Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

KatieVLS

Member
Μηνύματα
17
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Τσεχία τα Χριστούγεννα
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Εσείς τι πιστεύετε για το θέμα; οι έλληνες γενικά δεν ταξιδεύουν. Πιστεύετε ότι είναι καθαρά "οικονομικό" το θέμα ή είναι και θέμα νοοτροπίας;
Ακούω τις απόψεις σας επ'αυτού. :)
Θα αναφερθώ απλά και μόνο στη δική μου περίπτωση, που πιστεύω οτι εκφράζει ένα μέρος των ελλήνων. Αρχικά, στην παιδική ηλικία, ο μόνος προορισμός της οικογενείας ήταν η γενέτηρα του πατέρα -καθότι περίπου 500 χλμ μακριά. Ως φοιτήτρια στην Αθήνα είχα την ευκαιρία να έχω άμεση πρόσβαση σε αρκετούς προορισμούς και ευτυχώς γνώρισα άτομα με έντονο το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον. Οπότε για μια δεκαετία ταξίδεψα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα [εκτός από το Νυμφαίο και μερικά νησιά μας - Προσεχώς!!!] Επιστρέφοντας στη δική μου γενέτηρα, όλοι οι γνωστοί μου είχαν διαφορετικά ενδιαφέροντα και υποχρεώσεις, οπότε δυστυχώς δεν μπορούσα να βρώ παρέα για εκδρομές - εκτός από τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους στους πιο κοσμικούς προορισμούς του καλοκαιριού, που δεν με αφορούσαν. 'Ετσι ξεκίνησα να προγραμματίζω εκδρομές στο εξωτερικό και να το ανακοινώνω σε φίλους προσκαλώντας όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει. Κάποια ξαδέρφια και λίγοι φίλοι ήρθαν από μία φορά, αλλά έπειδή ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευαν όλο το ενδιαφέρον τους στρεφόταν στο shopping και το βρήκαν ακριβό το άθλημα για να ξαναέρθουν... Απο αυτή τη διαδικασία ξεχώρισα κάποια άτομα και τα κατέταξα στους συνταξιδιώτες μου ανά προορισμό [ελλάδα-εξωτερικό]. Επειδή όμως έχω περιορίσει αρκετά από τα ανώφελα έξοδά μου και παραμένω single, έχω την ευχέρεια να ταξιδεύω πιο συχνά, οπότε συνδυάζω προορισμούς με συνταξιδιώτες και άδειες. Και κάνω περίπου ένα ταξίδι το μήνα... Ιούνιος - Σύρος & Μύκονος, Ιούλιος - Ανάφη & Σαντορίνη, Αυγουστος - Τσεχία, Οκτώβριος - Παρίσι, Νοέμβριος - Μιλάνο. Άντε, και του χρόνου με υγεία!!!!:D
 

ishigamy

Member
Μηνύματα
31
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Παρισι
Ειναι και το αλλο παιδια.. Ο Ελληνας βαριεται..βαριεται πολυ..
Για να ευχαριστηθεις ενα ταξιδι πρεπει να το κανεις μονος σου..να το οργανωσεις μονος σου.. Να γινεις μερος της χωρας στην οποια θα πας..
Και ολο αυτο τον κουραζει το μεσο Ελληνα. Προτιμαει να παει στην "παλια καλη" παρο, στην Μυκονο που παει καθε χρονο, παρα να "τρεχει στην ακρη του κοσμου"
Δεν ειναι τοσο τα λεφτα, για τους περισοτερους, οσο αυτα που λεω παραπανω, αυτη ειναι η αποψη μου
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Του λεω να παρει το σακιδιο του και ενα φιλο του οταν μεγαλωσει και να εξαφανιστει
Συμφωνω απολυτα και ειναι το λιγοτερο που μπορει να κανει ο καθε γονιος για το παιδι του.Αλλα μην ξεχνατε και την προπαγανδα της κυβερνησεις με εκπομπες στιλ 'Μενουμε Ελλαδα';)
 

driver01

Member
Μηνύματα
230
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
Συμφωνω απολυτα και ειναι το λιγοτερο που μπορει να κανει ο καθε γονιος για το παιδι του.Αλλα μην ξεχνατε και την προπαγανδα της κυβερνησεις με εκπομπες στιλ 'Μενουμε Ελλαδα';)
Δεν καταλαβα....προπαγανδα της κυβερνησΗς η εκπομπη "Μενουμε Ελλαδα"?Σοβαρεψου φιλε...μιλαμε για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.........
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πιστεύω πως ο christian μισο-αστειευόταν και καλά έκανε.
Τις ομορφιές της Ελλάδας, τις όποιες έχουν μείνει τεσπά, μετά από πυρκαγιές, αυθαίρετα, αυθαιρεσίες (οι περισσότερες με τη συγκατάθεση του κράτους), βιασμό τις φύσης κτλ, τις έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, πολύ μεγαλύτερη απ'οτι έχω την ίδια τη χώρα (κράτος, μηχανισμούς, ιδιοτροπίες κτλ). Αλλά με όλα αυτά που αντιμετωπίζω κάθε φορά που πάω διακοπές στην Ελλάδα (δεν μιλάω καν για την καθημερινή ζωή) δεν μπορώ να μην νομίζω πως με κοροϊδεύουν οι δυο αντιπαθέστατοι παρουσιαστές της εκπομπής με τις ατάκες του στυλ “γιατί να φύγετε από την ελλάδα και να πηγαίνετε στο εξωτερικό;”, “η πιο όμορφη γωνιά του κόσμου”, “τι έχει να ζηλέψει από τις άλλες χώρες” κτλ κτλ!
Το "πατρίδα σου", "ξε-πατρίδα σου" δεν αποτελεί επιχείρημα και δεν μου λέει τίποτα.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
αν εισαι πολίτης του κόσμου δεν εχεις πατρίδα..
εγώ έτσι νιωθω πειράζει?????

όλος ο κόσμος αξίζει το ίδιο και οι άνθρωποι..μου αρέσει να ταξιδεύω,και μακάρι να ειναι ολη η ζωή μου ένα ταξίδι..
 

taskman

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Και εγώ πιστεύω πως το οτι δέν ταξιδεύουμε οι Έλληνες είναι λόγω νοοτροπίας, επίσης το οτι πιστεύουμε οτι έχουμε πολλά νησιά και κάθε χρόνο θα πάμε και σε ένα απο αυτά..καθώς επίσης και η έλλειψη γνώσεων για τρόπους οπου μπορούμε να κάνουμε οικονομικά ταξίδια στο εξωτερικό και αναφέρομαι κυρίως στις κρατήσεις μέσω internet. Δέν λέω πως τα ταξιδιωτικά είναι πάντα ακριβα σε σχέση με αυτά που προσφέρουν..αλλα συζητώντας με συγγενείς και φίλους για τιμές πακέτων που έχω κλείσει απο internet πολλές φορές δέν με πιστέυουν με το άκουσμα της τιμής! Λίγο τα παραπάνω,λίγο πολλές φορές και ο "φόβος" να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο επιλέγοντας την σιγουρία της Ελλάδας μας ΄και καταλαβαίνουμε γιατί πολλοί Έλληνες διστάζουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και να ταξιδέψουν, κάτι που θα τους ανοιξει τους ορίζοντες και θα δόυν πολλά πράγματα με άλλο ματι!
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Εχεις δικαιο taskman,αυτη η φωτογραφια την εβγαλα φετος τον Μαρτιο στο Δουβλινο, ειναι σε βιτρινα ταξιδιωτικου γραφειου και οι τιμες εναι για δυο εβδομαδες μεσα ειναι και τα αεροπορικα εισιτηρια ;)
View attachment 1958
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
οι τιμες εναι για δυο εβδομαδες μεσα ειναι και τα αεροπορικα εισιτηρια
Συγκρίνοντας τις τιμές αυτές δεν τις βρίσκω υπερβολικά χαμηλές, με την ενημέρωση που έχω, απο το συγκεκριμένο και άλλα γραφεία.

Δες κι αυτό
Πάντως δεν κατάλαβα το νόημα του post.
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
679
Likes
860
Να καταθέσω και εγώ την άποψή μου! Θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι θέμα οικογένειας..Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι ταξίδι σημαίνει διακοπές στο χωριό του παππού (που δεν το βρίσκω καθόλου κακό, απλά όχι μόνο αυτό) και όλη μέρα τρώμε και πίνουμε! Εξάλλου και το εξωτερικό για πολλούς σημαίνει shopping, κάτι που, κατά την προσωπική μου άποψη είναι τελείως ανούσιο, όταν πια τα περισσότερα καταστήματα τα βρίσκεις και στην Ελλάδα.

Εγώ ευτυχώς μεγάλωσα σε μία οικογένεια, που ο πατέρας μου είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει λόγω της δουλειάς του και τη δεκαετία του 70 είχε φτάσει μέχρι Νεπάλ, Περού και Σευχέλλες. Οπότε, αν και δεν είμαι τόσο πολυταξιδεμένη, από πολύ μικρή ηλικία θεωρούσα απολύτως φυσικό και πολύ πολύ ενδιαφέρον να πηγαίνει κανείς ταξίδια!

Μακάρι, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στην Ελλάδα, να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη δυνατότητα, έστω και μια φορά το χρόνο!
 

kostasbmw

Member
Μηνύματα
95
Likes
22
πιστευω οτι ενας λογος που δεν ταξιδευει ο ελληνας - ιδα ειναι η παρεα.
αν υπηρχε τροπος δεσιματος παρεας( το σιτε εδω πιστευω οτι εχει βαλει το χερι του) ολα θα ησαν ποιο απλα.
το οικονομικο βασικο και αυτο αλλα μη μου πειτε οτι δεν κανουμε καποια περιττα εξοδα που θα μπορουσαμε να κοψουμε η να μειωσουμε(βασικη αρχη των εβραιων που τηρω για να αυξησω το εισοδημα μου μειωνω τα περιττα εξοδα)
βεβαια πολλοι απο μας εχουν ταξιδευσει και μονοι αλλα ειναι ωραιο να μοιραζεσαι την εμπειρια με φιλους ,γνωστους ατομα που αγαπαμε και δε σημαινει οτι πρεπει να ειμαστε συγκεκριμενος αριθμος (το 2 ειναι το τελειο):D.

φιλικα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.399
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom