3η Μέρα
Πρωινό ξύπνημα και επίσκεψη στις κατακόμβες s. Callisto. Η διαδρομή με το λεωφορείο αν και είχε απίστευτο κόσμο, μας γέμισε με υπέροχες εικόνες, πολύ πράσινο και σπίτια παλιά εγκαταλελειμμένα. Οι κατακόμβες ήταν σε έναν απέραντο κήπο, όπου κι αν γυρνούσες το κεφάλι σου έβλεπες πράσινο, και μύριζες τη βροχή
. Κάναμε την ξενάγηση μας, είχε ελληνικές επιγραφές μέσα στις κατακόμβες και σε μία πετύχαμε και λειτουργία. Πήραμε ξανά το λεωφορείο της επιστροφής, σειρά είχε ο κήπος με τα πορτοκάλια και η πρεσβεία της Μάλτας, με την περίφημη κλειδαρότρυπα. Κατά τη γνώμη μου ο ωραιότερος κήπος
από αυτούς που επισκέφτηκα στη Ρώμη, και η διαδρομή με τα πόδια μέχρι εκεί πολύ ωραία, διάφοροι κήποι με λουλούδια, όμορφα σπίτια, σχολείο, η εκκλησία Santa Sabinaπου δεν την προλάβαμε ανοιχτή, και η εκκλησία Sant’ Anselmo all’ Aventino με απλό διάκοσμο, σε αντίθεση με τις περισσότερες εκκλησίες της Ρώμης που από ένα σημείο και μετά αρχίζουν να κουράζουν, και με υπέροχο εξωτερικό περίβολο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα ευχαριστηθούμε όσο θα θέλαμε καθώς έβρεχε
αρκετά και καθόμασταν ελάχιστα.. Μετά σειρά είχε η εκκλησία Santa Maria in Cosmedin και το στώμα της αλήθειας-Bocca della verita όμως οι φίλες μου δεν είχαν άλλες αντοχές οπότε χωριστήκαμε αυτές θα πήγαιναν για καφέ κοντά στο Κολοσσαίο και εγώ αφού θα έκανα την βόλτα μου θα πήγαινα να τους βρω. Ακουστικά αν χείρας και ξεκίνησα λες και περπατούσα στους δρόμους της Αθήνας, σ’ αυτή την πόλη δεν ένιωσα ούτε μία φορά ότι χάνομαι η αίσθηση της οικειότητας με ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινα. Έφτασα στην εκκλησία μπήκα μέσα, αλλά για να βάλω το χέρι μου στο στόμα της αλήθειας, και να δώ αν είμαι ψεύτρα, είχε πολύ κόσμο οπότε αποφάσισα να μην περιμένω άλλωστε ξέρω τι είμαι…
Συνέχισα την βόλτα μου περνώντας από το θέατρο του Μαρκέλλου, το καπιτώλιο, την αρχαία αγορά και έφτασα στο Κολοσσαίο. Οι φίλες μου δεν είχαν προλάβει να παραγγείλουν όταν έφτασα …δεν φταίω αυτές ήταν αργές
. Οπότε άφησαν το καφέ που είχαν κάτσει και ήρθαν να με βρουν για να μπούμε στο Κολοσσαίο. Το θεώρησα όπως και οι φίλες μου ότι πιο άσχημο έχει να επιδείξει η Ρώμη, από έξω ήταν γεμάτο σκαλωσιές με το ζόρι το διέκρινες και από μέσα σίγουρα δεν ήταν όπως το περιμέναμε. Βέβαια δεν γίνεται να πας Ρώμη και να μην μπεις, απλά σαν επισκέπτης μην περιμένεις και πάρα πολλά..Μετά από εκεί θα πηγαίναμε σε μια πιτσαρία ονόματι Pinsere Roma via Flavia, 98 την πρώτη σε προτίμηση σύμφωνα με το tripadvisorέλα όμως που δεν είχε να κάτσουμε, κι εμείς ήμασταν κομμάτια, τα εστιατόρια απέναντι ήταν ακριβά και καθόλου καλά και αποφασίσαμε να πάμε ξανά στο trastevere για φαγητό. Πριν φύγουμε όμως εγώ πήρα να δοκιμάσω πίτσα στο χέρι και όντως κατάλαβα γιατί ήταν η πρώτη σε προτίμηση, πραγματικά στην Ρώμη πιο ωραία πίτσα δεν είχα ξαναφάει, ίσως να φταίει το ότι είχε και λίγο περισσότερη ζύμη και έτσι θύμιζε τις δικές μας
, πάντως ήταν πεντανόστιμη. Περνώντας μπήκαμε και στην εκκλησία Santa Maria della Vittoria-αντοχές να έχεις να μπαίνεις σε εκκλησίες η Ρώμη είναι γεμάτη- και επόμενος σταθμός trastevereγια φαγητό και ξεκούραση, δοκιμάσαμε από ένα φούρνο και ένα suppli(τηγανιτή κροκέτα ρυζιού με mozzarella)και αμέσως μετά λεωφορείο και προορισμό το castle Sant Angelo για να το επισκεφτούμε από μέσα. Δυστυχώς όμως φτάσαμε 5 λεπτά αφού είχαν κλείσει οι πόρτες οπότε δεν το προλάβαμε, την επόμενη φορά. Οπότε αποφασίσαμε να γυρίσουμε με λεωφορείο ξανά στο trastevere για ένα ποτάκι. Τελευταίος προορισμός για να κλείσει γλυκά και αυτή η μέρα ήταν το ζαχαροπλαστείο Pompi με το καλύτερο τιραμισου της πόλης, οι φίλες μου πήραν ένα κλασσικό και ένα με γεύση σοκολάτας, και εγώ πήρα 2 γιατί ήθελα να τα δοκιμάσω όλα
με γεύση φράουλα και μπανάνα, ήταν θεϊκά…
Πρωινό ξύπνημα και επίσκεψη στις κατακόμβες s. Callisto. Η διαδρομή με το λεωφορείο αν και είχε απίστευτο κόσμο, μας γέμισε με υπέροχες εικόνες, πολύ πράσινο και σπίτια παλιά εγκαταλελειμμένα. Οι κατακόμβες ήταν σε έναν απέραντο κήπο, όπου κι αν γυρνούσες το κεφάλι σου έβλεπες πράσινο, και μύριζες τη βροχή

Attachments
-
235,7 KB Προβολές: 86