Ισπανία Η… δική μου Ισπανία

georgezerv76

Member
Μηνύματα
123
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαριούπολη-Ντονιετσκ

Ημέρα 1η Μαδρίτη.

Πριν ξεκινήσω να κλείσω το ταξίδι, είχα εξ αρχής αποφασίσει να έχω ξανά βάση μου τη Μαδρίτη, όπως και τις 2 προηγούμενες φορές, τον Νοεμβριο και το Πάσχα και αυτή τη φορά να πεταχτώ μέχρι την Κουένκα να δω τα περίφημα κρεμαστά σπίτια (casas colgadas), άλλα και μια βολτούλα στο Τολέδο, μετά από 18 χρονια!… Η ιδέα της Γκουαδαλαχάρα εγκαταλείφθηκε γρήγορα γιατί δεν εβγαζα ακρη με τη διαδρομή από το σταθμό των τρένων προς το ιστορικό κέντρο, οπότε στράφηκα αλλού…

Μια καλή ιδέα ήταν και μια μικρή βόλτα προς την Campo de Criptana, στην Ciudad Real, για να δω τους ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη, άλλα λόγω απόστασης, απορρίφθηκε… Να όμως που ανακάλυψα ένα διαμάντι κατά τύχη… Το Chincon! Θα σας πω αργότερα όμως γι αυτό…

5 το πρωί λοιπόν της Τετάρτης 18/9 πεταγα με την Iberia Express(που σημαίνει, πρωινό… γιοκ , εκτος αν πληρωσεις!) για το Μπαράχας... Αυπνος και πηγαίνοντας το σερί από το βράδυ, ήμουνα στο Ελ-Βενιζέλος κατά τις 3 παρά…. Εχοντας κάνει τσεκιν και με τη βαλίτσα στο χέρι, χρυσοπλήρωσα τον φρεντο εσπρέσσο και το νερακί, όπως πάντα, και την έβγαλα με κουκις σοκολατα από τα dutyfree…

Μετά από ψιλοταραγμένο ταξίδι κατά τις 8 παρά κάτι προσγειωνόμουν στα…. πάτρια εδάφη και ξεκινούσα την γνωστή διαδρομη του μετρό… Aeropuerto T4 – Nuevos Ministerios, από εκει αλλαγη στην Tribunal και κατάληξη στην Sol, που πλεον εχει μετονομαστει σε Vodafone Sol.

Το χοστελ μου (hostal Murcia) ηταν ακριβως στην Puerta del Sol, πισω από το παλάτι Real casa de Correos… Μια χαρα… Ειχε και ψυχρουλα, ότι πρεπει για αρχη της βολτας… Ελα όμως που στο χοστελ δεν υπηρχε ψυχη! Ουτε φωνη ουτε ακροαση… Χτυπαγα πορτες, κουδουνια, επαιρνα τηλ… Τιποτα ! κανεις!

Μπροστα στη προοπτικη να κουβαλαω μια υπέρβαρη βαλιτσα σε ολη τη Μαδριτη η να περιμενω ποτε θα ανοίξει το χόστελ, χανοντας πολιτιμες ωρες, αποφάσισα να μπω στο… διπλανο Χοστελ!!

Χτυπησα και για καλη μου τυχη ανοιξε ενας παππούς. Αρχισα τα … παρακαλια (μεγαλο πραγμα να μιλας τη γλωσσα!) να αφησω λιγο τη βαλιτσα μου μεχρι να ανοιξει το δικο μου χοστελ… τα ψιλοακουσα και λιγο, αλλα ο στοχος επετευχθη!

Ελευθερος πλεον από τα βαρη, ξεκινησα τη καθιερωμενη βόλτα στη ισπανική πρωτεύουσα….

Αυτή τη φορα ειπα να αρχισω από τους κηπους (jardines de Sabatini, αν δε κανω λαθος!) κοντα στο Βασιλικο παλατι,(Palacio Real) να παω να δω και το Templo de Debodπου μου ειχε ξεφυγει τη προηγουμενη φορα, και μετα κλασσικα… Plaza Espana, Gran Via, Retiro, Puerta de Alcala, Cibeles κλπκλπ… (Ταγνωστα για οσους ξερουν ;)

Πινωντας ένα γρηγορο café con leche, στην (αδεια ακομα…), PlazaMayor κατευθυνθηκα προς Palacio Real, Opera, Plaza de Oriente, ανεβηκακ ατι σκαλια, ανηφορες (εν τω μεταξ υειχε αρχισει η ζεστη…) και βρεθηκα στο Templo de Debod!

Πολύ ομορφο μνημειο… Δε θα σας πω ιστορικα στοιχέια γιατί βαριεμαι, απλα ξερω ότι αυτό ήρθε από την Αιγυπτο και τοποθετηθηκε εκει… Υπεροχα!

Συνεχιζουμε λοιπον και παμε προς Πλαθα Εσπανια… Κλασικα το μνημειο του Θερβαντες με τον Δον Κιχωτη και τον Σαντσο Πανθα, το συντριβανι, τον torre de Madrid κλπ… Πεταχτηκα να δω και που είναι το Las Tablas, που ειχα κανει κρατηση για την παρασκευη (θα εβλεπα φλαμενκο) και μετα κατευθυνθηκα γραμμη προς την Gran Via… Kαπου εκει χτυπα το κινητο μου! Ηταν από το χοστελ…ειχαν δει τη κληση μου και με πηραν… μου ειπαν ότι ανοιξαν και ότι μπορουσα να ερθω κανονικα για το τσεκιν….

Παμε λοιπον στο διπλανο χοστελ να παρουμε πισω τη βαλιτσα και να τη παμε στο δικο μας… Εκει με το που χτυπαω, σκαει μια γιαγια και αρχιζε να με. ..λουζει.. τι ότι τους ξυπνησα πρωι πρωι, προς τι τοση βιασυνη, εισαι αγενης κλπ κλπ… Της ζητησα…ένα εκατομμυριο perdon, της ειπα ότι εχει δικιο και ότι με βοηθησε πολυ, και πηγα στο χοστελ μου, οπου η τυπισσα μου εξηγησε ότι αν περιμενα ….5 λεπτα ακομα θα ειχε γυρισει από τη βολτα με το…σκυλο (ελεος!) και θα μου ανοιγε… Anyway… τελος καλο όλα καλα, πηρα το δωματιο μου, οργανωθηκα και ξεκινησα τωρα για την βασικη μου περιηγηση…

Πριν ανεβω παλι Γκραν Βια, ειπα να παω ξανα προς Πλαθα Μαγιορ και να περασω μια από το Mercado de San Miguel… 11, το πρωι σχεδον και ειχα αρχισει να ψιλοπειναω… (Iberia express γαρ…)

Εκει μεσα λοιπον, χαζευοντας τα τοσα φαγωσιμα και αλλα απειρα καλουδια που υπαρχουν, αραζω σε μια μπαρα και ξεκιναω την…πρωτη μου μπυρα! Οι ισπανοι φημιζονται ότι πινουν μπυρες για..πρωινο, οποτε ηδη 11 και κατι, ειχε αρχισει για τα καλα η μπυροποσια στη Μαδριτη!

Παραγγελνω τη πρωτη μου doble(διπλη και καλα, δλδ ένα ποτηρι μεσαιο ηταν..) και στη δευτερη, τσιμπαω κι ένα pintxo(πιντσος είναι τα ταπας, των Βασκων, που είναι ψωμακια με πανω τους ότι μπορεις να φανταστεις- το συγκεκριμενο ειχε σως, γαριδες κλπ)

9 ευρω όλα αυτά παρακαλω..ακριβουτσικα οποτε λεω, την κανουμε…

Φτανω λοιπον στο Museo del Jamon, που ειχα σκοπο να επισκευθω το βραδυ και βλεπω ότι είναι γεματο από κοσμο που πινει μπυρες… Ε μπαινω! Τετάρτη, και η cana (κανια, δλδ μικρο ποτηρι μπυρα) κανει….70 λεπτα!!! Βουρ! 1, 2, 4, 6, μαζι με τα ταπας που προσφερουν σε κάθε μπυρα (μικρα τυροπιτακια, μπριος, χαμον ιμπερικο, τσοριθο, τυρια κλπ) ειχε παει 2 και ηδη ειχα φαει κι ειχα πιει για ολη την ημερα…

Καπου εκει θυμηθηκα ότι επρεπε να παω στο Βαγιεκας για να κλεισω εισητιριο για το ματς της Ραγιο με τη Μπαρτσα που ηταν το σαββατο… Παιρνω λοιπον το μετρο, αρχιζοντας να χρησιμοποιω την Τ10 καρτα μου και φτανω στο Estadio de Vallecas. (Σταση Portazgo για οσους ενδιαφερονται).

Ελα όμως που 2 κλεινουν τα παντα, εκδοτηρια μπουτικ κλπ… Απογοητευμενος, αραζω σε κατι μικρα μπαρακια περιξ του γηπεδου για καμια μπυριτσα, ταπας, και κουβεντουλα για την Ραγιο και το ματς του σαββατου…

Πισω λοιπον, και αποφασιζω να παω παλι από Γκραν Βια, να περασω από την πλατεια Θιμπελες (Plaza de la Cibeles), κλασικα, μετα στην Puerta de Alcala, και τη καθιερωμενη βολτα στο Parque del Retiro.

Υπεροχο παρκο. Δε χορταινω να το επισκεπτομαι κάθε φορα στη Μαδριτη… Ειχε ζεστη βεβαια… αραξα να πιω έναν carajillo (κατι σαν ιρλανδεζικος καφες είναι…) , βαρεθηκα και περιμενα να παει 5 για να ξανακατεβω στο γηπεδο να παρω το εισιτηριο..

Αφου τελειωνει κι αυτό… γυρναω πισω και λεω να παω λιγο να ξεκουραστω στο δωματιο, να κανω κι ένα μπανακι και να ξεκινησω μετα για το βραδυνο μου …περιπατο!

Ετσι λοιπον κατά τις 8 ανανεωμενος ξεκιναω … Puerta del Sol, οπου γινεται χαμος… και αποφασιζω να …στανιαρω με λιγο φαι και καμια μπυριτσα πριν τα υπολοιπα.. Που αλλου? Bar-Sidreria El Tigre del Norte, οπου με 2.5 ευρω πινεις μια μπυρα και σου δινουν ένα τεραστιο πιατο με ότι ταπας μπορεις να φανταστεις… patatas bravas, pintxos, κροκετες, χαμον, κρεας, τα παντα όλα!!! Φανταστειτε ότι με 5 ευρω εχεις πιει 2 μπυρες κ εχεις φαει 2 τεραστια πιατα φαι! Όχι ασχημα….. (εδώ να πω ότι το παλιο μπαρ ελ Τιγρε, στην οδο Ινφαντας, εκλεισε και πλεον λειτουργει το καινουριο στην οδο Ορταλεθα)

Στανιαρισμενοι, συνεχιζουμε λοιπον προς την Σολ, χαμος από κοσμο, ζεστη και ολοι οι Μαδριλενοι εξω παρ ότι καθημερινη… Επομενη σταση, που αλλου? Museo del Jamon… αραγμα στη μπαρα, στο..καταμεστο «μουσειο» μερικες μπυριτσες και μετα τρεξιμο προς Plaza Mayorγια να παμε στη γνωστη ιρλανδεζικη παμπ Ulysses να δουμε και Μπαρτσα-Αγιαξ, (καθ ότι μερα τσαμπιονς λιγκ!)

Τη πατησαμε! Κλειστη, Se alquila! (ενοικιαζεται..) Καπου κοντα στο Μερκαδο Σαν Μιγελ, βρισκω κατά τυχη μια άλλη παμπ… Μεσα! Μερικες Guinness και Μπαρτσα!

Μετα το ματσακι, λεω να περασω μια βολτουλα από την calle de Cava Baja, (ξερετε εκει που ναι ολο εστιατορια, ταπας μπαρ, μπυραριες κλπ…)

Αφου περναω και από το περιβοητο εστιατοριο Sobrino de Botin (εκει νομιζω δουλευε ο Γκογια σερβιτορος στα 19 του!!), περναμε και την cerveceriaLaSurena, και καταληγουμε σ ένα υπεροχο ανδαλουσιανο μπαρακι, το La Perejila! (Perejil είναι ο μαιντανος στα ισπανικα…). Μπαινοντας μεσα νομιζεις ότι εισαι στη Σεβιλλη…. Μικρογραφια ανδαλουσιανου κηπου, πινακες της Σεβιλης, Χρυσοι Πυργοι, χορευτριες φλαμενκο… χαμος! Χτυπαμε 1-2 canitas (μπιριτσες) εκει , στην ομορφη σερβιτορα ( ;) ) και φευγουμε…

Καπου εκει…κοντα στην Πουερτα δελ Σολ, αρχιζει και…μπαινει ο διαολος μεσα μου… Ψιλομεθισμενος, λιγο ζαλισμενος, στο κεφι πανω… λεω να περασω από την calle de la Monteraτην καθετη μεταξυ Σολ και Γκραν Βια…για τους..γνωριζοντες ( ;) )…. Δε θα ναι κι ασχημα λεω για να τελειωσει η βραδια… στη γνωστη λοιπον πιατσα (παλι για τους..γνωριζοντες…) τα..σκαμε, παμε.. τελειωνουμε και …ξαλαφρωμενος από την πιεση της ημερας, γραμμη για χοστελ καθως αυριο εχουμε και ταξιδι!

 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.806
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
"Μέθυσα" διαβάζοντας την ιστορία σου! Οδηγός για ναυτιλωμένους σε θάλασσες ... μπύρας! :haha:
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ευχαριστούμε για τη "μεθυστική" διαδρομή στην αγαπημένη Ισπανία.
Βλέπω είσαι ακόμα υπό την επήρεια, γιατί οι φωτογραφίες έχουν ανέβει από δύο και τρεις φορές οι ίδιες :haha:
 

georgezerv76

Member
Μηνύματα
123
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαριούπολη-Ντονιετσκ
xxxaxaxax.... ρε γμτ ξερεις ποσες φορες προσπαθησα να τις ανεβασω... ολο εβγαζε ερορ...και δεν εχω ανεβασει ακομα απο Τσιντσον, Τολεδο και απο το ματς! δε μ αφηνει...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Οι διπλο-τριπλές φωτογραφίες διεγράφησαν.
'Αντε, όταν θα είσαι νηφάλιος, βάζεις και τις υπόλοιπες. :D
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.957
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία η ιστορία σου και οι φωτογραφίες.
Περιμένουμε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες.
 

georgezerv76

Member
Μηνύματα
123
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαριούπολη-Ντονιετσκ
Παιδες σας ευχαριστω!! Ναι οντως ειναι ωραια ιστορια.. Και πιστευω να τη μετεφερα οσο το δυνατον πιο ζωντανα μπορουσα... Αν δε βγω σημερα και δε βαρεθω η δε ...σαπισω με τπτ ταινιες, θα βαλω κι αλλες πικς! Μακαρι να μπορουσα να ανεβασω και τις...600 που τραβηξα...

Οι διπλο-τριπλές φωτογραφίες διεγράφησαν.
Αντε, όταν θα είσαι νηφάλιος, βάζεις και τις υπόλοιπες. :D
Ευχαριστωωωω!!! Σημερα ισως που δεν ειμαι για...πολλα πολλα κ θα τη βγσλω με λιγο κρασακι...tempranillo ☺
 
Last edited by a moderator:

georgezerv76

Member
Μηνύματα
123
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαριούπολη-Ντονιετσκ
Καλημερα!
παιδια στη πρωτη ευκαιρια θα προσθεσω και ολες τις πικς που θελω σε ξεχωριστο αλμπουμ και θα εμπλουτισω την ιστορια με τις καταλληλες, ωστε να εχετε μια εικονα των περιγραφων μου !! ;)
 

georgezerv76

Member
Μηνύματα
123
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαριούπολη-Ντονιετσκ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom