University of Edinburgh - Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και όσα θέλατε να μάθετε

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Paparazzi νομιζω θα εισαι μια χαρα.

Blackmamba γυρω στις 850 λιρες ολα μαζι αν εισαι νορμαλ, 1000 για να εισαι ανετα με 2 εξοδους τη βδομαδα.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το ποσο που αναφερεις αφορα σε μηνιαια βαση;
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Ναι, φυσικά μηνιαίως. οπότε όπως άνετα μπορεί κάποιος να δει, οι διαφορές δεν είναι καθόλου μεγάλες με πόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Φέτος είμαι Γλασκώβη όπου και θα διαμένω πλέον μόνιμα και είναι τουλάχιστον 10-15% πιο φθηνά απο Εδιμβούργο σε νοίκια και γενικά εισιτήρια και φόρους.
 

mikriloulou

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Μπράβο Blondeamon με διευκόλυνες άπειρα στο ψάξιμο! Απορία: η περίοδος υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακό πότε είναι; Επίσης, ξέρεις εάν χρειάζεται μεγαλύτερος βαθμός πτυχίου απ΄αυτόν που ανέφερες για κάποιον που θέλει να κάνει μεταπτυχιακό σε αντικείμενο λίγο διαφορετικό από αυτό που σπούδασε; Πχ εγώ τελειώνω ημμυ και σκέφτομαι να ασχοληθώ με τεχνητή νοημοσύνη..
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Καλό είναι να κάνεις αίτηση μέχρι Αρχές Φλεβάρη αλλά και μέχρι Ιούνιο δέχονται νομίζω. Βαθμό αρκεί να έχεις πάνω απο αυτό που θέλουν και είσαι ΟΚ, δε παίζει ρόλο το αντικείμενο τόσο πολύ αν είναι 'λίγο' διαφορετικό όπως είπες.

Αυτα που κοιτάνε κυρίως είναι το cover letter σου και το CV σου.
 

Emilyvsgravity

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια!Φέτος τελειώνω το λύκειο και ενδιαφέρομαι να σπουδάσω Ψυχολογία στη Σκωτία,με την προυπόθεση ότι όντως δε θα πληρώσω δίδακτρα...
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω!
Πρέπει να κάνω από τώρα αιτήσεις και πού?
Αν μπορέσεις να με βοηθήσεις θα το εκτιμήσω πολύ!
Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το ποστ σου! :)
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Η διαδικασία για τα προπτυχιακά γίνεται μέσω του UCAS, δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες γιατί δεν την έχω κάνει αλλά μπορείς να ψάξεις το σαιτ τους.
 

killer777

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Θα ηθελα μια διευκρινιση παρακαλω.
Ο μεσος ορος ( για προπτυχιακα) του απολυτηριου λετε πρεπει να ειναι 18+.
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να γραψω καλα στις πανελλαδικες?Η δεν εχει σχεση ο Μ.Ο. του απολυτηριου με της πανελ. εξετασεις?Ευχαριστω!
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Για αυτά θα σε βοηθήσει κυρίως το Υπουργείο, δεν το γνωρίζω. Αλλά πιστεύω σίγουρα και οι Πανελλαδικές μετράνε.
 

kellouko

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας παιδια!
Απο Σεπτέμβρη θα έρθω κι εγω στο Εδιμβούργο, είδα το post και έμεινα εντυπωσιασμένη απο τις περιγραφές! Θα κάνω αίτηση για την εστία του Πανεπιστημίου αλλά έχω βρει και μια άλλη, ιδιωτική, την IQ. Η αλήθεια είναι οτι απο τις φωτογραφίες που είδα στο ίντερνετ, προτιμώ την ιδιωτική γιατί τα δωμάτια του πανεπιστημίου μου φάνηκαν λίγο καταθλιπτικά. Βέβαια η ιδιωτική δεν είναι κοντά στο Moray House που θέλω... Μιλάω για self catered δωμάτιο και en-suite μπάνιο. Τα έξοδα βγαίνουν πάνω κάτω τα ίδια...
Τι λετε λοιπόν;; Ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή;;
Ευχαριστώ πολυ!
 

George R.

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σαφάρι στην Αφρική
Blondeamon καλησπέρα,
εδώ και λίγο καιρό μπαίνω στο travelstories με σκοπό να βρω πληροφορίες για ένα ταξίδι που ήθελα να κάνω. Έπεσα, όμως, πάνω σε εσένα και το Εδιμβούργο, του οποίου το πανεπιστήμιο είναι ένα από τα υποψήφια που έχω για συνέχιση των σπουδών μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σου κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με το πανεπιστήμιο, και όχι σε σχέση με την πόλη, μιας και οι πληροφορίες που δίνεις είναι διαφωτιστικότητες.

Από ότι είδα έκανες μεταπτυχιακό στο computer science, ο οποίος είναι κι ο τομέας για τον οποίο ενδιαφέρομαι. Το επίπεδο του πανεπιστήμιου πως το βρήκες; Ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις σου;

Είδα επίσης ότι τώρα εργάζεσαι, σωστά; Η εύρεση εργασίας, έχοντας τίτλο μεταπτυχιακού, ήταν εύκολη ή δύσκολη; Σε βοήθησε καθόλου το πανεπιστήμιο; Οι μισθοί και ιδιαίτερα η αναλογία μισθού/κόστους ζωής πως είναι;

Τέλος, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού σου, σου έμενε καθόλου χρόνος για άλλες (καθημερινές) δραστηριότητες ή ακόμα και για part time job;

Με συγχωρείς για το μέγεθος του post, και σε ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Για το Πανεπιστήμιο θα σου πω οτι είναι απλά άψογο, κορυφή στο UK και η ζωή στην πόλη αξέχαστη. Εγώ είμαι καμένος με βάσεις και μου άρεσε απίστευτα το πτυχίο, αλλά και robotics & machine learning/data mining είναι πολύ μπροστά στη σχολή. Γενικά είναι δύσκολο το πτυχίο αλλά εμείς έχουμε προβάδισμα λόγω παιδείας. Να περιμένεις πολύ διάβασμα.

Καθώς σπουδάζεις δυσκολα να βρεις δουλειά αλλά μετά τις εξετασεις του απριλιου ανετα (εγω εκανα internship απτο μαη). Για δουλειές πραγματικά δε μπορώ να σου δώσω συμβουλη καθως ειναι 100% υποκειμενικο αν θα βρεις και τι θα βρεις. Δουλειές υπάρχουν αλλά τις παίρνουν μόνο άτομα που το ψάχνουν, δηλ οχι το 90% των Ελλήνων.

Γενικά για να βρεις δουλεια μετά, ο τίτλος του πτυχίου μετράει. Είμαστε τοπ 4 στην Αγγλία. Οι μισθοι ειναι καλοί και άνετα ζεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.668
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom