Ολλανδία Άμστερνταμ, είσαι μια κούκλα!!! (romantic+tita...γράφουν)

Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κεφάλαιο 3ο(by romantic):Περιήγηση στην πόλη-μέρος 1ο
Μιά πρώτη διαδρομή μπορεί να ξεκινήσει από το νοτιότερο και κεντρικότερο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης,λίγο πιο κάτω από την πλατεία Leidseplein για να...καταλήξει στον κεντρικό σταθμό.

Το πρώτο κανάλι που συναντάτε είναι το Singelgracht...,γραφικές γέφυρες,πάρκο με καφέ-αναψυκτήριο με θέα στο κανάλι,εκεί κοντά βρίσκεται και το καζίνο της πόλης και πολύ κοντά(λίγα μέτρα πριν την Leidseplein)σε μιά όμορφη πλατεία με συντριβάνια βλέπετε ένα κτίριο που μοιάζει με κάστρο,με πύργο,είναι χάρμα οφθαλμών!!Πρόκειται για το ξενοδοχείο American Hotel,στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το καφέ Americain το πιό "διάσημο"καφέ της πόλης(θα αναφερθώ λεπτομερώς σε άλλο κεφάλαιο),υπέροχο δείγμα Ολλανδικής αρχιτεκτονικής!
Προχωράτε και φτάνετε στην Leidseplein,πολυσύχναστη πλατεία με καφέ-ρεστωράν τριγύρω,όχι ιδιαίτερης ομορφιάς πάντως..,συνεχίζετε περπατώντας στην Leidsestraat,δρόμος που σφύζει από ζωή και διασχίζετε έτσι τα τρία μεγάλα κανάλια του Αμστερνταμ,το Prinsegracht,το Κeizersgracht και το Herengracht.
Kαθ'οδόν συναντάτε ένα επιβλητικό κτίριο(1891)μ'έναν πανέμορφο τρούλο,πρόκειται για το πολυόροφο κατάστημα Metz&Co.

Συνεχίζοντας ευθεία συναντάτε το κανάλι Singel,από κεί στρίβετε αριστερά και κατευθύνεστε σε μιά μικρή πλατεία την Spui,από τα πιό όμορφα μέρη της πόλης!!Κάποιες μέρες πετυχαίνετε εδώ εκθέσεις βιβλίου,άλλες (Κυριακή την πέτυχα)πάλι εκθέσεις με πίνακες ζωγραφικής και υπέροχα έργα μοντέρνας γλυπτικής κλπ.Ρωτώντας θα βρεθείτε σε μιά είσοδο απ'όπου περνάτε στο Begijnhof,μιά ήσυχη συνοικία,ένα συγκρότημα παλαιών κατοικιών γύρω από μια πράσινη έκταση που ιδρύθηκε αρχικά από μιά καθολική γυναικεία αδελφότητα το 1346...,σήμερα τα σπίτια κατοικούνται από απλούς ανθρώπους και η περιοχή μέχρις ενός σημείου είναι επισκέψιμη αρκεί ο επισκέπτης να σεβαστεί το χώρο και να κάνει ησυχία!
Ανάμεσα στα σπίτια βρίσκεται το παλαιότερο σπίτι του Αμστερνταμ,επίσης θα δείτε δύο εκκλησίες την Engelse Κerk τώρα πλέον προτεσταντική και το παρεκκλήσι του Begijnhof καθολική πολύ λιτή εκκλησία στο εσωτερικό της..

Γυρνώντας λίγο πρός τα πίσω οδό Singel και πηγαίνοντας προς τα δεξιά βρίσκεστε στην Bloemenmarkt,την περίφημη αγορά των λουλουδιών!!Εκεί κατακλύζεστε από αρώματα,χρώματα λουλουδιών..μαγεία!Τριγύρω οι εμπορικοί δρόμοι Rokin και Κalvestraat ...χαμός..συνεχίζετε αριστερά πρός πλατεία Dam και είστε στην καρδιά της πόλης!Μεγάλη πλατεία με το Βασιλικό Παλάτι να δεσπόζει προς τα αριστερά(η πρόσοψη του ήταν καλυμμένη λόγω εργασιών)και το εθνικό μνημείο πρός τα δεξιά ,έναν οβελίσκο προς τιμή των Ολλανδών που σκοτώθηκαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Τα βράδυα στην πλατεία όλο και θα πετύχετε κάποια συναυλία από πλανόδιους μουσικούς...όπως πετύχαμε κι εμείς ένα βράδυ από μιά εκπληκτική ταλαντούχα τραγουδίστρια που μας"μαγνήτισε"με την μελωδική της φωνή και το παρουσιαστικό της.

Συνεχίζετε πρός εκκλησία Oude Kerk,η παλαιότερη και σπουδαιότερη εκκλησία του Αμστερνταμ(αρχές 13ου αιώνα),το εσωτερικό της είναι άδειο!(Μετά την εικονομαχία και τη μεταβολή 1566,1578,με την εξέγερση των καλβινιστών εναντίον των καθολικών οι καλβινιστές μπήκαν στις καθολικές εκκλησίες,λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους θρησκευτικούς θησαυρούς με αποτέλεσμα οι εκκλησίες να είναι"άδειες").Επιβλητικό το εκκλησιαστικό όργανο με αγάλματα και τα επίχρυσα σκαλίσματα,εντυπωσιακή η αψιδωτή ξύλινη οροφή,θαυμάσια βιτρώ στα παράθυρα,παρατηρείστε επίσης καπου στο κέντρο τα στηρίγματα των στασιδιών του 15ου αιώνα που είναι διακοσμημένα με σκαλιστές παραστάσεις..,σ 'ένα σημείο του ναού βλέπετε και την πλάκα(τάφος)της Σάσκια της πρώτης γυναίκας του Ρέμπραντ που θάφτηκε εκεί.Αξίζει το εισιτήριο των 5 ευρώ που πληρώνεις παρά το γεγονός ότι λόγω των εργασιών που γίνονται ένα τμήμα του ναού δεν μπορείς να το δείς καλά..

Πολύ κοντά στην περιοχή βρίσκεται το μουσείο Αmstelkring,(εισιτήριο 6 ευρώ)είναι ένα υπέροχο σπίτι του 17ου αιώνα (ενός καθολικού εμπόρου),και σ αυτό μέσα γίνονται αρκετές εργασίες συντήρησης αλλά ωστόσο το βλέπεις όλο μιά χαρά).Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον και έχει σημασία σ αυτό το σπίτι είναι η κρυμμένη μυστική εκκλησία στ'ανώτερα πατώματα,όπου οι ντόπιο καθολικοί τελούσαν τις λειτουργίες τους στην περίοδο της"μεταβολής"όταν οι προτεστάντες πήραν την εξουσία και δεν επέτρεπαν στους καθολικούς να πρεσβεύουν δημόσια τη θρησκεία τους.
Παρατηρείστε και το δωματιάκι,ένα μικρούτσικο δωματιάκι σα μικρή κουκέτα όπου έμενε ο εφημέριος(που ζούσε μαζί με την οικογένεια στο σπίτι),βρίσκεται σε μια γωνιά,πάνω στην στροφή!της σκάλας που οδηγεί στα πάνω πατώματα.

Βγαίνοντας από το μουσείο μπορείτε αν θέλετε να κατευθυνθείτε προς τον Κεντρικό Σταθμό,περπατώντας και κατά μήκος της Damrak...φαρδύ πεζοδρόμιο όπου γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο,φαστφουντάδικα,μαγαζιά με σουβενίρ,ρεστωράν,μικρά μαγαζιά που πουλάν εισιτήρια για εκδρομές κλπ τουριστικοπανήγυρη θα το έλεγα...μια φορά περάστε να τη δείτε και μην ξαναπεράσετε...
Κι εδώ κλείνει ο πρώτος κύκλος γνωριμίας με την πόλη...
 

RTW

Member
Μηνύματα
75
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
'' Σε αντίθεση με τους Γερμανούς, που πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις, είναι συνέχεια με ένα βιβλίο στο χέρι, οι Ολλανδοί δεν διαβάζουν στα ΜΜΜ, αλλά αν εσύ έχεις κάτι στα χέρια σου, βιβλίο θα είναι, εφημερίδα θα είναι, θα θελήσουν να το μοιραστείς μαζί τους. ''

Τίτα εδώ μάλλον θα διαφωνήσω: εμένα μου έχει κάνει από την αρχή εντύπωση ότι όλοι διαβάζουν εδώ όπου σταθούν κ όπου βρεθούν!!!! Μέσα στο λεωφορείο ή στο τραμ όλοι ξετρυπώνουν ένα βιβλίο από την τσάντα τους!!! Και πολλές φορές είναι από τα πολύ χοντρά κ απορώ που έχουν την όρεξη να το σέρνουν μαζί τους:D
Ακόμα κ σε στάσεις έχω δει κόσμο να διαβάζει κ μάλιστα το σούρουπο κ να στέκονται κάτω από τον φωτισμό !!!!
Τι να πω...ίσως εδώ στη Χάγη να είναι πιο μελετηροί οι Ολλανδοι:haha:
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κεφάλαιο 3ο - μικρό φωτορεπορτάζ

Φωτορεπορτάζ by tita

a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8BtUKB1EOI_AAAAAAAAAi8_uwNEu4BbVoU_s320_IMGP1568.JPG

a2.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8BtT_Uk1CI_AAAAAAAAAi0_fw70TCAtxSs_s320_IMGP1536.JPG

σε μιά όμορφη πλατεία με συντριβάνια βλέπετε ένα κτίριο που μοιάζει με κάστρο,με πύργο,είναι χάρμα οφθαλμών!!Πρόκειται για το ξενοδοχείο American Hotel,στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το καφέ Americain το πιό "διάσημο"καφέ της πόλης

a1.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8Bqpaj5ZRI_AAAAAAAAAiE_xJpvLq35McY_s320_IMGP1575.JPG
Bloemenmarkt,την περίφημη αγορά των λουλουδιών!!


a3.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8BsUEXkQiI_AAAAAAAAAis_x3571QkThRM_s320_IMGP1576.JPG
Μικροσκοπικά έργα τέχνης (συγκρίνετε το μέγεθος των "τσοκαρων" με τα φλιτζανάκια στο πάνω ράφι)

a1.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8BsT2bvlpI_AAAAAAAAAik_QcYTnozUAAU_s320_IMGP1579.JPG
σπόροι κάναβης

a1.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8BsTrGcc3I_AAAAAAAAAic_omkExK_z8bc_s320_IMGP1577.JPG
και μία ακόμα φωτό από την αγορά λουλουδιών

a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8BrNLHRf2I_AAAAAAAAAiM_wAdpD81HQuc_s320_IMGP1584.JPG
μιά εκπληκτική ταλαντούχα τραγουδίστρια που μας"μαγνήτισε"με την μελωδική της φωνή και το παρουσιαστικό της


a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8BrNq0DO_I_AAAAAAAAAiU_aGD9YWcIMao_s320_IMGP1586.JPG
Και μία που τράβηξα από πίσω, για να δείξω ότι όλοι μαγεύτηκαν από τη φωνή της και στεκόμασταν να την ακούσουμε, να την τραβήξουμε φωτογραφία και όλοι στο τέλος της άφηναν κάτι. Μέχρι και το κοριτσάκι που βλέπετε πήγε να βγει φωτό δίπλα της. Προσέξτε και την απόσταση που κρατάει ο κόσμος από την κοπέλα. Ευρωπαϊκά πράγματα!



 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
'' Σε αντίθεση με τους Γερμανούς, που πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις, είναι συνέχεια με ένα βιβλίο στο χέρι, οι Ολλανδοί δεν διαβάζουν στα ΜΜΜ, αλλά αν εσύ έχεις κάτι στα χέρια σου, βιβλίο θα είναι, εφημερίδα θα είναι, θα θελήσουν να το μοιραστείς μαζί τους. ''

Τίτα εδώ μάλλον θα διαφωνήσω: εμένα μου έχει κάνει από την αρχή εντύπωση ότι όλοι διαβάζουν εδώ όπου σταθούν κ όπου βρεθούν!!!! Μέσα στο λεωφορείο ή στο τραμ όλοι ξετρυπώνουν ένα βιβλίο από την τσάντα τους!!! Και πολλές φορές είναι από τα πολύ χοντρά κ απορώ που έχουν την όρεξη να το σέρνουν μαζί τους:D
Ακόμα κ σε στάσεις έχω δει κόσμο να διαβάζει κ μάλιστα το σούρουπο κ να στέκονται κάτω από τον φωτισμό !!!!
Τι να πω...ίσως εδώ στη Χάγη να είναι πιο μελετηροί οι Ολλανδοι:haha:
αχ, καλά το λέω εγώ ότι η Χάγη είναι καλύτερη από το Άμστερνταμ:clap:! εκεί πρέπει να μετακομίσω! βλέπεις; ακόμα και οι άνθρωποι εκεί είναι πιο πολύ στο στυλ μου!
στο Άμστερνταμ μάλλον οι ρυθμοι ειναι πιο γρηγοροι (τροπος του λεγειν, γιατι ολοι ειναι αργοι σε σχεση με εμας)
 

soupa

Banned
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
κρητη
Ταξίδι-Όνειρο
καρακας
με τοσες λεπτομερειες λεω να βγαλετε ενα νεο τουριστικο οδηγο..ομολογω οτι μου αρεσει η τιτα με τα παρελειπομενα που δεν γραφονται σε οδηγο... ετσι με λεπτομερειες που τα γραφεις.. μου αρεσει αντε να δουμε πως θα περιγραψεις κ τα πιπερατα....
στο μουσειο καραβι πηγατε?
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κεφάλαιο 4ο(by romantic):Περιήγηση στην πόλη-μέρος 2ο
Δεύτερη πιό μικρή διαδρομή πάλι με αφετηρία την Leidseplein είναι πρός τ'αριστερά προς συνοικία Jordaan η οποία χτίσθηκε αρχικά για τους ανθρώπους της εργατικής τάξης...Σήμερα είναι μια περιοχή με καφέ,γκαλερί,συναντάτε κι εδώ τα κανάλια...,περπατώντας κατά μήκος της Prinsengracht θα συναντήσετε την Westerkerk, από τις πρώτες ολλανδικές προτεσταντικές εκκλησίες που χτίσθηκαν μετά την μεταβολή και έχει τον ψηλότερο πύργο της πόλης.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι της Αννας Φράνκ.

Αλλη περιπατητική διαδρομή ξεκινά από την συνοικία των μουσείων!με τα πιό γνωστά φυσικά το μουσείο Van Gogh και το Rijksmuseum.Δυστυχώς για το πρώτο οι ουρές μεγάλες...πάνω από μία ώρα αναμονή!,μάλλον καλύτερα να πάτε προς το κλείσιμο(ανοιχτό από τις 10 πμ έως τις 6μμ,ταμείο έως 5.30)μετά τις 3,και σίγουρα όχι Σάββατο ή Κυριακή(Παρασκευή είναι μέχρι τις 9μμ).Κόστος 14 ευρώ αλλά αξίζει,φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Van Gogh αλλά βέβαια υπάρχουν πίνακες και άλλων καλλιτεχνών του 19ου αιώνα.
Η όλη περιοχή τριγύρω πολύ όμορφη και για βόλτα!ένα μεγάλο πάρκο με δέντρα ολόγυρα και στη μέση ένα συντριβάνι(ήταν κενό ίσως λόγω εργασιών,ελπίζω να λειτουργήσει σύντομα),πολλά καφέ και καντίνες γύρω γύρω με τραπεζάκια και καρέκλες προς το πάρκο..

Αφού τελειώσετε με τα μουσεία πάρτε το δρόμο πίσω από το Rijksmuseum,βγείτε στη λεωφόρο Stadhuderstade,λίγο δεξιά και περάστε απέναντι.Βρίσκεστε μπροστά στο κανάλι Singelgracht,παρατηρείστε τα υπέροχα αρχοντικά σπίτια,περάστε τη γέφυρα και θα βρεθείτε πιστεύω στην ωραιότερη περιοχή του Αμστερνταμ!Χαθείτε στους δρόμους και στα σοκάκια που είναι γεμάτα από μικρά καταστήματα με αντίκες-συλλεκτικά αντικείμενα,σουβενίρ,καφέ-ρεστωράν...και αναζητείστε την οδό Reguliers Gracht!Περπατήστε την πέρα ως πέρα και θάχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε 7 τοξοειδείς γέφυρες σε παράλληλο σχηματισμό!!!Ψάξτε για το μουσείο Van Loon,εκεί κοντά στις όχθες του καναλιού Keizersgracht.(εισιτήριο 7 ευρώ).Πρόκειται για ένα σπίτι του 18ου αιώνα της αριστοκρατικής οικογένειας Van Loon,σε δύο ορόφους και ισόγειο,εντυπωσιακή η σκάλα,το μπρούτζινο σκαλιστό κιγκλίδωμα,οικογενειακά πορτρέτα σ'όλο το σπίτι,βαρειά επίπλωση αντίκες παντού,ενδιαφέρον το "βαμμένο"δωμάτιο,ένα δωμάτιο με ταπετσαρίες σε έντονους χρωματισμούς με παραστάσεις,κτίρια,ανθρώπινες μορφές..
Από το ισόγειο υπάρχει πόρτα που οδηγεί στους πολύ ωραίους κήπους με δέντρα,παρτέρια κλπ αλλά δυστυχώς στην πόρτα υπάρχει μια σχετική προειδοποίηση γραμμένη στ'αγγλικά που λέει ..προσοχή!τα σκαλοπάτια είναι γλυστερά..και ό,τι κι αν συμβεί είναι υπ ευθύνει σας...ε αντε τώρα μετά απ αυτό βγές στον κήπο(κι έτυχε να βρέχει κι όλας...),απολαμβάνετε τα του κήπου και γενικά όλη την ιστορία του σπιτιού από το σχετικο βίντεο που προβάλλεται σε μιά τηλεόραση,εκεί στον ισόγειο χώρο.

Ξανά πίσω στην Reguliers και βγαίνετε κατ'ευθείαν στην Rembandt plein πολύ όμορφη πλατεία με πάρκο στη μέση και γύρω γύρω καφετέριες και ρεστωράν..
Απο κεί πηγαίνετε προς Munttoren,είναι ένας πύργος που το κάτω μέρος του είναι ό,τι έχει απομείνει από μιά πύλη του μεσαιωνικού τείχους της πόλης.Συνεχίστε ακολουθώντας την όμορφη διαδρομή δίπλα από το κανάλι και πηγαίνετε προς Nieuwmarkt,μιά πλατεία όπου κάθε Σάββατο γίνεται η λαική τους αγορά με τρόφιμα,γλυκά,φρούτα αχχχ!είναι πολύ ωραία αν την πετύχετε,τρελλαίνεται κανείας από τα καλούδια που βλέπει..θέλεις να τα πάρεις και να τα φας όλα!(και να φαντασθείτε ότι η πλατεία αυτή υπήρξε...κάποτε χώρος δημόσιων εκτελέσεων).
Στην άκρη δε της πλατείας κολλητά προς το κανάλι υπάρχει χώρος με"καναπέδες"και κάτι στρόγγυλους πάγκους ανισουψείς σε άκρως μοντέρνο σχεδιασμό από πλάκες χρωματιστές και ξύλο,όπου κάθεσαι,ξεκουράζεσαι και απολαμβάνεις!
Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το Waag(1488)το οποίο τον 17οαιώνα έγινε ζυγιστήριο εμπορευμάτων..,όμορφο κτίριο με πυργίσκους..,εκεί βρίσκεται το ομώνυμο καφέ-εστιατόριο.

Συνεχίζετε και φτάνετε στον Montelbanstoren στίς όχθες του καναλιού Oudeschans,έναν πύργο που χρονολογείται από το 1512!,εντυπωσιακό το κωδωνοστάσιο που προστέθηκε πολύ αργότερα.Απο κεί ξανά πίσω προς Niewmarkt και μπαίνετε στη συνοικία των κόκκινων φαναριών.Στα στενά σοκκάκια της περιοχής γίνεται το αδιαχώρητο από κόσμο,πολύ "tourist trap"θα τη χαρακτήριζα,εκεί βλέπεις τα πάντα απο ταμπέλα με erotic museum!μέχρι μαγαζιά που πουλάν τα πάνταααα και τα καλά κορίτσια γδυμένα να ποζάρουν στις πόρτες των σπιτιών..

Αξίζει να ψάξετε στην περιοχή και να βρείτέ την Zuiderkerk(1603)που μαζί με την Westerkerk υπήρξαν οι πρώτες ολλανδικές προτεσταντικές εκκλησίες..
Η συγκεκριμένη σταμάτησε να λειτουργεί ως εκκλησία το 1929,πλέον είναι κέντρο αστικής πληροφόρησης.Το κτίριο απ έξω είναι πολύ εντυπωσιακό με το κωδωνοστάσιο του,τους πυργίσκους,τα ρολόγια,όπως "ιδιαίτερος"είναι και ο περιβάλλων χώρος,η μικρή πλατεία όπου γύρω γύρω βλέπεις κτίσματα που θυμίζουν δικές μας πολυκατοικίες με ημικυκλικά μπαλκόνια...
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
με τοσες λεπτομερειες λεω να βγαλετε ενα νεο τουριστικο οδηγο..ομολογω οτι μου αρεσει η τιτα με τα παρελειπομενα που δεν γραφονται σε οδηγο... ετσι με λεπτομερειες που τα γραφεις.. μου αρεσει αντε να δουμε πως θα περιγραψεις κ τα πιπερατα....
στο μουσειο καραβι πηγατε?
ειπαμε ντε..δεν έχει πιπεράτα! σεμνά και ταπεινά:innocent:
τα εν οίκω μη εν Δήμω:D
 

soupa

Banned
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
κρητη
Ταξίδι-Όνειρο
καρακας
καλε να ρθω να γυαλισω τα φωτοστεφανα?
η ρομαντικη μπορει να χει αλλη αποψη και να ναι πιο τολμηρη..αστην καλε να μιλησει και κεινη... μπας και μαθουμε τιποτα....
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
καλε να ρθω να γυαλισω τα φωτοστεφανα?
η ρομαντικη μπορει να χει αλλη αποψη και να ναι πιο τολμηρη..αστην καλε να μιλησει και κεινη... μπας και μαθουμε τιποτα....
το ξέρεις το τραγουδάκι"φιρί φιρί το πάς και θα σου τις βρέξω;'':haha:
 

soupa

Banned
Μηνύματα
11
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
κρητη
Ταξίδι-Όνειρο
καρακας
:D:D
ελπιζω να μην εχεις πολυ βαρυ χερι.....
:shock: καλε τι ρομαντικ εσυ εισαι βαρεων βαρων.. ...
ελπιζω να μην αγορασες κανενα ξυλινο ολλανδικο τσοκαρο απο αυτα της φωτο ..και οπλοφορεις με αυτα.... να φυλαγομαστε...
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Καταπληκτικοί περίπατοι σε μια πανέμορφη πόλη.
Να σημειώσω το καφέ του τελευταίου ορόφου του Metz με την πανοραμική θέα.
Oude Kerk...από τους εντυπωσιακότερους ναούς που έχω δει.Το εξωτερικό του δεν σε προετοιμάζει για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ εσωτερικό του.Και για το όργανο...τι να πει κανείς...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καταπληκτικοί περίπατοι σε μια πανέμορφη πόλη.
Να σημειώσω το καφέ του τελευταίου ορόφου του Metz με την πανοραμική θέα.
Oude Kerk...από τους εντυπωσιακότερους ναούς που έχω δει.Το εξωτερικό του δεν σε προετοιμάζει για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ εσωτερικό του.Και για το όργανο...τι να πει κανείς...
Ναι η εκκλησία όντως εντυπωσιακή!όσο για το καφέ αααα σωστός!θα τα πώ σε επόμενο κεφάλαιο...αφιέρωμα στα"καφέ"που ξεχώρισα:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom