4η μέρα και ξεκίνησε με επίσκεψη στον γκουρού Kettut, γνωστό πλέον από την ταινία Eat Pray Love. Είχαμε ακούσει στο χωριό για το πόσο κόσμο, πόσους φτωχούς, είχε βοηθήσει επί πολλά χρόνια. Μιας και εκεί, ο γκουρού είναι και γιατρός και πολλά άλλα. Σε ταξιδιωτικό οδηγό είχα διαβάσει ότι έχει τρελή αναμονή και ότι του προσφέρεις όποιο ποσό θέλεις εσύ. Στο ξενοδοχείο μας είπαν πως μας εξασφάλισαν ραντεβού δύσκολα μέσω ενός ανηψιού του που ήταν υπάλληλος του ξενοδοχείου. Πήγαμε, περιμέναμε να έρθει η σειρά μας, η ουρά ατελείωτη, πρέπει να πέρασε μία τουλάχιστον ώρα. Ο γκουρού αποδείχτηκε...κουρού! Ίδια πράγματα πάνω-κάτω έλεγε σε όλους, γενικότητες. Ίσως κάποτε να ήταν όλα αυτά που ισχυριζόντουσαν στο χωριό καθώς και άτομα που έχουν μαθητεύσει δίπλα του. Μετά την επιτυχία της ταινίας όμως, έγινε και αυτός ένα εμπόριο. Και όχι, δεν μπορούσες να αφήσεις ότι θέλεις, μείναμε άναυδοι όταν πήγαμε να αφήσουμε προσφορά στο κουτάκι του φεύγοντας και μας ενημέρωσαν πως η ταρίφα ήταν 25?. Πολλάααα λεφτά για Μπαλί. Πριν από εμάς, είχε δεκτεί 40 περίπου άτομα, άλλα τόσα περίμεναν μετά από εμάς. Θέλετε κομπιουτεράκι??? Δεν το μετανιώσαμε πάντως, είχαμε την ευκαιρία με αυτό τον τρόπο να δούμε ένα παραδοσιακό μπαλινέζικο σπίτι (με ναό όπως όλα τα σπίτια, υπέροχο κήπο κλπ) και η αλήθεια είναι ότι η γαλήνη, η ενέργεια που νιώσαμε στον χώρο του, ήταν μοναδική. Κρίμα πάντως...
Στη συνέχεια μας παρέλαβε ο οδηγός μας και κατεβήκαμε να βρούμε τους υπόλοιπους φίλους μας που έμεναν πια στη Σεμινιάκ. Συνηθισμένοι από την ησυχία και γαλήνη του Ubud, πάθαμε πολιτισμικό σοκ ξανα-αντικρύζοντας την κίνηση στους δρόμους καθώς και την εικόνα της Σεμινιάκ. Η οποία Σεμινιάκ, από όσο μας είπαν οι φίλοι μας, ήταν και η πιο "μαζεμένη" και σικ περιοχή των νότων παραλίων, απείρως καλύτερη από Nusa Dua, Kuta, Leggian κλπ. Μου άρεσε που είδαμε και αυτή την πλευρά του νησιού. Δεν θα έμενα όμως εκεί με τίποτα. Άλλο νησί, τόσο άσχημη τουριστική ανάπτυξη, φύση μηδέν. Οκ, πολλές καλές μπουτίκ για όποιον ενδιαφέρεται αλλά προσωπικά, αν θέλω ψώνια, πάω Ιταλία, πάει κάποιος Λονδίνο ή οπουδήποτε, όχι στην άλλη άκρη του κόσμου!
Κατεβήκαμε για μπάνιο, κάναμε τελικά μόνο ηλιοθεραπεία. Οι άντρες μας επιχείρησαν να μάθουν σερφ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, χαχα! Ήταν όμορφα στην παραλία, άλλοι να παλεύουν με τα κύματα, κάποιοι να κάνουν τζοκινγκ, άλλοι να παίζουν με τα παιδιά τους, τα σκυλιά τους, άπειροι μικροπωλητές με όοοτι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μου χει μείνει το χαμόγελο της κυρίας που μας πούλησε, μας έκοψε καρύδες. Και η πρώτη φορά που είδα ωκεανό στη ζωή μου, θα μου μείνει ανεξίτηλη, τόση αγριάδα, τόση ομορφιά
Χαιρετήσαμε τους φίλους μας που γκρίνιαζαν για την επιλογή τους διαμονής στη Σεμινιάκ και συνεχίσαμε με τον οδηγό μας για το ναό Tanah Lot. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, τόσοι ορυζώνες, τόση βλάστηση! Στο δε ναό, το τοπίο ήταν εκπληκτικό! Δυστυχώς είχε συννεφιά και δεν απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα όσο θέλαμε αλλά άξιζε με το παραπάνω η επίσκεψη.
Επιστρέψαμε γοητευμένοι στο χωριό μας
Το βράδυ φάγαμε στο Warung Enak. Nόστιμη η τοπική κουζίνα, λίγο βαριά για τα γούστα μας. Δεν την τιμήσαμε τις επόμενες μέρες ιδιαίτερα καθώς ήταν λίγες οι επιλογές χωρίς κρέας και εμείς δεν το τρώμε. Το συστήνω όμως ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο warung, όμορφο, περιποιημένο, νόστιμο φαγητό και καλό σέρβις
Τέλος και αυτής της ημέρας
Στη συνέχεια μας παρέλαβε ο οδηγός μας και κατεβήκαμε να βρούμε τους υπόλοιπους φίλους μας που έμεναν πια στη Σεμινιάκ. Συνηθισμένοι από την ησυχία και γαλήνη του Ubud, πάθαμε πολιτισμικό σοκ ξανα-αντικρύζοντας την κίνηση στους δρόμους καθώς και την εικόνα της Σεμινιάκ. Η οποία Σεμινιάκ, από όσο μας είπαν οι φίλοι μας, ήταν και η πιο "μαζεμένη" και σικ περιοχή των νότων παραλίων, απείρως καλύτερη από Nusa Dua, Kuta, Leggian κλπ. Μου άρεσε που είδαμε και αυτή την πλευρά του νησιού. Δεν θα έμενα όμως εκεί με τίποτα. Άλλο νησί, τόσο άσχημη τουριστική ανάπτυξη, φύση μηδέν. Οκ, πολλές καλές μπουτίκ για όποιον ενδιαφέρεται αλλά προσωπικά, αν θέλω ψώνια, πάω Ιταλία, πάει κάποιος Λονδίνο ή οπουδήποτε, όχι στην άλλη άκρη του κόσμου!
Κατεβήκαμε για μπάνιο, κάναμε τελικά μόνο ηλιοθεραπεία. Οι άντρες μας επιχείρησαν να μάθουν σερφ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, χαχα! Ήταν όμορφα στην παραλία, άλλοι να παλεύουν με τα κύματα, κάποιοι να κάνουν τζοκινγκ, άλλοι να παίζουν με τα παιδιά τους, τα σκυλιά τους, άπειροι μικροπωλητές με όοοτι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μου χει μείνει το χαμόγελο της κυρίας που μας πούλησε, μας έκοψε καρύδες. Και η πρώτη φορά που είδα ωκεανό στη ζωή μου, θα μου μείνει ανεξίτηλη, τόση αγριάδα, τόση ομορφιά
Χαιρετήσαμε τους φίλους μας που γκρίνιαζαν για την επιλογή τους διαμονής στη Σεμινιάκ και συνεχίσαμε με τον οδηγό μας για το ναό Tanah Lot. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, τόσοι ορυζώνες, τόση βλάστηση! Στο δε ναό, το τοπίο ήταν εκπληκτικό! Δυστυχώς είχε συννεφιά και δεν απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα όσο θέλαμε αλλά άξιζε με το παραπάνω η επίσκεψη.
Επιστρέψαμε γοητευμένοι στο χωριό μας
Τέλος και αυτής της ημέρας

Attachments
-
223 KB Προβολές: 277
-
200 KB Προβολές: 290
-
217,1 KB Προβολές: 226