Ταϊλάνδη Thai μασαααααάζζζ

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.328
Likes
3.468
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου

Μπορείς σε 9 μέρες να γυρίσεις σε 4 διαφορετικά μέρη της Ταυλάνδης ?
Σύμφωνα με τον silversurfer μπορείς, αρκεί να είσαι σε κατάσταση ετοιμότητας κ με το backpack πάντα γεμάτο κ να είσαι έτοιμος για περπάτημα, οδήγημα, βαπόρια, lowcost αεροπλάνα, τουκ τουκ, longtails, περίεργα βανάκια, διάθεση για ανελέητο παζάρι κ έχεις κ μια καλή bepanthol για τα εγκαύματα απτον ήλιο :cool:

Το ταξίδι στην Ταυλάνδη, ονειρικός προορισμός απτο καλοκαίρι για την περίοδο των χριστουγέννων. Τηλέφωνα, σχέδια κ πλάνα, αναζήτηση παρέας, συλλογή πληροφοριών. Μπλόκο όμως απτη δουλειά καθώς έτυχε την περίοδο των γιορτών 2010-2011 να έχουμε full ρυθμούς κ υποχρεώσεις κ να μας ξεκόψουν απο νωρίς οτι σχέδια για άδεια. Nevermind σκέφτεται ο silversurfer θα τις κρατήσω όλες κ θα πάω το Πάσχα.

Ξανα μανα απτην αρχή, αναζήτηση άλλης παρέας, σχέδια, ημερομηνίες, προορισμοί. Τελικώς νενικήκαμεν. 4 πρώην συμφοιτητες με διαφορετικά σημεία κατοικίας (Σαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα, Πάτρα) θα βρισκόμασταν μετά απο χρόνια για ένα ταξίδι-απωθημένο. Την οργάνωση του ταξιδιού την ανέλαβε επι προσωπικού ο silversurfer γνωρίζοντας οτι αυτος θα ακούσει κ τα μπράβο άλλα κ τα αναθέματα.

Νασου κ η προσφορά της Qatar Airways για Αθήνα - Μπανγκοκ στα 590 ? κ είμαστε κομπλε. Χαμένος στα φορουμ κ στα booking engines έψαχνα να βρω τον ιδανικό συνδυασμο για το ταξίδι μας ώστε να δούμε όσο το δυνατόν πιο πολλά, πράγμα που δν το συστήνω σε κανέναν όσον αφορά την Ταυλάνδη, εκτος αν έχει μπροστά του καμια 20ρια μέρες

Οταν άρχισα να λέω στους μη travel-addicted φιλους μου τον επόμενο προορισμό μου, ένα κύμα μιζέριας κ κακού ματιού άρχισε να με διαπερνάει. Κ που θα πάτε εκει, κ εκεί έχουν αρρώστιες, συφιλη, AΙDS, εγκληματικότητα, πορνεία, καρχαρίες κ δν ξέρω κ γω τι άλλο άκουσα. Το ίδιο πάνω κάτω κ με τους φίλους μου κ ετσι αποφασίσαμε να μν πολυδιαφημίζουμε το που θα πάμε.
Το "μάτι" πάντως είχε πιάσει :shock:

Η αρχή έγινε με τον μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας κ την ραδιενεργο-υστερία που κατέκλυσε όλον τον πλανήτη, κ φυσικά την ελλάδα. Κ να οι γονείς μας κ οι γνωστοί μας, που θα πάτε εκει έχει ραδιενέργεια, έχει πυρηνικά, τι θα τρώτε τι θα πίνετε. Στο καπάκι λίγο πριν πετάξουμε, κ άλλος σεισμός αυτη τη φορά στην Ταυλάνδη, άλλο που δν ήθελαν τα αδηφάγα ΜΜΕ να μεγαλοποιήσουν την κατάσταση. Κ μέσα στην σεισμοπαράνοια, εμφανίζονται κ οι πλημμύρες. Για μέρες έβρεχε καταρρακτωδως σε Κο Σαμούι κ Κράμπι κ μάλιστα βλέπαμε στις ειδήσεις σωστικά συνεργεία να απεγκλωβίζουν παγιδευμένους τουρίστες, με την κυβέρνηση της Ρωσίας να εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία για αποχώρηση όλων των ρώσων τουριστών. Οι μετεωρολογικές προγνώσεις μιλούσαν για καθημερινές βροχές κ καταιγίδες στα μέρη που θα επισκεπτόμασταν. Απογοήτευση κ σκέψεις μέχρι κ για ακύρωση του ταξιδίου κ για επίσκεψη σε κάποια άλλη χώρα. Κ μέσα σ'ολα, αρρωσταίνει σοβαρά το ένα μέλος της παρέας, να κ το άγχος θα προλάβει δν θα προλάβει. :(

Μια καλή ξεματιάστρα :bleh: κ ένα skype conference ήταν αρκετά για να μν χάσουμε την καλή μας διάθεση κ την αισιοδοξία μας. Ε ωραία ας βρέχει, στην τελική δν θα κάνουμε μπάνιο, πάντως το ταξίδι δν το χάνουμε με τπτ λέμε.
Τετάρτη μεσημέρι τελειώνω τη δουλειά (ποια δουλειά μεταξύ μας, δν μπορεί κανεις να δουλέψει μια μέρα πριν απο ένα τέτοιο ταξίδι) , φορτώνομαι ένα κτηνώδες 75λιτρο backpack έτοιμο κ τριπλοτσεκαρισμένο απο μέρες κ οδεύω προς αεροδρόμιο Μακεδονία --- την επόμενη μέρα πετούσαμε άλλα ήθελα να περάσω κ ένα athens by night με παλιούς φίλους κ γνωστούς.

Ευτυχώς ο 4ος της παρέας συνήλθε εγκαίρως κ έτσι μια ηλιόλουστη Πέμπτη μεσημέρι βρεθήκαμε κ οι 4 στα γκισε της Qatar γεμάτοι ανυπομονησία κ προσμονή. Η Qatar ήταν ίσως η ιδανικότερη επιλογή μετά την Thai καθώς είχε μικρό transit κ φημίζεται ως μια απτις 5 αστερων αεροπορικές.
Μετά απο δυο μεγάλες πτήσεις, καποια ικανοποιητικά γευματα, μια στάση για βολτα κ internet στο αεροδρόμιο του Κατάρ, μια ταινία, 2 κουβέρτες, μια μασκα υπνου κ 2 ουισκάκια για να γλαρώσουμε, ξυπνάω λίγο πριν προσγειωθούμε στο Suvarnabhumi της Μπανγκοκ. Μεγάλες ουρές για τον έλεγχο διαβατηρίων κ το καρφίτσωμα της βιζα κ μετά βόλτες στο σύγχρονο κ πραγματικά όμορφο αεροδρόμιο ώσπου να έρθει η ώρα να πετάξουμε με AirAsia για Πουκέτ.

Ευτυχώς το αεροπλάνο ηταν μισογεμάτο κ έτσι βολευτήκαμε σε 2 θέσεις ο καθένας καθώς οι τύποι ίσως θεωρούν οτι επειδη λέγονται AirAsia, πετάνε μαζί τους μόνον ασιάτες του 1.60. Anyway μετά τις τόσες πτήσεις, η 1,5 ωρίτσα μας φάνηκε τπτ. Απτο παράθυρο άρχισε να φαίνεται η θάλασσα, οι φοίνικες κ ήταν πλέον γεγονός ... μετά απο άπειρες ώρες ταξιδιού, είχαμε φτάσει στο τροπικό Πουκέτ ... :clap:
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
oσα και να ακούω για ταυλάνδη δεν χορταίνω..
μπράβο που το αποφάσισες στο μάτι του κυκλώνα.αυτα αξίζουν..
σίγουρα θα το θυμάσαι σ ολη σου τη ζωή!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Θα το παρακολουθήσω αυτό το ταξίδι βήμα-βήμα! Ωραία αρχή!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ευτυχώς το αεροπλάνο ηταν μισογεμάτο κ έτσι βολευτήκαμε σε 2 θέσεις ο καθένας καθώς οι τύποι ίσως θεωρούν οτι επειδη λέγονται AirAsia, πετάνε μαζί τους μόνον ασιάτες του 1.60.
To οποίο seat pitch της Air Asia είναι ίδιο με το seat pitch της Easyjet που δε μεταφέρει αποκλειστικά Ασιάτες του 1.60, αλλά και δίμετρους Σκανδιναβούς.
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
thai massage διαβαζω και ....κανω ονειρα .... αντε φιλε συνεχισε .. ολοι με τις αναμνησεις ζουμε ...συνεχισε ...ολοι εχουν μεσα απο την δικη σου αφηγηση κατι να θυμηθουν , κατι να ονειροπολήσουν ...
συμφωνείτε οι .... πατριώτες της νοτιοανατολικής ασιας .?????????????:roll::roll::roll:
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Ωραία εκκίνηση έκανες...
λέγε λέγε... είναι στα άμεσα σχέδια μου ένα ταξιδάκι κατά κει..
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Έπαθες και έμαθες...δε ξέρεις οτι δε λέμε τριγύρω μας, και ειδικά στους μίζερους, πού πάμε; Διότι οι μίζεροι είναι μίζεροι για τον εαυτό τους, αλλά με τα "μάτια" τους δεν αφήνουν και τους άλλους να κάνουν τα κέφια τους!
Για πάμε παρακάτω...ωραία τοπία μυρίζομαι...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
thai massage διαβαζω και ....κανω ονειρα .... αντε φιλε συνεχισε .. ολοι με τις αναμνησεις ζουμε ...συνεχισε ...ολοι εχουν μεσα απο την δικη σου αφηγηση κατι να θυμηθουν , κατι να ονειροπολήσουν ...
συμφωνείτε οι .... πατριώτες της νοτιοανατολικής ασιας .?????????????:roll::roll::roll:
αν συμφωνουμε ; Θελει και ρωτημα ; :clap:
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.328
Likes
3.468
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Πουκέτ (Ι)

Το αεροδρόμιο του Πουκέτ είναι κοντά στη θάλασσα κ μετά την προσγείωση όλοι είχαμε ένα ηλίθιο χαμόγελο παρά τις πολύωρες πτήσεις κ την κούραση. Μετά την παραλαβή των αποσκευών κατευθυνθήκαμε προς τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Εκεί νιώσαμε με τη μία τη δύναμη του "παζαρεύειν" κ μάλιστα χωρίς να το επιδιώξουμε. Λέμε θα κάνουμε μια γύρα σε όλες κ όποιοι μας δώσουν την καλύτερη τιμή. Ε καθώς κάναμε βόλτες πάνω κάτω, κάθε φορά που περνούσαμε απο το ίδιο σημείο, η τιμή έπεφτε, να μν πω κατρακυλούσε. Κάναμε συνεχώς συσκέψεις μέχρι που σκάει ένας τύπος με το μπλοκάκι κ μας λέει : "Γράψτε εδώ την τιμή που θέλετε εσείς !!! " Τελικά προτιμήσαμε να πάρουμε απο γνωστή πολυεθνική εταιρεία κ ο λόγος ήταν οτι αναζητούσαμε sedan (καθώς 3 απτους 4 είναι πάνω απο 1.90 + οτι δν θέλαμε να επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο άλλα να το παρατήσουμε στο ξενοδοχείο μας)

Το αεροδρόμιο του Πουκέτ είναι στο βόρειο μέρος του νησιού κ γω είχα κλείσει ξενοδοχείο στην Κάτα. Το πιο πολυσύχναστο μέρος του νησιού είναι η Πάτονγκ κυρίως λόγω της νυχτερινής ζωής, που όμως έχει μετατραπεί σε ένα αρχιτεκτονικό τερατούργημα. Ο silversurfer είχε προνοήσει να βρεί κατάλυμμα στην Κάτα, η οποία έχει ίσως την ωραιότερη παραλία του νησιού (δν πέρνω κ όρκο δν πρόλαβα να το γυρίσω όλο).

Ξεκινώντας με το αυτοκίνητο για Κάτα κ οδηγώντας ανάποδα, χάσαμε στην αρχή το δρόμο μας λόγω του οτι το ξενοδοχείο ήταν μάλλον αλυσίδα κ είχε 3 σημεία με το ίδιο όνομα. Οπως φαντάζεστε, είμασταν τοσο γκαντέμηδες που πήγαμε πρώτα στα άλλα δυο μέχρι να βρούμε το σωστό. Ρωτώντας πας στην πόλη, άλλα εμείς ρωτώντας βρισκόμασταν αλλου γι'αλλου. Εκει επήλθε κ ο πρώτος εκνευρισμός, λίγο η κούραση, λίγο η ζέστη κ τα νευρα τσιτώθηκαν.

Το ξενοδοχείο ήταν πολύ καλό, λίγο μέσα στο δρόμο κ απέναντι η παραλία. Ήταν νεανική φάση, σχετικά καινούριο, 4στερο, πισίνα υδρομασάζ κ τα τοιαύτα, μεγάλα καθαρά δωμάτια, τεράστια κρεβάτια κ μπάνιο, σε ωραία χρώματα, κ με 17 ? / άτομο μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι. Ντουζάκι, αραλίκι κ πάμε για φαγητό, πρόχειρα σήμερα γτ πεθαίνουμε. Κ φυσικά στο καπάκι, παραλίααααααααααααααααα ------ ήταν πλέον απόγευμα κ ο κόσμος είχε αρχίσει να αραιώνει πράγμα που εμας δν μας χάλασε καθόλου, μετά απο μερικές βουτιές, λιώσαμε πραγματικά στις ξαπλώστρες (ακούστηκαν κ λίγα ροχαλητά :bleh: )

Κάτσαμε εκεί μέχρι το σούρουπο, πραγματικά δν θέλαμε να φύγουμε με τπτ. Έχοντας μπροστά σου αυτην την εικόνα, εσυ θα σηκωνόσουν ???



Κάποιοι ντόπιοι άναβαν παραδοσιακούς χάρτινους (?) φανούς όπου μέσα είχαν ένα κερί κ τα άφηναν να αιωρούνται στον ουρανό. Το έθιμο αυτό θεωρείται οτι φέρνει καλή τύχη κ το κάνουν ύστερα απο μεγάλα φεστιβαλ. Εμεις φτάσαμε στην Ταυλάνδη μια μέρα μετά το Songkran το οποίο είναι για του Ταυλανδούς φεστιβάλ για την καινούρια χρονιά (κάτι σαν πρωτοχρονιά δλδ) κ συνοδεύεται απο ατελείωτα μπουγέλα κ εορτασμούς. Άλλα είπαμε εμεις φτάσαμε μια μέρα μετά το τέλος του κ χάσαμε το τζέρτζελο :roll: (by the way κάναμε κ ένα ταξιδι στο μέλλον καθως η χρονιά εκεί ήταν 2554 )

Εύκολα πέφταμε για ύπνο άλλα έπρεπε να αντέξουμε λίγες ώρες ακόμα ώστε να εναρμονιστούμε με την διαφορά ώρας. Καβαλάμε λοιπόν το αυτοκίνητο κ πάμε Πάτονγκ. Στην Πάτονγκ υπάρχει η διάσημη Bangla Road όπου βρίσκονται όλα τα μπαράκια-κλαμπάκια- go go bars (βέβαια η ελληνική ορολογία είναι αλλιώς, άλλα ας είμαστε κόσμιοι). Εντάξει είμασταν προετοιμασμένοι για το τι θα αντικρυσουμε, είχαμε ενημερωθεί απο φορουμ κ γνωστούς κλπ οπότε δν μας έκανε κ τόση άσχημη εντύπωση. Γενικά προσαρμοστήκαμε σε ρυθμούς Ταϋλάνδης κ είμασταν έτοιμοι για το κιτς, τη βρώμα στους δρόμους κ γενικά όλο το turist-oriented σκηνικό.

Δυο λόγια για τα go go bars --- δν έχουν σχέση με τα δικά μας κ...μπαρα (ε δν άντεξα) -- είναι openair φάση με πολλά μικρά μπαράκια στη σειρά όπου κόσμος κ τουρίστες περνάνε κ για βόλτα κ βλέπεις να κάθονται ακόμα κ ζευγαράκια (άλλα κ παπούδες :mad: ) Tα κορίτσια καθως περνας σου κάνουν κ λίγο χαβαλέ κ γενικά μπορείς είτε κεράσεις είτε όχι ένα ποτό, να πεις τις μπούρδες σου -- δν υπάρχουν δωμάτια κ οποιος θέλει περαιτέρω πρέπει να πάρει το κορίτσι στο ξενοδοχείο του πληρώνοντας ένα τίμημα στο μπαρ. (Τέλος το sex-guide :rolleyes: )

Ξυπνώντας την άλλη μέρα νιώθαμε εμφανώς πιο ξεκούραστοι άλλα κ πάλι τα κατάλοιπα του ταξιδιού δν είχαν φύγει τελείως. Εγώ προσωπικά είχα πάρει 4 πτήσεις κ ένιωθα ακόμα πιασμένος. Ναι , ναι όλοι καταλάβατε που το πάω ... Thai massage λοιπόν --- στην Ταυλάνδη μπορείς να κάνεις μασάζ ακόμα κ στο δρόμο. Υπάρχουν άπειρα μαγαζάκια-μασατζίδικα που σε απλώνουν κάτω σε απόσταση αναπνοής απο κάποιον άλλο (προφανως τουρίστα), είναι κ λίγο βρώμικα (ετσι μου φάνηκαν εμένα) κ γενικά έξω απτα μαγαζιά έχει τις κοπέλες να "τραγουδάνε" σε ένα συνεχές κ μονότονο ρυθμό.

Μάσαααααααααααααααάζ ---- το ακούγαμε παντού κ πάντα. Ο silversurfer όμως προτίμησε την πολυτέλεια του ξενοδοχείου όπου η τιμή ήταν υπερδιπλάσια, άλλα πιστέψτε με, άξιζε μέχρι κ το τελευταίο baht. Μας έβαλαν άνα 2 άτομα σε δωματιάκια με θέα την πισίνα. Αφου γδυθήκαμε κ φορέσαμε κάτι "σαν μαγιο", ξαπλώσαμε σε υπερυψωμένα κρεβάτια-παγκους με ειδικό άνοιγμα για το πρόσωπο. Κάτω ακριβώς είχαν τοποθετήσει χρωματιστές λεκάνες με νερό όπου μέσα έπλεαν πολύχρωμα νούφαρα (αληθινα-ψευτικα θα σας γελάσω). Το δωμάτιο είχε ηχομόνωση κ μέσα έπαιζε απαλή ταυλανδέζικη μουσική. Την επόμενη μιαμιση ώρα ταξίδεψα νοερά σε άλλους κόσμους. Απέβαλα κάθε αρνητική ενέργεια/σκέψη απο πάνω μου κ όταν βγήκα απο εκείνο το δωμάτιο, ήμουν σαν να συνήλθα απο νιρβανα.

Ουφ τα θυμάμαι κ αναπολώ ---- η συνέχεια αύριο :)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.786
Likes
18.190
Massage με μαγιό/βράκα? Στο massage επιβάλλεται να είσαι εντελώς γυμνός...τότε να δεις νιρβάνα και χαλάρωση...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Massage με μαγιό/βράκα? Στο massage επιβάλλεται να είσαι εντελώς γυμνός...τότε να δεις νιρβάνα και χαλάρωση...
καμμια φορά αναρωτιέμαι τα εδώ spa τι δουλεια κάνουν..
το θέμα μασαζ -χαλάρωση ειναι ίδιον των ανατολικών λαών.
πηγαίνει με τον πολιτισμό,την φιλοσοφία,την κουλτούρα τους,ανήκει στην καθημερινότητα τους και αποτελει μέρος της υγείας και της ξεκούρασης! μασάζ που έχω δοκιμάσει στην ασία,σε όλες τις χώρες που έχω επισκεφτεί με κάνουν να πω οτι, μασάζ σημαίνει ανάσταση και ανάταση του οργανισμού,των αισθήσεων και της ψυχής.
gts γνωρίζεις πολυ καλά τι λεω..
Οσο λιγότερο τουριστική μια χώρα, τόσο πιο γνήσια ειναι η τελετουργία ενός μασάζ..εισαι σε ναό στην κυριολεξία!
τα ρούχα φυσικά ειναι άχρηστα κανένας δεν νοιάζεται.
Ειναι αυτό που λέμε...βγαίνεις απο το ίδιο το σώμα σου!!
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
Massage με μαγιό/βράκα? Στο massage επιβάλλεται να είσαι εντελώς γυμνός...τότε να δεις νιρβάνα και χαλάρωση...
μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι :bleh::lol::roll:
 
  • Like
Reactions: GTS

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.537
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom