4η Mέρα
Ακόμη ένα πρωινό ξύπνημα στις 8:00 και φύγαμε για την εκκλησία Santa Maria Maggiore στην διαδρομή προς το μετρό πέσαμε πάνω και σε μία ορθόδοξη ρωσική εκκλησία στην οδό -via CarloAlberto 11- στην οποία γνωρίσαμε έναν ηλικιωμένο τον Stefano, ο οποίος πρέπει να ήταν κάτι σαν επιστάτης, που μιλούσε πολύ καλά τα ελληνικά μας εξήγησε την ιστορία της εκκλησίας και μας ανέφερε την αγάπη του για την Ελλάδα και τις σπουδές του στη Θες/νίκη, ήταν πολύ ζεστός και φιλόξενος. Πήραμε το δρόμο για την fontana di trevi η οποία την ημέρα είχε άπειρο κόσμο οπότε ευτυχώς που την είχαμε επισκεφτεί το βράδυ, αλλά και πάλι ήταν υπέροχη. Χαζέψαμε λίγο μπήκαμε σε ένα σωρό μαγαζάκια για να διαλέξουμε δώρακια και αναμνηστικά και δοκιμάσαμε το περίφημο παγωτό του San Crispino, εγω δοκίμασα μέλι -μετριο- κι σύκο –άπαιχτο, είχε ωραία υφή και το έβαζαν μόνο σε κυπελλάκι ήταν το πιο μικρό σε ποσότητα από όσο δοκιμάσαμε, καλό αλλά και πάλι θα προτιμήσω τη gelateria L'Arena del Gelatο. Μετά σειρά είχε το Πάνθεον, τα ο οποίο λάτρεψε η κολλητή μου, και δυστυχώς αν και σε όλο το ταξίδι σχεδόν έβρεχε το πετύχαμε σε καλή μέρα
και δεν είδαμε το νερό να μπαίνει από την τρύπα στον εντυπωσιακό και τεράστιο τρούλο του. Στάση στο caffè Sant' Eustachio όπου θεωρείται ότι έχει τον καλύτερο cappuccino της πόλης. Ένα μαγαζάκι μικρό που κυρίως πουλάει καφέ χύμα, με 5 τραπεζάκια σιδερένια έξω σε μια ωραία πλαταιίτσα, κάτσαμε αλλά ο καφές δεν εντυπωσίασε την φίλη μου που είναι ειδήμον
, εγώ πάλι που δεν πίνω καφέ τον βρήκα καλό απλά. Μετά τον καφέ φαγητό σε ένα από τα τουριστικά εστιατόρια, οι φίλες μου δεν άντεχαν άλλο να τους τρέχω στα διάφορα μέρη της Ρώμης σε μαγαζιά που είχα ανακαλύψει και διαβάσει. Από κει κατευθυνθήκαμε στο campo dei fiori το οποίο αφήνοντας το για την τελευταία μέρα ίσως δεν του δώσαμε την προσοχή που του άξιζε. Κάτι σαν το μοναστηράκι, γεμάτο κόσμο μαγαζιά εστιατόρια, κάναμε μια βόλτα και γυρίσαμε πάλι πίσω piazza navona. Εκεί μπήκαμε στην έκκλησία Sant'Agnese in Agone η οποία μου άρεσε πιο πολύ από όσες είχαμε δεί. Σειρά είχε το παγωτό από το Della palma το οποίο ήταν το χειρότερο από όσα δοκίμασα, πολύ τουριστικό, με μεγάλη ποικιλία βέβαια αλλά από ποιότητα παγωτού πολύ χαμηλή δεν θα σας το συνέστηνα. Συνεχίσαμε την βόλτα μας και καταλήξαμε στα ισπανικά σκαλιά όπου και κάτσαμε αρκετή ώρα για να τα απολαύσουμε το τελευταίο μας βράδυ. Από κει πάλι με τα πόδια περπατήσαμε από το πάνω μέρος των σκαλιών στην viale della trinita dei monti έναν όχι και τόσο πολυσύχναστο δρόμο, με ωραία θέα στην πόλη και στους διάφορους τρούλους των εκκλησιών, φτάσαμε στο κάτω μέρος της villa Borgheseκαι στην piazza del popoloόπου πήραμε το μετρό για την επιστροφή.
Ακόμη ένα πρωινό ξύπνημα στις 8:00 και φύγαμε για την εκκλησία Santa Maria Maggiore στην διαδρομή προς το μετρό πέσαμε πάνω και σε μία ορθόδοξη ρωσική εκκλησία στην οδό -via CarloAlberto 11- στην οποία γνωρίσαμε έναν ηλικιωμένο τον Stefano, ο οποίος πρέπει να ήταν κάτι σαν επιστάτης, που μιλούσε πολύ καλά τα ελληνικά μας εξήγησε την ιστορία της εκκλησίας και μας ανέφερε την αγάπη του για την Ελλάδα και τις σπουδές του στη Θες/νίκη, ήταν πολύ ζεστός και φιλόξενος. Πήραμε το δρόμο για την fontana di trevi η οποία την ημέρα είχε άπειρο κόσμο οπότε ευτυχώς που την είχαμε επισκεφτεί το βράδυ, αλλά και πάλι ήταν υπέροχη. Χαζέψαμε λίγο μπήκαμε σε ένα σωρό μαγαζάκια για να διαλέξουμε δώρακια και αναμνηστικά και δοκιμάσαμε το περίφημο παγωτό του San Crispino, εγω δοκίμασα μέλι -μετριο- κι σύκο –άπαιχτο, είχε ωραία υφή και το έβαζαν μόνο σε κυπελλάκι ήταν το πιο μικρό σε ποσότητα από όσο δοκιμάσαμε, καλό αλλά και πάλι θα προτιμήσω τη gelateria L'Arena del Gelatο. Μετά σειρά είχε το Πάνθεον, τα ο οποίο λάτρεψε η κολλητή μου, και δυστυχώς αν και σε όλο το ταξίδι σχεδόν έβρεχε το πετύχαμε σε καλή μέρα

Attachments
-
235,7 KB Προβολές: 86