annoulita100
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Εκουαδόρ
- Ταξίδι-Όνειρο
-
All the world
Από το παράθυρο του δωματίου καλωσορίσαμε άλλο ένα ''αργοπορημένο'' ξημέρωμα του Αρκτικού κύκλου.Η άτμοσφαιρα βαριά και το κρύο ακόμα πιο δυνατό.Το πρόγραμμα σήμερα έχει σκι
και εγώ για κανένα λόγο δεν το ακυρώνω!Όσο κρύο και να έχει!Αφού απολαύσαμε και σήμερα το υπέροχο λαπωνέζικο πρωινό,ντυθήκαμε με τις πανοπλίες μας και βάλαμε πλώρη για το ski resort,5' με τα πόδια από το ξενοδοχείο.Το μέρος είναι ιδανικό για αρχάριους κυρίως γιατί δεν έχει κόσμο και ο δάσκαλος είναι διαθέσιμος και πρόθυμος να σε οδηγήσει στις κατάλευκες πίστες του.Ακούγεται μάλιστα πως εδώ μπορεί κανείς να βρει τις καλύτερες πίστες που υπάρχουν σε ολόκληρη τη Φινλανδία.Γι'αυτό λοιπόν,λάτρεις του σκι,βάλτε πλάνο για Salla και εδώ είμαι έγω!
Το πρόγραμμα λοιπόν έλεγε cross-country skiing trip-διάρκειας 3ωρών.Έτοιμοι με τον εξοπλισμό μας και αφού φτιάχτηκε μια ομάδα 10 ατόμων το ταξίδι ξεκίνησε!!!Η πίστα σχετικά εύκολη και η πορεία απλά μαγική...Αίσθηση απόλυτης ελευθερίας...Εγώ,τα πέδιλά μου και το πυκνό πυκνό χιόνι....Υπήρξαν στιγμές που ξέχναγα πού βρισκόμουν και με ποιόν...Η ώρα κυλούσε και δεν ήθελα να τελειώσει αυτό το παραμύθι με τίποτα...Ώσπου φτάσαμε σε μία καλύβα(Tunturilampi-hut) για ζεστά λουκάνικα και τσαγάκι...Η θέα πανέμορφη
μα τα λουκανικάκια πώς να το κάνουμε ήταν ακόμα πιο όμορφα!
Και ναι καλά καταλάβατε!Ήταν λουκάνικα ταράνδου!Για ακόμα μία φορά τον τιμήσαμε τον αγαπημένο Rudolf!!Απολαύσαμε το τσάι μας με τους φίλους Σουηδούς και έτσι φρέσκοι και χορτάτοι κινήσαμε για το resort.Η ώρα είχε πάει 4.30μμ και άρχιζε κιόλας να σκοτεινιάζει.Αφού αφήσαμε τον εξοπλισμό και τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες με την ομάδα,το πνεύμα μας οδηγούσε στο σαλέ για τί άλλο???Για πίτσα και μπύρα
Ο χώρος ζεστός με χαμηλό φωτισμό,όπως άλλωστε και σε κάθε χώρο στην περιοχή για να προσαρμόζεσαι λένε με τη μικρή διάρκεια της ημέρας.
-Είσαι για μια παρτίδα μπιλιάρδο ή θα μας κλαφτείς και πάλι πως κάηκαν τα χεράκια σου από το κρύο και δεν μπορείς να πιάσεις καλά τη στέκα γι'αυτό κι έχασες εχθές και....μπλα....μπλα....μπλα

-Άντε χάσου βρε χαζό!!Εγώ ποτέ δεν κλαίγομαι...Αλλά τα χεράκια μου υποφέρουν....Και εσύ δεν κάνεις τίποτα γι'αυτό...
-Μικρή!Άσε τα ψόφια σε'μενα που μόλις είδες μπύρα τα ξέχασες όλα!
-Μμμμ...Λες βλακείες...I DO accept the challenge boy!
Κι έτσι βρεθήκαμε στο μπαρ του ξενοδοχείου μας(αφού αλλάξαμε πρώτα ρούχα μιας και ήταν μούσκεμα!).Είχε βραδιά καραόκε απόψε αλλά προτιμήσαμε το δικό μας τουρνουά!Και κάπου εκεί,χαμένοι στο δικό μας παιχνίδι...
-Hey you guys!!Hurry up!!Aurora Borealis has come !!!!!
-What????????????
Με δυο λόγια...ένα όνειρο...Εγώ με τον άγγελό μου αγκαλιά κάτω από το φαντασμαγορικό πράσινο πέπλο του Βόρειου Σέλας.Ο ουρανός είχε βαφτεί με πράσινα και ροζ φώτα τα οποία παίρνανε σχήματα και δημιουργούσαν εικόνες που και ο πιο τρελός νους δεν μπορεί να συλλάβει...
-Δεν το πιστεύω!Η φωτογραφική δεν έχει μπαταρία
-Αγάπη μου αυτό ούτε με λόγια περιγράφεται ούτε αποτυπώνεται σε φωτογραφικές μηχανές και κάμερες..
Κι έτσι έμεινα να το απολαμβάνω και να ρουφάω και την τελευταία σταγόνα της μαγικής αυτής βροχής!Ένα όνειρο μόλις έγινε πραγματικότητα!!
Κι έτσι γεμάτοι από συναισθήματα κατευθυνθήκαμε προς το σπιτάκι μας...Δεν ζήταγα τίποτε άλλο για σήμερα....Μόνο μια ζεστή αγκαλιά να κοιμηθώ.....

-Είσαι για μια παρτίδα μπιλιάρδο ή θα μας κλαφτείς και πάλι πως κάηκαν τα χεράκια σου από το κρύο και δεν μπορείς να πιάσεις καλά τη στέκα γι'αυτό κι έχασες εχθές και....μπλα....μπλα....μπλα

-Άντε χάσου βρε χαζό!!Εγώ ποτέ δεν κλαίγομαι...Αλλά τα χεράκια μου υποφέρουν....Και εσύ δεν κάνεις τίποτα γι'αυτό...
-Μικρή!Άσε τα ψόφια σε'μενα που μόλις είδες μπύρα τα ξέχασες όλα!
-Μμμμ...Λες βλακείες...I DO accept the challenge boy!
Κι έτσι βρεθήκαμε στο μπαρ του ξενοδοχείου μας(αφού αλλάξαμε πρώτα ρούχα μιας και ήταν μούσκεμα!).Είχε βραδιά καραόκε απόψε αλλά προτιμήσαμε το δικό μας τουρνουά!Και κάπου εκεί,χαμένοι στο δικό μας παιχνίδι...
-Hey you guys!!Hurry up!!Aurora Borealis has come !!!!!
-What????????????
Με δυο λόγια...ένα όνειρο...Εγώ με τον άγγελό μου αγκαλιά κάτω από το φαντασμαγορικό πράσινο πέπλο του Βόρειου Σέλας.Ο ουρανός είχε βαφτεί με πράσινα και ροζ φώτα τα οποία παίρνανε σχήματα και δημιουργούσαν εικόνες που και ο πιο τρελός νους δεν μπορεί να συλλάβει...
-Δεν το πιστεύω!Η φωτογραφική δεν έχει μπαταρία

-Αγάπη μου αυτό ούτε με λόγια περιγράφεται ούτε αποτυπώνεται σε φωτογραφικές μηχανές και κάμερες..
Κι έτσι έμεινα να το απολαμβάνω και να ρουφάω και την τελευταία σταγόνα της μαγικής αυτής βροχής!Ένα όνειρο μόλις έγινε πραγματικότητα!!
Κι έτσι γεμάτοι από συναισθήματα κατευθυνθήκαμε προς το σπιτάκι μας...Δεν ζήταγα τίποτε άλλο για σήμερα....Μόνο μια ζεστή αγκαλιά να κοιμηθώ.....
Attachments
-
149,1 KB Προβολές: 124