Ιρλανδία Έλληνες ταχυδρόμοι στην Ιρλανδία.

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Oι προετοιμασίες και η αρχή του ταξιδιού

Κάνοντας οικονομίες σε όλα μας τα έξοδα, ειδικά οι έξοδοι είχαν όχι απλά περιοριστεί αλλά εκλείψει, για περίπου 4 μήνες το μόνο που έκανα ήταν σπίτι-δουλειά-σχολή-σπίτι κατάφερα να μαζέψω ένα ασφαλές κεφάλαιο όχι με την προοπτική να το ξοδέψω όλο απλά να αισθάνομαι πως άμα συμβεί κάτι δεν θα είμαστε ξεκρέμαστοι εκεί στα μακρινά κέλτικα χωριά.

Επίσης μία άλλη δυσκολία ήταν να σταματήσει να κάνει ερωτήσεις και να ανησυχεί η κλασσική Ελληνίδα μάνα, η μητέρα του Αχιλλέα. «Και που θα μείνετε…πως θα μετακινήστε…τι θα τρώτε…και άμα συμβεί κάτι εγώ πως θα το μάθω…και άλλα τέτοια πολλά, αλλά η ερώτηση που μου χτύπαγε το καμπανάκι στο αυτί ήταν το ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ;;; Δηλαδή έλεος κάθε φορά, λες και εκεί ο κόσμος δεν τρώει, λες και ζει με τον αέρα. Την διαβεβαίωσα πως έχει και εκεί σούπερ μάρκετ και πως δεν θα «πάμε» από πείνα.

Επίσης είχα αναλάβει να κάνω και την αίτηση στα Ιρλανδικά ταχυδρομεία. Να στείλω δηλαδή τις αιτήσεις από το διαδίκτυο όμως δεν ήθελαν μόνο αυτό. Ήθελαν και λευκό ποινικό μητρώο μεταφρασμένο στα Αγγλικά ή Ιρλανδικά από την μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Εκτός από αυτά ήθελαν και μία φωτογραφία του καθενός μας όπως επίσης και ένα κείμενο στο οποίο να λέμε γιατί θέλουμε να κάνουμε το ταξίδι μας με αυτόν τον τρόπο και από πού μάθαμε για το πρόγραμμα (φαντάζομαι για στατιστικούς λόγους τα ρώταγαν αυτά).

Η ώρα είχε φτάσει. Βρισκόμαστε στο Ελευθέριος Βενιζέλος μία ηλιόλουστη Κυριακή του Απριλίου ο καθένας μόνο με ένα back bag φορτωμένο στην πλάτη, όμως με όλα τα απαραίτητα πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε. Τα απαραίτητα δηλαδή ρούχα για το εκεί κλίμα της εποχής που πηγαίναμε αλλά όχι σε υπερβολικές ποσότητες. Τα Ιρλανδικά ταχυδρομεία μας είχαν ήδη στείλει την «κάρτα εποχιακού βοηθού» όπως την είχαν βαφτίσει για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα βαν τους όπως επίσης και έναν χάρτη της χώρας με όλα τα χωριά που πάνε τα βαν τις ώρες αναχώρησης καθώς και τις ώρες που φτάνουν στα χωριά, μερικές προτάσεις διαμονής στις περιοχές της χώρας και φτηνά μέρη για φαγητό (όσο φτηνά μπορεί να είναι στην Ιρλανδία). Είχαν καταλάβει φαίνεται ότι άτομα που ταξιδεύουν με αυτόν τον τρόπο μόνο οικονομία θα ήθελαν να κάνουν στα πάντα.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιήσαμε για να φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο ήταν οι 2 από τις πιο φτηνές και αγαπημένες low cost που υπάρχουν. Αθήνα-Λονδίνο Gatwick με easyjet. Πετάγαμε 3 παρά το μεσημέρι. Η πτήση ήταν αδιάφορη γενικά. Κοιμήθηκα κιόλας και ο Αχιλλέας έκανε προσπάθειες να γνωρίσει την κοπέλα που καθόταν δίπλα του, από ότι θυμάμαι δεν του έδωσε καν σημασία. Φτάνουμε στο νότιο αεροδρόμιο της Βρετανικής πρωτεύουσας κατά τις 5 παρά το απόγευμα τοπική ώρα και έχοντας μόνο χειραποσκευή κινηθήκαμε γρήγορα προς την transit πτήση μας αυτή τη φορά με την Ryanair. Έτσι πάνε αυτά, Ιρλανδία πηγαίναμε άρα θα πηγαίναμε με Ryanair. Έχοντας κάνει on line check in είχαμε χρόνο να χαζέψουμε λίγο εδώ και εκεί και εγώ να φορτωθώ με αγγλικά περιοδικά μουσικής που τόσο μου αρέσουν. Η πτήση μας έφευγε στις 6 το απόγευμα και θα έφτανε μιάμιση ώρα μετά. Μπήκαμε στο αεροπλάνο της Ryanair με τα τόσο κιτς χρώματα που έχει τόσο στα καθίσματα όσο και στις στολές των αεροσυνοδών. Δεν βαριέσαι 40 ευρώ δώσαμε aller-retour για Λονδίνο. Ξέχασα να πω πως το Αθήνα-Λονδίνο και πίσω με την Easyjet το πληρώσαμε 150 ευρώ σχετικά φτηνό μιας και η Easyjet έχει αρχίσει και ανεβάζει τιμές από όσο παρακολουθώ.

Φτάνουμε στο Δουβλίνο με αισθητά χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή στην πατρίδα. Μία μεγάλη πινακίδα μας λέει FáiltegohÉirinnδηλαδή καλώς ήλθατε στην Ιρλανδία στην εθνική γλώσσα της χώρας. Βγαίνουμε γρήγορα από το αεροδρόμιο για να πάρουμε το λεωφορείο για την πόλη. Η χαρά στα πρόσωπά μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Έχουμε και οι 2 ένα εντελώς χαζό χαμόγελο στο το οποίο δεν λέει να φύγει ακόμα και όταν ένας που έτρεχε να προλάβει κάτι πέφτει πάνω στον Αχιλλέα και οι 2 μαζί πέφτουν στο δάπεδο. Ο κύριος είπε ένα γρήγορο συγνώμη ενώ εγώ βοηθούσα τον Αχιλλέα να σηκωθεί μιας και το back bag τον είχε αφήσει ανάσκελα λόγω βάρους, τα γέλια μας ήταν το καλωσόρισμα στην πόλη.
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εγώ θέλω να μάθω πιο πρακτικά πράγματα, όπως κανά λινκ γι' αυτό το πρόγραμμα των ταχυδρόμων...θα δώσεις τίποτα;;:D
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
Καλα βρε συ, σε αγγλοφωνη χωρα βρηκες να το πεταξεις το γαλλικο;
Ή το εκανες για να σπασεις τη μονοτονια...
:bleh::bleh::bleh:ειπα να εντυπωσιασω με τις γνωσεις μου!ολο αγγλικο και ελληνικο:bleh:
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
ενδιαφερουσα ιστορια απο ιρλανδια !!!!!!πολυ ωραια αρχη.
περιμενω την συνεχεια.....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Νικο δεν σε προλαβαινουμε.
Το κρασι σου ελυσε την γλωσσα παιδι μου!
Αυτη κι αν ειναι εμπειρια.
Ιρλανδικα ξερεις?
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Νικο δεν σε προλαβαινουμε.
Το κρασι σου ελυσε την γλωσσα παιδι μου!
Αυτη κι αν ειναι εμπειρια.
Ιρλανδικα ξερεις?
Μπορώ να επικοινωνήσω...οχι με κανα βαρβατο λεξιλογιο, οτι εχω μαθει απο τη γιαγια!!!
Αφου τελειωσε ο στρατος ειπα να στρωθω να γραφω:clap:
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Οι πρώτες ώρες στη χώρα.

Για να πάμε στην πόλη πήραμε το λεγόμενο Aircoach που είναι κάτι μεγάλα μπλε λεωφορεία. Η διαδρομή από το αεροδρόμιο ήταν 30 λεπτά και το εισιτήριο έκανε 7 ευρώ. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο με τουρίστες κυρίως σε φάση κάπως low budget όπως εμείς και η πρώτη ερώτηση του Αχιλλέα ήταν «Μα καλά βλέπω Ιρλανδούς αλλά γιατί μιλάνε όλοι μεταξύ τους Αγγλικά εγώ είδα και την άλλη γλώσσα στις ταμπέλες» Α καλά του λέω για να βρούμε αυτούς τους Ιρλανδούς πρέπει να πάμε στην άλλη άκρη της χώρας, που θα πάμε φυσικά!

Κατά τις 21.30 φτάνουμε στο μέρος που θα μέναμε. Ήταν το Avalon House ένα από τα πιο γνωστά hostel της πόλης εντελώς κεντρικά. Το κτίριο είναι χρησμένο από το 1879 και τις ενεργειακές του ανάγκες τις καλύπτει ολοκληρωτικά από ηλιακή και αιολική ενέργεια. Το λεωφορείο από το αεροδρόμιο μας άφησε πολύ κοντά και πήγαμε με τα πόδια. Βρίσκεται ανάμεσα στην κεντρική λεωφόρο Patrick Street και στο πάρκο St-Stephens Green δίπλα από μία εκκλησία με όνομα (αν θυμάμαι καλά) St-Peter. To μέρος ήταν γεμάτο με ξένους νέους ταξιδιώτες και φυσικά μερικούς Έλληνες οι οποίοι ήταν ήδη πιωμένοι και με μπύρες στο χέρι κι φώναξαν δυνατά ΠΑΤΡΙΔΑ όταν μας άκουσαν να μιλάμε Ελληνικά λες και είχαν φύγει στην Αμερική μετανάστες στην αρχή του προηγούμενου αιώνα!

Είχαμε κλείσει ένα διπλό δωμάτιο με κοινό μπάνιο. Έκανε 25 ευρώ το άτομο. Κάπως ακριβό θα έλεγα αλλά Ιρλανδία είναι αυτή. Ήταν πριν την χτυπήσει και αυτή η οικονομική κρίση, η χώρα με τους δεύτερους πιο υψηλούς μισθούς στην Ευρώπη μετά το Λουξεμβούργο. Το πρωινό όμως ήταν δωρεάν και το ισοσκέλιζε κάπως.

Όταν φτάσαμε εκεί μας είπαν πως άμα είχαμε πάρει το λεωφορείο 16Α και τους δείχναμε το απόκομμα του εισιτηρίου θα μας επέστρεφαν το ποσό που δώσαμε. Μα καλά είπε η υπάλληλος μέσω Internet κλείσατε την διαμονή σας δεν το είδατε; Όχι δεν το είδαμε Αχιλλέα, γιατί δεν το είδες Αχιλλέα;;; :p Πηγαίνουμε στο δωμάτιο και αφού κάνουμε μπάνιο (είχε μόνο καυτό νερό στις ντουζιέρες) και ετοιμαζόμαστε λέμε να βγούμε καμιά βόλτα να δούμε την πόλη τη νύχτα και να πιούμε και καμιά μπύρα πριν αποχαιρετήσουμε το Δουβλίνο, μιας και αύριο θα αρχίζαμε το ταξίδι μας στη χώρα ως ταχυδρόμοι πλέον στην διάθεση του Ιρλανδικού λαού.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτος και αν ειναι πρωτοτυπος τροπος να γνωρισει κανεις μια χωρα!
 

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Μα γιατί, γιατί, γιατί να μην μπορέσω να είμαι στην "Τσικνοκυριακή", ώστε να έχω και εικόνα του πρωταγωνιστή, όταν διαβάζω τις ιστορίες σου;
Εκτός από πολυγραφότατος, κινηματογραφικά περιγραφικός και πάντοτε πρωτότυπος (συνηθισμένα πράγματα δηλαδή...), έχεις κι άλλα κρυφά ταλέντα να μας ξεδιπλώσεις;
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πρώτο βράδυ στη χώρα

To να είναι κάποιος μέλος διεθνούς φοιτητικής οργάνωσης έχει πολλά καλά. Μέσω των συνεδρίων γνωρίζεις κόσμο από πολλές χώρες που συνήθως έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα. Έτσι σε ένα συνέδριο στην Ιταλία είχαμε γνωρίσει και παιδιά από την Ιρλανδία. Τα απαραίτητα e-mails είχαν αποσταλθεί από καιρό και έτσι το βράδυ θα το περνάγαμε με τον κόσμο αυτό ένα βράδυ πριν φύγουμε για την επαρχία της πόλης.

Έτσι αφού ήρθαν και μας πήραν 2 άτομα από την παρέα από το hostel μας κατά τις 22.30 μας πήγαν σε ένα μαγαζί που λεγόταν Frank Ryans το οποίο βρισκόταν στην Queen Street( Queen και Ιρλανδία; Περίεργο). Ήταν μία παραδοσιακή Pub γεμάτη με φοιτητές κυρίως από τη Νομική σχολή. Τα άτομα που εργάζονταν εκεί ήταν εξαιρετικά ευγενικά και γενικά πολύ κεφάτα. Ο κόσμος εκτός από φοιτητές ήταν αρκετοί νέοι δικηγόροι (τι στο καλό στο στέκι της εκεί Νομικής μας πήγαν;) αρκετοί τρέντιδες και ντόπιοι νέοι. Τουρίστες δεν είχε…παίζει να ήμασταν και οι μόνοι και γενικά κάναμε λίγο μπαμ πως δεν ήμασταν από εκεί. Και χρωματικά να το πάρει δηλαδή κανείς εύκολα το καταλάβαινες. Είχε ένα μεγάλο jukebox που έπαιζε από όλα. Rock, country, soul και που και που πέταγε και παραδοσιακά Ιρλανδίας. Τότε ειδικά ήταν που σηκώναμε τα ποτήρια ψηλά και φωνάζαμε sláinte που είναι η κλασσική λέξη που λένε οι Ιρλανδοί όταν τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους και που σημαίνει να έχεις υγεία. Σε αυτό το σημείο να σας πω πως στην Ιρλανδία τα μαγαζιά σταματάνε κανονικά να σερβίρουν αλκοόλ από τις 23.30. Αρκετά όμως μαγαζιά όπως αυτό που ήμασταν έχουν άδεια να σερβίρουν ποτό μέχρι και τις 02.30 το βράδυ αλλά το κοστολογούν πιο ακριβά (μάλλον ο φόρος από αυτό πάει στο κράτος). Γενικά για χώρα που παράγει πολύ μπύρα πιστεύω πως η μπύρα τους είναι ακριβή. Στην Γερμανία που και εκεί παράγουν πολύ μπύρα η μπύρα τους είναι πάρα πολύ φτηνή ενώ στην Ιρλανδία δεν ισχύει αυτό.

Το βράδυ είχε χορό και πολύ μπύρα. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως είχα αρχίσει να πίνω μπύρα με το καλαμάκι λες και ήταν αναψυκτικό. Και το χειρότερο ήταν πως δεν ξέρω και δεν θυμάμαι που βρήκα αυτό το καλαμάκι. Όλα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα με την ιδέα και με το τι θα κάναμε στη χώρα. Μάλιστα μας έδωσαν και τηλέφωνα παιδιών σε μέρη που θα πηγαίναμε ώστε να τους παίρναμε αν τυχόν χρειαζόμασταν κάτι. Συναντήσαμε πολύ ευγένεια, χαμογελαστά και πρόθυμα πρόσωπα.

Σε πολύ χαρούμενη (η μάλλον χαζοχαρούμενη) κατάσταση επιστρέψαμε κατά τις 3 στο hostel μας. Ενώ προσπαθούσα να βάλω πιτζάμες και ενώ παρακολουθούσα τον Αχιλλέα να προσπαθεί να κάνει Ιρλανδικές κινήσεις χορού σφυρίζοντας έναν ρυθμό που είχε ακούσει εκείνο το βράδυ το βλέμμα που έπεσε πάνω στα back bags μας και στην εξαιρετική δουλεία που είχε κάνει η μητέρα του Αχιλλέα. Μας είχε ράψει μία μικρή Ελληνική και μία Ιρλανδική σημαία. Ανάμεσα τους (μετά από δική μου αναφορά) είχε ράψει το εξής « I seirbhíse do mhuintir na hÉireann» που σημαίνει «Στην υπηρεσία του Ιρλανδικού λαού…αν και οι τόνοι την δυσκόλεψαν λίγο στο ράψιμο»

Πέφτω για ύπνο σε ένα κρεβάτι που έτριζε και αφού έβαλα αυτή τη φορά ξυπνητήρι σκέφτομαι πως ναι αύριο θα αρχίσει το ταξίδι στη χώρα των πράσινων λιβαδιών.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.032
Σούπερ εμπειρία!!! :) Κανέναν συγγενή της γιαγιάς δε βρήκατε?
Άσχετο... ο Αχιλλέας ήταν και στις περίεργες δοσοληψίες στο τραίνο??? :roll:
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
πραγματικα σε ζηλευω και περιμενω με αγωνια τα πρασινα λιβαδια και ολες τις λεπτομερειες .......
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.114
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom