Τουρκία Ταξιδι Κωνσταντινουπολη με Πρακτορειο.

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Τα αντικαπνιστικα μετρα τηρουνται απολυτα (Νοεμβριος 2009). Μονο στην κρουαζιερα στο Βοσπορο κρυφοκαπνιζανε στο καταστρωμα.
Οσο για τα πιτισιρικια μου ετυχε και μενα. Περπατουσα στα στενα του Πατριαρχειου φωτογραφιζοντας καποια παλια σπιτια, μου ζητησαν - παρακαλεσαν θα ελεγα - να τα φωτογραφισω και μετα ζητησαν χαρτζηλικι. Ε δεν ειναι και τιποτα τραγικο, ή δεν τα φωτογραφιζεις ή τα φωτογραφιζεις και δινεις κατι. Αλλα ποζαρισμενη φωτογραφια ποσο μπορει να αξιζει?
 

Stelios70

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Παιδια ευχαριστω πολυ ολους σας!
Νομιζω οτι θαναι πολυ καλη εμπειρια και θα επιστρεψω με περισσοτερα μετα τις 15 του μηνα.
 

stavroula

Member
Μηνύματα
12
Likes
3
Εκανα αυτό το το ταξίδι 3 ημερών πέρσι το Πάσχα με πρακτορείο και έπηξα στην εκκλησι α. Το προγραμμα απο ότι διαβασα είναι το ίδιο που έκανα και εγώ .Τι να σου πω , δεν πέρασα καλά , μας τρέχανε όλη μέρα να προλάβουμε και η επιλογή στις ταβέρνες που έγινε απο την ξεναγό ,κατάλαβες φαντάζομαι γιατί,δεν ήταν και η καλύτερη.Συμβουλή μου είναι να πάρεις εναν καλό οδήγό πριν, να τον μελετήσεις και να κάνεις πιο ελεύθερο πρόγραμμα, επισης προσεχε τους πλανόδιους πωλητες που ειναι πιεστικοί κλεβουν εύκολα. καλόταξίδι.
 

ixtlan

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονικη, Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Επειδή είχα κάνει το ίδιο περίπου πρόγραμμα πριν τρία χρόνια και την ίδια πανω κάτω περίοδο με το σύλλογο της συζύγου μου, μετά λύπης μου σε πληροφορώ ότι τις εκκλησίες της πρώτης μέρας δεν θα μπορέσετε να τις αποφύγετε γιατι γίνονται πριν φτάσετε στο ξενοδοχείο. Υπομονή θα σας χρειαστεί γιατί εκτός από τη Μονή της Χώρας οι υπόλοιπες δεν έχουν κανενα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα ξανακούσετε ολους τους θρύλους που μαθαίναμε στο δημοτικό.
Πάλι απο την πείρα μου θα σας πρότεινα να παρακάμψετε τα Πριγκιπόνησσα. Τέτοια εποχή κανει παρα πολυ κρύο και δεν αξίζει. Ας αφήσουμε κατά μερος που θα σας πάνε υποχρεωτικά σε ελληνική και καλά ψαροταβέρνα το μεσημερι για φαγητό με πανάκριβους κρύους μεζεδες. Καλύτερα να μείνεετε στην πόλη και να την γυρίσετε.
Εμείς ξαναπήγαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο μόνοι μας και περάσαμε πολύ καλύτερα. Αν μας ακούσεις και δεν πας πριγκιπονησσα θα σου πρότινα αν εν διαφέρεστε φυσικά το αρχαιολογικό μουσείο με τη σαρκοφάγο του Αλέξανδρου αλλά και βαβυλωνιακά εκθέματα το μουσείο, το μουσείο Τούρκικης και ισλαμικής τέχνης και φυσικά να περπατήσεις την Ιστικλάλ η αν κάνει πλύ κρύο και βαριέστε να παρετε το τραμάκι και να πατε στον πύργο του Γαλατά. Η θέα απο εκεί πανω ειναι μοναδική: ολος ο Κεράτειος στα πόδια σου.
Και φυσικά ένα δεύτερο, τριτο, ...ταξίδι επιβάλλεται.
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Λοιπόν, το ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε. Και επειδή είναι ωραίο αλλά και επειδή η σύγκριση με το Τοπ Καπί που θα δεις προηγουμένως έχει φοβερό ενδιαφέρον. Στην πλατεία Ταξίμ, υπάρχει από κάτω ένας πεζόδρομος με μαγαζιά που έχουν βιτρίνες με γλυκίσματα. Δεν θυμάμαι το όνομα του ζαχαροπλαστείου, εκεί όμως έχω φάαι το καλύτερο Καζάν Ντιπί ever. Αφού έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν ξαναβρεθώ στην Πόλη, θα πάω για να ξαναφάω το ίδιο γλυκό. Επίσης, στην πλατεία Ταξίμ υπάρχει ένας ουρανοξύστης, στον τελευταίο όροφο του οποίου λειτουργεί μπαράκι με ήσυχη μουσική και φανταστική θέα στην πόλη και τις γέφυρες.
Καλά να περάσετε!
 

afroditi

Member
Μηνύματα
145
Likes
18
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Στην πλατεία Ταξίμ, υπάρχει από κάτω ένας πεζόδρομος με μαγαζιά που έχουν βιτρίνες με γλυκίσματα. Δεν θυμάμαι το όνομα του ζαχαροπλαστείου, εκεί όμως έχω φάαι το καλύτερο Καζάν Ντιπί ever. Αφού έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν ξαναβρεθώ στην Πόλη, θα πάω για να ξαναφάω το ίδιο γλυκό. Επίσης, στην πλατεία Ταξίμ υπάρχει ένας ουρανοξύστης, στον τελευταίο όροφο του οποίου λειτουργεί μπαράκι με ήσυχη μουσική και φανταστική θέα στην πόλη και τις γέφυρες.
Καλά να περάσετε!
ο πεζόδρομος λέγεται istiklal και επιβάλεται να τον περπατήσεις ξανά και ξανά!
το ζαχαροπλαστείο λεγεται sarai, είναι πασίγνωστο και όντως έχει το καλύτερο καζάν ντιπί!!
στην istiklal υπάρχει επίσης το picnic kiofte (ελπίζω να το γράφω σωστα!)
όπου έχει μαγειρευτά φαγητά υπέροχα και είναι οικονομικό!
να περάσεις τέλεια!
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Το 7ημερο οδικο για Κωνσταντινουπολη ηταν η αιτια να σπαστω με τα γκρουπ,ωστε να αρχισω να σκεφτομαι τα ατομικα ταξιδια!
Παντου οι κομπολογαδες και οι μικροπωλητες!Θα κανω καιρο να επισκεφτω μουσουλμανικη χωρα.Ευρωπη και παλι Ευρωπη!
Η Ιστικλαλ ηταν ενα απο τα λιγα σημεια που μου αρεσαν,πιο πολυ λογω καποιων κτιριων με Ευρωπαικη αρχιτεκτονικη.
 

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
stelio, είχα κάνει και γω αυτό το ταξίδι 7ήμερο με πρακτορείο, τον 11/2004.
Το κακό είναι και αυτή την εποχή που πας εσύ, βραδυάζει νωρίς οπότε το Βόσπορο θα τον δεις μόνο βράδυ. Η εικόνα με τα τζαμιά και τα παλάτια το βράδυ θα σου μείνει αξέχαστη!
Το οδικό ταξίδι δεν είναι κακό, ελπίζω να είσαστε λίγο στο γκρουπ. Η οικονομική διαφορά πάντως με το αεροπορικό, τελικά, δεν είναι τεράστια (καφέδες-φαγητό κλπ στη διαδρομή).
Επιστρέφοντας, σίγουρα θα θελήσεις να ξαναπας! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Χμμμ είστε ροκ τύποι ε; Λοιπόν έχω στείλει μήνυμα για να μου θυμίσει το όνομα ενός τέλειου μαγαζιού που είχαμε πάει για βράδυ. Είναι πίσω από την Ιστικλάλ πολύ κοντά στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας εκεί. Είναι σε παλιά πολυκατοικία γεμάτο με νέο κόσμο. Τα ακούσματα συνήθως είναι rock, ska και γενικά βαλκανικός ήχος. Τέλειο μέρος για διασκέδαση!!!
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Γνώμη μου πάντως αν έχεις πάει σε άλλα παλάτια στην Ευρώπη δεν αξίζει κάποιος να πάει στο Ντολμά Μπαχτσέ. Είναι ένα παλάτι κτισμένο με Ευρωπαικό στυλ. Εμένα δεν μου έκανε κάτι το διαφορετικό άσε που είναι και γενικά ακριβή η είσοδός του. Ενώ το Τοπ Καπί είναι καθαρά Οθωμανικής Αρχιτεκτονικής τεράστιο με τέλειους κήπους και ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ θέα. Το Μπλε Τζαμί και η Αγία Σοφία είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο άρα να πας και στα δύο. Και μην ακούσεις στο Μπλε Τζαμί τους υπεύθυνους που θα σου πουν να βγεις έξω γιατί θα αρχίσει η προσευχή. Μείνε μέσα κάτσε σε μία γωνία ή αν θες κάνε και εσύ ότι κάνουν οι άλλοι...ήταν μία εμπειρία μπορώ να πω.

Την Ιστικλάλ θα την περπατήσετε πολλές φορές. Έχει τα πάντα από φαγητό, γλυκά (με το καλύτερο παγωτό της πόλης όπου ο υπάλληλος σου κάνει κόλπα με το χωνάκι) και νυχτερινή διασκέδαση. Οπωσδήποτε φωτογραφία μπροστά από το Ελληνικό Προξενείο στην Ιστικλάλ,(το μοναδικό κτήριο που ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση σε όλη την Τουρκία)παλιό αρχοντικό Ελλήνων της Πόλης...έχει και όνομα, Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Χμμμ τι άλλα. Επίσκεψη στην συνοικία Bebek (το Κολωνάκι της Πόλης)και καφέ στα καλύτερα Starbucks που έχω πάει στη ζωή μου, πάνω ακριβώς από το Βόσπορο. Μετά κατηφορίστε προς Besiktas και δείτε σε μία μεγάλη πλατεία τα κανόνια με τα οποία ο Μωάμεθ κατέλαβε την Πόλη χεχε.

Επίσης όταν πάτε στο Πατριαρχείο εάν συνεχίσετε τον δρόμο κατά μήκος του Κερατίου προς βορά θα δείτε ένα τελεφερίκ. Πάρτε το και θα σας ανεβάσει στην κορυφή ενός βουνό (που είναι γεμάτο με νεκροταφεία) και τέλεια θέα και καραμελομένα φρούτα να φάτε...νομίζω το έλεγαν Pierre Lotty ή κάτι τέτοιο.

Εάν έχετε χρόνο να πάτε και στην Ασιατική πλευρά στην περιοχή του Bostanci για περίπατο στη θάλασσα και pic nic στο γρασίδι. (εκεί ο κόσμος κάθεται στο γρασίδι όχι όπως εδώ) τα Πριγκηπονήσια φαίνονται καθαρά με το μάτι από εκεί.

Και φυσικά αν σας αρέσει η λεμονάδα στη Πόλη θα βρείτε την καλύτερη. Την πουλάνε παντού και χωρίς ανθρακικό φυσικά.
 

maιra1

Member
Μηνύματα
206
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Πολύ καλές πληροφορίες κ.Παραλογιστή.:)
Ευχαριστούμε πολύ.
 

abarasyn

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Kαι φυσικά στην Istiklal κατεβαίνοντας δεξιά στο ζαχαροπλαστείο INCI για το καλύτερο προφιτερόλ της Πόλης .....και όχι μόνο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.728
Μέλη
38.901
Νεότερο μέλος
udemeetim036

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom