Αναλήψεις στο εξωτερικό

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.041
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για χρεωστκή:Εδώ στον Ισημερινό πάντως ισχύει το όριο των 420(ευρώ) την εβδομάδα. Η προμήθεια για κάθε τράπεζα είναι περίπου 5 ευρώ συν ό,τι έξτρα σου χρεώνει το εκάστοτε μηχάνημα, που πάντα σε ενημερώνει για την προμήθεια. Επίσης όταν στις συναλλαγές μου πληρώνω με κάρτα έχει μια χρέωση περίπου 2 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες της λ.Αμερικής (Βραζιλία, Κολομβία, Αργεντινή, Παραγουάη). Έχω και τους 3 τύπους κάρτας(visa, maestro,mastercard). Σε κάθε ΑΤΜ έχει το σηματάκι της κάρτας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αλλά εδώ τουλάχιστον δεν είναι λίγες οι φορές που μου βγάζουν τα μηχανήματα τις κάρτες προσωρινά άκυρες(ίσα ίσα για να κάνω βόλτες στην πόλη δηλαδή)

υγ. στην αρχή δεν τα γνώριζα όλα αυτά και έκανα ανάληψη 20 20 τα δολάρια και πληρωνα και για 5 δολάρια με κάρτα στο σουπερμαρκετ.Ούτε που θέλω να ξέρω πόσα ευρώπουλα έφυγαν έτσι άκλαφτα:cry:
Άλλαξε (ελληνική) τράπεζα. Χρέωση ανά συναλλαγή (όχι ανάληψη) σε κάρτες πληρωμής στο εξωτερικό έχω πολλά χρόνια να δω στις κάρτες μου (και κάνω ένα σωρό συναλλαγές σε διάφορα νομίσματα με κάρτες 3 τραπεζών)
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Στα μέρη που πηγαίνετε και στα ''παλάτια'' που μένετε συνήθως αγαπητή θα ήταν πιο ασφαλές αν προμηθευόσασταν ντουζίνες με αβγά ή άλλα χρήσιμα προιόντα για τις συναλλαγές σας. Αφήστε την χρεωστική κάρτα σπίτι και πάρτε καλάθια!
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τις ανυπόστατες -και θα τολμούσα να χαρακτηρίσω ακόμα και κακεντρεχείς- φήμες περί επιλογής καταλύματος εκ μέρους μας, οι οποίες με συνοπτική γλώσσα, εμπεριέχουν αναληθή στοιχεία περί μη ύπαρξης ακόμα και βασικών στοιχείων, αναπόσπαστων παροχών ως ειθισται σε τουριστικές μονάδες όπως πχ μπάνιο, πόρτες κλπ. Οκ. Στην Κίνα έτυχε να κλείσουμε δωματιο που δεν είχε τουαλέτα. Καθόλου. Γιοκ. Ντιπ. Αλλα την θεωρώ μια άτυχη στιγμή. Και κάπου στην Γεωργία θαρρω. Και στο Τατζικισταν τώρα που ενθυμούμαι ευκαιρίας δωθήσης. Και κάπου στο Κιργισταν σε ένα ουζμπέκικο παλιοχώρι δεν είχε καν αποχετευτικό, τουαλέτα, ψυγείο, μπάνιο, ρεύμα, σχέση με πολιτισμό κλπ.. Ετυχε!. Δεν ητο η επιλογή μας.
Προφανώς και οπως υποψιάζομαι , οι φήμες προήλθαν απο αγνή ζήλια για τον γκλαμουράτο , σχεδόν προκλητικό με ίχνη νεοπλουτισμού τρόπο που ταξιδεύουμε.
Ως προς απόδειξη των παραπάνω, παραθέτω φωτο της πρόσοψης του ξενοδοχείου που επιλέξαμε (Ω! ΝΑΙ! Ηταν συνειδητή επιλογή) να μείνουμε στην Τουρκία. Τι κι αν στην μεσοτοιχία, ο επιχειρηματικός κόσμος της γείτονας, ειχε επιλέξει να στεγάσει 2-3 (οκ. ας είμαι ειλικρινής 7-8) οίκους ανοχής? Τι κι αν ήθελες την βοηθεια του Χαρη Πότερ για να το βρεις? Τι κι αν οι ήχοι απο την επιχειρηματική δραστηριότητα της μεσοτοιχίας, ακούγονταν με ηδηπάθεια και μπόλικα ντεσιμπελ υποβοηθούμενα ως προς τον πολλαπλασιασμό απο την χωροταξία της περιοχής ή την αστοχία των δομικών υλικών, καθόλη την διάρκεια της νύχτας ανεμειγμένη με τους ήχους κάποιου μπουζουκομάγαζου απέναντι ?(πάντως δεν μπορώ να κατηγορήσω: στις 6 το πρωί, κι όταν είμασταν ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, τα κλαρίνα σταμάτησαν. Κύριοι!).
Το ως άνω κατάλυμα ήταν ΑΨΟΓΟ. Και για αυτό μας ζουλεύουν.
υγ. Πλήρωσα μεν προσωπικά εις είδος το πάραπάω χόστελ, (αλλά όχι με αυγά όπως αδίκως κατηγορούμαι), διότι περιέργως δεν δεχόταν κάρτες , αλλά ούτε μετρητά. ... Δεν το κρύβω... μου έκανε εντύπωση... φαινόταν τόσο οργανωμένο... αλλά ήταν δε τόσο αξιοπρεπέστατο! Μέχρι και κλιματιστικό είχε -που δεν λειτουργούσε βέβαια-, αλλά είχε. Στιγμές ? ανεκτίμητες! Ζουλεύτε!
Η τιμή του εν λόγω 4season ήταν σε τουρκικές λίρες: Μια πληροφορία που την χώνω έντεχνα στο κείμενο για να φανει η (ανύπαρκτη) συνάφεια με τον τίτλο του θέματος και να μην χαρακτηριστεί offfffffff topic. Σατανικό?


υγ1 Δεν ξέρω πως να εισαγάγω φωτογραφία απο το αρχείο μου, ούσα μπουμπούνας

υγ2 Μπαρδόν για ΤΟ εκτός θέματος. Επιτρεπω μεταφορές , διαγραφές κλπ. Φυσικά μετά θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες όπως μηνύσεις κλπ.

υγ3Διεκδικώ βραβείο για το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ εκτος θεματος ποστ του ΑΙΩΝΑ. Ευχαριστω. Αποσύρομαι ξανά
 
Last edited:

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Είχα να γελάσω τόσο από τότε που η Ακρίτα έγραφε στο Ταχυδρόμο (πολλά πολλά χρόνια πριν, καμιά σχέση με την σημερινή) θέλω να δω σε βιβλίο τις περιπέτειες Dim-Γκιούλιβερ!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Είχα να γελάσω τόσο από τότε που η Ακρίτα έγραφε στο Ταχυδρόμο (πολλά πολλά χρόνια πριν, καμιά σχέση με την σημερινή) θέλω να δω σε βιβλίο τις περιπέτειες Dim-Γκιούλιβερ!
Οσο εσεις γελάτε ... εγώ μένω σε ΠΑΤΟΥΣ!!! Αναλγητε!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.002
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom