The Official Offtopic v6

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Alkon

Member
Μηνύματα
5
Likes
12
Δεν ημουν σαφης? Να τα γραψω ιταλικα? Τη βαρβαρη ισπανικη γλωσσα δεν την κατεχω...
Ειπα απο τα καλυτερα, οχι το καλυτερο. Το καλυτερο που εχω δει εγω ειναι το ιταλικο λογω πρωτοβαθμιας. Το ελληνικο ομως υπερτερει σε φιλικοτητα και εξοδα out of the pocket του χρηστη που ειναι το απολυτο 0.
Επιβεβαιωνω και εγω οτι μηδεν κοστος, ευγενια, αφοσιωση κλπ! ! Σε αντιθεση με αλλα κρατη.. Συνεργατης μου, ως ιδιωτης, ταξιδι σε συγγενεις του στη Γερμανια, μενει ενα 8μηνο εκει, γιατι βοηθαει τα παιδια του με τα εγγονια, δεν εχει ταξιδιωτικη ασφαλιση, επεσε στο σπιτι.. Καλουν το αντιστοιχο 166.. 600 ευρω επι τοπου πληρωμη μονο για το ασθενοφορο. Αιμορραγικο εγκεφαλικο επεισοδιο.. Εαν δεν ειχε τα χρηματα θα εμπαιναν στη δηλωση του γιου...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Άρα κάποιος π.χ. που δουλεύει μαύρα δεν έχει πληρώσει ούτε 1 ευρώ πρέπει να έχει απεριόριστη πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΣΥ.
Ωραία λογική (προσοχή δεν μιλάω για άτομα π.χ. με νοητική στέρηση, κάποιο σύνδρομο κτλ) μιλάω για αυτόν που δουλεύει χωρίς να πληρώνει εισφορές και απαιτεί.


@tripakias ανάλογα την παροχή. Για πες συγκεκριμένα.
Εξετασεις, επειγον περιστατικο, χρονια ασθενεια...Δεν εχει και τοση σημασια. Δηλαδη για να παταξουμε την ανασφαλιστη εργασια και την εισφοροδιαφυγη πρεπει να στερηθουν βασικες παροχες υγειας -μεταξυ αλλων και- ανθρωποι που πραγματικα δεν εχουν δουλεια;

Να σας πω και μια ιστορια για το τελειο συστημα υγειας σας. Περυσι το Καλοκαιρι χρειαστηκε να κανω εξεταση βιταμινης D (και καποιες αλλες αλλα κυριως D). Οταν πηγε να μου τις γραψει ο γιατρος με εκπληξη πληροφορηθηκα πως ειμαι ανασφαλιστος (φαινομουν ανασφαλιστος στο συστημα). Μου λεει ο γιατρος δεν πειραζει μπορεις να τις κανεις στο δημοσιο. Στο ΚΥ της περιοχης μου ποτε κανουν, ποτε δεν κανουν λογω ελλειψεις προσωπικου και φυσικα κανουν μονο γενικη αιματος (ας πουμε αμα θες σιδηρο, φεριτινη κλπ πας εξω αναγκαστικα). Οποτε η επιλογη ηταν ο Πολυγυρος (70 χλμ απο εκει που μενω). Ετσι κι αλλιως επρεπε να περασω και απο το ταμειο για να δω γιατι εμφανιζομουν ως ανασφαλιστος ενω ειχα πληρωσει κανονικα ολες τις εισφορες (αυτο φαινοταν στο ΕΦΚΑ ευτυχως). Μετα λοιπον απο περιπου 20 χρονια οπου ειχα παει να παρω βεβαιωση για τις σπουδες μου θα λαμβανα ξανα τις υπηρεσιες του ΕΣΥ. Βρεθηκε ενα ραντεβου 3 βδομαδες μετα, μια μερα πριν ληξει το παραπεμπτικο. Παω πρωτα στο νοσοκομειο οπου στη γραμματεια μαθαινω πως δεν κανει το νοσοκομειο εξετασεις για βιταμινη D (τοσο καιρο περιμενα γι αυτο και αυτοι δεν το κανουν ρε μαλακα σκεφτομαι). Με προτρεπουν δε να παω να κανω ολες τις εξετασεις σε ιδιωτικο κεντρο (Θα πηγαινα αλλα συνολικα κοστιζαν περιπου 200€ και θεωρουσα κοροιδια να τα δωσω οταν δικαιουμουν να πληρωσω μονο το 15% επειδη καποιος υπαλληλος δεν εκανε καλα τη δουλεια του).
Κανω λοιπον τις υπολοιπες εξετασεις και ζηταω να μου στειλουν τα αποτελεσματα (αφου υπογραψω χαρτι εξουσιοδοτησης) με καποιο ηλεκτρονικο τροπο (τους εδωσα πολλες επιλογες) για να μην περιμενω μεχρι το μεσημερι οπου θα εβγαιναν. Επρεπε να γυρισω στην εργασια μου. Η απαντηση τους ηταν αρνητικη και αγενης συγχρονως. Μονο εγω μπορουσα να παω να τα παρω ή καποιος με εξουσιοτηση (λογικο μου ακουστηκε αυτο).
Ειχα περιπου 4 ωρες στη διαθεση μου που μου φαινοταν μεγαλο διαστημα για να περιμενω. Ευτυχως φροντισε αυτον τον χρονο να τον ροκανισει κατα πολυ ο ΟΑΕΕ οπου επρεπε να παω για να δω γιατι εμφανιζομουν ως ανασφαλιστος. Σε μια αδεια υπηρεσια με 5-6 υπαλληλους και 2 πολιτες επρεπε να περασω περιπου 2,5 ωρες για να βρουνε το λαθος τους. Παλι καλα, γιατι αλλα θεματα πρεπει να παω 2 και 3 φορες για να λυθουν.
Αφου λοιπον λυθηκε το θεμα μου πινω ενα καφε να χαλαρωσω και πηγαινω την ωρα που μου ειχαν πει χωρις νευρα στο νοσοκομειο να παρω τα αποτελεσματα. Στη γραμματεια του μικροβιολογικου κανεις, στο εργαστηριο μολις πηγα να ρωτησω μου λενε να περιμενω και κλεινουν την πορτα να μην τους ενοχλω που τους βλεπω. Κανενα εικοσαλεπτο αργοτερα, βλεπω στην εισοδο του διαδρομου, περιπου 20 μετρα μακρια απο το μικροβιολογικο, μια κυρια με ασπρη ποδια (γιατρος, νοσοκομα δεν ξερω) και κοσμο να μαζευεται γυρω της. Λεω ας παω να την ρωτησω μηπως ξερει. Τελικα αυτη κρατουσε τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις, φωναζε τα ονοματα και οποιος ηθελε επαιρνε το φακελο χωρις καμια αποδειξη ταυτοπροσωπιας. Μπορουσα να παρω οποιον φακελο ηθελα, ακομα και με γυναικειο ονομα. Γυρισα στη δουλεια μου αργα το μεσημερι και το αλλο πρωι πηγα για 5 λεπτα σε τοπικο μικροβιολογικο εργαστηριο και μου εστειλαν τα αποτελεσμα για τη βιταμινη D (αυτα δηλαδη που χρειαζομουν τοσο καιρο) μεσω email το μεσημερι.
Αυτη ελπιζω να ηταν και η τελευταια φορα που απολαυσα το εξαιρετικο δωρεαν δημοσιο συστημα υγειας.
 
Last edited:

Alkon

Member
Μηνύματα
5
Likes
12
Μη μπερδευεσαι, για το ΕΣΥ μιλησα, οχι για ιδιωτικα κ σιλικονη στηθους. Που στο ΕΣΥ ο χρηστης συνεισφερει 0€.
Ακομα και για τη σιλικονη στηθους ***ογκιδιο υποδοριο αριστερου ***ανω εξω 4μοριου...τα έχουμε δει και αυτα... Δυστυχως! Από ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν μια πλαστική και καλα κάνουν αλλά από την άλλη θέλουν να αποφύγουν άλλα νοσήλεια...Είναι σαν να λέμε,έτσι απλοικά θα πας σε ενα μεγάλο εμπορικό ,να παρεις 500ευρώ πράγματα αλλα στην επιστροφη στον αυτοκινητιστή δεν δίνεις με εξίσου μεγάλη άνεση τα 6ευρώ που θα σε μεταφέρει.
Βρε Τριπακια και η Σουηδια που το συστημα υγειας βαθμολογειται απο τα καλυτερα στον κοσμο εχει τρομερη γραφειοκρατια συμφωνα με δυο κολλητους μου που μενουν εκει. Απλα οι Ελληνες παραγκρινιαζουμε, δεν ειναι και τοσο ασχημο το συστημα υγειας στην Ελλαδας, καλα τα λεει ο Σαμιον. Ισως υπερβαλλει λιγο αλλα δικιο εχει.
Και πολλες φορες, σε μεγαλη μερίδα του κοσμου ανα τον κοσμο υπαρχει το ψυχολογικο.. Πληρωνω για το brand.. Πληρωνω για παραδειγμα τον τοπ για να με χειρουργησει στην τοπ κλινικη.. Του εμπιστευομαι πιο ευκολα τη ζωη μου?Που αν παει κατι στραβα παλι στο δημοσιο θα μεταβει.. Ισως ολο το κλιμα αυτο του 5αστερου..
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.731
Likes
15.120
Η υγεία όμως είναι το σημαντικότερο αγαθό δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή κάποιου και αν δεν έχει λεφτά να τον αφήνουμε να πεθάνει.
Πολλοί πληρώνουν ιδιωτική ασφάλιση γιατί θέλουν να έχουν διάφορες παροχές, μονόκλινο αν χρειαστούν νοσηλεία κλπ. αλλά δεν σημαίνει ούτε πως θα έχουν για πάντα τα λεφτά να πληρώνουν, ούτε πως πρέπει οι υπόλοιποι που δεν έχουν λεφτά για ιδιωτική να αφεθούν στην τύχη τους.

@Ntt

Το μήνυμα μου ήταν ακριβώς αυτό. Εσύ στην παράθεση το άλλαξες κάπως και δεν κατάλαβα γιατί. Δεν έγραψα να "αφεθούν στην τύχη τους" όπως έγραψες εσύ. Έγραψα συγκεκριμένα αν θα τον αφήσουμε να πεθάνει...Ίσως σου φάνηκε βαρύ αλλά υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις που πεθαίνουν χωρίς περίθαλψη. Αν κάποιος νομίζει ότι πρέπει να τους αφήσουμε λοιπόν να πεθάνουν, προσωπικά διαφωνώ.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
549
Likes
4.018
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Κανενα εικοσαλεπτο αργοτερα, βλεπω στην εισοδο του διαδρομου, περιπου 20 μετρα μακρια απο το μικροβιολογικο, μια κυρια με ασπρη ποδια (γιατρος, νοσοκομα δεν ξερω)
Για περιεγραψε την, παντα τα καλυτερα αφηνεις εξω απο τις διηγησεις σου! Γυναικα με ασπρη ποδια η τελεια φαντασιωση!
Ηθελες να παρεις και τα αποτελεσματα μεσω e-mail τρομαρα σου. Τοσα ξερεις τοσα λες!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
οσο για το ΕΣΥ που αναφερθήκατε θα μπορούσα να γράφω σελίδες ολόκληρες για την κακομεταχείριση του από πλευράς κυβερνήσεων...δυο λόγια μόνο τώρα κόπτονται που δεν εχουμε πολλε΄ς νοσηλευτικές κλίνες και ΜΕΘ όταν κλείνανε νοσοκομεία εν μια νυκτί πριν 6 χρόνια (στα πλαίσια περικοπών δαπανών)δεν το σκέφτονταν το πολύπαθο ΕΣΥ;;ελάτε στη θεσνικη να σας δείξω το Παναγία νοσοκομείο ,το λοιμωδών,το αφροδισίων(μοναδικό στην βόρειο ελλάδα!!!!)που ευτυχώς ξανάνοιξε χρόνια αργότερα αλλά με πολύ περιορισμένη λειτουργία,ενοποιήσεις κλπ,
Τα ΙΚΑ κι αυτά είχαν δεινοπαθησει τότε και δεινοπαθούν ακόμα..έχουν γινει ΠΕΔΥ,αρκετά έχουν κλείσει για νανοίξουν τα ΤΟΜΥ με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού ??που είναι ?δεν έγινε και δεν προβλέπω να γίνεται.τουλάχιστον όχι σύντομα.. τα κτίρια των ΤΟΜΥ παραμένουν έτσι και τα κλειστά ΙΚΑ επίσης...
και πόσα άλλα θα μπορούσα να γράψω αλλά δεν άπτονται του θέματος...
 
Last edited:

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.540
Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι λίγο πολύ λησμονούμε. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η παροχή κάλυψης υγείας για τον κάθε άνθρωπο από το εκάστοτε κράτος. Αν είναι δυνατόν να συζητάμε εν έτει 2020 αν έχει ο καθένας το δικαίωμα πρόσβασης στην δωρεάν περίθαλψη ή να μην έχει επειδή δεν πλήρωσε ή πληρώνει εισφορές. @Ntt Για υπέδειξε μου ένα κράτος στο κοσμο όπου δεν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που χρήζει κάλυψης εξόδων από τη χώρα του. Γι αυτόν ή αυτούς τι προτείνεις να αφήνονται στο δρόμο επειδή δεν έχουν πληρώσει εισφορές? Και Εγώ σκέφτομαι γιατί εγώ να πληρώνω ενώ κάποιοι Όχι άλλα έτσι είναι ο κόσμος φίλε μου. Δεν αλλάζει αυτό και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. @Nikos86 Νικολα το παράδειγμα της Αμερικής δεν είναι ακριβές. Διαβάζω εδώ και κει για ανασφάλιστους εκατομμύρια που δεν έχουν πρόσβαση στο συστημα υγείας. Το ομπαμαcare φτιάχτηκε για αυτό το λόγο. Για να μπορούν όλοι μέσω του state να είναι ασφαλισμένοι εφόσον δεν τους καλύπτει η εργασία τους η εφόσον είναι άνεργοι. Το ότι είναι όλη την μέρα στο ίντερνετ αλλά δε θυσιάζουν 20 λεπτά να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση που απαιτείται αποτελεί μονάχα δικαιολογία. Ο Ομπάμα μπορεί να κατηγορειται ότι έκανε χάρες στις ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά αυτό που έκανε ήταν καινοτόμο και όπως βλέπεις 4 χρόνια ο Τραμπας το κράτησε γιατι δεν έβρισκε κάτι καλύτερο. Και ναι στην Αμερική πληρώνεις συμμετοχή μεχρι ένα ποσό αλλά οι παροχές είναι ανάλογες. Όλα τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν είδηση που διάβασα άλλα προσωπική εμπειρία.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.297
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
@Samion μεγάλο παραμύθι φίλε αυτό για το σύστημα, οι Έλληνες το πληρώνουν χρυσάφι, συγγενής μου υψηλόμισθος πλήρωνε κρατήσεις για το ΙΚΑ κάπου 600 ευρώ το μήνα.
Έφυγε στην Αμερική και με 700 δολλάρια ιδιωτική
Παραμυθι ε?ξεχασες μαλλον τις εισφορες για συνταξη.. Πες στο συγγενη σου αν χρειαστει καποιος καρδιοχειρουργικη επεμβαση των 200χιλ $ ποιος θα την πληρωσει...εδω ανεργοι ογκολογικοι ασθενεις λαμβανουν θεραπειες επιπεδου Stanford με 0€ εισφορες. Ουτε στα τρελλα τους ονειρα οι αμερικανοι πολιτες τετοιες υπηρεσιες..κ μιλαω πάντα για την ουσια, τη θεραπεια, την αγωγη οχι για τη σκισμενη καρεκλα που μπορει να κατσεις κ θα γκρινιαζει ο τριπακιας.
Γνωστο μου κοριτσακι με σοβαρο ανοσολογικο θεμα πηγε στη Ρωμη με το πρωθυπουργικο αεροσκαφος, 1 μηνα σε 1κλινο στο bambino Gesu' απο τα κορυφαια χοσπιταλ της ηπειρου) οι γονεις σε χοτελ διπλα, με αισιο τελος. Α οι γονεις μακροχρονια ανεργοι, 0€ εισφορες. Ποια ιδιωτικη θα τους καλυπτε?
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
549
Likes
4.018
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι λίγο πολύ λησμονούμε. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η παροχή κάλυψης υγείας για τον κάθε άνθρωπο από το εκάστοτε κράτος. Αν είναι δυνατόν να συζητάμε εν έτει 2020 αν έχει ο καθένας το δικαίωμα πρόσβασης στην δωρεάν περίθαλψη ή να μην έχει επειδή δεν πλήρωσε ή πληρώνει εισφορές. @Ntt Για υπέδειξε μου ένα κράτος στο κοσμο όπου δεν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που χρήζει κάλυψης εξόδων από τη χώρα του. Γι αυτόν ή αυτούς τι προτείνεις να αφήνονται στο δρόμο επειδή δεν έχουν πληρώσει εισφορές? Και Εγώ σκέφτομαι γιατί εγώ να πληρώνω ενώ κάποιοι Όχι άλλα έτσι είναι ο κόσμος φίλε μου. Δεν αλλάζει αυτό και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. @Nikos86 Νικολα το παράδειγμα της Αμερικής δεν είναι ακριβές. Διαβάζω εδώ και κει για ανασφάλιστους εκατομμύρια που δεν έχουν πρόσβαση στο συστημα υγείας. Το ομπαμαcare φτιάχτηκε για αυτό το λόγο. Για να μπορούν όλοι μέσω του state να είναι ασφαλισμένοι εφόσον δεν τους καλύπτει η εργασία τους η εφόσον είναι άνεργοι. Το ότι είναι όλη την μέρα στο ίντερνετ αλλά δε θυσιάζουν 20 λεπτά να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση που απαιτείται αποτελεί μονάχα δικαιολογία. Ο Ομπάμα μπορεί να κατηγορειται ότι έκανε χάρες στις ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά αυτό που έκανε ήταν καινοτόμο και όπως βλέπεις 4 χρόνια ο Τραμπας το κράτησε γιατι δεν έβρισκε κάτι καλύτερο. Και ναι στην Αμερική πληρώνεις συμμετοχή μεχρι ένα ποσό αλλά οι παροχές είναι ανάλογες. Όλα τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν είδηση που διάβασα άλλα προσωπική εμπειρία.
Βρε αυτο ειπα και εγω οτι το Obamacare διορθωσε καπως την κατασταση αν και σε ενα αρθρο του Τσομσκι που ειχα διαβασει ελεγε οτι και παλι μενουν τμηματα του πληθυσμου στην απ' εξω αλλα τεσπα συμφωνω. Απλα ειπα οτι εχει ξηλωσει ενα μερος της μεταρρυθμισης ο Τραμπ που προφανως κακως εκανε. Σε ολα τα αλλα συμφωνω πληρως!
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.090
Likes
1.660
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Στις "προηγμένες" χώρες οι καρκινοπαθείς παρακαλούν να τους βάλουν σε κλινική μελέτη για να λάβουν τα φάρμακα που στην Ελλάδα χορηγούνται δωρεάν ακόμα και στους ανασφάλιστους...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.228
Μηνύματα
884.347
Μέλη
38.919
Νεότερο μέλος
ArgiroPappa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom