Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

lefterismega

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
Καλησπέρα και πάλι! 2 μόλις μέρες από την επιστροφή μου από Ανδαλουσία και πριν αρχίσω να ξεχνάω τις λεπτομέρειες, είπα να παραθέσω κι εγώ κάποιες από τις εμπειρίες μου μήπως φανούν χρήσιμες σε κάποιον μελλοντικό επισκέπτη αυτής της περιοχής. Το θεωρώ άλλωστε υποχρέωσή μου καθώς βοηθήθηκα κι εγώ από το forum στην οργάνωση του ταξιδιού μου. Λοιπόν:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 10 βραδια 1Μάλαγα, 3 Σεβίλλη, 2Κορδοβα, 3Γραναδα, 1Μάλαγα. Ενοικίαση αυτοκινήτου από την περιοχή του αεροδρομίου της Μάλαγα απο τη MALAGACARS.COM. Full κάλυψη, χωρίς καμμία εγγύηση 223€. Ο μόνος όρος πληρωμή με κάρτα και όχι μετρητά. Το μόνο που τσέκαραν στην επιστροφή ήταν η βενζίνη. Πολύ καλή εξυπηρέτηση. Το έκλεισα περίπου 1.5 μήνες πριν.
ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ των Ισπανών πολύ καλή αρκεί να μην "ξεχνιέσαι" στην αριστερή λωρίδα;).
Θα κολλήσουν πίσω σου μέχρι να πας δεξιά....
Μέσα στις πόλεις δεν χρησιμοποιήσαμε αυτοκίνητο. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα πόδια μας. Tarjeta de Transporte Metropolitano de Andalucía. ΠΡΟΣΟΧΗ VERDE(πράσινη). Μια κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, σε όλη την Ανδαλουσία. Βγάζεις μία κάρτα για όλους, τη φορτώνεις όσα χρήματα θέλεις και τη χρησιμοποιείς παντού. Επίσης χρησιμοποιώντας την κάρτα πληρώνεις το κάθε εισιτήριο στο 1/3 της τιμής του.
ΓΛΩΣΣΑ/ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ: Εντάξει, οι άνθρωποι δεν το έχουν με τα Αγγλικά. Και τείνω να συμπεράνω (3 φορές Ισπανία και 1 Αργεντινή) ότι δε θέλουν να μιλήσουν Αγγλικά. Εγώ ισπανικά δεν ξέρω. Εμαθα να χρησιμοποιω 5 λεξεις και άλλες 5 προτάσεις στα ισπανικά και ξαφνικά αλλάζει όλος ο τρόπος που σε αντιμετωπίζουν. Προσπαθούν αυτοί να επικοινωνήσουν και να σε βοηθήσουν.
ΜΑΛΑΓΑ η ευχάριστη έκπληξη του ταξιδιού. Αξίζει 2 βράδια και μάλιστα όχι σπαστά όπως τα έκανα εγώ. Κατά τη γνώμη μου τον έχουμε υποτιμήσει σαν προορισμό. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από το χρόνο που διαθέτεις.
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ άχρωμο και άοσμο αλλά θέλαμε να το δουμε το βράχο μιας και ήταν στο δρόμο μας. Τώρα ξέρουμε....Πάντως αν θελήσετε να πάτε καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι οι πληρωμές μέσα στο Γιβραλτάρ γίνονται σε Αγγλικές Λιρες και αν κάπου δέχονται Ευρώ η ισοτιμία που δίνουν είναι τραγική. REVOLUT λοιπόν για το γιβραλτάρ.
Στο δρόμο όμως για το Γιβραλταρ μπήκαμε στην Estepona. Διαμαντάκι. Πανέμορφη
TO BE CONTINUED...
Και συνεχίζω...
ΣΕΒΙΛΛΗ πιο κοσμοπολίτισσα, αρχοντική. 3 βράδια της ανήκουν δικαιωματικά. Ειλικρινά δεν μπορω να βρω κάτι περισσοτερο να πρόσθέσω στις προηγούμενες περιγραφές και τις ιστορίες κάποιων μελών του forum. Απλά προσυπογράφω.
View attachment 499384
ΚΟΡΔΟΒΑ ατμοσφαιρική, το χαλαρό κομματι του ταξιδιού. Γνώμη μου πάντα: Η πόλη δεν είναι για μια απλή ημερήσια εκδρομή. Εντάξει ίσως προλάβεις να δεις τρέχοντας όλα τα αξιοθέατα αλλα το βραδυ είναι αλλιώς. Ακόμη και τα αξιοθέατα της το απόγευμα φαίνοντα αλλιως. Ο φωτισμός, οι χαλαρές βόλτες στα χωρίς συνωστισμό σοκάκια, βραδινά κρασάκια στις πλατείες ή δίπλα στο ποτάμι, οι μουσικές που ακούγονται παντου από πλανόδιους εξαιρετικούς μουσικούς που εμφανίζονται με τη δύση του ήλιου... Σε παίρνει μαζί της η πόλη αν αφεθείς. Χαλάλι της τα 2 βράδια...
View attachment 499385
ΓΡΑΝΑΔΑ η πιο μποέμ νομίζω. Άχαστη. Τι να σχολιάσω τώρα; Την Αλάμπρα; Θα περιοριστω σε κάποιες χρηστικές πληροφορίες. Κάπου διάβασα μια ερώτηση για την κλίση της πόλης σε συγκριση με το Toledo. Καμμία σχέση. Οντως υπάρχουν ανηφορίτσες αλλά τα μικρά λεωφορεία που κινούνται μέσα στην πόλη φτάνουν παντού. Οπότε οι ανηφόρες μπορουν να γίνουν εύκολα κατηφόρες:). Επίσης υπάρχει ένα τρενάκι hop on-hop off που σε γυρνάει σε όλη την πόλη. Φτάνει και στην Αλάμπρα.
Όσον αφορά τις παραστάσεις FLAMENGO είδαμε σε θέατρο στη Σεβίλλη κάτι εντελώς διαφορετικό. Ηταν ολόκληρο μπαλλετο 15 άτομα και 11 μουσικοί. Δυστυχώς μια και μοναδική παρασταση. Αλλά και στη Γρανάδα σε Tablao. Δεν κάναμε καμμία κράτηση. Είχα βάλει στο μάτι ένα συγκεκριμένο, πήγαμε σε ώρα που είχε παράσταση, διαλέξαμε το τραπέζι μας από αυτα που είχε διαθέσιμα και παρακολουθήσαμε την παράσταση.
Σε γενικές γραμμές ένα υπέροχο ταξίδι. Η Ισπανία θα επαναληφθεί σίγουρα, γεροί να είμαστε.
2 μικρά tips: Πιστεύω ότι η Ανδαλουσία είναι ένας προορισμός πολύ δύσκολος για καλοκαίρι για να μην πω και για Σεπτεμβριο και φανω υπερβολικη, λογω θερμοκρασιών.
Σάββατο 17/5 Σεβίλλη
View attachment 499386 View attachment 499387
Tip No 2: Αν είστε λάτρεις του καφέ πάρτε σέικερ και καφεδάκι μαζί σας! Δύσκολα τα πράγματα. Για κρύο καφέ σου κάνουν έναν ζεστό και σου φέρνουν κι ένα ποτήρι με πάγο.
Αυτά από μένα. Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Καλά ταξίδια με υγεία για όλους!

Τέλεια !!! :clap:
Απλά να προσθέσω ότι την Ισπανία είναι η 3η φορά που την επισκέπτομαι μιας και δεν μπορείς με ένα ταξίδι να ανακαλύψεις αυτήν την υπέροχη χώρα ...
Για το Γιβραλτάρ θα συμφωνήσω ... αν και δεν το έχω βάλει στο πρόγραμμα μιας και το είχα επισκεφθεί παλιότερα ...

ααα ... και εγώ απο την MALAGACARS.COM έκλεισα !!!

lefterismega

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
Διόδια στους αυτοκινητόδρομους ???
Παίρνεις χαρτάκι στην είσοδο και στην έξοδο πληρώνεις ? (αλά Ιταλικά δλδ ?)
ή κάπως αλλιώς ?

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Διόδια στους αυτοκινητόδρομους ???
Παίρνεις χαρτάκι στην είσοδο και στην έξοδο πληρώνεις ? (αλά Ιταλικά δλδ ?)
ή κάπως αλλιώς ?
Οχι. Όπως εδώ. Φτάνεις, πληρώνεις, φεύγεις. Κάρτα ή μετρητά.

lefterismega

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ των Ισπανών πολύ καλή αρκεί να μην "ξεχνιέσαι" στην αριστερή λωρίδα;).
Θα κολλήσουν πίσω σου μέχρι να πας δεξιά....
Όσο για αυτό ...
ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση η οδηγική μας συμπεριφορά στο "εξωτερικό" να είναι ίδια με αυτή της Ελλάδας !
Επειδή έχω διανύσει πάααααρα πολλά χιλιόμετρα σε Ευρωπαϊκούς δρόμους (και όχι μόνο) οι ντόπιοι με τον τρόπο τους θα σε υποχρεώσουν σε σεβασμό στους "νόμους" τους ... Ακόμα και στην τέρμα δεξιά λωρίδα να βρίσκεσαι με 90 θα έρθει μια νταλίκα πίσω σου και θα σου κολλήσει !!!
Σε αντίθεση με την αθάνατη Ελλαδάρα μας που πας σε όποια λωρίδα θες με όσα θες ... :p

ΑΓΑΠΑΜΕ Ελλάδα ωστόσο ... 💚🇬🇷

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Έχει κάποιος εμπειρία από ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ