ταξίδι ομαδικό ή ατομικό???

natasa17

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
θέλω να ταξιδέψω στην Βαρκελώνη τα Χριστούγεννα και προβληματίζομαι αν είναι να πάω με ομαδικό πακέτο απο κάποιο γνωστο πρακτορείο ή να κανονίσω το ταξίδι ατομικά με τις ώρες που επιθυμώ εγώ και τις εκδρομές που θέλω..
απο την μία το ομαδικό έχει κάποια υπερ οπως οργάνωση και ασφάλεια στις εκδρομες και απο την άλλη κάποια κατά όπως πρωινές ώρες, μουσεία που δεν θελω να δώ...

ποια είναι η γνώμη σας και όσοι έχετε δοκιμάσει Βαρκελώνη με έναν απο τους 2 τρόπους τι προτείνετε??

:p:D
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Καλημερα,μενοντας στην ισπανια και εχοντας επισκεφτει τη βαρκελωνη αρκετες φορες,θα σου προτεινα να πας μονη σου,χωρις γραφειο.Ειναι ασφαλης πολη,αλλα οι κινδυνοι ειναι ιδιοι οπως αθηνα.Παντα πρεπει να προσεχουμε.
Το προβλημα που θα αντιμετωπισεις θα ναι με τη γλωσσα,αν δε ξερεις ισπανικα,γιατι οι ισπανοι δε ειναι φημιζονται για τις γνωσεις τους στις ξενες γλωσσες.Τωρα αν ξερεις ισπανικα να ξερεις οτι στην βαρκελωνη μιλανε καταλανικα,οποτε μην παραξενευτεις αν δεν τους καταλαβαινεις.Παντως ειναι προθυμοι να σε βοηθησουν αν δε γνωριζεις τη γλωσσα,δεν μοιαζουν με τους γαλλους.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Σε καμμία περίπτωση με γκρουπ.. πολύ εύκολη πόλη, δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα..
 
Μηνύματα
14
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Κι εγώ είμαι υπέρ του να πας μόνη σου. Αλλά εγώ είμαι γενικώς υπέρ του ταξιδιού εκτός γκρούπ...
Συμφωνώ σε πολλά με την getxowoman, αλλά έχοντας ζήσει στη Βαρκελώνη θα σου έλεγα να προσέχεις λίγο παραπάνω. Οι πορτοφολάδες παραμονεύουν. Δε μιλάμε για πανικό, στο πλαίσίο της λογικής πάντα. Προσέχεις την τσάντα σου και τη φωτογραφική σου μηχανή.
Όσο για τη γλώσσα, αν μιλάς γαλλικά κάτι θα καταφέρεις, οι περισσότεροι Καταλανοί τα μιλάνε. Εγώ πριν μάθω καταλανικά, είχα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα με τους ντόπιους και τα ισπανικά. Κάποιοι εκνευρίζονταν αν τους μιλούσα με τη μία καστιλιάνικα. Ειδικά οι γηραιότεροι. Δικαιολογημένα ίσως, με την καταπίεση που δέχτηκαν επί Φράνκο... Να πω μόνο ότι οι περιπτώσεις αυτές αποτελούσαν την εξαίρεση. Γενικά, οι Καταλανοί είναι ευγενέστατοι άνθρωποι.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
εγω παντως θα παω μονη μου.δεν ξερω αν ειδες τα προγραμματα με τα γκρουπ αλλα εμενα δεν μου αρεσαν καθολου.θελουν μεσα σε μια μερα να μου δειξουν επι τροχαδην τα βασικοτερα αξιοθετα της πολης και μετα να με τρεχουν σε μερη που δεν με πολυ ενδιαφερουν.θεωρω οτι η πολη εχει πολλα πραγματα να ανακαλυψεις και φοβαμαι οτι αν πας με γκρουπ στο τελος θα εχεις μια πολυ μικρη και λιγη αποψη της πολης.
 

natasa17

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
...πληροφορίες

ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας...και γώ έκλεινα προς το ατομικό ταξίδι!
ο προβληματισμός μου είναι επίσης πως επειδή θα πάω Χριστούγεννα φοβάμαι πως δεν θα βρεθεί τίποτε ανοιχτό για ένα γιορτινό δείπνο, ενώ με το γκρούπ συνήθως έχουν προγραμματίσει κάποιο δείπνο κάπου...όσοι έχετε μείνει εκεί μάλλον θα διαφωνήσετε αλλά για μένα και την εποχή που θα πάμε...είναι ένας ευλογος προβληματισμός...:roll:
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
αν εχει κανονίσει το γκρουπ γιορτινό δείπνο σίγουρα θα είναι κάπου χάλια..οπότε απλά κανονίζεις και πηγαίνεις να φας σε ένα εστιατόριο που θα σου γυαλίσει τις προηγούμενες μέρες.. μπες λίγο στο http://www.lacremacanela.com/ (είναι το σάιτ ενός συγκεκριμένου εστιατορίου, αλλά έχει λινκ να δεις και κάποια άλλα εστιατόρια) κάνεις μια κράτηση και είσαι οκ...
αν θες να πας χριστούγεννα πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς για αεροπορικά..για να μη σου βγουν πολύ ακριβά αν τα αφήσεις τελευταία στιγμή
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Κι εγώ είμαι της άποψης ότι ένα ατομικό ταξίδι θα σου προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση.. θα την χορτάσεις διαφορετικά την πόλη!

Κι εγώ θα πάω στις αρχές του Δεκεμβρίου χωρίς γκρουπ... λίγο μετά την Σκιουρίνα και λίγο πριν από εσένα!
 

gps vagelis

Member
Μηνύματα
160
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Λοιπον μαλλον το μισω site θα ειναι BCN το Δεκεμβριο.Εγω παω BCN 11-12-13 Δεκεμβριου για δευτερη φορα παρακαλω.Και παλι παω ατομικα χωρις γκρουπ.Ευκολη πολη καλες συγκοινωνιες παρε και το turistic bus για 2 μερες και θα γυρισεις ολη την πολη ανετα.Κλεισε αεροπορικα το δυνατον συντομοτερο(για φτηνα εισητηρια vueling.com αν και λιγο περιεργες ωρες αναχωρησης και αφιξης αλλα αρκετα πιο φτηνα)προσεξε λιγο ποιες μερες και ωρες ειναι ανοιχτα τα μουσεια και φυσικα μην παραληψεις να επισκευτεις το μουσειο του S.Dali στο Figueres(μιαμιση ωρα περιππου απο BCN,θα πας με το τρενο-RENFE,δες και στην αντιστοιχη σελιδα για μερες και ωρες αναχωρησεις).Ενταξει οι ντοπιοι δεν ξερουν αγγλικα αλλα και νοηματικη,γλωσσα ειναι.Εγω εμεινα και θα μεινω σε ξενοδοχειο στην PL. CATALUNYA-κεντρικα δηλαδη.Μην παραληψεις-αν ενδιαφερεσαι βεββαια-μουσειο Picasso,camp nou,λοφο Monjuic,αρχιτεκτονικη Gaudi(la pedrera,casa mila,sagrada familia-επισκεψη μονο της εξωτερικης τους εμφανισης,το εσωτερικο τους δε λεει τιποτα).Απο φαγητο εχει οτι ποθει η καρδια σου.Για επισημο γευμα κανε αυτο που σου λεει η mary a,εγω δεν ξερω κατι.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Καθε φορα που παω βαρκελωνη πηγαινω στο εστιατοριο:
Restaurant name: Los Caracoles
Restaurant address:Calle Escudellers 14, Barcelona,
Tel: (0034) 93 302 3185
Near Las Ramblas
Ειναι λιγο ακριβο αλλα εχει αρκετα καλη κουζινα και ατμοσφαιρα!!!
Eπισης αν θες να φας σαντουιτς,σαν τα everest,το BOCATTA,ειναι με χρωματιστα γραμματα και φοντο πρασινο.Ταπας θα βρεις παντου.
Μη παραλειψεις να πας στο ενυδρειο
www.aquariumbcn.com/AQUARIUM/index.php?wlang=en
Επισης να προσεχεις οπως ειπε η Mar. Covarrubias για πορτοφολαδες και ειδικα στη la rambla.
Οσο για ψωνια το el corte ingles ειναι κατι σα το αττικα στην αθηνα.Περιττο να πω οτι ZARA,MANGO,OUSHO,TOUS,CAMPER ειναι ισπανικες μαρκες και ειναι πιο φτηνα φυσικα εδω(ισπανια).Ειδικα camper και tous.
Για να δουμε ποτε θα ερθει και κανενας στα βορεια,στη χωρα των βασκων!!!Ολο βαρκελωνη...
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.373
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ποιός ο λόγος να πας με γκρούπ;
Με εναν ταξιδιωτικό παραμάσχαλα και είσαι οκ, σε οτι αφορά αυτά που πρεπει να δει κανεις στην Βαρκελώνη.

Συν οι μοναδικές σε αξία πληροφορίες από τα μέλη του τραβελστορις που ζουν η εζησαν εκεί και είσαι κοπμπλέ, σε οτι αφορά την πληροφόρηση.

Το 2001 πήγα με τον κολλητο μου και με εναν οδηγό, και μπορώ να πω πως το ταξίδι εκείνο άγγιξε το τέλειο.
Και ισπανικά γρί δεν ξέραμε!
:cool:
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Αεροπορικά εισιτήρια σε χαμηλές τιμές μπορείς να κλείσεις και με την Clickair της Iberia.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.006
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom