dimosf
Member
- Μηνύματα
- 2.302
- Likes
- 5.905
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Το κτίριο υπέροχο αλλά μουσείο….. Κάποιος φύλακας με νοήματα μας έδωσε να καταλάβουμε πως μουσείο δεν υπάρχει πια. Άλλωστε δεν υπήρχε ούτε καν μια πινακίδα. Συνεχίσαμε μέχρι την Diagonal. Εκεί δεσπόζει άλλο ένα εντυπωσιακό κτίριο.

Η Casa “LePunxes”. Κατεβήκαμε ένα τετράγωνο παρακάτω και πήραμε την Provença για να πάμε στη Sagrada Familia. Πριν όμως πάμε εκεί και μιας και η ώρα είχε προχωρήσει κάτσαμε να τσιμπήσουμε κάτι.
Χορτάτοι και ξεκούραστοι βγήκαμε και σε λίγο είδαμε στο βάθος το έργο ζωής του Γκαουντί.

Ορόσημο πια της πόλης είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται από παντού. Αν και κυκλωμένη από σκαλωσιές και γερανούς, μιας και δεν έχει ακόμα τελειώσει, και κάποια κομμάτια είναι «μπανταρισμένα», η εικόνα σε καθηλώνει!

Μπροστά είναι ένα ωραίο πάρκο. Εκεί ένας τύπος έφτιαχνε τεράστιες σαπουνόφουσκες και μάζευε τα ψιλά που του έριχναν οι περαστικοί (http://fototsepi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_28.html ). Η ουρά για τα ταμεία τεράστια. Λαός!!!

Μπήκαμε τελικά και προχωρήσαμε προς την Πύλη των Παθών με τα πολύ όμορφα και μοντέρνα αγάλματα με τις βασανισμένες φιγούρες, έργα του Josep Maria Subirachs.

Όταν μπήκαμε μέσα έμεινα με το στόμα ανοικτό. Ίσως δεν έχω δει πιο όμορφο ναό στη ζωή μου! Τα τόξα, οι κολώνες, τα βιτρό αλλά και το μέγεθος είναι συναρπαστικά. Κάτσαμε λίγη ώρα και βγήκαμε από την Πύλη της γέννησης.

Εκεί οι εικόνες είναι αλλιώτικες. Πιο «γοτθικές», πιο βαρυφορτωμένες, θυμίζουν περισσότερο άγριο βουνίσιο τοπίο.

Ίσως το κομμάτι με την πιο ισχυρή «σφραγίδα» του Γκαουντί, μιας και τελείωσε λίγα χρόνια μετά το θάνατο του. Παντού βέβαια συνεργεία που δούλευαν.

Από τις μακέτες μπορεί κανείς να φανταστεί το μεγαλειώδες κτίσμα όταν αυτό τελειώσει, αν συμβεί ποτέ αυτό! Στο υπόγειο λειτουργεί μουσείο που ήταν κάπως βαρετό. Από μια τζαμαρία βλέπεις τα εργαστήρια που φτιάχνουν τις μακέτες. Κάποιος δούλευε εκείνη την ώρα (http://fototsepi.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8.html).

Στην αυλή είναι το κτίριο του σχολείου που είχε φτιάξει ο Γκαουντί για τα παιδιά των εργατών.