Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

Georgie

Member
Αυτο με τον κρυο καφε στην Ισπανια επιβεβαιωνω, νομιζουν οτι κρυος καφες = ζεστος+παγακια. Αδιανοητο για Μεσογειακο λαο να μην πινει σωστο κρυο καφε!
Τώρα αν το δηλητήριο αυτο (Ισπανικος καφες ) πίνετε κρύο είναι ερώτημα.
Και θα είναι άθλος για όποιον το τολμήσει

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Τώρα αν το δηλητήριο αυτο (Ισπανικος καφες ) πίνετε κρύο είναι ερώτημα.
Και θα είναι άθλος για όποιον το τολμήσει
Δεν είναι ερώτημα πια....o_O. ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ!:bleh:

αντον

Member
Καλησπέρα και πάλι! 2 μόλις μέρες από την επιστροφή μου από Ανδαλουσία και πριν αρχίσω να ξεχνάω τις λεπτομέρειες, είπα να παραθέσω κι εγώ κάποιες από τις εμπειρίες μου μήπως φανούν χρήσιμες σε κάποιον μελλοντικό επισκέπτη αυτής της περιοχής. Το θεωρώ άλλωστε υποχρέωσή μου καθώς βοηθήθηκα κι εγώ από το forum στην οργάνωση του ταξιδιού μου. Λοιπόν:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 10 βραδια 1Μάλαγα, 3 Σεβίλλη, 2Κορδοβα, 3Γραναδα, 1Μάλαγα. Ενοικίαση αυτοκινήτου από την περιοχή του αεροδρομίου της Μάλαγα απο τη MALAGACARS.COM. Full κάλυψη, χωρίς καμμία εγγύηση 223€. Ο μόνος όρος πληρωμή με κάρτα και όχι μετρητά. Το μόνο που τσέκαραν στην επιστροφή ήταν η βενζίνη. Πολύ καλή εξυπηρέτηση. Το έκλεισα περίπου 1.5 μήνες πριν.
ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ των Ισπανών πολύ καλή αρκεί να μην "ξεχνιέσαι" στην αριστερή λωρίδα;).
Θα κολλήσουν πίσω σου μέχρι να πας δεξιά....
Μέσα στις πόλεις δεν χρησιμοποιήσαμε αυτοκίνητο. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα πόδια μας. Tarjeta de Transporte Metropolitano de Andalucía. ΠΡΟΣΟΧΗ VERDE(πράσινη). Μια κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, σε όλη την Ανδαλουσία. Βγάζεις μία κάρτα για όλους, τη φορτώνεις όσα χρήματα θέλεις και τη χρησιμοποιείς παντού. Επίσης χρησιμοποιώντας την κάρτα πληρώνεις το κάθε εισιτήριο στο 1/3 της τιμής του.
ΓΛΩΣΣΑ/ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ: Εντάξει, οι άνθρωποι δεν το έχουν με τα Αγγλικά. Και τείνω να συμπεράνω (3 φορές Ισπανία και 1 Αργεντινή) ότι δε θέλουν να μιλήσουν Αγγλικά. Εγώ ισπανικά δεν ξέρω. Εμαθα να χρησιμοποιω 5 λεξεις και άλλες 5 προτάσεις στα ισπανικά και ξαφνικά αλλάζει όλος ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν. Προσπαθούν αυτοί να επικοινωνήσουν και να σε βοηθήσουν.
ΜΑΛΑΓΑ η ευχάριστη έκπληξη του ταξιδιού. Αξίζει 2 βράδια και μάλιστα όχι σπαστά όπως τα έκανα εγώ. Κατά τη γνώμη μου τον έχουμε υποτιμήσει σαν προορισμό. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το χρόνο που διαθέτεις.
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ άχρωμο και άοσμο αλλά θέλαμε να το δουμε το βράχο μιας και ήταν στο δρόμο μας. Τώρα ξέρουμε....Πάντως αν θελήσετε να πάτε καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι οι πληρωμές μέσα στο Γιβραλτάρ γίνονται σε Αγγλικές Λιρες και αν κάπου δέχονται Ευρώ η ισοτιμία που δίνουν είναι τραγική. REVOLUT λοιπόν για το γιβραλτάρ.
Στο δρόμο όμως για το Γιβραλταρ μπήκαμε στην Estepona. Διαμαντάκι. Πανέμορφη
TO BE CONTINUED...
Χάρηκα που σου άρεσε η Μάλαγα,γιατί οι περισσότεροι την θεωρούν ως τόπο περάσματος ,ενώ για μένα η Σεβίλλη και μετά η Μάλαγα είναι οι ομορφότερες πόλεις της Ανδαλουσιας .
Στην Πορτογαλία να δεις θέμα με τα Αγγλικά

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ άχρωμο και άοσμο αλλά θέλαμε να το δουμε το βράχο μιας και ήταν στο δρόμο μας. Τώρα ξέρουμε....Πάντως αν θελήσετε να πάτε καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι οι πληρωμές μέσα στο Γιβραλτάρ γίνονται σε Αγγλικές Λιρες και αν κάπου δέχονται Ευρώ η ισοτιμία που δίνουν είναι τραγική. REVOLUT λοιπόν για το γιβραλτάρ.
Χρειάζεται visa για να μπεις στο Γιβραλτάρ?

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Χάρηκα που σου άρεσε η Μάλαγα,γιατί οι περισσότεροι την θεωρούν ως τόπο περάσματος ,ενώ για μένα η Σεβίλλη και μετά η Μάλαγα είναι οι ομορφότερες πόλεις της Ανδαλουσιας .
Στην Πορτογαλία να δεις θέμα με τα Αγγλικά
Με τίποτα δεν είναι τόπος περάσματος. Νομίζω ότι απλά έχουμε βάλει στο μυαλό μας ότι Ανδαλουσία= Σεβίλλη, Κόρδοβα, Γρανάδα. Ισως επηρεασμένοι και από τα προγράμματα που βγάζουν τα ταξιδιωτικά γραφεία. Να πω βέβαια ότι έχει αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα από τις
άλλες 3 πόλεις. Ισως λόγω θαλασσας; Θα την ξαναβάλω ένα διήμερο ξεκινώντας από Βαλένθια μέχρι Huelva όταν με το καλό ξαναβρεθώ στην Ισπανία. Εχω εκκρεμότητες:):)
Όσον αφορά την Πορτογαλία το φαντάζομαι! Εκεί άραγε φτάνουν τα τέλεια Ισπανικά μου...:cool: ή πρέπει να μάθω κι άλλη διάλεκτο?

Georgie

Member
Malaga όντως αδικημένη τουλάχιστον απο εμένα.
Την ειχα στην ίδια κατηγορία με τα Κανάρια νησιά.
Αλλα.δε με βολεύει κιόλας, πάντα η Σεβίλλη κερδίζει. Αλλα θα γίνει κάποια μέρα.
Για τη Πορτογαλία τώρα έχω πάει Porto και Λισσαβόνα.
Στο Porto πηγα πριν το τουριστικό boom
το 2003 νομίζω.
Αγγλικα, όντως δύσκολα.
Στη Λισσαβόνα πριν 7 χρονια κανένα πρόβλημα. Όλοι ηταν τουρίστες και επαγγελματίες τουρισμού.
Πορτογάλοι δεν υπήρχαν στο κέντρο.
Μου είχε κάνει εντύπωση.
Τους πήραμε τη πολη κανονικά!

agmi

Member
Δεν καταλαβαινω γιατι τοση βαβουρα και αναλυση για το ποιος μιλαει εγγλεζικα η οχι! Σπανιολικα ειναι η δευτερη γλωσσα στο κοσμο (ακομα κι'απο δω Languages by number of native speakers | List, Top, & Most Spoken | Britannica) τωρα ποιος τη μιλαει η οχι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο! Απεδειξα μια δεκαετια πριν προς εκπληξη της 8 χρονης τοτε τριγλωσης σε native επιπεδο κορη μας, οτι συνενοηση στις ΗΠΑ μπορει καλιστα να γινει στα Ισπανικα κ'δεν μιλαω για ΝΥ, Τεξας, Καλιφορνια, Νεο Μεξικο η Αριζονα. Οι Ιταλοι που δεν ειναι στις 25 χωρες του συνδεσμου που αναφερω δεν μιλουνε, οι πλειονοτητα, αλλη γλωσσα. Ας αφησουμε το νησι εδω. που μερικες μανουλες βαζουνε τα παιδακια τους να μαθουνε Γερμανικα για τους Γερμανους, σα δουλευψουνε στον τουρισμο. Και το γραφω αυτο ανημερα της επετειου της εκτελεσης στο Κοντομαρι. Καλα να ξερει κανεις μια 2η γλωσσα, αλλα να μην εχουμε και απαιτησεις να μπορουνε οι αλλοι να συνενοηθουνε μαζι μας. Στην Πολωνια καποτε η συνενοηση ητανε αδυνατη, οχι με τους νεους, γιατι ολοι οι αλλοι των παλαιοτερων γενεων μονο Ρωσικα ξερουνε.. Ευτυχως που υπαρχει τωρα και το google translate!

Georgie

Member
Δεν καταλαβαινω γιατι τοση βαβουρα και αναλυση για το ποιος μιλαει εγγλεζικα η οχι! Σπανιολικα ειναι η δευτερη γλωσσα στο κοσμο (ακομα κι'απο δω Languages by number of native speakers | List, Top, & Most Spoken | Britannica) τωρα ποιος τη μιλαει η οχι ειναι αλλου παπα ευαγγελιο! Απεδειξα μια δεκαετια πριν προς εκπληξη της 8 χρονης τοτε τριγλωσης σε native επιπεδο κορη μας, οτι συνενοηση στις ΗΠΑ μπορει καλιστα να γινει στα Ισπανικα κ'δεν μιλαω για ΝΥ, Τεξας, Καλιφορνια, Νεο Μεξικο η Αριζονα. Οι Ιταλοι που δεν ειναι στις 25 χωρες του συνδεσμου που αναφερω δεν μιλουνε, οι πλειονοτητα, αλλη γλωσσα. Ας αφησουμε το νησι εδω. που μερικες μανουλες βαζουνε τα παιδακια τους να μαθουνε Γερμανικα για τους Γερμανους, σα δουλευψουνε στον τουρισμο. Και το γραφω αυτο ανημερα της επετειου της εκτελεσης στο Κοντομαρι. Καλα να ξερει κανεις μια 2η γλωσσα, αλλα να μην εχουμε και απαιτησεις να μπορουνε οι αλλοι να συνενοηθουνε μαζι μας. Στην Πολωνια καποτε η συνενοηση ητανε αδυνατη, οχι με τους νεους, γιατι ολοι οι αλλοι των παλαιοτερων γενεων μονο Ρωσικα ξερουνε.. Ευτυχως που υπαρχει τωρα και το google translate!
Δεν είναι θεμα απαίτησης να μιλάει ένας πληθυσμός τη γλώσσα μας ή την αγγλική οταν επισκεπτομαστε τη χώρα τους.
Καλα κανουν και μιλάνε Ισπανικα, είναι και πολύ όμορφη γλωσσα.
Όμως επειδη η Ισπανία που για αυτη μιλάμε το μεγαλύτερο τμήμα του Τουρισμού προέρχεται απο Αγγλοφωνες χώρες. Καλό θα ηταν να υπάρχει έστω μια βασική γνώση της γλωσσας.
Την ίδια άποψη και χειρότερη έχω για τους Αγγλόφωνους που δε μιλάνε καμία άλλη γλώσσα

Georgie

Member
Σε αυτο μας δίνω συνολικά συγχαρητήρια.
Μιλούσα πριν κάποιες μέρες με έναν director στην εταιρεία που εργάζομαι στην Ιρλανδία.
Τα τελευταία χρονια έχουν προσληφθεί αρκετοί Έλληνες σε διάφορες ειδικότητες.
Του έκανε εντύπωση το ποσο γρήγορα αφομοιωνουν ακομα και τη προφορά που στην αρχή είναι πολύ δύσκολο.
Κάτι που δε συμβαίνει ας πούμε με τους Πολωνούς που ζουνε στη χωρα πολλα χρονια μιας και το ανέφερε το μέλος @agmi.

agmi

Member
Oταν πηγα το 81 να μορφωθω στο καφε (χρωματος) Τεξας, παραξενευτηκα του ενω δεν ειμαι μελαχρινος, ολοι οι Λατινοι, ακομα και στο σουπερ μαρκετ μου απευθυνοταν στα σπανιολικα! Δεν κριτικαρω τους Αγγλοφωνους, ιδιως τους γκριγκος/τους γουερος/τους γαβατσος (gabachos) γιατι αυτοι ειναι οι χειροτεροι! H συζυγος ειναι δυτικο ευρωπαια και πριν τελειωσουνε το ισοδυναμο λυκειο μιλανε σχεδον αψογα Γερμανικα & Αγγλικα, χωρις εμπορικες πιστοποιησεις, οπως στην Ελλαδα. Αγγλικα πιστευουμε οτι ειναι 2η γλωσσα και ισως να λενε, αλλα στην απεναντι οχθη δεν ειναι! Ισως ειναι Αραβικα, Κινεζικα, Σπανιολικα.

Και αστειο της υποθεσης @Georgie οι νεα γενια Λατινοι στο χωρο εργασιας μου, ιδιαιτερα οι Πορτο Ρικοι, αποφευγουν να μιλησουν Σπανιολικα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.047
Μέλη
39.768
Νεότερο μέλος
JIM2025

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom