θαλασσινά στο Fiskeriet Youngstorget, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία. Στο μενού, που ήταν αναρτημένο διαδικτυακά , είχα δει burger με μπιφτέκι φάλαινας, το όποιο θα ήθελα να δοκιμάσω, ωστόσο, στον κατάλογο του καταστήματος δεν υπήρχε πλέον. Παρ’ όλα αυτά, μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι και αποχωρήσαμε για μια σύντομη βόλτα μέχρι την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και ύπνο!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.010
Μηνύματα
923.708
Μέλη
39.726
Νεότερο μέλος
Christos Rev

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom