Ολλανδία Άμστερνταμ, είσαι μια κούκλα!!! (romantic+tita...γράφουν)

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κεφάλαιο 4ο Μέρος 2ο - και κάποιες λίγες φωτό by tita

a2.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8DPQiztuCI_AAAAAAAAAjU_1ppGObCXlDs_s320_IMGP1581.JPG
και βγαίνετε κατ'ευθείαν στην Rembandt plein πολύ όμορφη πλατεία με πάρκο στη μέση και γύρω γύρω καφετέριες και ρεστωράν..


a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8DPQ1hi4qI_AAAAAAAAAjc_c6eh8G65zXg_s320_IMGP1515.JPG

Rembrandplein τη νύχτα. Από τις αγαπημένες μου πλατείες (με πολλά coffeeshops)


a1.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8DOEh6YDKI_AAAAAAAAAjM_cAmknDyJEJA_s320_IMGP1547.JPG
Ουρά έξω από το σπίτι της Άννας Φρανκ



a2.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8DOECgLANI_AAAAAAAAAjE_6Fp0q7_P_gg_s320_IMGP1545.JPG
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι της Αννας Φράνκ.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κεφάλαιο 5ο(by romantic):Περιήγηση της πόλης-μέρος 3ο
Επίσκεψη στο Αμστερνταμ χωρίς βόλτα προς το ποτάμι τον Αμστελ δε νοείται...Αυτή λοιπόν είναι μια άλλη διαδρομή ευχάριστη,ειδυλιακή θα έλεγα αν γίνει προς το ηλιοβασίλεμα...

Από την Rembrandplein κατευθυνθείτε προς την οδό Amstelstraat που θα σας οδηγήσει στο ποτάμι!Μαγεία!Θα συναντήσετε την μπλέ γέφυρα περίτεχνα διακοσμημένη,διασχίστε την ,χαζέψτε το όλο τοπίο,ξανά πίσω,συνεχίστε τον περίπατο .κατά μήκος του ποταμού Αμστελ..Η ησυχία που επικρατεί,το ποτάμι,τα πολύ όμορφα σπίτια της περιοχής διαμορφώνουν ένα"κινηματογραφικό''σκηνικό.Η επόμενη γέφυρα που θα συναντήσετε είναι η πιό γνωστή η Magere Brug σπαστή ξύλινη γέφυρα αποτελούμενη από δύο φύλλα...κάθε 20 λεπτά ανοίγει για να περάσουν τα πλοία.Διασχίστε την ,περάστε απέναντι,πορευτείτε πάλι κατά μήκος αλλά προς τα πάνω και θα βρεθείτε στην Stopera και στην πλατεία Waterlooplein.
Εδώ κάθε μέρα υπάρχει υπαίθρια αγορά με ό,τι μπορείτε να φαντασθείτε από σουβενίρ,αντίκες,μέχρι ρούχα,κοσμήματα,συσκευές,τα πάντα..Επίσης μπροστά στην πλατεία, πρίν την αγορά έχει μιά στάση απ'όπου ξεκινάει ένα μπλέ λεωφορείο που κάνει μίνι τούρ διάρκειας μιάς ώρας,σε σταματάει όπου θέλεις και κοστίζει 1 ευρώ.

Αξίζει η κρουαζιέρα στα κανάλια(κόστος 8 ευρώ),εκτός του βλέπεις τα κανάλια και έχεις μιά άλλη άποψη των σπιτιών και γενικά της πόλης τριγύρω...το πλοιάριο σε πηγαίνει και πίσω από τον κεντρικό σταθμό και βλέπεις έτσι το Nemo γύρω -γύρω...το εντυπωσιακό αυτό οικοδόμημα που μοιάζει με τεράστιο πλοίο.

Από τα τόσα πάρκα που διαθέτει η πόλη προτείνω την επίσκεψη στο Vondelpark που είναι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο,στο νοτιότερο άκρο και κοντά σχετικά στη συνοικία των μουσείων.Τεράστιος χώρος ωραιότατος!με λίμνες!!κανάλια,πολλά δέντρα,παρτέρια φυσικά !με λουλούδια,κιόσκια,καφέ -ρεστωράν σε διάφορα σημεία και ένα στις όχθες του καναλιού,χρόνο νάχετε να τριγυρνάτε!όνειρο!

Τέλος,αν έχετε αμάξι(αλλά νομίζω πηγαίνει και το τράμ 4)αξίζει να επισκεφθείτε ένα άλλο πάρκο γύρω στα 7χλμ έξω και νότια της πόλης όπου βρίσκεται ο περίφημος μύλος του Ρέμπραντ.Είναι πολύ κοντά στο ποτάμι τον Αμστελ,αφού δείτε τον μύλο μετά πάρτε το δρόμο κατά μήκος του ποταμού και χαζέψτε τα πλούσια σπίτια τις βίλες στα δεξιά σας...σπίτια χωρίς παντζούρια,με τραβηγμένες τις κουρτίνες ώστε να φαίνονται η μάλλον να επιδεικνύονται τα έπιπλα τους και ανάμεσα στις βίλες βλέπεις κάθε τόσο κάτι στρόγγυλα ;σπιτάκια σαν κιόσκια αλλά κλειστά γύρω γύρω με τζαμαρία είναι τα"tea houses"όπου μαζεύονταν οι αριστοκράτες για να πιούν το τσάι τους!!

Στην απέναντι πλευρά του ποταμού βρίσκονται τα πιό φτωχικά σπίτια των ψαράδων που ωστόσο είναι πολύ όμορφα επίσης,πολύ περιποιημένα.Ενδιάμεσα και στη μία και στην άλλη πλευρά εκτάσεις πράσινου,λιβάδια όπου βόσκουν προβατάκια κλπ τοπία μοναδικά που σου αποφορτίζουν το μυαλό και σε ταξιδεύουν!

Και έτσι κάπως κλείνει ό κύκλος περιηγήσεων στην πόλη...αλλά δεν τελειώσαμε..
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κεφάλαιο 6ο(by romantic):Ατμοσφαιρικά"καφέ"της πόλης
Τα καφέ στο Αμστερνταμ πολλά και παντού!!στις πλατείες,στις όχθες των καναλιών,στα πάρκα,εμπορικούς δρόμους,σε κάθε γωνιά μικρά,μεγάλα,κουλτουριάρικα η πιό "τουριστικά''...
Ξεχωρίσαμε κάποια πιό"ατμοσφαιρικά",πιό "ιδιαίτερα"και σας τα παρουσιάζουμε:
1.Καφέ Hoppe,στην πλατεία Spui(παμπάλαιο στέκι 300 ετών)κάτι σαν καφέ-pub γωνιακό,πολύ μικρό,στενό,λίγα τραπέζια μέσα,κάπως σκοτεινό,αλλά έχει''στύλ",είναι λίγο"φευγάτο"..Αν πάτε μόνες κοπέλλες σίγουρα θα σας φλερτάρουν..

2.Καφέ-Ρεστωράν De Jaren,σχετικά κοντά στο προηγούμενο,κεντρικό,από την οδό Rokin βγαίνετε στην Nieuwe Doelenstraat 20 και το βλέπετε.Απ'έξω δε σου πολυγεμίζει το μάτι αλλά μπαίνοντας μέσα διαπιστώνεις τι κρύβει!Η πίσω πλευρά του βλέπει σε κανάλι,έχει τζαμαρία πέρα-πέρα και εξωτερικό χώρο με τραπεζάκια ακριβώς μπροστά στό κανάλι!Μεγάλος χώρος,πολυεπίπεδος,έχει μια σχετική βαβούρα βέβαια,σ΄ένα σημείο υπάρχει και ''πάγκος''σα μακρόστενο γραφείο με ειδικά φωτιστικά και περιοδικά,εφημερίδες για όσους θέλουν να πάνε να μελετήσουν!!ουάου!αυτό τόχω συναντήσει και σε άλλα καφέ,δεν παίζονται οι άνθρωποι!μπράβο!
Οσον αφορά δε τις τιμές γενικά στα περισσότερα καφέ τιμές σε τσάι-καφέ κάτω! από 3 ευρώ...

3.Καφέ-Ρεστωράν Waag στη Νieuwmarkt,πολύ φινετσάτο επίσης περιβάλλον με κεράκια στα τραπέζια...έχει και έξω χώρο στην πλατεία με καρέκλες σε διάφορους χρωματισμούς κόκκινες-κίτρινες και φυσικά σ'όλα τα τραπέζια βαζάκια με λουλούδια!

4.Καφέ 't Smalle,στη συνοικία Jordaan,μικρούτσικο,στενό με ξύλινη επένδυση,σαν μπαράκι-pub,πολύ ζεστή ατμόσφαιρα,κόσμος και στο όρθιο γύρω από το μπάρ,διώροφο,τα σκαλοπάτια για ν'ανεβείτε πάνω είναι σαν από''κουκλόσπιτο"τόσο minimal!,δε σε παίρνει να στραβοπατήσεις εκεί...

5.Καφέ Metz&Co,στο ομώνυμο πολυόροφο κατάστημα,πάρτε το ασανσέρ και βγείτε στον 6ο όροφο,είναι ό τρούλος του κτιρίου και η καφετέρια με την τρουλωτή τζαμαρία γύρω-γύρω απ'όπου έχεις μια υπέροχη θέα των καναλιών και της πόλης κάτω.

6.Καφέ-Ρεστωράν Stanislavski:Σ'ένα φοβερό"αρχοντικό"κτίριο δίπλα σχεδόν σε Leidseplein,πολύ ατμοσφαιρικό κι αυτό ,με χαμηλό φωτισμό...και σεργιάνι μέσα απο τις μεγάλες τζαμαρίες στον κεντρικό δρόμο...και τέλος θα κλείσω με το καλύτερο!!

7.Καφέ Αmericain,παραδίπλα απο το προηγούμενο,στο ισόγειο του ομώνυμου ξενοδοχείου.Το εσωτερικό του είναι πολύ εντυπωσιακά διακοσμημένο!!αψιδωτά ταβάνια,πολυέλαιοι Τιφανυ,μεγάλα παράθυρα με πολύχρωμα βιτρώ,τοιχογραφίες από τη δεκαετία του 1920!
Εδώ ο καφές,το τσάι γύρω στα 4 ευρώ και σ αυτό το καφέ υπάρχει επίσης ειδικός "πάγκος"γραφείο με τον κατάλληλο φωτισμό,γεμάτος απο περιοδικά και εφημερίδες για διάβασμα...
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Είναι γεγονός...όρεξη να έχεις για μικρές στάσεις σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ καφέ,μικρή ανάσα ξεκούρασης από τις ατελείωτες βόλτες
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Είναι γεγονός...όρεξη να έχεις για μικρές στάσεις σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ καφέ,μικρή ανάσα ξεκούρασης από τις ατελείωτες βόλτες
Ναι απόλαυση!!όχι σαν κάποιες άλλες πόλεις (αντε μην πω ονόματα και προκαλέσω κανέναν)που πας πας και δεν έχει ένα καφέ βρε παιδί μου η κι αυτό που έχει έτσι όπως τόχει λες ...άσε καλύτερα:haha:
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κεφάλαιο 6ο -κάποιες φωτό by tita

a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8D8ZgCrIuI_AAAAAAAAAjs_2auGTnTqihI_s320_IMGP1580.JPG
Τα καφέ στο Αμστερνταμ πολλά και παντού!!στις πλατείες,στις όχθες των καναλιών,στα πάρκα,εμπορικούς δρόμους,σε κάθε γωνιά μικρά,μεγάλα,κουλτουριάρικα η πιό "τουριστικά''...

a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8D8aunnHWI_AAAAAAAAAj8_roGjxVhpdHQ_s320_IMGP1590.JPG

a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8D8Y7s2V5I_AAAAAAAAAjk__GmMdTZsL_I_s320_IMGP1591.JPG

Η πίσω πλευρά του βλέπει σε κανάλι,έχει τζαμαρία πέρα-πέρα και εξωτερικό χώρο με τραπεζάκια ακριβώς μπροστά στό κανάλι


a4.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8D8aBaJ8wI_AAAAAAAAAj0_2jJf3HRAo1E_s320_IMGP1553.JPG

Οσον αφορά δε τις τιμές γενικά στα περισσότερα καφέ τιμές σε τσάι-καφέ κάτω! από 3 ευρώ...

a3.bp.blogspot.com__tL7lzo0Mkac_S8D8bNY8nHI_AAAAAAAAAkE_CBo84HWS0rE_s320_IMGP1554.JPG
σοκολάτα @ 't Smalle
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μπραβο Τιτα, πολυ ωραιες οι φωτο και η ιστορια
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σωστα, μπραβο και στις δυο
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
μπραβο κοριτσια...
καλυτερο τουριστικο οδηγο δεν θα μπορουσαμε να εχουμε εφη κ οι φωτογραφιες της τιτα ειναι το αλατοπιπερο...
ευγε κ στις δυο...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Νάστε καλά!Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια,η πόλη μου έβγαλε τέτοια θετική διάθεση!!ώστε να γράψω μετά και την ιστορία που βέβαια χωρίς την βοήθεια!... και την προσθήκη των φωτό της "tita"θάταν ελλειπής..
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
soupa ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,
είσαι καινούργιος σιγά σιγά θα τα μάθεις όλα όπως μάθαμε κι εμείς....
όσο για τις παρατηρήσεις και ερωτήσεις που αφορούν άλλα θέματα πλην της ιστορίας δε θ απαντήσω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.094
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom